USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Guterres Moskova yolunda

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara'da ortak araya mevrut Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antoni Guterres'in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile mülaki olmak gibi Rusya'nın başkenti Moskova'ya gittiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Guterres Moskova yolunda
25-04-2022 23:42

BM Genel Sekreteri Antoni Guterres, Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte araya gelmesinin peşi sıra Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ahbaplık etmek Rusya'ya akım etti. BM Genel Sekreteri Sözcü Yardımcısı Farhan Haq icra ettiği açıklamada, Guterres'in şu anda Rusya'nın başkenti Moskova'ya revan birlikte uçakta bulunduğunu aktararak, Guterres'in ferda Putin kabilinden bildirme edileceğini belirtti. Haq, Guterres'in Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte düzentileme toplantısı yapacağını ve gün ortası yemeği yiyeceğini tabir etti. Haq, Guterres'in perşembe haset ise Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gideceğini ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüşmesinin planlandığını açıkladı. Haq, “Genel sekreterin gelişigüzel dü taraftaki liderlerle açık birlikte biçimde konuşabilmesi ve ne inkişaf kaydedebileceğimizi görmesi önemli. Nihai hedef, çatışmayı durdurmak, Ukrayna'daki şahısların halini iyileştirmek, zarfında bulundukları tehdidi indirmek ve onlara insancasına iane sağlamanın yollarına eş olmaktır” dedi.

Haq ayrıca, Guterres'in Moskova ve Kiev'e yapacağı görüşme öncesinde Amerika Başkanı Joe Biden ile görüşmediğini, fakat öteki yukarı dozaj Amerika yetkilileriyle görüştüğünü belirtti.

Erdoğan-Guterres görüşmesi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı kabilinden meydana getirilen açıklamada, kabulde Rusya-Ukrayna mücadelesi özellikle peyda etmek gibi lehçe gelişmelerin değerlendirildiği aktarılarak, BM Genel Sekreteri Guterres'in kabulde Türkiye'nin Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi düşüncesince ortaya koyduğu diplomatik çabalara desteğini ve teşekkürlerini tabir etmiş olduğu belirtildi.

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Bidena genosit tepkisi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a genosit tepkisi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ