USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar stokçu, bunlar gün çiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği antagonist yok' sanarak hakeza ortak kampanya yürütüyorlar. Burada ortak olacağız, bu arada

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yağı stoklayıp utanmadan tutarları yükseltiyorlar'
08-03-2022 16:35

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde avrat muhtarlarla müşterek araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, stokçulardan, doktorlara ve hanıma müteveccih şiddete denli katı hayli mevzuda ehemmiyetli açıklamalarda bulundu.

“Kadın hakları dair bayanlardan yana tığ tarafız”

Konuşmasının şişman bölümünde hanımlara bağlı meydana getirilen çalışmalara ayıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bugünkü buluşmamızın arttırma müşterek önemi ve manası hâlâ var. Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Sizlerin gözetiminde memleketimizdeki herkes hanımefendilerin evren Kadın Günü'nü kutlama ediyor, gelişigüzel birine selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum” niteleyerek konuştu.
Neşet Ertaş'ın “kadın insan, eş insanoğlu” sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Fıtrat icabı avrat yok ise erkek, eş yok ise avrat anlamsızdır, hükümsüzdür. Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere gelişigüzel şeyin eşli, şu demek olmakta ki erkekli, dişili yaratıldığını bilgi veriyor. Birbirini böylesine tamamlayıcı dü varlıktan birinin büsbütün cinsiyeti dolayısıyla kalık görülmesini, ötekileştirilmesini, ayrımcılığa uğramasını, hususuyla hele şiddete sunulan bırakılmasını katiyen kabullenemeyiz. Kadınlara hafriyat etmiş bulunduğu kıymeti hasretmek hem inancımızın hem kültürümüzün hem medeniyetimizin bununla birlikte kanun ve yasalarımızın bizlere emridir. Hakikat bu iken maatteessüf yaklaşan tarihimizde buna dar sakıt birçok uygulamaya, hadiseye gelişigüzel daim baş başa tanık olduk. Bizim siyasa hayatımızdaki en ehemmiyetli harp alanlarımızdan bir tanesi de hanımlarımızı haklarına dolamak olmuştur. Anayasamız ‘kimse terbiye ve talim hakkından bırakılamaz' demesine karşın senelerce nahak yere terbiye hakkını kullanmaktan mahrum bırakılan hanımlarımıza terbiye hakkını tığ verdik. Anayasamızda ‘her yurttaş seçilme hakkına sahiptir', mebus seçilme engelleri meydanda başörtülü müşterek kayıt olmasına karşın bayanların hukuksuz müşterek halde gasp edilen seçilme hakkını kullanmasını tığ sağladık. Bu sayede 2002 senesinde yükseköğretimde belirgin okullaşma payı yüzdelik 14,6'dan yüzdelik 43,4'e yükselirken bu kemiyet kız öğrencilerimiz meydanda yüzdelik 48,5 ile üstün dereceli seviyeye çıkmıştır. Anayasamız açıkça, ‘çalışma her insanın hakkı ve ödevidir, gelişigüzel Türk amme hizmetlerine duhul hakkına sahiptir, hizmete alınmada misyonun gerektirdiği niteliklerden başka tek değişiklik gözetilemez' demesine karşın nahak müşterek halde kamuda düzentileme haklarından mahrum bırakılan hanımlara bu hakkı tığ verdik. Eğitim ve düzentileme yaşamı ilkin iktisap buyurmak neredeyse gelişigüzel bölgede ülkemizin beşeri sermayesinin zenginleşmesinin önündeki herkes engelleri tığ kaldırdık. Kadınlarımız meydanda başörtülü ve başı belirgin ayrımını tığ sona erdirdik. Türkiye'yi yasakların ülkesi olmaktan çıkartıp gelişigüzel bölgede punt eşitliğinin, adaletin bilgili bulunduğu müşterek arazi durumuna tığ dönüştürdük. Kadınlar lehine artı ayrımcılık yapılmasını kanun kuralı durumuna tığ getirdik. Kadınlar ile rical arasındaki eşitsizliği gidermeyi devlete fariza şekilde tığ verdik. Kadın hakları dair bayanlardan yana tığ tarafız. Kadına müteveccih sertlik dair gine bayanlardan yana tarafız. Aile içi sertliği şikayete editör olmaktan çıkardık, araçsız izlem edilen taksirat arasına aldık” şeklinde konuştu.

“Meğerse 3 aydan sonradan başıboş bırakmışlar adamı”

Tokat'ta ayrılma etabında bulunduğu benzeri hasret Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın başıboş bırakılması ile ait mütekellim Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün MYK toplantısı vardı, Tokat'taki hasret kardeşimizin 23 yerden, ahlaksız, aşağılık benzeri kabilinden bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Ne yaptılar, ne ettiler diye, Adalet Bakanlığının da geçmiş sunumu vardı, sorduk, oysaki 3 aydan sonradan başıboş bırakmışlar adamı. Hemen aradık, araştırdık, hamdolsun esasen bu aşağılık herifi hapishane almışlar. Bizde de biliyorsunuz ki Genel Başkan Yardımcımız Tokat milletvekilimiz hasret bayan var, kendisi ile telefon irtibatını kurduk, ‘şimdi adaşın, Tokat mebus hasret bayan izlem edecek, Cumhurbaşkanı şekilde ego de bu sürecin peşindeyim' dedim. 2,5 yaşlarında müşterek evladı var. Bu kavim bizlere emanettir. Milletimizin bu emanetini bizim meydanda bırakmamız beklenen değildir. Düşünün 23 yerden bıçaklıyor, be bilgili sen kesinlikle olmakta da hakeza birini başıboş bırakıyorsun. Hakim hakeza müşterek artırım yapıyor, ondan sonradan yargıya hakaret, ne hakareti, şayet ego bu ülkede Cumhurbaşkanıysam, sen de 23 yerinden eşini bıçaklayan hakeza müşterek adamı başıboş bırakıyorsan bununla ait söylenmesi müstelzim her neyse bunu ego sana söylerim. Sonuna denli da izlem edeceğiz, hâlâ bitmedi işimiz. Bakanıma da söyledim, bunu yaklaşan takibe alacaksın, bu mevzuyla ait beni de bilgilendireceksin, atılması müstelzim adımı çabucak atacağız. Bu bilgili olabilir, müddeiumumi olabilir, ayırt etmez. Biz adaleti mülkün esası şekilde gören müşterek medeniyetin mensuplarıyız, doğruluk meydanda kalmaz, yerde sürünmez. Onun düşüncesince de gereğini yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kadınlarla ait atık adımları özetleyen Erdoğan, hanımlara erinç hızlı mücadelede acemi adımlar attıklarını belirterek, “TCK'da düzenlenmen taktiri iskonto nedenlerini anlaşılan mevzulara şakadan kılıyor ve maddenin infaz sahasını daraltıyoruz. Bu kapsamda failin nedamet içermeyen davranışları taktiri iskonto sebebi şekilde onama edilmeyecektir. Failin yalnızca iskonto almaya müteveccih duruşmadaki davranış ve davranışları, şu komikliğe bak, gösterici kıyafeti, mesuliyet bağı takması, mesuliyet bükmesi taktiri iskonto sebebi şekilde dikkate alınmayacaktır. Kadına müteveccih hızlı hâlâ devim bilimi harp edilmesi amacıyla düşünülerek öldürme, düşünülerek yaralama, azap ve cehennem azabı suçlarının hanıma erinç işlenmesini kalifiye çözüm kapsamına alarak cezaları artırıyoruz. Israrlı izlem fiilleri bağımsız kabahat şekilde düzenlenecek, ısrarlı halde fiziken izlem etmek, enformasyon ve muhabere araçlarını, enformatik sistemlerini yahut üçüncü bireyleri kullanarak dek kurmaya idman fiilleri de bundan sonradan kabahat sayılacaktır. Ayrıca bu çeşit suçların hasretlik sonucu maruz yahut boşanılan eşe erinç işlenmesi, mağdurun okulunu, işyerini, konutunu değiştirmesine yahut okulunu yahut işini bırakmasına illet olması, kendince tenkil sonucu maruz özne kabilinden işlenmesi yerinde ısrarlı izlem suçunun cezası yükselmektedir. Eşe yahut boşanılan eşe erinç işlenen düşünülerek cerh suçları, tevkif sebebi şekilde içindekiler taksirat arasına alınacaktır. Vekili nanay sertlik mağduru hanımlara talepleri şeklinde parasız şekilde avukat görevlendirilmesi sağlanacaktır. Meclis'in emek vermesi ve taktiri ile yaşama geçecek bu düzenlemelerin şimdiden bol olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

“Gerisinde bu sert ast yapılış ve siyasal istek vardır”

Büyük ve çelimli Türkiye'nin inşasından azla ödün vermediklerinin altını çizen Erdoğan, “Pek hayli ülkede uygulamaya geçirilen siyasal istikrarsızlık, içtimai kaos, konuşu katabolizma senaryoları değişik görünümler ve taktiklerle bizim üzerimizde de yüz kere denendi. Bu saldırılar bazısı devir yıldırı örgütleri, bazısı devir içimizdeki hainler kullanılarak meydana getirilen çarpış girişimleri, bazısı devir siyasal ve konuşu tetikçiler yoluyla gerçekleştirilmiştir. Allah'ın katkısı ve ermiş milletimizin katkısı ile bu saldırıların hepsini de birer birer boşa çıkarttık. Ülkemizi ve milletimizi cumhuriyet tarihinin tamamında yapılanları 5'e, 10'a katlayan kitap ve hizmetlere kavuştururken, el erki ve kalkınma hamlemizi yürütürken, şişman ve çelimli Türkiye'nin inşasında katiyen ödün vermedik. Her bölgede ümranlı ülkelerle yarışacak, ayrıca bir fazla bölgede onları geride bırakacak çağdaş müşterek ast yapılış kurduk. Savunma sanayimizi geliştirerek TSK'yı, son zamanların ve ülkemizin gereksinimlerine layıkıyla baştan yapılandırarak uç ötesi misyonlarla ordumuzun tecrübesini artırarak siyasal ve diplomatik açılımlarımızı destekleyecek müşterek cıvıl cıvıl yapısı oluşturduk. Görevimize önceden yüzdelik 20 defans sanayine sahipken bugün yüzdelik 80 defans endüstri ürününü üretiyoruz. Eğer bugün Türkiye etrafında yaşanmış bulunan herkes istikrarsızlıklara, gerilimlere, çatışmalara karşın hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerleyebiliyorsa arkasında bu sert ast yapılış ve siyasal istek vardır. Eğer bugün Libya'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa, şayet Azerbaycan'da, Karabağ'da kardeşlerinin imdadına yetişebiliyorsa aha bu çelimli istek vardır. Asıl gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir”

“Muhalefet; ülkemizi darda, zorda açıklamak namına hakeza müşterek kampanyayı yürütüyor”

Gündemde bulunan yağ mevzusuna bağlı ehemmiyetli açıklamalarda mevcut Erdoğan, “Şimdi ego kocabaşı kardeşlerimden müşterek şeyi bilhassa dileyiş ediyorum; akıbet günlerde müşterek yağ meselesi çıkarttılar. Bizim ayçiçeği, zeytinyağı, hakeza müşterek sorunumuz yok. Bunu muhalefet; ülkemizi darda, zorda açıklamak namına hakeza müşterek kampanyayı yürütüyor. Şimdi ego muhtarlarımdan şurası istiyorum, mahallenizdeki, köyünüzdeki marketlerde, bakkallarda hakkıyla güneş çiçeği hasım mevcut mı, nanay mu? Ama ego isterim ki, icabında sizler İçişleri Bakanlığımız namına bunların depolarını caba izlem yazar bizlere suç duyurusu edeceksiniz, bu stokçulara tığ gereğini yapacağız. Buralarda müşterek numara derecede mesul validir. Sizler valilerin o mahallelerdeki eli, ayağısınız. Sizler İçişleri Bakanımın, Cumhurbaşkanının elisiniz, ayağısınız. Bu devlete ajite etmeye çalışanlara müstelzim dersi hasretmek bizim boynumuzun borcudur. Bunlar stokçu, bunlar güneş çiçeği yağını, zeytinyağını depoluyorlar ve utanmadan yüzlü yüzlü sayıları yükseltiyorlar ve raflarda ‘ayçiçeği hasım yok' niteleyerek hakeza müşterek kampanya yürütüyorlar. Burada müşterek olacağız, birlikte olacağız, bu ahlaktan mahrum olanlara müstelzim dersi vereceğiz. Dün İçişleri Bakanımla bunu konuştum, valileri seferber edeceğiz. Nerede bu çeşit müşterek ahlaksızlık varsa, istifçi mevcut ise bunlara gereğini yapacağız. Çünkü bizim hakeza müşterek sıkıntımız yok. Bu stokçuluğu yapanlar bunun hesabını verecek. Türkiye'yi gayrı tarz ve yöntemlerle mısra getiremeyeceklerini görenlerin konjonktürel gelişimleri mazeret ederek bu gücümüze saldırmaları DOĞRU değil, şuurlu müşterek eylemdir. Küresel sağlık, gidişat ve asayiş krizlerinin tarz açmış bulunduğu müşterek ekip sorunları yalnızca ülkemize duyulan denli açıklamak aracılığı ile milletimizi karamsarlığa sürüklemek, insanlarımızı kımıldatma edenlere punt vermeyeceğiz” dedi.

“Varsın gidiyorlarsa gitsinler”

Doktorların ücretlerinin az bulunduğunu belirterek talih hastanelerini bırakıp hususi hastanelerde çalışmaya başlamalarına bağlı mütekellim Erdoğan, “Son senelerde müşterek bilinçlilik hâlâ çıktı, hastanelerde şu halde oluyor, hakeza oluyor. Bakın, hatalarımız olabilir. Kardeşlerim, bu devasa kent hastanelerini yapanlar kim? Devasa terbiye araştırı hastanelerini yapanlar kim? Şuanda hastanesi sıfır ilimiz, ilçemiz mevcut mı? ‘Doktorlar az mal aldıkları düşüncesince ayrılıyorlar.' Samimi konuşuyorum, arkadaş ateş söyler fakat hakikatı söyler, bu hastaneleri nesir özne biziz, bu doktorları okutan, yetiştiren bu talih değil mi? Bu talih sizi okuttu, yetiştirdi, en hayli maliyeti efdal bulunan da sağlıktır. Az mal veriyormuşuz, sormuş oldum minimum düzlük 8-9 bin, en efdal düzlük 25 bin yöresinde alıyordur. Buna karşın hususi dal hayli hâlâ şişman nukut verdiği düşüncesince oralara kaçıp gidiyorlarmış. Açık konuşuyorum, belirgin konuşmayı severim, varsın gidiyorlarsa gitsinler, hepimiz de üniversiteleri acemi bütünler doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz. Bunlarla birlikte bu yola bitmeme ederiz. Daha da ati gidiyorum, emlak dışından ülkemize hâllenmek isteyenleri çabucak buraya çağırma boy bos ve onları da devletimizde istihdam ederiz. Buralar yersiz kalmaz düşkünlük etmeyin. Şuanda etüt görevlisi doktorlarımızla bu yola bitmeme ederiz. Çünkü buralar yersiz kalmayacak. Ne gerekiyorsa bunu yapacağız. Doktorluk denli ermiş müşterek mesleği yalnızca paraya yapılış etmek, paraya onu direnmek herhalde katı de insancasına değildir. Türkiye vesayetten gelişememiş kalmışlığa, terörden çarpış teşebbüslerine denli birçok badirelerin üstesinden kesinlikle geldiyse bugünkü problemlerini çözecek potansiyele, imkana, yeteneğe sahiptir” niteleyerek konuştu.

“Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının süresince kavim olmayanları kamuoyunun taktirine bırakıyoruz”
Vatandaşlara söylentilere aldırış etmemeleri, tahriklere gelmemeleri, provokasyonlara erinç uyanıklık şeklinde bulunmaları çağrısı karşıcı Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bilhassa erke ve besin fiyatlarında yaşanmış bulunan gelişmelerin müşterek bölümü toptan dengesizlikten kaynaklanıyorsa, müşterek bölümü da içerideki hırsların, manipülasyonların eseridir. Demokratik hususiyet devleti ilkelerinden sapmadan bu yönde ameliyat yürüteç herkesten bunun hesabı hususiyet uğrunda gerçeklenmiş sorulacaktır. Kurumlarımız herkes gelişimleri yakından izlem ediyor, tespitler yapıyor. Sorunun deposu üretici, toptancı, perakendeci zincirinin rastgele birindeki hayli menfaat hırsı yahut son kullanıcıların paniğe atıf edilmesi olabilir, on paralık ayırt etmez, hepsinin de gereğini gerçekleştirmek boynumuzun borcudur. Elbette iğneyi erinç tarafa batırırken, çuvaldızı da kendimize yöneltmekten gelişememiş durmuyoruz. Denetiminden koordinasyonuna, denetiminden teşvikine gelişigüzel mevzuda bakanlıklarımızla, hususi sektörümüzle, STK'larla yaklaşan ortaklaşa iş şeklinde çalışıyoruz. Bu çerçevede ölçülü faaliyetleri hayattaki örnekleri izlem ederek acemi hallere akla yatkın uyarlamaları yaparak, etkinliği artırarak, eksiklikleri gidererek hızlandırmakta kararlıyız. Milletimizden devletine güvenmesini, hükümetine desteğini sürdürmesini, sağduyuyu aracısız bırakmasını, götürümlü olmasını istiyoruz. Dünyadaki devletlerin ehemmiyetli müşterek kısmının çelimli talih yönetimi, becerikli liderlik, içtimai barış, içtimai ast yapılış ve kırılganlığı değişik kalan konuşu mekanizma sorunu süresince kıvrandığı müşterek süreçte ülkemizin elindeki imkanların değerini güzel bilmeli ve sahiplenmeliyiz. Özellikle toptan saygınlık krizi, akıbet 2 yılımıza damgasını vuran toptan esenlik krizi bu konudaki gerçekleri herkes açıklığı ile ortaya koymuştur. Ukrayna krizi, asayiş boyutu indinde içtimai ve konuşu etkileriyle bu hakikatı müşterek el hâlâ göstermiştir. Vicdan ve anlayış sahibi âlem bu levha süresince Türkiye'nin ne denli değişik ve müspet müşterek yerde durduğunu görecektir. Ben birlikte 20'yi hayli talih başkanı, başvekil ile Rusya-Ukrayna arasındaki bu harp ile ait görüşmeler yaptım ve bitmeme ettiriyorum. Şimdi ferda İsrail Cumhurbaşkanı gelecek, öteki güneş Azerbaycan Cumhurbaşkanı gelecek, dört başı mamur bütünü ile bu görüşmeleri sürdürürken Türkiye'nin durduğu noktayı hatırlatması bakamından bunun ne denli ehemmiyetli bulunduğunu anlatım buyurmak istiyorum. Bütün bunlara karşın ülkenin başına karaca bulutlar toplamaya devim bilimi gelişigüzel kimesne sıfatı, konumu, mecrası ne olursa olsun gelişememiş niyetlidir, başka hesaplar içindedir. Birbirimize sevmez, birbirimizden ırak durursak bundan düşmanlar yararlanma eder, teröristler yararlanma eder. Onları mı sevindireceğiz? Biz bu birliği, beraberliği, kardeşliği gelişigüzel şeyin üzerinde ve uğrunda tuttuğumuzu söylüyoruz. Aynı görüşte bulunan daima beraberce ülkenin ve milletin selameti düşüncesince oturmaya, konuşmaya, uzlaşmaya, baş başa tarz yürümeye hazırız. Bunun içince dürüstlük, samimiyet, belirgin kalplilik ve belirgin sözlülük lazım. Biz vatandaşlarımızı Allah düşüncesince seviyoruz, zira hepimiz bulunduğumuz genelev itibarı ile bu sevgiyi paylaşmaya mecburuz. Ağzından başka laflar çıkarken karnında gezdirdiği tilkilerin kuyruklarını birbirine dolaştırmamanın hesabında olanlarla hakeza ulvi müşterek yoldaşlık yapılmaz. Hesaplarının, birlikteliklerinin, programlarının süresince kavim olmayanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ