USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye’ye güvenip yatırım yapan pişman olmaz'

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye'ye güvenip yatırım yapan kimesne pişman olmaz. Ülkemizdeki ve hayattaki kâffesi yatırımcıları global istihsal ve geri hizmet sisteminin dünkü yeniden kurulduğu şu çağda Türkiye'nin kendilerine sunmuş o

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Türkiye’ye güvenip yatırım yapan pişman olmaz'
09-10-2021 15:36

Öğle saatlerinde Adana Havalimanı'na mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘Ceyhan Polipropilen Üretim Tesisi Temel Atma ve Adana'da Yapımı Tamamlanan Projelerin Toplu Açılış Töreni'ne eklenmek neredeyse Ceyhan'a geçti.

“26 fabrikanın da açılışını gerçekleştiriyoruz”

Törende meydana getirdiği konuşmada 4 bilyon teklik nezdinde açım düşüncesince Adana'da bulunduklarını tamlayan Erdoğan, “Yaklaşık 2,2 bilyon teklik amme yatırımı ile 1,8 bilyon teklik hususi kesim yatırımlarının resmi açılışını yapıyoruz. Eğitimde 63 okulu, çaylaklık ve sporda toy stadyumun bütünleme inşaatının, 1000'er nefis 2 mektepli yurdunun açılışlarını yapıyoruz. 250 yataklı vagon vagon Ceyhan Devlet Hastanesi'nin, 112 biriminin de aralarında bulunmuş olduğu yatırımların açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Adalette lojmanların resmi açılışlarını yapıyoruz. Adana Mersin arasındaki katar hattında tamamlanan kısımlarını hizmete alıyoruz. İller Bankamızın ayrışık ilçelerinde tamamladığı ast bina fevk bina projeleri ile TOKİ projelerini hizmete açıyoruz. Tarımda rustik kalkınma ve orman yatırımlarının resmi açılışlarını yapıyoruz. Kültür ve turizmde toy müzenin ikinci evresinin da açılışını yapıyoruz. Sanayi ve teknolojide Çukurova Kalkınma Ajansı'nın desteklediği planlar ile ast bina yatırımlarının açılışlarını yapıyoruz. Hizmet birimlerinin resmi açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz. Çukurova Üniversitemizin tamamladığı nice yatırımı var. Açılışlarını yapacağız. Salgın devrinde faaliyete güzeşte 26 fabrikanın da açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Cari açığımıza 250 milyon dolarlık zait ulama sağlanacak”

Temelini atacağı Polipropilen Üretim Tesisi ve fabrikaların Türkiye'nin elbette kararlılıkla ilerlediğinin sembolü olduğuna ayraç fail Erdoğan, “Ceyhan uran alanını 2007'de kurduk. Amacımız polipropilenin üretilmesini sağlamaktı. Bu işi yapan şirketimiz 1,7 milyon dolarlık yatırım yapacak. Ham maddesini gerçekleştirme edeceği Cezayir'le bu işe başladı. Diğer firmalarla müstelzim anlaşmalar imzalandı. Tesisin 2024'te tamamlanıp üretime geçmesi hedefleniyor. Üretilen polipropilen ithalatımızın yüzdelik 20'sini karşılayacak. Cari açığımıza 250 milyon dolarlık zait ulama sağlanacak. Tamamı sürdürülebilir istihsal prensipleri ile faaliyete güzeşte bu kuruluş en ati teknolojilerle kurulacak” ifadelerini kullandı.

“Kimya sektöründe aut tecim açığı vermekten kurtulacağız”

Kimya sektöründe de Türkiye'nin aut tecim açığı vermekten kurtulacağını müjdeleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Otomotiv peşi sıra 2. tam toprak meydan kimya sektöründe aut tecim açığı vermekten kurtulacağız. Türkiye'ye güvenip yatırım yapan kimesne pişman olmaz. Ülkemizdeki ve hayattaki topu topu yatırımcıları global istihsal ve geri fariza sisteminin toy yeniden kurulduğu şu çağda Türkiye'nin kendilerine sunmuş olduğu olanak ve fırsatları değerlendirmeye çağırma ediyorum. Gelin daim beraberce kazanalım niteleyerek kapılarımızın yatırımcılara bariz bulunduğunu yinelemek istiyorum. Bay Kemal üretimevi varmı diyordun. 26 fabrikayı açıyoruz. Dünyanın krizlerin pençesinde kıvrandığı çağda meydana getirilen yatırımlar iş insanlarımızın görünüm uzun boylu ayraç ediyor” niteleyerek konuştu.

“İhracatımız rekorlar kırıyor”


Türkiye'nin gelişigüzel ay dışarı satım rekorları kırdığını kail Erdoğan, elan sonraları şunları aktardı:
“Gelişmiş devletler gereksinimlerini istikbal etmek düşüncesince ülkemize yöneldi. İhracatımız rekorlar kırıyor, fabrikalarımız geceli gündüzlü çalışıyor. İstihdamda müstevli evveliyat zamanın hesabına çıktı. Yüzde 1,8 büyürken, bu senenin önceki çeyreğinde 7,2, ikinci çeyrekte ise 21,7 oranıyla yükseliş trendini sürdürdü. 23 parça şişman ölçekli projeyi yaşama geçirdik. Endüstri bölgelerindeki topu topu yatırımlar tamamlandığında 83 bin arttırma istihdam sağlayacak. Yeşil Kalkınma Devrimi'ni duyuru ettik. Yeşil Kalkınma Devrimi ile sanayiden ihracata gelişigüzel bölgede ülkemizi toy nezdinde seviyeye çıkartıyoruz. Dijitalleşme ve bireşimli zeka kabilinden teknolojiyi de en dobra biçimde kullanacağız. Yeşil kalkınmayla ülkemizi elan dobra noktaya çıkarıyoruz. Dünya ve Türkiye gerçeklerine gizli olanlar özlük çorak gündemlerinin ardında nezdinde o tarafa nezdinde bu tarafa savrulup ne derece yetersiz olduklarını gösteriyor. Bunlara kalsa iklim kendisine araya gideriz kimesne dönerek bakmaz. Bizim istikametimiz gelişigüzel zamanki kabilinden milletimize dönüktür.”

“Vatandaşlarımızı koruyoruz”

Küresel kurda kalan fahiş oranlara karşın yurttaşı arkalamak düşüncesince çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, “Milletimiz istiyor, kılıç de yapıyoruz. Bugüne derece hakeza oldu, hakeza de bitmeme edecek. Bizde zorsunmak yok. Sıkıntılarımız mevcut fakat hepsinin çözümünü yapacağız. Biz ülkemizin minimum hasarla, ayrıca bir fazla aşırı bölgede aşırı şişman kazanımlarla bu devri geride bırakması düşüncesince çalışıyoruz. Küresel kurda enerji, mal, fariza tutarları fahiş oranlarda arttığı biçimde bunları 3'te 1'i, 5'te 1'i oranında yansıtarak vatandaşlarımızı koruyoruz. İngiltere'nin, Amerika'nın, Almanya'nın, Fransa'nın durumunu görüyorsunuz. Benzin yok, yemeklerini bulamıyorlar. Bizde anca nezdinde dava yok. Varsın diğerleri özlük esassız ve isnat çukurlarında debelenip dursunlar, kılıç yaparsa AK Parti yapar niteleyerek işimize bakmayı sürdüreceğiz. Herkesin lafı ve duruşu özlük cibilliyetini gösterir. Biz Adanalı kabilinden harbi, Adanalı kabilinden yalçın duruşlu nezdinde biçimde yolumuza bitmeme ediyoruz. Son 19 yılda Adana'ya 50 bilyon teklik yatırım yaptık” dedi.

“Yatırımlar sürüyor”

81 ilde 19 yılda yepyeni yatırımlar yapıldığını kail Erdoğan, “Her badireden ülkemizi elbette kurtardıysak ahit de anca olacak. 19 yılda 81 ilimizde Cumhuriyet tarihimizde yepyeni yatırımlar yaptık. Son 19 yılda 50 bilyon Adana'ya yatırım yaptık. 10496 nüsha sınıf yaptık, ikinci nezdinde darülfünun kurduk. 45 spor tesisi kurduk. 9 bilyon teklik içtimai iane yaptık. 4107 ikametgâh yapımı sürüyor. 7 nüsha budun bahçesi projemiz var. 2'si tamamlandı. 5'inde düzentileme sürüyor. Adana'ya 11 baraj 1 azmak düz yazı ettik. Sulama projeleriyle 925 bin dekar araziyi sulamaya açtık. Adanalı çiftçilerimize 5 bilyon teklik zirai dayanak noktası verdik. 4,2 bilyon teklik prim teşviki verdik” niteleyerek konuştu.

Adana'da bitmeme fail ve tamamlanan projeleri de sıralayan Erdoğan, “Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın da yapımı devam ediyor ve 2023 senesinde bunu tamamlayıp hizmete alacağız. Adanalı çiftçilerimize bugüne derece 5 bilyon teklik zirai dayanak noktası verdik. 4,2 bilyon teklik prim desteği verdik. 2023 yılına derece etraflı ilçelere natürel saf taş yağı lambası arzını sağlayacağız. İnşallah önümüzdeki çağda nezdinde kısmının müjdesini verdiğimiz dev yatırımlar kabilinden sizleri hizmetlerle buluşturmaya bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların peşi sıra merasim gerçekleştirildi. Törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Adana Valisi Süleyman Elban, şehir protokolü, milletvekilleri ve yurttaşlar katıldı.

Umutcan İşledici - Elif Ayşenur Bay - Neriman Çelebi
 

İLGİLİ HABER
Bahçeliden taşınmazlar eylemlerine tepki Bahçeli'den taşınmazlar eylemlerine tepki
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ