USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nde akıbet tabliye ilhak töreninde konuştu. Kanal İstanbul projesine bağlı muhalefetin açıklamalarına aksülamel yayınlayan Erdoğan, "Sakın Kanal İstanbul'a girmeyin. Girerseniz mülk alamazsınız" diyenler var. Bunl

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde Kanal İstanbul mesajı
13-11-2021 15:36
13-11-2021 15:36
Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün sonuç tabliye montaj yapılması ve şişman alış törenleri düşüncesince Çanakkale'ye geldi. Erdoğan, meydana getirdiği konuşmada, envestisman ücreti 2,5 milyon ekü bulunan Kınalı Savaştepe otoban ve güreşçi köprüsü projesini yap-işlet-devret modeliyle yaşama geçirdiklerine ayraç ederek, “Köprünün hizmete girmesiyle bugüne derece sis ve menfi iklim koşulları haysiyetiyle kesintiye uğrayan geçit intikal trafiği tek engele pürüzsüz yapılacak. Seyahat 6 dakikaya inecek. Marmara sahamızı fırdolayı muhasır otoban projemizin bu ehemmiyetli ayağını inşallah başarıyla tümlemek üzereyiz” dedi.

“Bu iri projeyle İstanbul'daki Havalimanından yola çıkıp, Avrupa yakasından yola bitmeme ettiğinizde, Malkara ile Çanakkale Köprüsü üstünde Savaştepe ve İzmir'e iktiran etmek beklenir olacaktır” diyen Erdoğan, “İstanbul'dan havalimanından yola çıkıp Yavuzsultan Selim Köprüsünden Anadolu istikametine bitmeme ettiğinizde de Osmangazi Köprüsü Bursa-Susurluk hattıyla gene Savaştepe'ye ve İzmir'e ulaşılabileceksiniz. Bilindiği kabil yıldız Marmara oto yolununun 398 kilometre adına planladığımız Kınalı-Akyazı bölümünü Başakşehir kesimi ilavesiyle 443 kilometreye çıkarmıştık. Bu kesimin tamamını çoğunluğunu da müstevli çağında iktisap etmek neredeyse hizmete açtık.

Ülkemizin en aşırı nüfusunu barındıran en iri uran tecim hacmine erbap yerleri muhasır otoban ringi 2023 hedeflerimizin nazik projeleri ortada arazi almaktadır. Artık inşâsında sona geldiğimiz 191+5 Çanakkale Köprüsü ile bu projenin hem zahmetli hem en prestijli bölümlerinden birisini henüz tamamlıyoruz. 18 Marta ithafen 319 m. adına belirlenen yüksekliği, cumhuriyetimizin 100 yılına ayraç fail 2023 m. uzunluğu ile manalı mesajlara sahiptir. viyadükleriyle uzunluğu 4,6 kilometreyi bulan köprünün 2019 Mayısında suyla buluşturulan cihannüma keson temelleri bahir düzeyinin 45 ile 37 m. derinliğinde arazi almaktadır” niteleyerek konuştu.

Dünyanın en iri ılımlı açıklıklı köprüsü

Otoyol ve güreşçi köprüsü projesinin inşasında 670'i mühendis, 5 binin üstünde insan ve 740 iş makinesi çalıştığını, 106 ast yüklenicinin fariza yaptığını özetleyen Erdoğan, “Dünyanın en iri ılımlı açıklıklı köprüsü bulunan 1915 Çanakkale Köprüsü, dizayn mühendisliği yapımı ve ülkemize kazandırdığı fen birikimi ile hakkıyla ehemmiyetli ortak eserdir. Şimdiden ülkemizin sembollerinden bir tanesi hâline dönüşen bu güreşçi köprüsü iri ve çelimli Türkiye hedefine ortak aşama henüz yaklaştığımızın ispatıdır. Yatırımda, üretimde, ihracatta, istihdamda dünyanın en büyükleri arasına girmeyi hedefleyen Türkiye'nin gereksinim duyan erişim altyapısının bu hayatî bölümünün tamamlanmasıyla bundan sonra geleceğe henüz da umutla bakıyoruz. Yap-işlet-devret modeliyle mensur edilen bu güreşçi köprüsü ile Türkiye toy ortak sıçrama sürecini henüz muvaffakiyet ile gerçekleştirmiş oluyor. Avrupa ile Asya ve Afrika kıt'alarını birleştiren toptan erişim projesinin ehemmiyetli ayağının hizmete girmesiyle insanî ilişkiler, turizm, tecim artacak, kolaylaşacaktır. Ülkemizin bu otoban ve köprüden geçerek dar halde menzillerine revan vasıtaların pres mahrukat ve saat mâliyetlerinden elde edeceği iri ateşçi anlatmaya ister duymuyorum.

Dünya tarihinin en ağır geri hizmet krizlerini yaşamış olduğu devirde hakeza ortak projeyi yaşama geçirmemiz nazik ve önemlidir. Artık 3 kıt'adaki dört başı mamur kara, deniz, demir, iklim yollarının ülkemizden ve boğazlarımızdan geçmeye başladığı ortak devre giriyoruz. Bu tatlı otoyollarımız, mukassem yollarımız, köprülerimiz ve tünellerimizle kişmiri alternatifleri standartlarını yükselttik. Tüneller, çabuk şimendifer hatları, kuvvetli yollarımızı modernize ettik. Dünyanın en iri geçici ve ağırlık merkezi olma uğrunda ilerleyici istabul afiyet meydanı ilkin 56 havalimanında iklim yollarını geliştirdik. Yat limanlarıyla, konteynır limanlarıyla, dış satım limanları, arazi yağı ticareti limanlarıyla bahir alternatifleri kapasitelerini artırdık” niteleyerek konuştu.

“Kanal İstanbul ihtilal olacak"

Kanal İstanbul ile bahir uğrunda ihtilal durumunda adımı yaşama geçireceklerini kaydeden Erdoğan, “Bilhassa canan milletime sesleniyorum. İkide ortak ana muhalefetin, bilhassa dünyaya seslenerek, büyükelçileri toplayarak, ‘Sakın ha, Kanal İstanbul'a girmeyin. Kanal İstanbul'a girenler şurası bilsinler ki, banko paralarını alamazlar'. Sevgili milletim. Devletlerde devamlılık esastır. Zaten bunların i ktidar yüzü müşahede imkânları olmayacak. Milletim onlara hakeza ortak fırsatı vermez. Bu ülkede dikili ağacı sıfır muhalefetin 2023'te iktidarı kabul etmek kabil ortak imkânları da olmayacak. Dolayısıyla dünyayı bu halde yıldırma etmek, sürekliliği ortak kenara koyarak, buna girmeyin, girerseniz paranızı alamazsanız yaklaşımına girmeleri, talih yönetiminde ne derece bilgisiz olduklarını, bu ülkeye ne derece çıyanlık içre olduklarının ifadesidir. Aziz milletim. Bunlar şu anda başkanlığını elinde bulundurdukları belediyelerde ne yapıyorlar? Bunlara bakın. Su dair verdikleri sözler, ehven su; elektrikte verdikleri laflar Hangisini tuttular? Alt bina ile ilgilendiren ne yaptılar? Hiçbir bilinçlilik yok. Şimdi bire ortak halde inşâsı devam eden çabuk şimendifer yollarını tamamlayarak, bu bölgelerde ülkemize dershane atlatacağız. Kalkınmanın esas ast yapısı ulaşım, enerji, teknolojide iri aralık büküm edersek hedeflerimize o derece çabuk ulaşırız.

19 senedir geceli gündüzlü demeden bu alanlara envestisman yapıyoruz. sağlıktaki yatırımların karşılığını müstevli çağında ne aldıysak, defans sanayiine meydana getirilen yatırımların meyvelerini ne terörle mücadelede topladıysak, inşallah erişim yatırımlarının karşılığını üretim, ihracat, istihdam ile göreceğiz. Birileri Türkiye bahis konusu olduğunda, arsıulusal ticaretin kurallarını değiştiriyor. Çifte standartta münteha tanımıyorsa, kılıç zahmetli oyunu bozar diyerek, bu engelleri aşacak kuvvet ve kararlılığa sahibiz. Belki az buçuk saat kaybedip, ortak tomar erke gider edeceğiz. Biraz canımız sıkılacak, lakin behemehâl hedeflerimize ulaşacağız. Avrupa ve Asya kıt'alarını birleştiren, Çanakkale boğazındaki, önceki boğazlardaki dördüncü köprümüzün ülkemize, milletimize, hepsi dünyaya iyi olmasını diliyorum. Planlanma ve inşasında emeği sabık bakanlık, büyüklenme ve müteahhit firmaları kutlama kartı ediyorum” niteleyerek laflarını noktaladı.

Utku Yaşar Cüce-Uğur Uslubaş-Abdullah Çibir
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ