USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Karadeniz’deki gazın devreye girmesi Türkiye’yi rahatlatacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsteseniz de istemeseniz de araştırma gemilerini de artıracağız, sismik kontrolleri da artıracağız. Karadeniz'de de, Akdeniz'de de nerede ne mevcut bulup çıkartacağız. Nasıl defans sanayinde meydana getirilen hamleler Türkiye'yi piyasa nam?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Karadeniz’deki gazın devreye girmesi Türkiye’yi rahatlatacak'
09-11-2021 15:39
EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'ne dahil olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akdeniz ve Karadeniz'de sondalama gemilerini artıracaklarını, sismik muayeneleri sürdüreceklerini kaydederek, erke üzerine atık adımların kimi kesimleri huzursuz ettiğinin altını çizdi. Erdoğan, Karadeniz'de keşfedilen doğalgazın çıkartıldığı anda yurttaş ile paylaşılacağını söyledi.

“Sondaj gemilerini de artıracağız, sismik muayeneleri da artıracağız”

Etrafı ensesi kalın yer yağı ve doğalgaz kaynakları ile çevrilmiş ortak diyar alegori ürün zamanlarda kontrol ve sondalama çalışmalarında ortak dizi değişikliğine gidildiğini tamlayan ve Türkiye'de derinlemesine seneler süresince yer yağı ve doğalgaz kontrol çalışmalarının isticar usulü ile yapıldığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta dip deniz sondajlarında Türkiye'nin ağız ağıza dışa tabi olduğunu, şişman meblağlar harcanan bu çalışmalardan andıran tarihe denli müspet ürün çıkmadığını söyledi.

Daha ilkin isticar yahut benzeşim yöntemlerle ölçülü bu faaliyetleri ulusal imkanlarla sürdürmeye değişmeyen verdiklerini anlatım fail Erdoğan, zamanın Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Fatih Dönmez'in bu sonucu inceden inceye yaşama geçirdiklerini, 3 sondalama ve 2 sismik araştırı gemisini Türkiye'nin filosuna engelleme ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin ehil bulunduğu bit ile 2018 yılından bu yana 14 dip deniz kuyusu açıldığını, Akdeniz ve Karadeniz'deki 2 ve 3 boyutlu sismik aramaları 6-7 katına çıkarttıklarını kail Erdoğan, “Karalama kampanyalarına ve gizli-açık sabotajlara karşın sabırla ölçülü bu icraat sonucunda sabık yıl Karadeniz'de tarihimizin en şişman saf keşfine imza attık. Toplam 540 bilyon metreküplük bu sezme ile Türkiye bundan böyle değişik ortak lige yükselmiştir.

Ülkemizi ve hükümetimizi gaye meydan kötü saldırıların nedenlerinden bir tanesi de kişi kaynaklarımızı milletimizin istifadesine ikram kararlılığımızdır. Tilki yetişemediği üzüme koruk dermiş. Şimdi ihtilaf anasıyla, yavrusuyla bütünü de ‘koruk' diyor. İsteseniz de istemeseniz de sondalama gemilerini de artıracağız, sismik muayeneleri da artıracağız. Karadeniz'de de, Akdeniz'de de nerede ne mevcut bulup çıkartacağız.

Nasıl defans sanayinde meydana getirilen hamleler Türkiye'yi piyasa alegori görenleri huzursuz ediyorsa erke üzerine attığımız adımlar da kimi kesimleri huzursuz ediyor. Doğal gaz keşfimizin arkası sıra medyada ve içtimai medyada yazılanları lütfen hatırlayın. Kanal biçim dolaşarak ‘keşfettiler lakin çıkaramazlar' diyen gafillerden, gazın konuşu kâr sağlamayacağını tez fail güya ekonomistlere denli ortak güruh saçmalığa tanık olduk. Milletin mutluluğunu büzüşmek adına günlerce susku orucu markajcı siyasetçileri, fırka umumi başkanlarını gördük. Türkiye'nin başarılarını eller bile damıtma ederken içimizdeki bu gafiller ağızlarını gelişigüzel açtıklarında keşfi önemsizleştirmek düşüncesince adeta seferber oldular.

İçlerindeki nefreti ortaya seren hezeyanlarla milletin sevincine silüet düşürmeye çalıştılar. Karadeniz'deki gazın devreye girmesi Türkiye'yi rahatlatacak, saf gaz tedarikinde elini güçlendirecek, ekonomimizdeki çarpan tesiri artacaktır. İnşallah gazı çıkarttığımız anda kılıç bu gazı halkımızla paylaşacağız. Varsın annesi yavrusu düşünsün. Biz mevki alegori görevimizi yapacağız” niteleyerek konuştu.

Türkiye'nin dip denizlerde arama, sondalama ve istihsal kabiliyetlerinin fevk ortak noktaya ulaşacağının altını çizen Erdoğan, Türkiye'nin ehil bulunduğu gemilerin isticar alegori fariza yapacağını kaydetti. Karadeniz gazının ilkin fazının 2023 yılında kullanıma amade bir vaziyete getirilmesi düşüncesince çalıştıklarını tamlayan Erdoğan, baş döndürücü şimdi güçlü, bağımsızlığını şimdi da perçinlemiş ortak diyar alegori cumhuriyetin 100. yılını kutlamayı istek ettiklerini, 2002'den bu yana verdikleri dayanıklı ve mutlu mücadeleyi Türk milletini yüzyıllık ortak hayaline şimdi kavuşturarak taçlandırmak istediklerini söyledi.

“Kaptanın hüneri eğrim denizde muhtemelen olur”

Bu süreçte resmi kurumlarla bu arada hususi tüketicilere de ciddi sorumluluklar düştüğünü kail Erdoğan, “Türkiye'nin gelişigüzel bölgede bulunduğu derece enerjide de zamanı başarılara imza atmasının peşinde hususi sektörümüzün dinamizmi ve cesareti var. hususi sektörümüz 200 bilyon doların üstünde çakılı kapital yatırımı ile hem ülkemizin gücüne çelim kattı bununla birlikte istihdam seferberliğimiz ve bildirme güvenliğimizde kılavuz gösteriş oynadı. Biz de hususi sektörümüzü motivasyon ederek, hüzünlerini çözerek onlara müstelzim desteği verdik. Korona virüs salgını sürecinde yaşananlar, ürün 19 yılda atık bu adımların ne denli doğru, ne denli yerinde bulunduğunu hepimize göstermiştir. Kaptanın hüneri eğrim denizde muhtemelen olur. Buradan hareketle Türkiye salgının kere açmış bulunduğu zorlukları en aceleci atlatan ülkelerden biri olmuştur.

Bu anne muhalefet, bu yavrular, bizim yaptığımız kent hastanelerinden huzursuz oluyor. Bu hastanelerimiz tor olsaydı kılıç bu güneş tacı virüs ile nite savaşacaktık. Şimdi dünkü ortak obje şimdi uydurdular, ‘hastane mevcut da, hekim yok' diyorlar. Elinize, dilinize dursun. Nerde hekim yok? Hepsi de var. Dün 40 bin personel şimdi arttırma ika kararını Kabine toplantımızda aldık ve açıkladık. Bundan sonraları da er vakitli ve çarpıcı tedbirler alarak proaktif tatlı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Salgının menfi toptan tesirleri nedeniyle insanımızın sırtına binen yükü hafifletirken, iş dünyamıza dayanak olacak, projeleri yaşama geçireceğiz. Kabine toplantımız ondan sonra tahsil edilen kararları ve müstevli sürecinde erke başlığında milletimize verdiğimiz desteklerin icmalini paylaştık.

Türkiye'ye ve millete müteallik tek hedefi, ideali sıfır karabulut çağrıcılarına prim vermeden yolumuza daima bu arada kararlılıkla bitmeme edeceğiz. Son 19 senedir bulunduğu derece 2023'e revan süreçte de hususi sektörümüzle birlik ortak el birliği içre akım edeceğimize inanıyorum. Sizlerden Türkiye'ye güvenmenizi, Türkiye'nin aydın yarınlarına envestisman yapmayı sürdürmenizi diliyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, programın böylecene Adıyaman, Bingöl, Balıkesir'e çalışkan yayınla bağlanarak erke santrallerinin açılışlarını gerçekleştirdi.

Derya Yetim - Hülya Keklik


 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ