USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Mayıs bir başka olacak'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursalı gençlerle buluştu. 14 Mayıs'ta seçimlerin yapılacağını tamlayan Erdoğan, "Bursa'daki mitinge 120 bin ferdin katıldığını öğrendim. Bu bizlere şurası gösteriyor. Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak. Bu ilkbahar bir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Mayıs bir başka olacak'
23-01-2023 04:06


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'İlk oyum AK Parti'ye, huzur oyum Recep Tayyip Erdoğan'a huzur gencelme buluşmasında Bursalı gençlerle bir arayla geldi. Bursa'daki mitinginin peşi sıra Panoroma 1326 Fetih Müze'sinden gençler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Cengiz Kurtoğlu'nun 'Duyanlara, Duymayanlara' şarkısı ile karşıladı. Yoğun bir katılımın bulunduğu müzedeki bölgede oturacak arazi kalmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimlerle ilişik gün vermesi özen çekti.

“Bahar bir başka ilkbahar olacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, meydana getirdiği konuşmada, "Bursa'daki mitinge 120 bin bireyin katıldığını öğrendim. Bu bizlere şurası gösteriyor. Allah'ın izniyle inşallah mayıs bir başka olacak. Bu ilkbahar bir başka ilkbahar olacak. İnanıyorum ki, siz gençlerimizle birlikte, siz kadın kardeşlerimle baş başa kılıç sandıkları bu defa, aşırı değişik bir halde patlatacağız. Buna mevcut mıyız? Bu huzur gencelme herkesi değişik bir bir duruma getireceğine inanıyorum. Ama durmayacağız. Çalışacağız. Gayret edeceğiz. Tüm canlı kardeşlerimizi sandıklara taşıyacağız. Sandıklardan da inşallah o sesi çıkaracağız. Ben buradan Bursa'nın ve Türkiye'nin bütün canlı yüreklerine selamlarımı gönderiyorum. Gençlerimizle gelişigüzel bir araya gelişimizde, siz değerli ziyaretçilerimizin sevgisine, vizyonuna, enerjisine tanık oldukça, geleceğimize hâlâ şişman bir umutla bakıyoruz. Bazıları diyor ki, ‘bu enerjiyi nereden buluyorsun' ahacık erke burada karşımda. Farklı bir yerde aramaya gelmiş şekilde yok. Bu safiha ayrımsız sürede bize, sizlere kalıt bırakacağımız Türkiye 100 yılının yapımı düşüncesince hâlâ aşırı çalışmamız ve hâlâ bir tomar savaşım etmemiz icap ettiğini hatırlatıyor. İnşallah 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerde huzur kez oy kullanacak altın gençlerimizle, minval arkadaşlığı yapmamızı bizlere baht fail Rabbime şükrediyorum. Maşallah. Sizlerin yardımıyla aradan 40 yılı epey zaman evvel olsa da, evvel dönemdeki heyecanımızı hatırlatıyor. Aynı duyguları gene yaşıyoruz" dedi.

“Bizim gençliğimiz 3Y ile kuşatılmıştı, yasaklar, yokluklar ve yoksulluklar”

Kendi huzur gencelme yıllarındaki Türkiye'nin meseleleri aşırı başka bulunduğunu tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "O emektar Türkiye'nin olanakları da aşırı başkaydı. Şimdi, 20 yılda ülkemize kazandırdığımız betik ve bakım altyapısının üstünde gelişigüzel bölgede evren ile yarışmaya apiko bir huzur gencelme görüyoruz. Halbuki bizim gençliğimiz 3Y ile kuşatılmıştı. Yasaklar, yokluklar ve yoksulluklar. Bizim gençliğimiz, kavgalarla mahmul bir Türkiye'de geçti. İleride, Türkiye'nin DOĞRU politik tarihi, imanlı bir kıymetlendirme ile yazıldığında bu dü çevrim ortada ayırt aşırı hâlâ dobra anlaşılacaktır. Bugün önümüzdeki seçimlerde huzur defa, oy kullanacak gençlerimizden beklentimiz, elinizin altındaki imkanlarla dünyayı ve Türkiye'yi en dobra ve en akilane halde okumanızdır. Maziden atiye, katı bir güreşçi köprüsü kurmadan, bu okumayı çelimli bir halde yapmadan nerede bulunduğumuzu hassaten nereye gideceğimizi de bilemeyiz. Biz gelişigüzel mevzuda bulunduğu kadar bu hususta da gençlerimize güveniyoruz. Birileri kadar gençlerimizi iradesi tutu altında tutulacak raf süsü, madde mankeni kendisine katiyen görmedik. Partimizi kurarken, Türkiye'nin esas anlamdaki huzur ilk gencelme kolları teşkilatlanmasını AK Parti bayrağı altında yaptık. Şu an da umumi rüesa ortada siyasette huzur gencelme kollarından çıkıp mevrut bir diğeri yok. Sadece bu kardeşiniz mevcut bir diğeri yok. Biz buraya gökten zembille inmedik. Merdivenleri derece aşama çıkarak geldik. Bunların bir bölümü kasetle geldi. Bir bölümü değişik yerden ısmarlama geldi. Biz meydanlardan gümbür gümbür ilham alınarak geldik. Sizlerin yaşlarında huzur gencelme kollarında huzur fariza ortalık nesil, demincek bakan, milletvekili, umumi başkan yardımcısı, şehremaneti reisi kendisine gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor. İnşallah ati zamanlarda sizlerle de ayrımsız gururu kılıç yaşayacağız” dedi.

“Bay Kemal, bundan hakeza seni yormuyoruz. 7,5 saatte gittiğin bu yolu, 3 saate indirdik hâlâ şen gidebilesin sanarak ancak İzmir'e de uğradığın yok"

“Genel başkanınız ve cumhurbaşkanınınız kendisine gençlerimize güvendiğimiz düşüncesince seçilme yaşını huzur ilkin 25'e peşinde da 18'e düşürdük” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:
“Kanunlarımıza göre, olmuş aziz gelişigüzel bir gencimizin yalnızca seçilmiş değil, seçimle gelinen görevlerde de hata alabilmelerini kılıç sağladık. Gençler, kılıç size güvendik. Bu CHP'si falanca neden bu adımları atmadılar. Niçin bunlar, gençlerin önlerini açmadılar. Ama kılıç güvendik. Çünkü kılıç şuna inanıyorduk. Fatih Sultan Mehmet, 20 yaşlarında bir zamanı kapatıp, bir zamanı açtığına göre, onun torunları kendisine bizlerde aynısını yapmaktayız dedik. Oldu mu? Oldu. Onlar gemileri karadan yürüttüler. Ama bunlar anlamazlar. Bunca zamandır Türkiye'de yöntem yapıyorlar. Denizin altından göz boncuğu mevzi altı treni yaptılar mı? Bu metroyu ki yaptı. Biz yaptık. Avrasya Tüneli'ni ki açtı kılıç açtık. Hani gücünüz yetiyorsa birde siz yapsaydınız. Biz Haliç'i temizledik. Bunlar Haliç'i doldurdular. Ya bunlarda harbilik sanarak bir bilinçlilik yok. Bunlarda kalkıp da dünyaya dayanıklı gösterilecek bir bilinçlilik tecrübe edelim hakeza bir ağrı yok. Çünkü bunlarda sıkıntılı değil. Biz dertliyiz dertli. Neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız. İşte Bursa, nereden nereye getirdik. İstanbul'dan gel, Bursa'dan geç, İzmir'e yönel. 7,5 saatte bulunan bu güzergahı, kılıç 3 saate indirdik. Bay Kemal, bundan hakeza seni yormuyoruz. 7,5 saatte gittiğin bu yolu, 3 saate indirdik. Daha şen gidebilesin diye. Ama İzmir'e de uğradığın yok."

“Bunların biricik dertleri, gelişigüzel bir tanesi diğerinden hazzetmeyen, masa ortaklarının çıkarlarına gereğince akım edecek bir ad bulmaktır.
Türkiye'de aşırı partili politik yaşama geçildiğinde, hanımefendilerin ve gençlerin ilkin gelişmek üzere, bütün vatandaşların oy namustur sanarak akım ettiğini tamlayan Erdoğan, "Siyasi iradelerine ve sandığa canları pahasına ehil çıkmışlardı. Bugün bulunduğu kadar o devirde de insanımızı gel diyince gelecek, git diyince gidecek. Şuraya oy ver diyince verecek derinti kendisine gören ayrık bir kafa vardı. Tek fırka faşizmi artığı bu zihniyet, namzet kendisine milletin karşısına çıkardığı zat mensuplarına bile, ayrımsız muameleyi göstermekten çekinmediler. Şimdi kendilerine gel diyince gelecek, sus diyince susacak, durum diyince konuşacak kukla bir namzet arıyorlar. Ama bulamıyorlar. Dertleri milletimizin namusu kendisine görmüş bulunduğu oylarla ülkeyi yönetecek gençlerin geleceğini nesir edecek bir cumhur reisi boşaltmak ve mebus ayırmak değildir. Bunların biricik dertleri, gelişigüzel bir tanesi diğerinden hazzetmeyen, sayısının 6'ı mı, 10 mu bulunduğunu bilemediğimiz masa ortaklarının çıkarlarına gereğince akım edecek bir ad bulmaktır. Milletimiz ülkesini hassaten komuta etmek için, cumhur reisi seçmenin peşindeyken, bunlar masa ortaklarının yöneteceği, namzet bulma peşindedir. Böylesine bir algoritmaya emeksiz oynanan oyunlarda bile, rastlayamazsınız. Çünkü bunların kafası daha Türkiye 100 yılına erişememiştir. Bunlar bundan hakeza sürümden kalkmış olan, güncellemesi üstelik yapılamayan 1990'ların 1970'lerin yöntem formatında kalık tiplerdir. Zaten vaatleri de ülkemizi baştan emektar Türkiye'ye döndürmektir" biçiminde konuştu.

“Eski Türkiye, 6'lı masanın şahsen uygulamaları kendisine gösterdiği kadar kavganın, kargaşanın, kadem oyunlarının kem bulunmadığı Türkiye'dir”

Eski Türkiye'den salonu dolduran gençlere örnekler sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Günlük hayatınızın elden gelişigüzel alelacele yararlandığınız imkanların neredeyse, hiçbirinin bulunmadığı Türkiye'dir. Eski Türkiye, gelişigüzel işin aşırı emekle yürütülmüş bulunduğu ve buna erinç aşırı az meyve alınabildiği, aşırı az resmiyet büküm edilmiş bulunduğu Türkiye'dir. Eski Türkiye, kişilerin bir biriyle bıkılmayan iletişimini bırakın minimum müştereklerde üstelik buluşmakta zorlandığı Türkiye'dir. Eski Türkiye, siyasette, ticarette, yüksekokul de, sanatta, velhasıl yaşamın gelişigüzel dalında elit ekalliyet dışında, hiç kimseye baht verilmemiş Türkiye'dir. Eski Türkiye, 6'lı masanın şahsen uygulamaları kendisine gösterdiği kadar kavganın, kargaşanın, kadem oyunlarının kem bulunmadığı Türkiye'dir. Siyaset kurumunun milletin problemlerine hal elde kılmak yerine, sonsuz çöküntü ürettiği, eğreti krizleri tetiklediği Türkiye'dir. 6'lı masa denilen ucube binanın gıdası emektar Türkiye'nin milletimiz düşüncesince zulüm, bazıları düşüncesince dokunulmazlık uzlaştırıcı bulunan yoksulluğudur. Husumet iklimidir. Sömürü düzenidir” dedi.

“Türkiye 100 yılı vizyonunu paylaşmadığımız kimesne bırakmayacağız”

“Biz 20 sene ilkin ülkemizi diyet sorumluluğunu üstlendiğimizde, kelimesi kelimesine merhum Menderes'in 73 sene ilkin meydana getirdiği gibi, ‘yeter' dedik” ifadelerini kullanan Erdoğan, şunları kaydetti:
“Gençler, ulusal iradeyi hiçe sayan vesayete ‘yeter' dedik. Hak ve özgürlükleri ayaklar dibine ortalık gadirlik düzenine ‘yeter' dedik. Milletimizi arka kalmışlık prangasına mahkum fail çarpıklığa ‘yeter' dedik. İtilmişliğe, kakılmışlığa ulusal onurumuzun örselenmesine ‘yeter' dedik. Terör örgütlerine, onların iplerini elinde tutanlara, dökülen kanlara, yaşatılan acılara ‘yeter' dedik. Darbecilere, onları üzerimize salan toptan emperyalistlere ‘yeter' dedik. Maruz kaldığımız gelişigüzel saldırının kurnaz refakatçileri bulunan politik ve kazançlı tetikçilere ‘yeter' dedik. Bu ülkeye ve çecik gadirlik fail ki mevcut ise hepsine de merhum Menderes gibi, ‘yeter lakırtı milletindir' dedik. Biz bunlarla yetinmedik. Yeter lakırtı de, değişmeyen da milletindir dedik. Şimdi de kestirmece 3 çeyrek yüzyıl sonra, ‘yeter, lakırtı de, değişmeyen da, doğacak de milletindir' diyoruz. Bursa'dan başlayarak dalavere dalavere 81 vilayetimize oradan dünyanın ciharıyek tarafındaki gelişigüzel bir vatandaşımıza ulaşarak ülkemizin ve milletimizin geleceği düşüncesince göz boncuğu vaatleri, göz boncuğu programları ve göz boncuğu vizyonları olmayanlara ‘yeter' diyeceğiz. Kapasına gitmediğimiz, betik ve hizmetlerimizi anlatmadığımız, Türkiye 100 yılı vizyonunu paylaşmadığımız kimesne bırakmayacağız. Gençler, hedefimiz, gönlünü doğrultmak suretiyle, 85 milyonun gelişigüzel bir ferdine, doğruya akilane dedirtmektir. Meydanlarda bizlere maruz gelişigüzel bir desteğin, sandıkta bizlere maruz gelişigüzel bir oyun, Türkiye 100 yılı inşasına meydana getirilen bir katkı, hümayun yola mobilyalı bir tuğla bulunduğunu katiyen unutmayacağız."

“Sadece işlemleri silme geçirmek düşüncesince duruşma duruşma dolaşırlar”

AK Parti kurulduğu günden beri, 15 seçime girdiğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "AK Parti 15'inden de zaferle çıktı. Milletimiz hepsi gibi, gençlerimizin de bir numara partisi, baştan sona AK Parti oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, gençlerimizin huzur tercihi kılıç olduk. Gençleri AK Parti'ye yakıştıramayan, hâlâ zaten gençlerin AK Parti ile minval yürümesini hazmedemeyen bir kamet bu doğruyu bir muhtelif almak istemiyor. Halbuki kılıç akıbet 2 senede, gençlerimizle 36'ıncı buluşmamızı yapıyoruz. Sevgili gençler, bırakın ülkenin ciharıyek indinde gençlerle kucaklaşmayı, ihtimal ayrımsız devirde zat çocuklarıyla 36 kez gelmemiş olanlar bizi gençlerden ırak kalmakla suçlama ediyor. Gerçi bunların gelişigüzel işi böyle. Üniversite açarız, ekol yaparız, betik dağıtırız, taşınmazlar nesir ederiz, kredi, burs veririz, hepsine erinç çıkarlar. Hepsine balçık atarlar. Hastane yaparız, keyif çalışanı yetiştiririz, hizmetin en iyisini veririz, yalnızca erinç çıkarlar. Terörle savaşım ederiz, bitmiş ötesi harekatlar yaparız, dünyanın ciharıyek indinde destanlar yazarız. Sadece mecliste kama koyarlar, tezkerelere ret oyu verirler. Hakim müddeiumumi alırız, doğruluk teşkilatımızı güçlendiririz. Sadece nazlanma ederler. Karayolu yaparız, hava meydanı yaparız, kuvvetli yolu yaparız, uzaya peyk göndeririz yalnızca geliştirdiğimiz teşrikimesai modellerine projeleri karşıcı firmalara saldırırlar. Ne diyorlar, ‘biz geliyoruz. Bir kuruş alamayacaksınız' ya gelemeyeceksiniz be. Baraj yaparız, yerel ve yenilenebilir erke tesisleri kurarız, çekirdeksel çelim santrali nesir ederiz. Sadece işlemleri silme geçirmek düşüncesince duruşma duruşma dolaşırlar. Konut yaparız, budun bahçesi yaparız, budun kıraathanesi yaparız, direk dikeriz yalnızca eleştirirler. Sadece bariyer çıkartırlar. Hangi bölgeye bakarsanız bakın ayrımsız görünüş ile karşılaşırsınız. Millete söyleyecek lafı olmayanın gençlere vaatleri ne mümkün ki, kendilerine hapsettikleri asılsız ve karacılık kalesinden başka dünyaları olmayanlarla ne gösterimi ne projeyi tartışacağız. Onun düşüncesince kılıç sözümüzü milletimize söylüyoruz" biçiminde konuştu.

“Kendimizi bundan hakeza gençlerimizin konuğu kendisine görüyoruz”

“Gençlerimizle yapacağımız kez değişiminin vaktinin de yaklaştığını biliyoruz” diyen Erdoğan, "Kendimizi bundan hakeza gençlerimizin konuğu kendisine görüyoruz. Önümüzdeki seçimlerin Türkiye'nin içerisinden geçmiş bulunduğu nazik devirde toptan hile ve tutum düzenindeki hafriyat etmiş bulunduğu içtima gerisine düşmemesi düşüncesince ehemmiyetli görüyoruz. Sonra ortalık da at da, lakırtı de sizin olacaktır. Gençlerimizden beklentim, bizlerden öncekiler gibi, bizim gibi, sizinde ‘yeter sanki kararda milletindir' demenizdir. Biz 40 senedir ne yaptıysak, milletimizle baş başa olduğumuz düşüncesince yaptık. Milletimizin yardımıyla yaptık. Milletimiz düşüncesince yaptık. Sizlere bırakacağımız en şişman mirasta, bu olacaktır" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ