USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Putin'in Çin'den döndükten sonradan Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği anlamında müspet ortak dönüş oldu. Şimdi zamanı kararlaştıracağız. Sonra da Putin ile Zelenski'yi fevk kurda ortak araya sağlamak kabil inşallah bu toplantıyı te

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna dönüşü konuştu!
04-02-2022 13:33
Konuşmasına, Regaip kandilini kutlama ederek başlamış bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle algı ettiğimiz Leyle-i Regaip'in hepimiz için, alem-i İslam düşüncesince hayırlara, sulha, sükûna vesile olmasını Allah'tan yakarma ediyorum" dedi.

2011 senesinde kurma edilen Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısının 10'uncusunu yürütme ettiklerinin altını çizen Erdoğan, "Değerli Dostum Devlet Başkanı Zelenski'yle lazım düet gerekse heyetler arası görüşmelerimizi gerçekleştirdik. Konsey Toplantımızda Ukrayna'yla bulunan iş birliğimizi; askeri, siyasi, ekonomik, ticari, kültürel halis muhlis bu alanlardaki gelişimleri ele kabul etme fırsatımız oldu. Stratejik ortaklığımızda meyve senelerde kıvrım edilen mesafeye baktığımız devir geldiğimiz noktada Ukrayna'yla tecim hacmimiz 2021 yılı sebebi ile 7,5 bilyon dolar düzeyine ulaştı.

Şimdi erek 10 bilyon dolar. 10 bilyon dolar hedefine de inşallah ulaşacağız. Ukrayna ile diplomatik ilişkilerimizin tesisinin de 30. sene dönümüne mukabele fail ziyaretimizi, imzaladığımız 8 anlaşmayla taçlandırdık. Müzakereleri 11 senedir devam eden ilkin Serbest Ticaret Anlaşması aşırı aşkın ehemmiyetli ve anlamlıydı. Toplantı vesilesiyle başkaca değişik nice mevzuyu da ele kabul etme imkânımız oldu. Konseyimizin birim ahir toplantısının Cumhuriyetimizin 100. senesinde Türkiye'de tertiplenmesini kararlaştırdık" dedi.

Ukrayna'nın egemenliğine, siyasal donanmasına ve arazi bütünlüğüne bulunan desteği birim koltuk elan vurguladıklarını tamlayan Erdoğan, "Maalesef Ukrayna ile Rusya ilişkilerinde gerginlik giderek artıyor. Tansiyonun düşürülmesi düşüncesince müstelzim katkıyı vermeye apiko olduğumuzu Zelenski'ye ilkin belirttik. Kendileri de 'Bu çeşit birim adımda, üzerime ne düşünüyorsa, bunu hazırlamaya hazırım. Bana telefon açtığınız anda doğrudan devrisi gün, dü çağ sonra, ne derseniz, nereye diyorsanız ego oraya kazanç gelirim' dedi. Bu mevzuda liderler seviyesinde birim zirveye yahut uran kurda görüşmelere ev sahipliği hazırlamaya apiko olduğumuzu kendilerine anlatım ettik.

Uluslararası basının da Ukrayna-Rusya arasındaki meseleyi büyütmesinin faydadan elan aşırı dokunca getireceğine inandığımı dile getirdim. Bu süreçte suhuletle, ilkin kılı kırk yaran birim hassasiyetle davranılması iri ehemmiyet bildirme ediyor. İkili hastalıkların Avrupa Atlantik Güvenlik Müzakerelerinin birim unsuru biçimine dönüştürülmesi, rastgele dü kulvarın da tıkanmasına minval açıyor. Halbuki dü boyut, birbirinden ayrı şekilde değerlendirilirse ve kişi dinamikleri içerisinde ele alınırsa hal şansı elan da artacaktır" dedi.

Kırım Tatarlarının halini da lazım Zelenski'yle lazım soydaşlarla görüştüğünü tamlayan Erdoğan, "Tabii Kırım Tatarları düşüncesince burada ev yapımıyla ilgili bizim elan ilkin mevdu birim lafımız var. Kiev'de yapacağımız konutlarla bu meyanda kendilerine birim de cami lafımız var. Bunlarla ilgilendiren plan emekleri bayılmak üzere. İnşallah TOKİ ile bu adımı atacağız ve çabucak bunu da gerçekleştireceğiz.

Stratejik ortağımız Ukrayna'yla rastgele kurda aykırı koyu dek ve istişarelerimizi sürdüreceğiz. Türkiye-Ukrayna iş birliğinin ahali bölgenin barışına ve refahına yardım sağlayacağı aşikardır. Ukrayna'da yaptığımız görüşmelerin ve imzaladığımız anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ziyaret esnasında bana refakat fail ahali yürütme vekili arkadaşlarıma, formalist ve uygulayımcı arkadaşlarıma da ilkin teşekkürname ediyorum" dedi.

"Batı maatteessüf şu anne derece bu işin çözümünde yardım niteleyerek birim obje sağlamadı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ukrayna ile Rusya ortada yaşanmış bulunan gerilimde, arsıulusal basının birim kısmının, bire birim sürede Amerika ve İngiltere'nin başını çekmiş bulunduğu ülkelerin gerilimin tırmanması ve ya tansiyonun yükseltilmesi yönündeki açıklamalarını, yaklaşımını nite değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, "Bir kere şurası aşırı belirgin ve kupkuru söylemem lazım; bu proses içerisinde uyanıklık edilirse Batı maatteessüf şu anne derece bu işin çözümünde yardım niteleyerek birim obje sağlamadı. Sadece adeta değnek sokuyorlar diyebilirim. Böyle birim gidişat var ortada. Bu mevzuyla ilgilendiren şekilde Putin'le bulunan görüşmeyi aşırı önemsiyorum. Zira Zelenski'yle bulunan görüşmede, doğrusu bu mevzularla ilgilendiren birim mutabakatımız bulunduğunu gördüm. Çünkü şu anda Avrupa'da bu işi çözmeye müteveccih şekilde şef noktasında başlıca başağrısı var. Bundan önceki bakıyorsunuz birim Merkel gerekince çıkıyordu, nitekim hal düşüncesince elinde açacak bulundurabiliyordu. Ama bunun haricinde şu anda hakeza birim şef de kalmadı. Diğerlerinin adını doğrusu vermeye lazım yok. Amerika ile ilgilendiren bir hale da baktığımızda, Biden da şu an sebebi ile bu sürece daha müspet yaklaşım sergileyemedi.

Dışişleri Bakanlarının icra ettikleri görüşmelerde de sonuca müteveccih birim evolüsyon daha kaydedilemedi. Bunu doğrusu kendilerinde de belirgin kupkuru görüyoruz. Temennimiz odur ki Putin'le yapacağımız görüşmeden sonradan şayet arabulucu birim ön ad bizlere yüklenirse, bu sıfatla bu işin içine girmeyi kabulleniriz ve üzerimize sakıt rolü de inşallah hazırlamaya çalışırız. Bu arada İlham Aliyev'in Ukrayna'ya birim ziyareti oldu. Bunun haricinde Boris Johnson'ın bire birim biçimde buraya birim ziyareti oldu. Bu ziyaretleri tığ elan sonradan derleyip toparlamak, buna mucibince de birim aşama alaşağı etmek istiyoruz. İlham Aliyev kardeşimizle bu ziyaretinden sonradan birtakım görüşmelerimiz oldu. Bütün mesele, birim obje beklemeden bu işin çözümüne müteveccih ne yapılabileceğinin gayreti zarfında olmak" yanıtını verdi.

'Zelenski ve Putin daha birim araya gelmedi bu mevzuyu mülaki olmak için. Bu çeşit birim görüşmenin Amerika ve NATO'nun nezarete altında yapılması da dayanıklı muhtemel değil. Türkiye dü önderi birim araya getirebilecek mi? Rusya hakkıyla Ukrayna'ya girebilir mi? Rusya'nın sınırdaki askeri hareketliliğini nite yorumluyorsunuz?' sorusu hakkında Erdoğan, "Davetimizle ilgilendiren Putin'in Çin'den döndükten sonradan Türkiye ziyaretini gerçekleştireceği anlamında müspet birim dönüş oldu. Şimdi zamanı kararlaştıracağız. Sonra da Putin ile Zelenski'yi fevk kurda birim araya bildirmek neredeyse inşallah bu toplantıyı deneyelim istiyoruz. Zelenski'yle bulunan mutabakatımız bu istikamette. Bunu madun düzeylere indirmeden inşallah fevk kurda gerçekleştirebilirsek, buradan alacağımız neticenin alanda acemi birim oluşuma punt vereceğine inanıyorum. Zelenski'yle bulunan toplantıda abd bu imge doğdu. İnşallah sonu da yararlı olur" dedi.

'Ukrayna medyasında sizin ziyaretinizin Boris Johnson'ın ziyaretinden elan birim tomar eko bulduğunu görüyoruz. Bu Ukrayna'nın Türkiye'ye verdiği önemin de birim göstergesi. Putin apaçık birim tahaşşüt yaptı. Masaya da çelimli ölmek ve bu yığınağın da boşa çıkmaması hesabına Putin'in Türkiye ziyareti evveliyat birim girişimi muhtemel mi? Böyle birim belki bahis mevzusu mu sizce? Olursa Türkiye geldiğinde, masaya oturduğunda o görüşmenin ayrıcalığı nite olur?' sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Ben bardağın yersiz çeşidinden beslemek istemiyorum, kırcı çeşidinden bakalım istiyorum. Bizim, Putin'le bulunan görüşmemizin düet mi olmadan Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı çerçevesinde mi olacağını o takvimi belirlemede konuşacağız. Eğer Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı çerçevesinde bunu deneyelim derlerse, o devir o söve içerisinde yapacağız. Yani Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı düşüncesince birim araya geleceğiz ancak bu meyanda nite Ukrayna'da heyetler arası görüşmemizi yaptıysak, bire birim biçimde gine Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantımızı gerçekleştirme, öteki taraftan da Putin'le ilkin Rusya-Ukrayna arasındaki bu sıkıntıyı aşmaya müteveccih düet görüşmemizi ika fırsatı da zade olacak. Çünkü bizim Rusya'yla şu anda başlıca açıdan düet münasebetlerimiz var.

Bu münasebetler bayağı değil. Bunun düşüncesince atılacak adımlar da ehemmiyet bildirme ediyor. O bakımdan Putin'le bulunan görüşmeyi aşırı aşkın önemsiyorum. İşin editör Ukrayna'yla bulunan boyutu aşırı elan iri ehemmiyet bildirme ediyor. Zira dünyanın gözü şu anda burada, 'Acaba Rusya-Ukrayna arasındaki bu başağrısı nereye varacak?' diye. Tabii olayın en ehemmiyetli yanı aşina Donbas. Donbas mevzusundaki gelişmeler, münteha boylarındaki gelişmeler; bunların bütünü şu an sebebi ile dünyanın bakışını da buraya yöneltmiş durumda. Temennim odur ki bu semt barıştan, sulhtan ayrılmasın. Bunun düşüncesince de bu mücadelemizi sürdürüyoruz".

"Türkiye şekilde doğalgazda rastgele birim sıkıntımız yok"

'Diğer taraftan Doğu Akdeniz'de ehemmiyetli birim evolüsyon oldu. Amerika EastMed projesinden desteğini çekti. Geriye İsrail gazı düşüncesince birim pare minval da Türkiye kalıyor kabilinden gözüküyor. Doğu Akdeniz de dünyanın gözünün uzun uzun birim süredir üstünde bulunduğu birim gözcü ve bizim düşüncesince aşırı ehemmiyetli gelişmeler olmakta burada. Ayrıca Türkiye şekilde Mısır, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan kabilinden ülkelerle de birim taraftan normalleşme emareleri görüyoruz. Bunlar Türkiye düşüncesince nite birim sürece ayraç ediyor doğacak için?' sorusuna Erdoğan, "Tabii bu icraat hakeza dümdüz rakamlar değil, aşırı başlıca rakamlar. Şimdi burada da bana mucibince Amerika beklediğini bulamadığı düşüncesince ve bu işi finansal noktada iktisadi bulmadığı için, buradan istifa etmek yerinde kaldı. Yoksa iktisadi neticeyi bulmuş olsa Amerika buradan çekilmezdi.

Biz ise alanda ne diyoruz? Burada Kuzey Kıbrıs'taki Türklerin hakları var. Bu dostluk düşüncesince de tığ adımlar atıyoruz. Bizim şu anda 3 pare taharri gemimiz var, 4'üncüyü aldık. 2 pare de sismik araştırı gemimiz var. Bunların şu anda düzentileme alanlarını belirledik. İşte birim bölümü Karadeniz'de çalışıyor, birim bölümü da bundan hakeza Akdeniz'de çalışmalarını sürdürecek. Tabii kişi gemilerimiz olması nedeniyle bunlar bizim maliyetlerimizi başlıca açıdan düşürüyor. İnşallah bunlarla beraber, birim kere hele deminden bu Sakarya Gaz Sahası ve o alanlarda attığımız adımlarda ve yaptığımız taharri çalışmalarında sonuçları almaya başladığımız andan itibaren birim kere doğalgazı halkımıza para etmemiz aşırı elan değişik olacak. Aynı biçimde geleceği görmede bundan hakeza bizim gücümüz aşırı elan artacak. Son zamanlarda birileri diyor ki 'doğalgaz bundan sonradan sıfırı tüketiyor, doğalgazda gidişat şöyleki kötü, hakeza kötü'. Doğalgazın sıfırlanması, sıfırı tüketmesi kabilinden birim obje banko bahis konusu değil. İran'da birim aksaklık sayesinde küçük birim başağrısı oldu. O ayrı birim konu ancak bu bizim doğalgazımızın tükenmesi anlamına gelmiyor. Bizim birim kere Tuz Gölü'nün altında doğalgaz ambarlama alanlarımız var. Silivri'de gine bire birim biçimde doğalgaz ambarlama alanlarımız var.

Bir de bunun indinde Azerbaycan'dan vürut bitmeme ediyor. Bunun indinde gine bire birim biçimde Rusya'dan doğalgazımız geliyor. Durum böyleyken kalkıp da vatandaşı, milleti bu mevzuda heyecanlandırmanın birim manası yok. Bizim buradaki yaklaşımımız nedir? Biz doğalgazımızı tasarruflu kullandık. Ne yaptık? Mesela en azından sanayiye doğalgaz ödeme vakasını azalttık. Dedik ki banko konutlara ara yaşatmayacağız, konutlarımıza doğalgazı vermeye bitmeme edeceğiz. Ve programımızı bire birim biçimde uyguladık. Bu arada ego İran Cumhurbaşkanı ile görüşmemi yaptım.

Aynı biçimde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Yardımcısını, BOTAŞ'ın yetkililerini İran'a gönderdik. Onlar da orada görüşmelerini yaptılar. Cumhurbaşkanı 'Bize 10-15 çağ izin ederseniz, tığ bu işi toparlarız' dedi. Gerçekten de 15 çağ içerisinde filan iş toparlandı ve baştan alışılagelen akışa geçti. Şu anda tığ bilfarz Irak vakasını da gündemimize aldık. Onu düşünüyoruz. Irak'tan da belki doğalgaz noktasında Türkiye'ye birim bildirme olabilir. O da olursa doğrusu elan da değişik olacak. Ama bizim şu anda Türkiye şekilde doğalgazda rastgele birim sıkıntımız yok. Türkiye'nin hakeza birim problemi yokken bunu varmış kabilinden göstermek, milletimizi bu şita mevsimi içerisinde ruhsal şekilde aksi etkilemekten başka birim işe yaramaz" yanıtını verdi.

'İsrail gazı da geldiği zaman, İsrail gazı da Türkiye'den geçecekse belki birim seçenek oluşturacak mı?' sorusu hakkında Erdoğan, "İsrail'le, Herzog'la bu mevzuyu da görüşeceğiz. Başbakan'la bire birim biçimde gine bu konu görüşülecek. Biz, İsrail'le bu aşamada eskiden doğrusu yolumuzu açmıştık. Biz, İsrail doğalgazını devletimizde kullanırız, kullanmanın ötesinde Avrupa'ya geçişi düşüncesince de birim eşsiz çalışmanın içine gireriz. Şimdi Herzog'la da inşallah Türkiye ziyaretinde bu mevzular bizim gündemimizde olacak" dedi.

'Tüm dünyada erke maliyetlerinin artmasının bizde de ilkin canlılık ve saf taş yağı lambası lambası faturalarına birim yansıması oldu. Siz de vatandaştan mevrut istem doğrultusunda canlılık satmaca tarifelerinde kilovat oranını değiştirdiniz. Acaba vatandaşa, önemsiz esnafa yansıyacak acemi birim aranjman muhtemel mi? Doğalgazda da benzeri birim aranjman muhtemel mi?' sorusuna Erdoğan, "Biz doğalgazda ve elektrikte doğrusu bu proses içerisinde başlıca açıdan terviç yaptık. Avrupa ile karşılaştırma edilmeyecek derecede birim desteklenmiş yaptık. Şu an Avrupa'nın en ehven doğalgazı bizde. Geçen sene canlılık faturalarında yüzdelik 50, saf taş yağı lambası lambası faturalarında yüzdelik 75 oranında mutluluk şekilde terviç sağladık.

Tarifelere yansıtılmayan yekûn terviç ücreti 100 bilyon lirayı buldu. 2022 senesinde da doğalgazın 4'te 3'ü hala desteklenmiş ediliyor. Dünya erke noktasında iri birim darboğazda. Biz bu darboğazı öngördük ve güçlü, içtimai mutluluk mantığıyla tedbirlerimizi aldık. Kademeli tanıtmalık de Türkiye'deki hanelerin sayı farkı canlılık tüketimleri hesaplanarak 150 kilovatsaat şekilde belirlenmişti. Gelen talepler hakkında birim numara derece maaş 210 kilovatsaate çıkarıldı. Bundan ahir süreçte de tığ vatandaşımızı dara, zora sokacak birim değer uygulamasını yapmayız" yanıtını verdi.

'Irak'tan doğacak gaz, Irak'ın kuzeyinden mi olacak? Neçirvan Barzani ile görüştünüz geçenlerde. Merkezi dalavere değil herhâlde, Kuzey Irak değil mi?' sorusuna, "Neçirvan Barzani, Irak'ın kuzeyinde de olsa tığ onunla Irak'ın merkezini de konuşabiliriz ve konuştuk. Neçirvan Barzani'yle bulunan arkadaşlığımız bizim aşırı aşkın farkına varır ve aramızdaki hususiyet sonrasında derecededir. O da bu mevzuda elinden geleni yapacağını, basar sermaye kebap kebap dönmez merkezi yönetimle olsun, ilgililerle olsun mevzuyu görüşeceğini söyledi. İnşallah Irak doğalgazıyla ilgilendiren de anlaşmalarımızı yapıp, oradan kazan-kazan esasına mucibince hem onlar kazanacak hem de tığ nail olacağız" yanıtını verdi.

"Ülkemiz, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun çalışan birim üyesi şekilde da yıldırı örgütüyle mücadelede arsıulusal çabalara enerjik yardım sağlamaya bitmeme edecektir"

'ABD, DEAŞ yıldırı örgütü önderi Kureyşi'nin öldürüldüğünü duyurdu. Türkiye sınırına aşırı yaklaşan birim noktada bu operasyonu yaptılar. İdlib olması hasebiyle, acep Türk askeri varlığının bulunduğu noktalara yaklaşan birim yerde miydi? Bu harekât evveliyat Amerika ile birim bağlantı evet mu, bilgelik paylaştılar mı?' sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:

"Türkiye arsıulusal sulh ve istikrarın temini uğrunda DEAŞ yıldırı örgütü ve onun anabolizma etmiş bulunduğu ayrık zihniyetle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda arsıulusal çabalara yaptığımız enerjik katkılar var. Ayrıca lazım yurtiçinde lazım münteha ötesinde gerçekleştirdiğimiz operasyonlar ve aldığımız inhibitör tedbirlerle DEAŞ yıldırı örgütünün geriletilmesinde aşırı ehemmiyetli roller üstlendik. Ülkemiz, DEAŞ'la Mücadele Uluslararası Koalisyonu'nun çalışan birim üyesi şekilde da yıldırı örgütüyle mücadelede arsıulusal çabalara enerjik yardım sağlamaya bitmeme edecektir. Öte yandan, arsıulusal sulh ve güvenliğin temini düşüncesince ahali yıldırı örgütleriyle başkalık olmadan uğraş edilmesi gerektiğine inanıyoruz".

'15 Temmuz çıyan FETÖ vuruş girişiminden sonradan başını CHP'nin çekmiş bulunduğu ihtilaf partileriyle memleketimizdeki büyükelçilerin hararetli düzen temasları oldu. Bu görüşmeleri 2019 domestik seçimlerinden sonradan elan da sıklaştırdılar. Siz büyükelçilerin muhalefetle bu derece kalın görüşmesini, basına boğunuk görüşmeler yapmasını nite değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "Ben bunları on paralık önemsemiyorum. Yani büyükelçiler gelmiş, şehremaneti başkanıyla görüşmüş, şehremaneti başkanıyla gitmiş balıkçıda balık yemiş, o onun düzeyinin ne işe yaradığını gösterir" yanıtını verdi.

'CHP İstanbul İl Başkanı Gezi Parkı vakalarında birim bebek fotoğrafı paylaşıp bu fotoğrafın dair sizlerin de isminizi yazarak “Kindar bebek yetiştiriyorum. Haberin olsun” demişti. Ve çocuğun resmini gizlemeden paylaşmıştı. Bir taraftan da bire birim CHP, Trabzon'da birim çocuğun söyledikleri üstünden başlıca birim biçimde eleştiriyor. Çocuk diyince de akla Diyarbakır Anneleri geliyor. Diyarbakır Annelerini de görmezden geldiklerini görüyoruz. Hem sizin mitinginizdeki vaziyeti hem de bu tepik standardı değerlendirmenizi dileyiş ediyorum' sorusu hakkında Erdoğan, "Onların bütünü bizim çocuklarımız. Bizim birim pare önemsediğimiz madde çocuklarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine yararlı olmalarıdır. Biz, onlar kabilinden çocuklarımıza müstahak olmadıkları bölgeleri katiyen yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur.

Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine kardeş kardeş gözümüz kabilinden bakıyoruz. Trabzon'da birim Çocuğumuz sahneye başlamak düşüncesince feryat figan aşırı ısrar edince tığ de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp birim şeyler söyledi. Esasında bebek ne demiş ehemmiyetli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgilendiren birim güruh obje konuşuldu. Onların anca demesi, hakeza demesi aşırı da ehemmiyetli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin çocukları ortada nazar boncuğu başkalık yapmadan yolumuza da bire birim kararlılıkla bitmeme edeceğiz" dedi.

"Kim ne derse desin tığ ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını zılgıt fail yıldırı örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız"

'Sınır ötesi yıldırı operasyonlarında birim süredir Süleymaniye'ye ve Erbil'in güneyine derece iniliyor. Irak Kürt lehçe yönetimi bu operasyonlara dayanaklık etmek verirken HDP dayanaklık etmek vermiyor. Tam tersi ayıplama mesajı yayınlıyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz bunu?' sorusunu Erdoğan, "Şu anda ilkin Irak'ta ve Irak'ın kuzeyinde Barzanilerin duruşu aşırı aşkın farklı. Ve bu duruşu Türkiye ile aşırı elan ortak, aşırı elan el birliği içerisinde yürütüyorlar. PKK yıldırı örgütüne huzur da değişik birim duruşları var ve bu değişik duruşlarını da rastgele güzeşte çağ tanıtlama ediyorlar. Bu gelişte yaptığımız görüşmelerde de ego kendisinde bunu ilkin gördüm ve apaçık o ki cumhurbaşkanlığı seçimiyle baş başa Irak'ta acemi birim proses başlayacaktır. Bölge halkları terörden usangın durumda. Kim ne derse desin tığ ülkemizin ve bölgenin güvenliğini, huzurunu, istikrarını zılgıt fail yıldırı örgütlerinin kökünü kazımakta kararlıyız" niteleyerek cevapladı.

'Son devirde terörle uğraş operasyonlarında Türkiye iri muvaffakiyet gösteriyor. Kış Kartalı operasyonu ile ilgilendiren sizin “kaçacak hapis bulamadılar” kabilinden birim ifadeniz vardı. Biraz detay verir misiniz? Ayrıca CHP elan önceki tezkereye yararlı oyu vermesi akıllara geliyor. Bu mevzuda nite birim değerlendirmeniz olur?' sorusuna Erdoğan, "Kış Kartalı Harekatı da Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki teröristlerin inlerini başlarına tahrip irademizin birim adımı. Hem bu harekatta hem de halis muhlis terörle uğraş operasyonlarında fariza meydan kahramanlarımızı kutluyorum. Tabi bu operasyonlarla birim güzel köşeye sıkışan teröristler çıldırmaya başladı. Çaresizliğin verdiği birim meyve olarak, kişi aralarındaki telefon konuşmalarında yıldırı örgütü üyelerine “herkes kişi başının çaresine baksın” niteleyerek emir geçiyorlar. Ama hiçbiri kaçacak hapis bulamayacak. Terörü kaynağında kurutmakta kararlıyız. Teröristlere sınırlarımız zarfında ve haricinde soluk aldırmıyoruz, aldırmayacağız" yanıtını verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ