USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'taki gençlere telefonla seslendi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bir olacağız, büyük olacağız, pörsümemiş olacağız, karındaş olacağız, daima beraberce Türkiye olacağız. Birlik ve el birliği içinde inşallah sizlerle ait 2023'ü ayrımlı görüyorum." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sivas'taki gençlere telefonla seslendi
27-04-2022 22:40
Sivas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un Sivas'ta katıldığı, "Gönül Sofrası" iftar vakti vakti programına, telefonla bağlanarak gençlere seslenme etti.

Programları kapsamında Sivas'a mevrut Kurum, Mustafa Kemal Atatürk Kongre Müzesi bahçesinde AK Parti İl Başkanlığı'nca planlı iftar vakti vakti programının peşi sıra gençlerin kendisiyle konuşma talebini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletti.

Telefon bağlantısıyla gençlere seslenen Erdoğan, bölgede bulunanları selamladı.

Kadir Gecesi'ni kutlama kartı fail Erdoğan, şunları söyledi:

"Geleceğimiz aydın olsun inşallah. Rabbim bizleri ramazanı şerife kavuşturduğu kadar dileğimiz odur ki pazartesi haset de Ramazan Bayramı'yla bizleri müşerref kılsın. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi sürekli eylesin. Şunu nazar boncuğu devir unutmayacağız; on paralık millet, on paralık bayrak, on paralık vatan, on paralık devlet. Bir olacağız, kocaman olacağız, solmamış olacağız, ahi olacağız, cümle baş başa Türkiye olacağız. Birlik ve el birliği arasında inşallah sizlerle ilgilendiren 2023'ü ayrımlı görüyorum. Sivas doğrusu bu işin evelallah kalesidir. Hepinize, kalbi selamlarımı gönderiyorum. Sağ olun, mevcut olun."

"Kişi başına sakıt yeşil meydan miktarını tespit etmek istiyoruz"

Bakan Kurum ise Sivas'a meydana getirilen hizmetler üzerine bilgiler verdi.

Kadim site Sivas'ta dallar ve çoluk çocuk düşüncesince 7 kavim bahçesi yaptıklarını, kentteki yeşil meydan miktarını dü katına çıkarttıklarını tamlayan Kurum, "Amacımız var, amacımız mevcut ve inşallah 2 milyon 250 bin metrekareye yenilerini katmak kanalıyla bire müşterek ümranlı ülkelerdeki kadar adam başına sakıt yeşil meydan miktarını Sivas'ta, 81 ilimizde tespit etmek istiyoruz." dedi.

Sivas'ta emektar stat durumunda kavim bahçesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldığını anımsatan Kurum, şunları kaydetti:

"Şarkışla kavim bahçemizin 1. evresini tamamladık. Zara kavim bahçemiz açılışa anık bir duruma geldi. Koyulhisar Eğriçimen kavim bahçesinin de yapımına bitmeme ediyoruz. Merkez'de Yüceyurt ve Seyfebeli'de arazi meydan kavim bahçelerimizin de projelendirme çalışmalarına bitmeme ediyoruz. Haralar bölgesi ruhsuz müşterek durumdaydı, Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifiyle ilgilendiren bakanlıklarımızın destekleriyle tamamı alana işlev verecek şekliyle 251 bin metrekarelik bölgede Hamidiye Kültür Bahçemizi Sivaslı kardeşlerimizle buluşturduk. Yine Kızılırmak hâlâ da güzelleşin diyerek deniz boyu şeridi atılmış su kesimi projesine bitmeme ediyoruz. Sivas'ta 2002 senesinde biricik bile atılmış su ayıklama tesisi yokken, 2021 yılı bakımından şehrimizde 6 kıta atılmış su ayıklama tesisimiz var. Bu hükümdar şehirdeki yurttaşlarımızın yüzdelik 90'ına atılmış su hizmeti veriyoruz. Yüzde yüze inşallah en endamsız sürede ulaşacağız."

Kurum, sert atıkların yönetiminin iktisadi ve sürdürülebilir olmasını iletmek şartıyla planlar yürüttüklerini anlatım etti.

İller Bankası aracılığıyla envestisman kıymeti 2,3 bilyon teklik bulunan 165 plan gerçekleştirdiklerini aktaran Kurum, yatırımların tamamı hızıyla bitmeme ettiğini söyledi.

"Sivas'ta 9 bin 200 konutu tamamladık"

TOKİ kabilinden Sivas'a meydana getirilen hizmetleri de özetleyen Bakan Kurum, "Sivas'ta TOKİ Başkanlığımızla kestirmece 9 bin 200 ikametgâh ile bu konutları besleyecek içtimai donatıları tamamladık, yurttaşlarımıza tasdik ettik. Şu anda bitmeme fail kestirmece 2 bin 450 ikametgâh ile tecim merkezleri, cami, hükümet konağı, içtimai tesisler ve kavim bahçesinin yapımına bitmeme ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşık Veysel'in "Ölümsüz edinmek istersen şayet / Dünyaya bırakırsın müşterek eser" sözünü hatırlatan Kurum, şöyleki konuştu:

"İşte kılıç en gene buyana bunu söylüyoruz, im üreteceğiz diyoruz, işlev yapacağız diyoruz. İşte eserle, hizmetle alakası olmayanların hem hukuku tıpkı sürede kavim iradesini kesinlikle hiçe saydıklarını da cümle baş başa görüyoruz. Bu zihniyet, hukuku hiçe sayıyor, özgür yargının kararlarını sorguluyor, milletin iradesine lisan uzatıyor, bu ülkenin seçme evvel Cumhurbaşkanını hadsizce gözdağı ediyor. Ne devir kendilerine proje, vizyon, doğacak desek ipe un seriyorlar ve bu kavim bunları şöyleki ne devir yoldan çevirip kendilerine 'sizin üretiminiz nerede, yatırımınız nerede, projeniz nerede?' dese, bunlar milletimize beyin öğretmeye çalışırlar. Geçen güneş duydum. Sivaslılar bunları ölçmüş, biçmiş bunların karakterini ortaya koymuş. Sivaslılar bunlara ne demiş, 'Tembele iş buyur! Tembel dönsün sana beyin öğretsin!' demişler. Bunlar maatteessüf tembellikleriyle ön plana çıkıyorlar. Biz rastgele devir müşterek fon ardında koştuk ve yolumuzdan nazar boncuğu devir sapmadık. Büyük Türkiye hayalinden müşterek an üstelik art etap atmadık, atmayacağız."

"Cumhurbaşkanımızı müşterek defa hâlâ üstün dereceli müşterek oyla gene cumhur reisi seçeceğiz"

Türkiye'nin bağımsızlığının sembol şehri Sivas düşüncesince çalıştıklarını ve çalışmaya bitmeme edeceklerini tamlayan Kurum, laflarını şöyleki tamamladı:

"Ülkemiz için, devletimiz için, al bayrağımız düşüncesince mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme edeceğiz. Bu sokakların yetiştirdiği şehidimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun dediği gibi, 'Hizmet ettiğimiz bu sembol anca müşterek bayraktır ki ortamında yurt vardır, ortamında şehitlerin dökülen kanı vardır, dü dünya vardır, kült vardır, inanç vardır.' İşte bundan dolayı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Allah’ın katkısı ve milletimizin dualarıyla al bayrağımızı rastgele zamankinden hâlâ şişman müşterek gururla, rastgele zamankinden hâlâ efdal müşterek noktaya azimle çıkartacağız ve azimle işlev etmeye bitmeme edeceğiz. Ülkemizin, geleceğimizin 100 yılını şekillendirecek bulunan 2023 seçimlerinde liderimiz, umumi başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı müşterek defa hâlâ üstün dereceli müşterek oyla gene cumhur reisi seçeceğiz."

Bakan Kurum, hâlâ sonraları şehirde benzeri böbrek yetmezliğinden ölüm fail Makbule Naçar'ın evini görüşme ederek, eş bireyleriyle geveze etti.

Çocuklara hediyeler sağlayan Kurum, gerekseme sahibi aileye ev armağan edileceğinin müjdesini verdi.

Öte taraftan Bakan Kurum, iftar vakti vakti evveliyat Sivas Valiliği ve Belediye Başkanlığını görüşme etti. Ziyaretler basına gizli gerçekleşti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ