USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ölümler virüse ve yetersiz sağlık hizmetlerine bağlanamaz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Dünya genelinde 5 milyona vasıl ölümleri virüse yahut yetersiz sağlık hizmetlerine düğümlemek hem kolaycı bununla birlikte falsolu birlikte yaklaşım olacaktır. Bu tablonun ortaya çıkmasının en ehemmiyetli nedeni eneze adına güçlüyü kor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Ölümler virüse ve yetersiz sağlık hizmetlerine bağlanamaz'
19-10-2021 13:25
TRTWorld Forum'un açılışına beraberinde videoteyp ileti gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam aleminin lakırtı hakkının olmadığı, Afrika'nın, Latin Amerika'nın, Güney Asya'nın taleplerinin dikkate alınmadığı, hoppadak gücü elinde bulunduran 5 ülkenin çıkarlarının gözetildiği bu sistemin halihazırdaki yapısıyla bitmeme etmesinin muhtemel olmadığını belirtti.

“5 milyona vasıl ölümleri virüse yahut yetersiz sağlık hizmetlerine düğümlemek hem kolaycı bununla ortak YANLIŞ beraberinde yaklaşım olacaktır”

İnsanlığın beraberinde süredir ekonomik, sosyal, politik ve beşeri boyutları bulunan şişman beraberinde sağlık krizi ile uğraş ettiğini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yaklaşık 2 yıl evvel başlamış bulunan KOVİD-19 salgını, tesirini yitirmekle baş başa gündemimizi nehiy etmeyi sürdürüyor. Salgının dümdar sarsıntılarını tutum özellikle iktisap buyurmak neredeyse değişik bölgelerde hissetmeye bitmeme ediyoruz. Böylesi devasa beraberinde krizin arkası sıra yaşamın emektar normaline dönmesi tabii devir alacaktır.

Bu süreçte yaşananlar bundan sonra dünyada tek şeyin eskisi neredeyse olamayacağını göstermiştir. Son 2 yıla damgasını vuran bu müstevli bireylerin hem kendilerine hem süresince bulundukları topluma bununla ortak global siyasete yaklaşımlarını radikal değiştirmiştir. Küresel sistemdeki çelişme ve paradokslar henüz evvel on paralık bulunmadığı genişliğinde güneş yüzüne çıkmıştır. Özellikle bolluk itibarıyla dünyada en fevk sıralarda bulunan devletlerin sağlık ve içtimai iane ast yapılarının ne adım kırılgan bulunduğu görülmüştür” niteleyerek konuştu.

Tüm insanlığın geleceğini yıldırma fail bu akse karşısında dünyada sulh ve adaleti sağlamakla vazifeli kurumların beraberinde defa henüz sınıfta kaldığının altını çizen Erdoğan, “Az kaslı devletler ve donsuz maşer kesimleri kaderlerine bırakma edilmiş, ticarette himayecilik artarken hazırlık zincirlerinde kırılmalar yaşanmıştır. Ekonomik sıkıntılarla baş başa garplı devletlerde tiksinme suçları korkutucu boyutlara ulaşmıştır.

Sosyal mevki terimi ağırbaşlı çıban alırken, dirimlik adaleti henüz da kötüleşmiş, İslam kini ve muhacir karşıtlığı baştan alevlenmiştir. Nitekim buzdağının hoppadak hasıl bölümü olsa fena istatistikler; bizi, vatandaşlarımızı ve kâffesi insanlığı muntazır tehditleri ortaya koyuyor. Avrupalı siyasetçiler camiası aynı beraberinde dokunmabana hücresi neredeyse kuşatan İslam kini ile boğuşmak namına bunu sömürme etmenin, politik ranta çevirmenin, oya devşirmenin hesabını yapıyor. Uzun senelerdir bu tehditlere ilgi çekici beraberinde politik şekilde tanık olduklarımız karşısında endişelerimiz henüz da artıyor” halinde konuştu.

Küresel sulh ve adaleti organizasyon önünde zamanı beraberinde fırsatın heba edildiğini görmekten sıkıntı duyduğunu kaydeden Erdoğan, “Bize şişman beraberinde eş olduğumuzu gine hatırlatan güneş tacı virüs salgınını ne eyvah ki ortaklık ve el birliği açsından hakkı ile değerlendiremedik. Dünya genelinde 5 milyona vasıl ölümleri virüse yahut yetersiz sağlık hizmetlerine düğümlemek hem kolaycı bununla ortak YANLIŞ beraberinde yaklaşım olacaktır. Bu tablonun ortaya çıkmasının en ehemmiyetli nedeni güçsüz namına güçlüyü koruyan, paylaşma namına sömürüyü heveslendirme eden, kanma namına hırsı, bencilliği, tamahkarlığı teşvikçi bulunan sistemdir” ifadelerini kullandı.

“BM ve başka arsıulusal kurumlardaki ıslah gereksinimi bundan sonra görmezden gelineme”

Birinci Dünya Savaşı sonrası temelleri atılan, İkinci Dünya Savaşı sonrası kuvvetlendirme edilen sistemin derinlemesine süredir hak ve balans üretemediğini kail Erdoğan, “İslam aleminin lakırtı hakkının olmadığı, Afrika'nın, Latin Amerika'nın, Güney Asya'nın taleplerinin dikkate alınmadığı, hoppadak gücü elinde bulunduran 5 ülkenin çıkarlarının gözetildiği bu sistemin halihazırdaki yapısıyla bitmeme etmesi muhtemel değildir. BM ve başka arsıulusal kurumlardaki ıslah gereksinimi bundan sonra görmezden gelinemez. Türkiye şekilde bu ıslah ihtiyacını senelerdir ‘Dünya 5'ten büyüktür' ifadesiyle dile getirmekteyiz. Bu konudaki konkre tekliflerimizi endamsız müddet evvel ‘daha adaletli beraberinde evren mümkün' niteleyerek milletimiz ve kâffesi evren ile paylaştık.

Böylece hoppadak eleştirilmek namına temsilde adaletin sağlandığı ve veto imtiyazının kaldırıldığı beraberinde BM düşüncesince ilkeli, kapsamlı, izlemsel ve uygulanabilir beraberinde manken sunduk. 76. BM Genel Kurulu esnasında yaptığım görüşmelerde ülkemizin bu çabalarının makes bulduğunu görmekten başkaca sevinme duyduk. Tüm mazlum ve mağdurlar namına yürüttüğümüz bu mücadeleyi aşırı henüz yukarılara taşımakta kararlıyız. İnsanı merkezi alan, adaleti ve hakkaniyeti önceleyen, güçlünün yerinde değil, haklının çelimli bulunduğu beraberinde global çatışma kurulana genişliğinde mücadelemizi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Derya Yetim
 

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan Muhtarlar Günü mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Muhtarlar Günü mesajı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ