USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “En sonuç Bay Kemal'in KYK ile ait söylediklerini duydunuz. Ondan sonraları da ego söyledim yapmış oldu noktasına geldi. Hep anca he zaten. O anlattı ego de yaptım” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtladı
20-07-2022 17:08
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İran ziyaretine bağlı şekilde Erdoğan, “İlişkilerimizin türel altyapısını hâlâ da güçlendirecek yekûn 8 barışma imzaladık. Ayrıca yıldırı örgütleriyle kuma uğraş ve hudut güvenliği kabil mevzuları detaylı müşterek biçimde ele aldık. Bu vesileyle sahamızda yaşanmış bulunan gelişmeler kendisince şümullü içtihat alışverişinde bulunduk. Ayrıca Dini Lider Ayetullah Ali Hamaney'le de müşterek musahabe gerçekleştirdim. Bu görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı da beraberdi. Bizim arkadaşlarımızdan da birileri vardı.

Onlarla beraberce bu görüşmeyi yaptık. Ziyaretimin ikinci bölümünde Sayın Reisi ve Sayın Putin'in katılımıyla Astana formatında üçgen zirvemizi gerçekleştirdik. Suriye'deki şimdiki gelişmelere bağlı düşün alışverişinde bulunduk. Astana garantörleri şekilde ihtilafın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 2254 Sayılı Kararı temelinde çözüme kavuşturulmasına müteveccih mutabakatımızı tasdik ettik. Siyasi sürecin çalışan müşterek biçimde sürdürülmesine değgin beklentimizin altını ortaklarımızla beraberce baştan çizdik. Terörle mücadele, insanca yardımların akıcı müşterek biçimde sürdürülmesi ve Suriyelilerin ülkelerine emniyetli ve fahri art dönüşleri mevzularındaki tutumumuzu gine vurguladık.

Bu mevzularda Astana ortaklarımızla teşrikimesai şeklinde emek vermek üstüne kavrayış donanmasına vardık. Ayrıca Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Putin'le şümullü ve dişi müşterek düet musahabe de gerçekleştirdik. İran'da icap düet kurda icap Astana formatında yaptığımız görüşmelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bu vesileyle içten ev sahipliğinden ötürü Reisi'nin şahsında herkes İranlı kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Terörle ilişik mevzuda da PKK/PYD/YPG yıldırı örgütlerine dirlik mukteza istemez birleşiyoruz”

Türkiye'nin Suriye'deki kaygılarına değgin konumuna İran ve Rusya'nın tutumunun ne noktada olduğuna değgin suali yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Astana süreciyle ilgili şekilde İran ve Rusya ile başladığımız bekçi ne ise ego bugün de Sayın Putin'i bire müşterek noktada gördüm, bire müşterek değerlendirmeleri yapıyor gördüm. İran tarafında elbette hâlâ ilkin Hasan Ruhani vardı, demincek ise İbrahim Reisi var. İster istemez kimi tebeddülat olmaktadır desek de İran kabil müşterek devlet, bu cins düşüncelerini anca endamsız vadede değiştirmez. Aynı biçimde Rusya'da filhakika Putin işin başındaydı, gene işin başında. Bizde de bire müşterek biçimde Erdoğan Türkiye Cumhuriyeti'nin başındaydı, gene başında. Üçlü doruk sonrası kuma matbuat toplantısında da görmüşsünüzdür, üçümüzün de düşünceleri herhalde bire müşterek değildi. Farklı fikriyat ortaya koyduğumuz aşırı açık, belirgin ortadaydı.

Bazı yerlerde farklılıklar olsa güçlü terörle uğraş üstüne müşterek kere müşterek beraberlik var. Terörle ilişik mevzuda da PKK/PYD/YPG yıldırı örgütlerine dirlik mukteza istemez birleşiyoruz. Kaldı ki filhakika bu diyete de en aşırı ziyanı verici sorun. Şu anda yıldırı örgütü, Fırat'ın doğusunda ilkin yeryüzü yağı kuyularını emiyor, sömürüyor; ondan sonradan diyete de satıyor. Böyle müşterek boyut var. Şimdi baktığımızda ABD eski rüesa devri de müdahale buradaki yıldırı örgütlerine gerçek anlamda binlerce tır silah, mühimmat, anahtar materyal taşıdı. Bu hala bitmeme ediyor. Hatta eş yönetim hükûmeti güçleri de gene bire müşterek biçimde bu desteklerini sürdürüyorlar. Yaptığımız görüşmelerde Sayın Biden'a da söyledik. Dedik ki ‘Bakın, bayağı tırları buraya siz gönderiyorsunuz. Buradaki etraflı yıldırı örgütlerine bu destekleri siz veriyorsunuz. Ondan sonradan da terörle mücadelede beraberiz, NATO'da beraberiz diyorsunuz.' Nasıl beraberiz? Bunları daima yapmak durumundayız.”

“Rusya'nın da, İran'ın da bizim yanımızda olmasını istiyoruz”

Suriye'nin kuzeyinde gerçekleşmesi planlanan operasyona değgin sonuç durumun ne bulunduğu üstüne da değerlendirmelerde mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

“Yeni müşterek harekat konusu ulusal asayiş endişelerimiz giderilmediği sürece gündemimizde arsa almaya bitmeme edecek. Diğer yandan bakıyorsunuz Amerika'nın oradaki elemanları yıldırı örgütü mensuplarına pedagoji bilimi yaptırıyor. Bu pedagoji bilimi sırasında rejimin bayrağını da orada bunlar dalgalandırıyorlar. Niçin? Güya aldatacak ya, aldatabilirse. Yaptıkları iş, orada Türk askerine dirlik müşterek yıldırıcı eyleme girmek. Burada da kalkıp rejimin bayrağını orada dalgalandırmakla acep Türk ordusunu aldatır mıyız diyerek düşünüyorlar. Bunu yemezler. Şu anda elbette icap Fırat'ın doğusu, icap İdlib, icap Afrin, etraflı buralardaki gelişmelerde kılıç hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Başından itibaren de konuştuğumuz bilinçlilik şu; sınırdan 30 kilometre güneye genişliğinde buralardaki yıldırı örgütleriyle mücadelemizde Rusya'nın da, İran'ın da bizim yanımızda olmasını istiyoruz. Burada bizlere muktezi desteği vermelidirler. Bunu burada icap Sayın Putin'e icap Sayın Reisi'ye de gine anlatım ettik. Her ikisi de filhakika icra ettikleri açıklamalarda bu mevzulara aksan yaptılar. Öyle zannediyorum ki PKK/YPG/PYD hikayelerinde ayrı düşünmüyoruz. Ama artık da gene bunu işlemeye bitmeme etmemiz lazım.”

“Oradaki yıldırı örgütlerini besleyici Amerika”

Astana sürecinde varılan noktaların bitmeme ettiğinin altını çizen Erdoğan, “Suriye'nin tarla bütünlüğü noktasında Türkiye'nin rastgele müşterek derdi yok. Biz böyle müşterek tasarrufun bünyesinde değiliz. Ama bizim burada sınırdan 30 kilometre meydan düşüncesince belirttiğimiz müşterek konu var. Çünkü buralardan bizim sınırlarımıza daima taarruzlar oluyor. Bizim burada askerlerimiz martir oldu, insanlarımız öldürüldü. Sadece Türk yurttaşı şekilde değil, İdlib'de ve öteki alanlarda sivil polis polis insanoğlu öldürüldü. Bütün bunları bizim dünyayla paylaşmamız, bunları anlatmamız lazım. ABD şu anda müşterek kere Fırat'ın doğusunu vazgeçme buyurmak durumunda. Astana sürecinden çıkan belirleme bu. Diyorlar ki, Fırat'ın doğusundan ABD askerini çeksin. Şimdi buradan çıkma müşterek anlam Türkiye'nin de beklentisidir. Çünkü oradaki yıldırı örgütlerini besleyici Amerika. ABD yıldırı örgütlerini beslediğine göre, kılıç de bu yıldırı örgütleriyle uğraş ettiğimize göre, oradan çekilmiş bulunduğu anda yahut bu yıldırı örgütlerini beslemediği takdirde bizim işimiz kolaylaşacaktır” açıklamasında bulundu.

“Hedefimiz minimum 1 milyon Suriyeli mülteciyi gine kişi topraklarına art döndürmek”

İran-Türkiye sınırından mevrut Afgan göçmenler mevzusunun sorulması üstüne Erdoğan, “Şunu müşterek kere bilelim ki Afganistan'dan mevrut sığınmacılar hususunda İran'ın gerçek problemi var. Sayın Reisi bunları belirgin belirgin anlattı. Tabii emeksiz değil. Kamp noktasında hazırlıkları varmı bulunmayan mu diyerek baktığımızda yok. Yani kılıç şu anda söz gelişi Suriye'nin kuzeyinde briket evler yapıyoruz. Bizim bu yaptığımız briket evlerle de amacımız minimum 1 milyon Suriyeli mülteciyi gine kişi topraklarına art döndürmek. Şu an bakımından da hane sayıları gelişigüzel sabık devir artıyor ve bunu STK'larla gelişigüzel daim beraberce yapıyoruz. Ama bunu ilkin söylüyorum ne Avrupa Birliği'nden ne şuradan ne buradan en küçük müşterek dayanak noktası alarak değil, bizim kişi sivil polis polis maşer kuruluşlarımızla beraberce yapıyoruz. AFAD'ın koordinesinde bunu sürdürüyoruz. Hedefimiz de inşallah burada 250 bin hane yaparsak, kılıç cebren değil, fahri şekilde art dönüşü inşallah 1 milyonun üstüne çıkarırız. Ve o ucube çadırlar bünyesinde yağmurda, çamurda asıl babaları, çoluk evlatları inşallah çirkin koşullarda görmeyiz” ifadelerini kullandı.

“Yeter ki onlar F-16'larla ilişik bizim teklifimize ha desinler, bizlere bakir F-16'ları versinler”

Amerika Birleşik Devletleri'nden (ABD) F-16 katılması noktasındaki sonuç durumun sorulması üstüne Erdoğan, “Biz elbette Sayın Biden ile bu mevzuları görüştüğümüzde Biden, bizlere böyle müşterek Yunanistan şartı falan koymadı. Tam tersine uzun uzun yaptığımız görüşmede NATO üyesi devletler şekilde herhalde birbirimizin hukukunu korumalıyız diyerek konuştuk. Kendisi de F-16'lar üstüne ‘Ben elimden mevrut etraflı gayreti göstereceğim' dedi. Maalesef şu anda Temsilciler Meclisinde az da olsa bu işe ihtilaf edenler var. Mevcut gelişmelere baktığımızda gerçekte böyle müşterek şart meselesi bana layıkıyla bizi bağlayıcı müşterek şart değil. Yeter ki onlar F-16'larla ilişik bizim teklifimize ha desinler, bizlere bakir F-16'ları versinler. Zaten elimizdekilerin ihtimam onarımını kılıç şu anda yapabilecek güçteyiz. O mevzuda rastgele müşterek sıkıntımız yok. Ama elbette ki redif zerre noktasında kimi taleplerimiz var. Bunları da hesabına getirmeye değişmeyen verdiler. Bir de Amerika'da teşrinisani ayında açıklık intihabat var. Onlar da önemli. Kasım açıklık seçimleri ne getirir ne sürükler bunları da göreceğiz. Orada cumhuriyetçilerin senatoda hâlâ ağırbaşlı basacağı, Temsilciler Meclisinde de gene ağırlığı ele geçireceği istikametinde bilgiler geliyor” şeklinde konuştu.

“Şu an bakımından Sayın Putin'in bizim gayretlerimiz noktasındaki bakışı olumlu”

Rusya Devlet Başkanı Putin ile meydana gelen düet görüşmelerin detaylarının sorulması üstüne de yanıt verici Erdoğan, “Şu an bakımından Sayın Putin'in bizim gayretlerimiz noktasındaki bakışı olumlu. Bundan ötürü üste şükranlarını bildiriyor. Bize aşırı aşkın değişik kimi teklifleri oldu. Biz inşallah burada organik gaz konusunda, Akkuyu meselesinde ve öteki mevzularda şu anda dayanışmamızı kelimesi kelimesine sürdürüyoruz, sürdüreceğiz” diyerek konuştu.

“Yakında inşallah o alanı kapsayacak havalimanının da açılışı yapılacak”

Erdoğan, başkaca Putin-Aliyev görüşmesinin de soruya arttırma edilmesi üzerine, “Sayın Putin'in anlaşılan eski devir Sayın İlham Aliyev'le görüşmesi oldu. Hatta bana ‘Size İlham Aliyev'in de selamını getiriyorum' dedi. Aliyev'le görüşmesinde ‘Erdoğan'la da görüşeceğim' diyince Aliyev'in ‘Benim de selamlarımı iletin' söylediğini aktardı. Oradaki gelişmelerle ilişik ego İlham Bey'le de hâlâ toy görüştüm. Yaptığımız görüşmede de İlham Bey ‘Olumlu istikamette yürüyor' dedi. Biliyorsunuz Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Michel ve Paşinyan'la bu arada üçgen müşterek araya geldiler. O görüşmede gene İlham Bey'in ifadesiyle müspet geçti. O görüşmeden sonradan kılıç İlham Bey'le başkaca müşterek hâlâ görüşmüştük. Aldığım bilgilere layıkıyla taraf kıl payı gidiliyor ve geçenlerde da inşallah o alanı kapsayacak havalimanının da açılışı yapılacak” cevabını verdi.

“Şu anda maatteessüf yıldırı noktasında elden hoppadak İskandinav ülkelerinin herkes bu işin kuluçkası”

İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği mevzusundaki gelişmelerin sorulması üstüne Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

“Biz Finlandiya'ya da İsveç'e de NATO Genel Sekreteri'nin de arsa almış bulunduğu masada şartlarımızı aşırı belirgin belirgin söyledik. Gizli hafi rastgele müşterek bilinçlilik yok. Şartımız bu devletlerin yıldırı örgütlerinin çalışkanlık ve gösterilerini sonlandırması, ellerindeki teröristleri reddetme etmesi. Biliyorsunuz PKK/PYD/YPG ve FETÖ'yü yıldırı örgütü şekilde burada kayıtlara girdik. Bunları vereceksiniz dedik. Parlamentolarına varıncaya genişliğinde bu yıldırı örgütünü bunlar besliyorlar. Adeta gurk yuvası gibi. Böyle müşterek boyut var. Şimdi bunlar bizlere verdikleri lafı hesabına getirmedikleri takdirde bizim de bu işe müspet bakmamız belkili değil. Diğer yandan bozulmamış olsun bizim ihtilaf filhakika elimizden etraflı malzemeleri elden kapıveriyor. Onlar dediler ki filhakika kılıç bu işe punt vermeyiz. Bir kere Yunanistan'ın baştan NATO'ya girmesinin önünü siz açtınız. Adamlar çıkmıştı, siz gine soktunuz içeri. Bunları halkımıza, illa gele gençlerimize anlatmamız lazım. Şu anda maatteessüf yıldırı noktasında elden hoppadak İskandinav ülkelerinin herkes bu işin kuluçkası. Norveç de böyle. Her ne genişliğinde şu anda Sayın Genel Sekreter oralı olsa da fakat maatteessüf onlar da öyle. En ilerisi Almanya, orada da öyle. Fransa, Hollanda, İskandinav ülkeleri, İngiltere, İtalya öyle. Hepsinde boyut bu. Batı'nın şu anda bu mevzuda konuşacak gerçekte ne mecali ne hakkı var.”

“Ukrayna tahılının Karadeniz üstünden ihracı üstüne levent boylu süredir koyu emek vermek içerisindeyiz”

Özellikle hububat krizi noktasında Türkiye'nin öncülüğünde Ukrayna, Rusya ve BM temsilcilerinin katılımıyla İstanbul'da gerçekleşen toplantının sorulması üstüne Erdoğan, “Şu anda bizim rolümüz, ev sahibiyiz. Ev sahibi sıfatıyla müşterek arabuluculuğumuz var. Ukrayna tahılının Karadeniz üstünden ihracı üstüne levent boylu süredir koyu emek vermek içerisindeyiz. Bu mevzuyu Sayın Putin ve Sayın Zelenskiy'le birçok kereler görüştüm. Dışişleri ve Milli Savunma Bakanlıklarımız da kişi muhatapları gözetiminde görüşmeler yürüttü. Neticede sabık hafta İstanbul'da meydana getirilen uygulayım görüşmede BM planı çerçevesinde sürecin asıl çizgileri üstünde müşterek uzlaşma oluştu. Artık bu hafta bu mutabakatı yazılmış müşterek metne düğümlemek istiyoruz. Önümüzdeki günlerde de planın uygulamaya başlamasını dilek ediyoruz. Süreç İstanbul'da kurulacak müşterek eş güdüm merkezinden yürütülecek. Burada ülkemizin yanı sıra, Rusya, Ukrayna ve BM'den yetkililer bulunacak. İlgili herkes tarafların itimatını taşıyan bulunan ülkemiz, firmalar arası müşterek yaklaşımla sürecin metin biçimde yürütülmesi düşüncesince muktezi eşgüdümü yapacak. Küresel besin güvenliği bakımından mühim ehemmiyet sunma fail bu kırılan süreci nihayete erdirmek düşüncesince koyu gayretlerimiz bitmeme ediyor” diyerek konuştu.

“O söyledi, ego de yaptım”

15 Temmuz yâd törenleri kendisince ihtilaf kanadının söylemlerinin sorulması üstüne Erdoğan, “Onların bizim ak dediğimize ak demesi belkili mü? Onların rolü kişmiri demek. Türkiye'nin en şişman talihsizliği, demokrasinin gereği bulunan müşterek muhalefete erbap olmadığıdır. Bizde böyle müşterek ihtilaf yok. Batı ülkelerinde, kimi yerlerde ihtilaf gene bizdeki gibidir fakat birçoğunda varidat iktidarlarını desteklerler. Ama bizde böyle müşterek bilinçlilik yok. Yalan üstüne müesses müşterek siyasa anlayışı var. Ana muhalefette de öyle, bebek muhalefette de öyle, masanın altındakinde de öyle. Hepsinin şu andaki yapısı bu. Onlar karşımızda fakat milletimiz bizim yanımızda. Cumartesi haset Kayseri'deyim. Toplu açılışlar yapacağım. Kayseri'de caddeler, meydanlar filhakika müstelzim yanıtı gerekenlere verecektir. Aynı devir gene Kayseri'de şişman müşterek fabrikada işçilerle toplantım olacak. Durmuyoruz, çalışıyoruz. En sonuç Bay Kemal'in KYK ile ilişik söylediklerini duydunuz. Ondan sonradan da ego söyledim yapmış oldu noktasına geldi. Hep anca peki zaten. O söyledi, ego de yaptım” şeklinde konuştu.

“Büyükşehirlerde acep envestisman noktasında pınar musluğu değiştirmekten başka müşterek nitelikleri mevcut mı”

Muhalefet kanadının EYT noktasında sonuç zamanlarda icra ettiği açıklamaların sorulması üstüne Erdoğan şunları kaydetti:

“Onlara gelmeden şurası müşterek düşünelim. Bu arkadaşların elinde 14 pare büyükşehir mevcut mı? Peki, bu büyükşehirlerde acep envestisman noktasında pınar musluğu değiştirmekten başka müşterek nitelikleri mevcut mı? Geçelim. Kağıthane'de, Silahtarağa'da bunlar ne yaptılar? Temel atma değil asliye atmama adımını gerçekleştirdiler. Bu da herhalde siyasetin evveliyatına aşırı enteresan müşterek aşama şekilde geçmiştir. Bir insanoğlu asliye atar övünür. Onu da geçiyorum. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizim arkadaşlarda bulunduğu devirde mahal altı treni tünelleri açıldı. Bunlar geldi, Sancaktepe'de metroyu doldurdular. Bütün hafriyatı oraya dökerek bunu doldurdular. Ben elbette Bay Kemal'e soruyorum; bunun, siyaseti geç, insanlıkla bağdaşır yanı mevcut mı? Buraya işlenmiş bulunan müşterek gider var. Sen demincek geliyorsun burayı hafriyatla dolduruyorsun, üstüne adeta yeryüzü yağı kuyularına beton döker kabil betonu döküyorsun ve buradaki vatandaşı, namına doğacak metrodan maatteessüf yoksun ediyorsun.

Onu da geç; müşterek yerde de tek şöyleki güreşçi köprüsü yapın da köprünüzle övünelim. Hiçbir adımları yok. Şu anda Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Nissibi Köprüsü, öteki tarafta Cumhuriyet tarihinde değil evren tarihinde geçmiş üçe giren Çanakkale'deki köprüyü tek şeyle kıyas ettirmem. Ulaştırma Bakanlığı sayıları verdi sabık gün. Rakamların bütünü muhteşem. Kimse bu genişliğinde rakamların gerçekleşeceğine belki vermiyordu. Ama demincek bunların bütünü halloldu. Bu metodlar böyle gerçekleşirken sen İzmir milletvekilisin, İzmir saylav şekilde İzmir'in büyükşehiri de sende. Bir rahmet olduğunda İzmir'i baskın alıp gidiyor. İlçe şehremaneti başkanları böyle öyle. Biz ise işimize bitmeme ediyoruz, yollarımızı yapıyoruz, onların yapması gerektiği biçimde yapmadıkları işi de kılıç yapıyoruz. Mesela Başakşehir'deki o dev hastanemizin yolu düşüncesince şehremaneti şekilde merhum Kadir Bey'den sonradan Mevlüt Bey'le de o işin imal kararını vermiştik fakat maatteessüf belediyede izin beyefendiye geçince bu işi yapmayacağını söyledi.

Öyle de olunca ego de bu kere Ulaştırma Bakanıma buyruğu verdim. ‘Hemen buranın yolunu, gelişigüzel şeyini sen yapacaksın. İnşallah bu hastanemize de gene Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın müşterek yapıtı şekilde bu yolu, ulaşımı elde etmiş olalım' dedik. Birçok yerde buna benzeri sıkıntıları yaşıyoruz. Bunları müşterek yoklamak lazım. Bu genişliğinde belediyen var, söz gelişi Muğla Belediyesi bunlarda, gelişigüzel arsa yangın; nerede senin itfaiyen arkadaş? Yok. Biz, Tarım ve Orman ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı gelişigüzel daim bu arada yüklendik ve hamdolsun 4-5 devir içre edinilen tecrübelerle de söndürüldü. Ben kendim bile gittim, baktım. Bakıyorsun İstanbul'da müşterek başağrısı olmaktadır eş Fethiye'de, şurada burada. Öbürü müşterek başka yerde. Ya nerede olursan ol fakat böyle müşterek üzüntü bulunduğu devir sen oranın sorumlususun, atlayacaksın geleceksin. Ben de yaptım bu şehremaneti başkanlığını. En küçük müşterek bilinçlilik olduğunda nerede olursam olayım elden atlar, İstanbul'a mütedavil sermaye kebap sermaye gelirdim. Şu anda güçlü öyle."

Putin'le coşkunluk itfa uçaklarını da görüştüklerini kail Erdoğan, "Mesela burada Sayın Putin'le de amfibik uçaklar konusunu da görüştük. ‘Arkadaşlar görüşmelerini yapsınlar, kılıç de elimizde olanlardan olur, üreteceklerimizden olabilir gine bu işe adımı atalım' dedi. Hamdolsun bu süreçte elimizdeki coşkunluk itfa uçakları, helikopterler, arazözler noktasında Orman Bakanlığımız güçlü. Her şeyden ilkin itfaiye aracı aracı erlerimiz güçlü. Jandarmamız da bu işlerin içerisine giriyor. Tabii bu yangınlar yalnızca bizde değil. İspanya'da 3 bin 500 hektar tarla kül oldu. Portekiz'de 950 hektar tarla kül oldu. Bu sıcaklar gelişigüzel yerde. Bütün bunlara karşın kılıç tedbirimizi alacağız, üç tarafı denizlerle ciltli bulunan bu ülkede gelişigüzel ne genişliğinde helikopterlerimiz mevcut ise da bunun indinde amfibik uçaklarımızı hâlâ da artıracağız. Bunlarla bu arada inşallah bu işlerin hakkından gelip tedbirimizi alacağız. Mesela demincek itfa soğutmanın en uzunu 4-5 devir sürdü. Demek ki tedbirlerimiz durumunda olduktan sonradan bozulmamış olsun elemanlarımız, itfaiyecilerimiz, ormancılarımız aşırı dobra fiilen sıkıntıları atlattık. Allah onlardan razı olsun” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ