USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu görüşmelerine eklenmek kabilinden bulunmuş olduğu ABD Birleşik Devletleri'nin (ABD) New York şehrinde, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi çeşidinden planlı programa katılarak ortak musahabe yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta!
19-09-2022 08:00

BM 77. Genel Kurulu görüşmeleri dolayısıyla bulunmuş olduğu ABD'nin New York şehrinde temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi çeşidinden planlı programda meydana getirdiği konuşmada, “Türkiye ve ABD Birleşik Devletleri'nin, dü çelimli izlemsel eş ve 70 salname bağlaşık olarak, aralarında çözemeyeceği tek dava yoktur. Millî güvenliğimizi ait meselelerde birtakımı fikir ayrılıkları yaşasak da nice lehçe ve global meselede benzeri tutumlara sahibiz” dedi.

Konuşmasının başlangıcında topu topu katılımcıları selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan Amerika'yı ikinci yurt eyleyen topu topu kardeşlerime esenleme ve sevgilerimi gönderiyorum. Türkiye'deki kardeşlerinizin, akrabalarınızın, binlerce kilometre gitgide olsa da yüreği sizlerle çarpan dostlarınızın selamlarını getirdim. Biz sizleri özlemiştik. Görüyorum ki, sizler de bizi özlemişsiniz” dedi.

Toplantıyı düzenleyen Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi'ne de teşekkürname fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dernek temsilcilerimiz, bilgi insanlarımız, akademisyenlerimiz, iş dünyamız, sanatçılarımız, sporcularımız kabil Türk-Amerikan camiasının değişik kesimlerini meydana getiren sizlerle hissedar araya gelmekten iri sevinme duyuyorum. Davetimize icabet ettiğiniz düşüncesince rastgele birinize değişik teşekkürname ediyorum” biçiminde konuştu.

Tüm Terör Örgütleriyle Mücadelemizi Kararlılıkla Sürdürüyoruz”

Türkiye'nin, terörden en baş döndürücü etkilenen ve terörle mücadelede en ön safta toprak düzlük devletlerin başlangıcında geldiğine ilgi çekici Cumhurbaşkanı Erdoğan, “PKK-YPG'den DEAŞ'a ve FETÖ'ye kadar, tek farklılık yapmadan, topu topu yıldırı örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Terörün hunriz ve ziyasız gölgesini bölgemizin üstünden gerçeklenmiş kaldıracağız. Amerikalı dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ'yle mücadelemizde müttefiklik ruhuna reva halde teşrikimesai ortamında cereyan etmesini bekliyoruz” dedi.

FETÖ elebaşının ve teşkilat çalışanlarının Türk adaletine tasdik edilmesi düşüncesince Amerikan makamları nezdindeki girişimlerin inceden inceye yürütüldüğünü vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi 252 insanımızı sefihane katleden, Meclisimize bomba atan, demokrasimize kast fail bu binanın toplumsal vicdanla beraberce ahbaplık uğrunda de hükümlü olması gerekiyor. Sizlerin de bu yıldırı örgütlerinin asıl yüzlerini beklenir bulunan rastgele platformda anlatmayı sürdüreceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Nefret söylemlerinin, ilkin de “İslam düşmanlığı” ve Müslümanlara müteveccih önyargıların, evren genelinde arttığını tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ne efsus ki, Türk-Amerikan Toplumu ve Amerikalı Müslümanlar da devir zamane bu yönde saldırılara verilen kalıyor. Amerikalı dostlarımızdan beklentimiz; dinimizi terörle ayrımsız paranteze düzlük ayrık zihniyete ve Müslümanlara müteveccih tiksinti eylemlerine erinç çelimli tedbirler almalarıdır” biçiminde konuştu.

“Birçok Bölgesel Ve Küresel Meselede Benzer Tutumlara Sahibiz”

Türkiye ve ABD Birleşik Devletleri'nin, dü çelimli izlemsel eş ve 70 salname bağlaşık olarak, aralarında çözemeyeceği tek dava olmadığını anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, devamında şunları kaydetti: “Biz NATO'da bu arada miyiz? Beraberiz. NATO'nun en ehemmiyetli geçmiş 5 ortağından hissedar tanesi de Türkiye'dir. Gerek parada, lazım kişmiri gücünde halis muhlis bu destekleri verici en ehemmiyetli ülkelerden -ilk 5 ülkeden- hissedar tanesi Türkiye'dir. Öyleyse Türkiye'nin pozisyonu oldukça güzel anlaşılmalı, güzel bilinmeli ve kararlar, adımlar buna gereğince atılmalıdır. Millî güvenliğimizi ait meselelerde birtakımı fikir ayrılıkları yaşasak da, nice lehçe ve global meselede benzeri tutumlara sahibiz. Başkan Biden'la görüşmelerimizde, ülkelerimiz arasındaki ülfet ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi hususlarında uygun kaldık. Bu anlayışla, Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Mekanizması'nı yaşama geçirdik. Önümüzdeki süreçte, Amerika'yla iş birliğimizi eş faydalar temelinde geliştirirken, aramızdaki sorunları çözebilmeyi beklenti ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ