USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın en güzel 10 ekonomisi arasına saplamak düşüncesince çalıştıklarını belirterek, "Ülkemize kazandırdığımız çelimli el erki ve kalkınma madun yapısı üstünde kâffesi bunları da gerçekleştireceğiz. Dünya acemi ve

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman’da
08-01-2022 18:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman-Konya Hızlı Tren Hattı, TOKİ 736 Konut, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ve inşası tamamlanan öteki planların açma töreni düşüncesince Konya'dan Yüksek Hızlı Tren ile Karaman'a geldi. Tren Garından 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydanı'na güzeşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çecik seslenme etti. Erdoğan, 4 yılı fazla ortak aranın peşi sıra esasen Karaman'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biraz evvela Konya'dan çabuk trene bindik ve Karaman'a ulaştık. Burada da Konya - Karaman çabuk şimendifer hattımız ile şehrimize kazandırdığımız öteki eserlerin dolgun açılışını yapacağız. Allah'ıma hamdolsun ki bu ne göz kamaştırıcı ortak güzellik.

Böylece Konya'dan Karaman'a 40 dakikada, Ankara'dan Karaman'a 2 vakit 40 dakikada, İstanbul'dan Karaman'a 5 vakit 40 dakikada doğacak ve bundan böyle gayret bizim konforumuz olacak. Hattın küsurat kısımları tamamlanınca Konya, Karaman, Adana arasındaki trenle gezi süresi 2 vakit 20 dakikaya düşecek. Açılışını yaptığımız şimendifer hattı enerjiden zamana, emisyondan bakım onarımına denli baş döndürücü bölgede ülkemize çabucak bu sene 63 milyon TL artırım sağlayacak. Yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 1 bilyon 390 milyon lira. 102 kilometrelik Konya-Karaman çabuk şimendifer hattımızın ülkemize ve şehirlerimize hayır olmasını diliyorum.

Türkiye'nin Osmanlı'dan küsurat ve Cumhuriyetin geçmiş dönemlerinde mensur edilen demiryolları hâlâ sonraları boşlama edilmiştir. Hükümete geldiğimizde 10 bin 959 kilometrede devraldığımız ahali çizgileri sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Bir vakitler Batı'da efdal çabuk trenlere binerdik, Rabbim kader eyledi. Bütün maslahat anahtar meselesi, azim meselesi. Bir yol azmettin mi ondan sonraları Allah'a tevekkülle bu iş yürür. Biz azmettik, tevekkül ettik ve Rabbim de bizlere bunları yapmayı kader etti. Tamamladığımız 2 bin 368 kilometre toy demiryolu hattına toy linkler yapıyoruz. Durmak yok, yola devam. Görüldüğü derece ülkemizi pörsümemiş ağlarla örmeye bitmeme ediyoruz. Bugün başkaca muhtelif kurumlarımızın belediyelerimize ve hususi sektörümüze muhtelif yatırımlarımızın açılışını da yapıyoruz. Kolay değil, tababet fakültesi, pedagoji bilimi fakültesi, keyif manzume yüksekokulu derece ahali yatırımların açılışını dakika yapıyoruz.

Elimiz yersiz değil mahmul geldik. İlçelerimizde tamamlanan saha, yurtları, deneyimsizlik merkezlerini de açıyoruz. 515 konutun madun yapısı ve yer düzenlemeleriyle beraberce buradan hizmete alıyoruz. Karaman Adalet Sarayı'nın, hayat evinin, iskan çalışmalarını ve öteki ahali tarım, sulama, toplulaştırma yatırımlarının, erke madun yapılarının, familya sağlığı merkezlerimizin, jandarma karakolumuzun açılışlarını da buradan yapıyoruz. AK Partili Başyayla, Akçaşehir, Sudurağı ve Kazancı belediyelerimizin tamamladığı içmece suyu, çözüm derece nice projenin açılışını da yapıyoruz. Toplam envestisman bedeli 2 bilyon 311 milyon lirayı bulan ahali bu hizmetlerimizin Karaman'a hayır olmasını diliyorum. Biz yola çıktığımızdan bu yola Karaman rastgele daim bizimle yürüdü. Bizler de Karaman ile yürüdük” dedi.

“Dünya toy ve zamanı ortak değişimin sancılarını çekiyor”

Siyasetlerinin im ve misyon siyaseti bulunduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatımız süresince rastgele daim çecik misyon Hakka hizmettir dedik. Bu tatlılıkla çalıştık. Bizim gayemiz şişman ve çelimli Türkiye'yi mensur etmektir. Ülkemizi dünyanın en dobra 10 ekonomisine oyulgalamak düşüncesince halis muhlis gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemize kazandırdığımız çelimli demokratlık ve kalkınma madun yapısı üstünde ahali bunları da gerçekleştireceğiz. Dünya toy ve zamanı ortak değişimin sancılarını çekiyor. Finansal saldırılar ve güneş tacı virüsle ağız ağıza gündüz yüzüne çıkan bu değişime ahali gücümüzle çalışıyoruz. Ülkemizin önünü kestiler, darbeler, vesayetlerle ayağımıza prangalar vurdular. Türkiye'yi özlük içerisine durdurmak düşüncesince tuzaklar kurdular. Menderes'ten Özal ve Erbakan'a denli ortak biçimde temiz dışı bıraktılar. AK Parti'nin 20 yıla DOĞRU nüfuz devrinde bu oyunların hepsiyle yüzleştik uğraş ettik. Allah'ın katkısı ve milletin yardımıyla mücadelelerin hapsinden alnımızın akıyla çıktık.

Siz dayanak noktası verdiniz, yanımızda durdunuz ve öğrenimden sağlığa, güvenlikten adalete, ulaşımdan enerjiye, sanayiye denli rastgele bölgede asır atlatacak yatırımlarla ülkemizi büyüttük. Kim problemi ki 20 sene evvela Konya'dan Karaman'a efdal çabuk şimendifer gelecek? İnanır mıydınız? Yaptık mı? Demek ki oluyormuş. Azmedersen olur. Karamanlı kardeşlerime bu layık. Buradan Konya'ya, Ankara'ya efdal çabuk trenle gideceksiniz.

Milletimizin adalet ve hürriyet alanlarını da genişlettik. AK Parti önceleri Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin mukayeseni karşılayıcı dünya bu gerçekleri görecek, benimseme yazar ölçüm edecek. Nankörleri körfez ortak kenara. Siz bakmayın emektar Türkiye talip insanlara. Böyle ortak aykırılık ve politika anlayışı var. Yalan, dolan, bütünü bunlarda. Şimdi bunların ortak de Tabipler Birliği var. Bunlar ne denli yalancı, cambaz. Erciyes Üniversitesi Turkovac aşısını üretiyor, adamlar ‘Böyle ortak bilinçlilik yok' diyor. Siz ne sahtekarsınız, yalancısınız. Madem biliyorsunuz ki da Tabipler Birliği yerine ortak eseriniz mevcut mı? Yok. Yapana da rastgele daim taş koyuyorsunuz, koydunuz.

Şehir hastanelerini yaptık, pedagoji bilimi araştırı hastanelerini yaptık. O kepaze hastanelere vatandaşımızı mahkum etmedik. Siz Tabipler Birliği yerine o rezilliklerin bulunduğu yıllarda tek sesiniz çıkmadı. Bu sahtekarlar, bu cambazlar maatteessüf hastanelerde tutu tahsil edilen vatandaşın haklarını ortak gündüz savunmadı. Biz o dönemleri de yaşadık, mücadelesini verdik. Bunlarda utanç yok. Şu anda bu kent hastanelerinin benzeşim sizin geçmişinizde, tarihinizde mevcut mı? Biz AK Parti iktidarı yerine Türkiye'nin ciharıyek yanına yaptık hazırlamaya da bitmeme ediyoruz. Çünkü benim vatandaşıma bunlar layıktır, onun için. Bu ayrık zihniyeti de tarihin tozlu raflarına iteceğiz. Seçim gününe denli rastgele daim beraberce baş döndürücü çalışmamız gerekiyor.

Şehit yakınlarına söven, ulusal hassasiyetlerini dile getiren insanlarımıza taşlama fail haysiyetsizlerin esas yüzlerini sergileyeceğiz. İşte İstanbul'da CHP belediyesi ne yapıyor? Bakıyoruz, geçim yapmışlar. Ne efsus ki yıldırı örgütünün aparatları yerine da İstanbul Belediyesinde istihdam ediliyor. Aynısı Ankara'da, ayrı ayrı öteki illerde. Sinsi oyunları açıklanmış edeceğiz. Türkiye'yi hedeflerinden idare etmek isteyenlere, anarşi ve inkısam iklimine sokmanın ardında koşanların ihanetlerini ortaya sereceğiz. Daha baş döndürücü çalışacağız, durmayacağız. Türkiye'den başka Türkiye yok” ifadelerini kullandı.

“Fahiş paha artışlarıyla insanımızın alıntı enerjisini düşürenlerin de gözünün yaşına bakmayacağız”

Tüm dünyada yaşanmış bulunan sıkıntıların Türkiye'de bulunan imkanların önemini ortak benzer hâlâ gösterdiğini kaydeden Erdoğan, “2018'den itibaren ekonomimiz direkt maksat alınmaya başlandı. Tedbirlerimizle yurtdışı ayaklarını kestik. Bu yol da memleketimiz içre piyasalarda döviz mobilyasız üstünden bire ortak dubara sürdürülmeye başladı. 20 Aralık'ta da bunların ayaklarını kestik mi? Ne oldu, çabucak döviz aşağıya inmeye başladı mı? Siz bizim yanımızda olduğunuz müddetçe ara vermek bulunmayan yola bitmeme diyoruz. 20 Aralık ortak dönüm noktası oldu. Açıkladığımız tedarik paketleri ve peşi sıra yaşama geçirdiğimiz uygulamalarla bu oyunu da bozduk. Fahiş paha artışı vatandaşın canının yandığını biliyoruz. En endamsız müddette bunu da ortadan kaldıracağız. Fahiş paha artışlarıyla insanımızın alıntı enerjisini düşürenlerin de gözünün yaşına bakmayacağız.

Ülkemizi rastgele bölgede kalkındıracağız. Güçlü madun yapımızı hâlâ da geliştireceğiz. Sizlerle el ele yola bitmeme edeceğiz. Yaptığımız yatırımlarla, eskiden şehirlerimizi nite kalkındırdıysak deminden de tutum de aynısını yapacağız. Biz eserlerimizle konuşuyoruz ve bizim asar ispatımızdır. Son 20 yılda Karaman'a 20 bilyon teklik ücretinde envestisman yaptık. Eğitimde 2023 toy dershane yaptık. 766 bilimsel nitelikli personeliyle misyon sağlayan Karamaoğlu Mehmet Bey Üniversitesini ki kurdu? Biz kurduk. Toplam 832 milyon teklik ücretinde iane yaptık. Ülkemize kazandırdığımız rastgele eserin, rastgele başarının birilerini nite tasalı ettiğini sizler de görüyorsunuz. Her ilimize darülfünun açıyoruz, okullar yapıyoruz, evlatlarımızı sömürme edemedikleri düşüncesince üzülüyorlar. Milletimizin sağlığıyla ilişik hassasiyetlerini sömürme edemedikleri düşüncesince üzülüyorlar.

Demiryolu ağlarıyla rastgele noktayı birbirine bağladık, sıkıntı tellallığı yapamadıklarına yanıyorlar. Sadece 2021'de 2 milyon işsize iş realizasyon ettik. Terörün kökünü kazıdık mı? Gabar'da, Terdürek'te, Cudi'de kazıdık mı? Artık o sokaklara çıkılmayan Güneydoğu, Doğu' da hayat var. Sağ olun mevcut olun. İstiyorlar ki çarpış girişimi mi oldu, başarıya ulaşsın, demokratlık kalksın. Bay Kemal sen tankların arasından kaçabilirsin, kılıç milletimizle buluşuruz. 15 Temmuz'da milletimizle bu arada olduk, deminden de beraberiz. İstiyorlar ki rastgele yan kana bulansın, milletin huzuru bozulsun. Salgın mı var? İnsanlar sokaklarda kıvransın. Herkes işinden ve aşından olsun, başkaldırı baylasın istiyorlar. Türkiye ablukaya alınsın, müdahaleye belirgin bir duruma gelsin istiyorlar. Biz buradayız. Mücadele ağabey ede, çarpışa çarpışa ülkemizi bu günlere getirdik.

Bugün yaşadığımız sıkıntıları da en endamsız müddette aşarak ülkemizi dünyada adalet ettiği, milletimizi adalet etmiş bulunduğu refaha kavuşturacağız” diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının peşi sıra eserlerin dolgun açılışı gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, milletvekillleri, organizasyon personelleri ve yurttaşlar katıldı.

Erdoğan, açma töreninin peşi sıra AK Parti Karaman İl Danışma Toplantısına eklenmek az daha Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonu'na geçti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ