USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST'te icra ettiği açıklamada, “Gençlerimizin, onları harflerle tanımlayanların uzaklık mesafe ötesinde ufka erbap bulunduğunu biliyoruz. Burada ülkemizi huzurla güven içerisinde doğrulama edeceğimiz pırlanta neredeyse müşterek çayla

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir'
25-09-2021 16:26
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havacılık, feza ve uygulayım bilimi festivali bulunan TEKNOFEST dalında Milli Kanatlar isminde gösteriyi izledikten sonraları açıklamalarda bulundu.

TEKNOFEST'te yeninden bulunmaktan ötürü bahtiyar bulunduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karşımızdaki bu göz kamaştırıcı hava yuvarı kalbini işine sağlayan ercecik işine koyulan emekçiler sebebiyle ortaya çıktı. Milli Teknoloji hamlesinin nişanesi bulunan TEKNOFEST düşüncesince daima baş başa çalıştılar. TEKNOFEST çabucak evlatlarımızı dünyanın en çağcıl teknolojileri ile tanıştırmıyor onlara bire ortak sürede baş başa iş yapmayı, grup ruhunu ve ulusal ruhu da aşılıyor. Gençler nice bölgede müthiş rakiplik ediyor. Gençlerimizin emeklerinin indinde ülkemizin varlıklı potansiyeli de var. TEKNOFEST'in yüreği kıvracık atan çoluk çocuk 2053 ve 2071 Türkiye'sinin mimarları olacaktır. Burada Türkiye'nin yarınlarına istikamet verecek bilgi insanları, mühendisler var” dedi.

“TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir”

Gençliğin birtakımı kesimler çeşidinden harflerle kategorilendirilmesine atıfta mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan, “ Varsın bazıları bizim gençlerimizi aşina olmak namına sizleri harflerle kategorilere ayırarak tanımaya çalışsın. Varsın bu ülkenin gençlerine görünüm ve dolay resmetmek namına verimsiz gündemlerine cihaz etmeye çalışsın. Varsın bu ülkenin gençlerini koçmak namına kutuplaştırmanın ardına düşsün. Biz gençlerimize inanıyoruz. Biz gençlerimizi harflerle tanımlayanların uzaklık mesafe ötesinde ufka erbap bulunduğunu biliyoruz.

Burada ülkemizi huzurla korkmadan konfirmasyon edeceğimiz pırlanta kabilinden ortak çaylaklık görüyoruz. TEKNOFEST rekorların ve rekortmenlerin festivalidir. TEKNOFEST perişan olmak nelerdir bilmeyenlerin kendine hudut çizmeyenlerin festivalidir. Gözbebeklerimiz İstanbul semalarında görsel ortak ziyafet sunuyor. Gökyüzündeki bekçilerimize dünkü ortak organ hâlâ katıldı. Ülkemizin tamamı dünyada iftiharı adına Akıncı destan gösterdi. Ayrıca ortak başka atılımımız bulunan TOGG gine önceki kez ziyaretçilerin huzuruna çıkmak oldu. Elhamdülillah, bundan böyle devir yakın. TOGG halkımızın istifadesine sunulacak” dedi.

“Terörün belini kırdık”

Terörün belini kırdıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türk inşası bulunan bu teknolojilerin semalarımızda çıkardığı ahenk herkesin içini ısıtıyor, göğsünü kabartıyoruz. Darbe girişiminde havalanan uçak, birliğimizi indirmek düşüncesince bu alanın üstünde uçuyorlardı. Bu bölgede zat ürettiğimiz insanlı ve insansız araçlarımız Türkiye'nin enerjisini açıklamak düşüncesince uçuyor. Bizim evlatlarımız bu sesleri iri ortak gururla hatırlayacaktır. İnşallah bu ve benzeşim organizasyonların sayısını artıracak, Türk gençlerini dünkü dünyanın en kâmil müşterilerini durumuna getireceğiz. 2021 TEKNOFEST'e geldiğimizde uygulayım bilimi yarışmalarının sayısı 35'e çıkarken yarışmalara başvuran sayısı 200 bini buldu. 2018'de yarışmacılarımıza 2 milyon müfret rütbe ve 2 milyon müfret maddesel dayanaklık etmek sağlanırken bugün bu rakamı 12 milyon teklik seviyesine çıkardık” niteleyerek konuştu.

“Azerbaycan'da TEKNOFEST düzenleyeceğiz”

TEKNOFEST'in evren medyasının gündeminde birinci olması icap ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki yıldan itibaren TEKNOFEST'i arsıulusal ortak bellik durumuna getireceğiz. Azerbaycan'dan neşet etmek kıl payı arkadaş ve bağlaşık devletlerde de TEKNOFEST düzenleyeceğiz” dedi.

"Sözde elit, özde sınıfsız bu grubu oldukça güzel tanıyorsunuz"

“Aynı gökte uçsalar dahi, karganın dünyası başka, şahinin dünyası başkadır. Ülkemizde de siyaseti, ekonomiyi, savunmayı, bilimi milletin gözü namına başkalarının bakış açısından gören ortak eğin bulunuyor. Bunlar ülkeye ve millete ne fariza ederler ne de fariza edilmesine müsaade verirler. Bunlar ne ibdai ortak iz ortaya koyarlar ne de sizin kabilinden gençlerimizin ürettiği değerleri imitasyon ederler. Bunlar Batı karşısında oldukça ezik, zat halkına erinç akıbet adım sert ve küstahtırlar. Kendi mahallesi dışına çıkmayan neymiş elit, özde sınıfsız bu güruhu sizler de oldukça güzel tanıyorsunuz. Heyecanınızı anlamayanlara katiyen prim vermeyin. Bugüne genişliğinde neyi başarmışsak, ülkemizi ne bölgede ati taşımışsak bunlara karşın başardığımızı biliyorsunuz. Gençler, size yapamazsınız, başaramazsınız diyenlere ahkam kesenlere katiyen kulak asmayın."

“27 ilde Türkiye Dene Yap uygulayım bilimi atölyesinin açılışı yapıldı”

Açıklamalarının arkası sıra aralarında Şırnak ve Ordu'nun da bulunmuş olduğu 27 ilde Türkiye Dene Yap uygulayım bilimi atölyesinin açılışı görüntülü konuşma yöntemiyle yapıldı. Erdoğan ve yanındakiler daima baş başa kurdele keserek açılışı gerçekleştirdikten sonraları izlence paydaşlarıyla anı fotoğrafı çekildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nobel Ödüllü Türk bilgi adamı Aziz Sancar, festival kapsamında projeleriyle rütbe meydan öğrencilere ödülleri verdi.

Murat Delice
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ