USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün ziyasız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK/YPG, DEAŞ ve FETÖ'ye derece yıldırı örgütleriyle mücadeleyi kararlılıkla sürdürüyoruz. Terörün ziyasız gölgesini bölgemizin üstünden gerçeklenmiş kaldıracağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörün ziyasız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız
19-09-2022 07:02
New York
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi yemeğinde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Geldiğimiz noktada, Türk-Amerikan camiasının makul eş olgunluğa eriştiğini rasat ediyoruz. Sahip olduğunuz kuma değerler çevresinde birleştiğiniz sürece, üstesinden gelemeyeceğiniz ağırlık yoktur." dedi.

Erdoğan, Rockefeller Plaza'da planlı Türk Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) yemeğinde icra ettiği konuşmasına, Amerika'yı ikinci yurt eyleyen hepsi Türk vatandaşlarına esenleme ve sevgilerini göndererek başladı.

#Canlı: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Birleşik Devletleri'nin New York kentinde, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin “5. Geleneksel Gala Yemeği” programında konuşuyor https://t.co/ZZazqzPkio

— AA Canlı (@AACanli) September 19, 2022

Türkiye'den merhabalar getirdiğini tabir fail Erdoğan, "Biz sizleri özlemiştik. Görüyorum ki, sizler de bizi özlemişsiniz. Her sene bulunduğu basamak bu sene da gönüllerimizi buluşturan TASC'a şükranlarımı sunuyorum." diyerek konuştu.

Erdoğan, topluluk temsilcileri, bilgi insanları, akademisyenler, iş dünyası, sanatçılar, sporcular basamak Türk-Amerikan camiasının ayrımlı kesimlerini oluşturanlarla eş araya gelmekten şişman sevinme duyduğunu söyledi.

"Mesafelerin ayıramayacağı genişliğinde gönülleri DOĞRU insanlarız"

Davete icabet edelere teşekkürname fail Erdoğan, "Aramızda binlerce kilometre olsa da kalplerimiz bir, şenlik ve hüzünlerimiz ortaktır. O dobra şarkımızda ne diyoruz? Aynı yoldan geçmişiz biz, bire eş sudan içmişiz biz, yazımız eş kışımız bir, bire eş dağın yeliyiz biz, gönüller eş dualar bir, eş Allah'ın kuluyuz biz, saf bahçemiz yurdumuzdur, bire eş bağın gülüyüz biz. Evet, biz mesafelerin ayıramayacağı genişliğinde gönülleri DOĞRU insanlarız." dedi.

ABD'de yaşan Türk vatandaşlarının ürettiğini, evlatlarını burada yetiştirdiğini, mesleksel kariyerlerinin yanı esna girişimleri, içtimai günah projeleri, bilimsel nitelikli emek harcamaları ve çıplak maşer faaliyetleriyle Amerikan toplumuna ve ekonomisine ehemmiyetli katkılar sağladığını özetleyen Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Siyasi bölgede üstlendiğiniz deli dolu roller, bu ülkenin geleceğinde yalan sahibi olma isteğinizi en çalışan biçimde ortaya koymanızı sağlıyor. Çalıştığınız kurumlarda, üniversitelerde, ide kurumlarında nazik planlara imza atıyorsunuz. Tüm bunları yaparken, anne vatanla bağlarınızı korumayı boşlama etmiyor, milletimizin eş parçası olduğunuzu katiyen unutmuyorsunuz. Kimliğinizi korunum edip, kültürümüzü en elleme biçimde bu topraklarda yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyorsunuz. Her birinizi başarılarınız, gayretleriniz, emekleriniz düşüncesince kutlama kartı ediyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrımlı görüşlere ve inançlara cemaat olsalar da Türk vatandaşlarının eş araya gelmesini, baş başa akıntı etmesini akıbet basamak önemsediğini dile getirdi.

Yurt haricinde yaşayanlarla baş başa nüfusu 95 milyonu bulan şişman eş ailenin personelleri olduklarını kail Erdoğan, "Sizler öteki aidiyetleriniz indinde Türkiye'nin Amerika'daki dil elçileri, milletimizin bu topraklardaki temsilcilerisiniz. Amerika'da, Türkiye'ye ve Türk insanına müteveccih kalan ilgide, siz kıymetli ziyaretçilerimizin ayrımlı bölgelerde elde etmiş bulunduğu başarıların aşırı ehemmiyetli oranı bulunuyor. Ülkem ve milletim adına, siz kıymetli ziyaretçilerimizin şahsına hepsi vatandaşlarıma buradan teşekkürname ediyorum." diyerek konuştu.

"Asimilasyona ne genişliğinde karşıysak, entegrasyonu o basamak destekliyoruz"

Erdoğan, dünyanın türlü vatanlarında canlı Türklerle eş araya ulaştığında kesif pıtrak vurguladığı eş özellik bulunduğunu tabir ederek, "Biz asimilasyona ne genişliğinde karşıysak, entegrasyonu da o basamak donanımlı eş biçimde destekliyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bizim ahenk ve bütünleşme anlayışımız yurttaşlarımızın öz kültürlerine, öz değerlerine cemaat çıkarak, zarfında yaşadıkları toplumların yaşamına deli dolu adına katılmaları, bütünleşmeleridir. Bu mevzuda atılmış değme adımı destekliyoruz. ABD'de yürüttüğünüz çalışmalarda sizlere bütünüyle dayanak noktası vermeye amade olduğumuzu eş defa elan yinelemek istiyorum. Bugün aramızda mevcut kalburüstü Amerikalı siyasetçilerin ve domestik yöneticilerin de başarılarınızdan ve topluma elan eş tomar bütünleşmiş olabilmek düşüncesince yürüttüğünüz çalışmalardan şişman sevinme duyduğuna eminim. Geldiğimiz noktada, Türk-Amerikan camiasının makul eş olgunluğa eriştiğini rasat ediyoruz. Sahip olduğunuz kuma değerler çevresinde birleştiğiniz sürece, üstesinden gelemeyeceğiniz ağırlık yoktur. Önümüzdeki süreçte, bütünlük ve beraberliğinizi korunum etmenizin Amerikalı dostlarımızın ülkemizi, kültürümüzü ve tarihimizi elan elleme anlamalarına ulama sağlayacağına inanıyorum.

Herkesin bilmiş bulunduğu basamak avlu maatteessüf ara benimseme etmiyor. Bizim boşlama ettiğimiz değme meydan eller kabilinden dolduruluyor. Bu boşlukları da bir çok aşırı devir ülkemize ve milletimize müteveccih hasımlık besleyici örgütler ve lobiler sömürme ediyor. Türk-Amerikan ilişkilerini ağılamak neredeyse akıntı fail yarar gruplarını ve faaliyetlerini sizler aşırı elleme görüyorsunuz. Hukuki ve zamanı gerçeklerden ırak iddialar kanalıyla Türkiye’yi erek meydan bu faaliyetlerin sonuçsuz bırakılması şişman ehemmiyet sunma ediyor. Milletimiz hakkında gerçeklerin, ister Washington'da ister eyaletler düzeyinde elan elleme algı edilmesini iletmek hepimizin görevidir. Türkiye kuma paydasında buluşan hepsi yurttaşlarımızın siyasal ve öteki içtihat ayrılıklarını eş tarafa koyarak ulusal meselelerde el donanması zarfında akıntı etmesini bekliyoruz."

Türkiye'nin, terörden en aşırı etkilenen ve terörle mücadelede en ön safta toprak meydan devletlerin başlangıcında geldiğini tamlayan Erdoğan, "PKK-YPG'den DEAŞ'a ve FETÖ'ye kadar, tek başkalık yapmadan, hepsi yıldırı örgütleriyle mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Terörün hunriz ve ışıksız gölgesini bölgemizin üstünden gerçekli kaldıracağız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyleki konuştu:

"Amerikalı dostlarımızın PKK-YPG ve FETÖ'yle mücadelemizde müttefiklik ruhuna reva biçimde teşrikimesai zarfında akıntı etmesini bekliyoruz. FETÖ elebaşının ve teşekkül çalışanlarının Türk adaletine teyit edilmesi düşüncesince Amerikan makamları nezdindeki girişimlerimizi titizce yürütüyoruz. 15 Temmuz gecesi 252 insanımızı sefihane katleden, Meclisimize bomba atan, demokrasimize kasteden bu binanın toplumsal vicdanla baş başa ahbaplık uğrunda de mahkum olması gerekiyor. Sizlerin de bu yıldırı örgütlerinin adalet yüzlerini beklenir bulunan değme platformda anlatmayı sürdüreceğinize inanıyorum. Nefret söylemlerinin, hassaten de İslam kini ve Müslümanlara müteveccih önyargıların, evren genelinde arttığını rasat ediyoruz. Ne efsus ki, Türk-Amerikan topluluğu ve Amerikalı Müslümanlar da devir hin bu yönde saldırılara sunulan kalıyor. Amerikalı dostlarımızdan beklentimiz, dinimizi terörle bire eş paranteze meydan ayrık zihniyete ve Müslümanlara müteveccih tiksinti eylemlerine huzur çelimli tedbirler almalarıdır."

Türkiye ve ABD'nin dü çelimli izlemsel kuma ve 70 salname bağlaşık olarak, aralarında çözemeyeceği tek dava bulunmadığını dile getiren Erdoğan, "Biz, NATO'da bu arada miyiz? Beraberiz. NATO'nun en ehemmiyetli ilkin 5 ortağından eş tanesi de Türkiye. Gerek parada, ister esmer gücünde dört başı mamur bu destekleri verici en ehemmiyetli ilkin 5 ülkeden eş tanesi Türkiye. Öyleyse Türkiye'nin pozisyonu oldukça elleme anlaşılmalı, elleme bilinmeli ve kararlar, adımlar buna uyarınca atılmalıdır." diyerek konuştu.

Türkiye'nin ulusal güvenliğini ilgili meselelerde birtakım içtihat ayrılıkları yaşansa da nice diyalekt ve global meselede ABD ile benzeşim tutumlara cemaat bulunduğunu tamlayan Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmelerinde, devletler arasındaki ülfet ve iş birliğinin güçlendirilmesi ve derinleştirilmesi hususlarında uygun kaldıklarını hatırlattı.

"Aramızdaki sorunları çözebilmeyi beklenti ediyorum"

Bu anlayışla, Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Stratejik Mekanizması'nı yaşama geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, "Önümüzdeki süreçte, ABD ile iş birliğimizi kuma yararlar temelinde geliştirirken aramızdaki sorunları çözebilmeyi beklenti ediyorum." dedi.

ABD ile DOĞRU eşgüdüm ve iş donanmasına cemaat olunan konulardan birinin de hepsi dünyayı etkileyen Ukrayna krizi olduğuna ayraç fail Erdoğan, şunları kaydetti:

"Güçlü ve emniyetli eş NATO müttefiki adına attığımız bu adımlarda verdiğimiz dayanak noktası hepinizin malumudur. Bölgede yedinci ayını dolduran tanrısız savaşın kazananı olmayacağını, global hesaplı etkilerinin az mütekâmil devletler ilkin iktisap etmek üzere, hepsi dünyayı negatif etkilediğini de değme vesileyle vurguluyorum. Özellikle İstanbul Sözleşmesi'yle ekincilik koridoru dair attığımız adımlar, mütekâmil devletlere değil, az mütekâmil devletlere yahut yok yoksul devletlere huzur Türkiye'nin ekincilik koridorunda attığı aşama her insanın merakını toplamaktadır. Yükselen enflasyonu, kalan besin ve erke fiyatlarını, dünyanın art kalanı basamak sizler de dirilik kızgın eş biçimde hissediyorsunuz.

Türkiye olarak, savaşın diplomatlık kanalıyla sonuçlandırılmasına, diyalekt ve global ölçekteki aksi etkilerinin giderilmesine müteveccih çabalarımızı önümüzdeki çağda de sürdüreceğiz. Ukrayna tahılının Karadeniz üstünden ihraç edilmesi neredeyse Birleşmiş Milletlerle baş başa yürüttüğümüz çabalar kararında sağlanan İstanbul Mutabakatı, bu çabaların en konkre örneğidir. Burada yakaladığımız müspet iklimi ilkin ateşkese, peşi esna da kalımlı barışa tağyir etmeyi istiyoruz. Uluslararası topluluğun ve dostlarımızın da içtenlikli yardımı ile inşallah bunu da başaracağımıza inanıyorum."

Gelecek sene Cumhuriyetin 100'üncü yılına kavuşmanın muhik gururunun yaşanacağını anımsatan Erdoğan, bu sene dönümünü coşkuyla kutlamaya hazırlanırken, bire eş sürede 2023 hedeflerine vusul kararlılığı zarfında yola bitmeme ettiklerini söyledi.

"Türkiye'nin gücüne çelim kattık"

Son 20 yılda kazandırdıkları iz ve hizmetlerle, bitirdikleri devrimlerle, Türkiye'yi değme bölgede fon bile edilemeyen seviyelere taşıdıklarını dile getiren Erdoğan, cumhurla Cumhuriyet arasındaki mesafeyi ortadan kaldırarak, ulusal iradeyi Türkiye'de emsalsiz eş biçimde bilgili kıldıklarının altını çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ilkin iktisap etmek üzere, yaşama geçirdikleri reformlarla kelimesiz eş devrime imza attıklarını vurgulayan Erdoğan, adalet ve özgürlüklerden ekonomiye, enerjiden defans sanayine, öğrenimden müterakki teknolojiye, terörle mücadeleden aut politikaya genişliğinde serbest eş yelpazede Türkiye'nin gücüne çelim kattıklarını tabir etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Akıl ve vicdan sahibi herkes, 2002'nin Türkiye'si ile 2022'nin Türkiye'si ortada dağlar genişliğinde ayırt bulunduğunu benimseme edecektir. Bugün ayrılmış yollarıyla, otobanlarıyla, fıldır şimendifer hatlarıyla, tünelleriyle, havalimanlarıyla, Asya'yı Avrupa'ya bağlayan Marmaray'ı, Avrasya Tüneli, köprüleriyle erişim altyapısını tamamlamış eş Türkiye var. Hepsinden mavera İGA'sıyla, dünyada ilkin 3 içerisinde toprak meydan havalimanıyla eş Türkiye var. Diğer yandan Çanakkale Köprüsü'yle dünyada ilkin 3 içerisinde toprak meydan eş köprüye sahip. Bütün bunlar bu zamanın içerisinde oldu. Ve her insanın 'Bunlar yapamaz, yapılamaz' dediklerini biz gerçekleştirdik. Şu anda Çanakkale Köprüsü, havalimanımız dünyada eş örnek. Pandemi çağında hayattaki havalimanları ağız ağıza 'stop' derken, bizimki çalışıyordu, çalıştı ve hala da hassaten kargo taşımacılığında dünyada ilkin 5'in içerisinde toprak alıyor.

Bugün Ege'de, Karadeniz'de, Doğu Akdeniz'de haklarını defans dair azimli davranan, ordusu ve diplomasisi çelimli eş Türkiye var. Bugün, kendine sığınan 4 milyonu eş tomar mazlum ve mağdura koyun açan, onlara cemaat çıkan, insanlığın vicdanı ergin eş Türkiye var. Mültecileri Ege'de, Akdeniz'de, denizde boğan eş diyar yok. Tam tersine onları denizden toparlayan eş Türkiye var. Bugün, dünyada sulh düşüncesince efor harcayan ve anlam meydan siyasal etkinliğe nail eş Türkiye var. Bugün, üstün dereceli çoğalma oranlarıyla ekonomisi başarıdan başarıya koşan, branşında ve ötesinde politikaları takdirle strateji edilen, krizlerle başa çıkacak kapasitesini en fevk düzeye çıkarmış eş Türkiye var. Her görüşme edişinizde, inanıyorum ki, sizler de Türkiye'de gerçekleşen bu şişman dönüşümü şahsen rasat fırsatı buluyorsunuz. 'Bu tadil ne genişliğinde sürede oldu? Ne tez oldu? Geçen gelişimizde bunlar yoktu, deminden var' diyenleri cemi görüyorum. Bu eş doğruyu ortaya koyuyor. Türkiye kesiksiz değişiyor. 'Durmak yok, yola devam' diyoruz. Bununla baş başa dünyada hassaten rekabeti esasi meydan eş tatlılıkla yola bitmeme ediyoruz. Büyüyen, güçlenen, itibarı kalan Türkiye'nin burada sizlere de inanma aşıladığını biliyorum."

"2023 seçimlerine şişman ehemmiyet veriyoruz"

Bu kalkınma ve demokratlık hamlesini doğacak çağda elan da hızlandırarak bitmeme yol açmak istediklerini tamlayan Erdoğan, "Bunun düşüncesince 2023 seçimlerine şişman ehemmiyet veriyoruz. Yurt dışındaki siz yurttaşlarımızın da oy kullanacağı bu zamanı seçimleri, ehliyetli anlamıyla eş ulusal arzu şölenine çevirmek arzusundayız." dedi.

Demokratik katılımın en ehemmiyetli ve çalışan yolunun intihabat olduğuna ayraç fail Erdoğan, Türkiye'nin, 70 yılı aşan aşırı partili hayatında saydam ve emniyetli intihap sistemiyle şişman eş başarıya imza attığını hatırlattı.

"Hangi siyasal tercihte bulunursak bulunulalım, oy görmek kanalıyla Türk demokrasisine cemaat büyümek hepimizin görevidir." diyen Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Sizlerden iradenize cemaat çıkmanızı, buradaki değme eş vatandaşımızın sandığa tedricen gerçekli oyunu kullanmasını motivasyon etmenizi istiyorum. Bizleri eş arada tutan, bizi tığ önleyen unsurların farklılıklarımızdan aşırı elan eş tomar bulunduğunu vurgulamak istiyorum. Biz baş başa akıntı ettiğimiz sürece, hem Türk-Amerikan toplumunun, hem de ülkelerimizin aşırı elan kalburüstü neticelere imza atacağına inanıyorum. Gerek Amerika'daki temsilciliklerimiz, ister Türkiye'deki büyüklenme ve kuruluşlarımız siz kıymetli ziyaretçilerimizin yanındadır, yanınızda olmayı sürdürecektir. Geçtiğimiz sene açılışını yaptığımız toy Türkevi binamızın da siz kıymetli ziyaretçilerimizin kuma eviniz bulunduğunu eş defa elan hatırlatıyorum."

Toplantıyı düzenleyen TASC'a teşekkürname fail Erdoğan, katılımcılara şükranlarını sundu.

Toplantıdan notlar

TASC yemeğine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın benzeri Emine Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AK Parti TBMM Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ