USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri Töreni'nde meydana getirdiği konuşmada, “Bu ödüller kendileri haricinde tek hiç kimseye mevcut olma hakkı tanımayan düşünüm ve konuşma dünyamızın zorbalarına hakkında açık ortak bayraktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödülleri programında konuştu
26-12-2021 23:08

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nde bu sene 8.'si planlı Necip Fazıl Ödülleri Töreni'ne katıldı. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan burada meydana getirdiği konuşmada, sabık sene pandemi hasebiyle ödüllerin verilemediğini belirterek, “Üstadın eren hatırasına saygılıca başlattığımız Necip Fazıl Ödülleri'nde bundan sonra 8. seneyi geride bırakıyoruz. 8 salname müddet içerisinde ülkemizin kültür, zanaat bilim dünyasına ehemmiyetli katkılar fail sert aşırı hatırlı isme rütbe verdik. Alim, sanatçı, âşık ve münevverlerin hayattayken kıymetinin bilinmesini rütbe verilenlere baktığımızda hâlâ güzel anlıyoruz. Ödül ikram ettiğimiz 2 şişman kıstak insanını maatteessüf sonsuz aleme uğurladık. Nuri Pakdil ve Prof. Dr. Teoman Duralı arkalarında bıraktıkları asar hasebiyle onların edim defterlerinin kapanmadığına inanıyoruz. Rabbim mekanlarını cennet, makamlarını âli eylesin” dedi.

“Üstat korkmadı, korkutulamadı, zira o sorun insanıydı”

Necip Fazıl'ı da rahmet ve saygıyla andığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “80 salname sıkıntılı ömrü süresince bu ülkenin endişe ufkunu genişleten üstat Necip Fazıl'ı da rahmet ve saygıyla anıyoruz. Üstadın izini devam eden çelimli ortak endişe ve yazın damarının dakika de devletimizde ruhları temizlediğini kıvançla görüyoruz. Üstat korkmadı, korkutulamadı. Çünkü o sorun insanıydı. Üstat en sade ortak yerde art vitese takanlardan değildi. Dimdik ayakta için bitmeme edenlerdendi. Bu ödüller bire ortak sürede üstadın davasına, mücadelesine içtenlikle ve sadakatle ilişkin kaldığımızın ortak göstergesidir. Bu ödüller başkaca milletimizin can kökünü pörsümemiş ve ayakta destekleme çabamızın da timsalidir. Bu proses içerisinde üstadın giranbaha çocuklarından Mehmet Bey'e aşırı teşekkürname ediyorum” dedi.

“Bu ödüller kendileri haricinde on paralık hiç kimseye mevcut olma hakkı tanımayan düşünüm ve zanaat dünyamızın zorbalarına huzur küşade ortak bayraktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Bu ödüller kendileri haricinde on paralık hiç kimseye mevcut olma hakkı tanımayan düşünüm ve zanaat dünyamızın zorbalarına huzur küşade ortak bayraktır. bilim ve düşünüm yoksunu bu zorbaların geçmiş günden itibaren üstat Necip Fazıl'ı ve ödülleri dillerine dolamalarının nedeni budur. Yıllardır al gülüm ver gülüm işlettikleri tezgahları dağılmıştır. Sadece Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi'nin mensur sürecinde sergilenen rezillikler bu zihniyetin asıl yüzünün milletimiz kabilinden görülmesini sağlamıştır. Türkiye'nin ilim, ekin ve zanaat dünyasına ulama sağlayıcı hacısı hocası bu ülkeye şişman ortak hizmette bulunmaktadır. Biz de bu hizmetlerin bilinmesi düşüncesince mücahede gösteriyoruz. Ödül jürisindeki giranbaha hocalarımız bu sene da değişik dillerde 7 kıymettar adı listeye aldılar. Listemizin geçmiş esnasında koşma ödülü arazi alıyor. 2021 Necip Fazıl koşma ödülünü Mustafa Aydoğan'a ikram ediyoruz. Hikaye ve anlatı dalında ise ‘Asla Pes Etme', ‘Hatırlı Yara', ‘Kar Makamı' üzere eserleri yazın dünyamıza kazandıran Mukkader Gemici'yi görüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, değişimin yaşamın doğruyu bulunduğunu söyleyerek, “Ancak değişimle tereddi ortada incitici ortak ayırt vardır. İnsanlık sonuç 2 asırda soysuzlaşma yaşadı. İnsanı insanoğlunun kurdu yerine gören sakat yaklaşım, alttaki kalanın canı çıkmış olduğu ortak dizge mensur etti. Beyaz adam, yabanıl toplumlara sanki uygarlık sevk iddiasıyla adamlık tarihinin en şişman soykırımlarına imza attı. Pek aşırı yerde tarihin en yabanıl cinayetleri işlendi. Son dü asırda yaşadığımız nice probleminin arkasında insanı fıtratından koparıp metalaştıran bu sağgörü oldu. İlim, hikmet, ahlak ve doğruluk temelleri hesabına kurulan İslam medeniyeti, dünyayı güzelleştirmeyi ve halis muhlis yaratıklar düşüncesince hâlâ yaşanılabilir bir vaziyete getirmeyi amaç ediniyor. İslam düşüncesindeki kıymettar eserleriyle düşünüm dünyamızı zenginleştiren Tahsin Görgün hocamızı kutlama kartı ediyor, bu yılki Fikir-Araştırma ödülünü kendilerine ikram ediyoruz” halinde konuştu.

“Necip Fazıl ‘Ayasofya behemehâl açılacak' derken meydandan gençliğe seslenme ediyordu, Bu imanın feyyaz sadasıydı ve bu da bizlere nasip oldu”

“Necip Fazıl ‘Ayasofya açılacak, Ayasofya behemehâl açılacak' derken meydandan gençliğe seslenme ediyordu. Bu imanın feyyaz sadasıydı. Ve bu da bizlere nasip oldu, Ayasofya açıldı” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

“Rahmetli Sezai Ağabey'in söylediği üzere ‘kaderin üzerinde ortak nasip vardır'. Kaderin üzerindeki kaderi hem gördük hem yaşadık ve Ayasofya açıldı. O benim de içerisinde bulunduğum kuşağın mürşidiydi. Üstat Necip Fazıl varlığıyla eş ortak neslin kaybolup gitmesine de bariyer oldu. Gençlerin okumasından, araştırmasından baştan sona bahtiyar olmuştur. Biz de gelişigüzel sene üstadın bu hayalini, en azından yazın dalında gerçeğe dönüştürmeye çalışıyoruz.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, rütbe düzlük adları açıklamasının peşi esna anı fotoğrafı da çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ