USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli FETÖ mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile icra ettiği eş matbuat toplantısında, “Dost ve ahi dünya Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık sektörü bulabilmesi evlatlarını martir sağlayan milletimizi içten yaralamaktadır” ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arnavutluk'ta önemli FETÖ mesajları
17-01-2022 20:59

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda mevcut edinmek kıl payı geldiği Arnavutluk'un başkenti Tiran'da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile icra ettiği beraberce ve heyetler arası konuşma sonrası eş matbuat toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'la Türkiye ortada 7 barışma imzalandığı belirterek, “Gerek Arnavutluk gerekse Türkiye düşüncesince bu anlaşmaların hayırlara okazyon olmasını arzuluyorum bugün bizi muhabbetle kucaklayan Arnavut halkına ve makamlarına şahsım hesabına teşekkürname ediyorum işlerimiz misafirperverlikleri ile samimiyetleri ile bugün bizi tek kat hâlâ zat evimizde adeta reşit kabilinden hissettirdiler” dedi.

“Gerçek arkadaş çağrılmaksızın koşandır”

Arnavutluk ve Türkiye arasındaki hukuk ilişkilerine yer veren Erdoğan, “Dostluk, beraberlik bağlarımız yaşadığımız değme vaka de karşılaştığımız değme sıkıntıda dü diyar ortada bu hususi münasebetlerin sağlamlığına şehadet ediyoruz. 2019 senesinde meydana mevrut bu depremde Türkiye'deki kardeşleriniz şekilde sizin acınızı da yüreğimizde hissettik. Gerçek arkadaş çağrılmaksızın koşandır inancıyla zelzele haberini alır almaz doğrudan harekete geçtik. Türk iane ekipleri, yaraların çabucak sarılması sıkıntıların hafifletilmesi amacıyla aşırı koyu himmet harcama etti. Biz de düzenlenen bu emek harcamaları kıymetli arkadaşım Edi Rama ile kesif pıtrak görüşerek yakından izlem ettik” dedi.

“522 konutu 13 ay kabilinden üstün dereceli sayılacak müddette tamamladık”

Türkiye'nin gır verdiği zelzele evlerini bugün sahiplerine teyit edildiğini anlatım fail Erdoğan, “Depremde evleri yıkılanlar düşüncesince Laç şehrinde yaptırdığımız zelzele konutlarının teslimini bugün gerçekleştirdik. 522 konutu 13 ay kabilinden üstün dereceli sayılacak müddette tamamlayarak hamdolsun aramızdaki kardeşliğe verdiğimiz önemin iddialı tek halde neticelenmesini görmüş olduk. İnşallah artık da güzel gününde ve biçimsiz gününde Arnavutluk'un indinde olmayı sürdüreceğiz. Arnavutluk'taki eş kültürel mirasımızı yansıtan zamanı eserlere yürüttüğümüz tazeleme emek harcamaları yoluyla hususi önem veriyoruz” dedi.

Tiran'daki Ethem Bey Camisi'nin açılışının yapılacağını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah Arnavutluk'taki eş bu kültürel kalıt noktasında da hepimiz hassaten kurumlarımızla hassaten TİKA edinmek kıl payı buralarda da dayanak noktası çalışmalarımızı sürdürebiliriz. İnşallah tazeleme TİKA çeşidinden tamamlanan Ethem Bey Camisi'nin açılışını bugün yapacağız. Ethem Bey Camisi tek tapınak olmasının indinde ayrımsız vakitte Tiran şehrinin zamanı ve gezinsel dokusuna ulama sağlayıcı bayrak tek eserdir. Yanı başındaki Osmanlı zamanına ilişik zamanı vakit kulesi ile beraberinde Tiran'ın günümüze vasıl en önemli hars miraslarından tek tanesidir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Rama ile efdal seviyeli ortaklık konseyi mekanizmasını da ele aldıklarını aktaran Erdoğan, “Değerli arkadaşım başvekil Edi Rama ile mühim iştirak seviyesindeki ilişkilerimizi detaylı halde düet görüşerek ele aldık. Yüksek seviyeli ortaklık konseyi mekanizmasının işler bir duruma getirilmesinin önemine değindik. Konsey toplantımızı inşallah bu senenin evvela yarısında yürütme edeceğiz. Bunun düşüncesince dışişleri bakanlarımız düet ahbaplık etmek yoluyla zamanı belirleyecekler ve ona uyarınca aşama atacağız” dedi.

“Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık piyasası bulabilmesi evlatlarını martir verici milletimizi etraflıca yaralamaktadır”

Rama ile görüşmesinde FETÖ yıldırı örgütünü ele aldıklarına yer veren Erdoğan, “Görüşmelerimizde FETÖ yıldırı örgütü ile mücadelemizi de değerlendirdik. Biliyorsunuz bu yıldırı örgütü 15 Temmuz 2016'da demokrasimizi maksat düzlük yeteneksiz tek vuruş girişiminde bulundu. Milletimizin direnişi sebebiyle boşa çıkardığımız yıldırı eylemi esnasında maatteessüf 251 insanımızı sefihane martir ettiler. Elinde masumların kan bulunan bu binanın yalnızca Türkiye değil servet gösterdiği değme ülkeye şişman tek zılgıt oluşturduğu aşikardır. Dost ve karındaş diyar Arnavutluk'ta FETÖ'nün halen çalışkanlık piyasası bulabilmesi evlatlarını martir verici milletimizi etraflıca yaralamaktadır. Önümüzdeki devirde Arnavutluk'taki FETÖ yapılanmasına alın hâlâ azimli ve aceleci adımlar atılması en içten beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

Türkiye-Arnavutluk arasındaki tecim kütlesi gayesi 1 bilyon dolar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Arnavutluk arasındaki tecim kütlesinin geçtiğimiz seneye uyarınca yüzdelik 68'e andıran tek artışla 853 milyon dolar seviyesine ulaştığını ve gayesi 1 bilyon dolar bulunduğunu aktardı. Hedefe ulaşılması şeklinde Arnavutluk'taki en şişman yatırımcının Türkiye olacağını anlatım fail Erdoğan, “Yatırımlarımızın bütün miktarı 3,5 bilyon dolardır. 600'ü epey firmamız kısaca 15 bin insana istihdam sağlamaktadır. Tabi kılıç bu sayıları tam bulmuyoruz. Bunun aşırı hâlâ güzel tek pozisyona gelmesi lazım. Arnavutluk makamlarının vereceği çelimli destekte bu sayıların hâlâ da artacağını inanıyorum” dedi.

“Avrupa Birliği'nin yaklaşım tarzından evvela bizim düşüncesince NATO'nun yaklaşım seçimi aşırı hâlâ önemli”

Avrupa Birliği (AB) ve Balkanlar ile alakalı soruya karşılık verici Erdoğan, “Avrupa Birliği'nin yaklaşım tarzından evvela bizim düşüncesince NATO'nun yaklaşım seçimi aşırı hâlâ önemli. Çünkü Avrupa Birliği hâlâ Türkiye'yi organ diyar şekilde bildirme etmiyor ki fasılların görüşülmesinden tutunda aç kapa hakkında yalnızca tek numara fasılda tek arızi şekilde metres yaptılar. Bunun haricinde diğerleriyle alakalı maatteessüf engelleme taktiği bitmeme ediyor. Biz NATO'nun şu anda haysiyetli çelimli tek üyesiyiz. NATO ile alakalı atılacak adımlar da değme devir hepimiz üzerimize sakıt rolü bugüne derece nite yaptıysak artık da hazırlamaya bitmeme edeceğiz” dedi.

“Balkanlar'ın barışını huzurunu aşırı önemsiyoruz”

Erdoğan devamında, “Balkanlara ulaşınca Balkanların hassaten onu da düet toplantıda kıymetli dostumla konuştuk. Balkanlar'ın barışını huzurunu aşırı önemsiyoruz. Balkanların barışı dirlik süresince üzerimize düşeni bugüne derece nite yaptıysak artık da gine ayrımsız halde Balkanlar'da sulh ve huzurun geleceği teminatı düşüncesince bizlerde güvenceci ülkelerden tek tanesiyiz” dedi.

“Kardeşiz ne devir nerede ne olacak bunun sorgulanması yapılmaz”

Arnavutluk ve Türkiye ortada ilgiler ile alakalı soruya karşılık verici Erdoğan, “Kardeşlik hukuku içerisinde anca destek sunar mümkün ki bu destek sunar kardeşliğinizin gereği olur. Öyle tek düet alışveriş mümkün ki göz düyun hukukuna mebni olur. Şu anda bizim bu zelzele felaketinde yaşanmış bulunan fenomen düyun hukukuna değil beraberlik hukukuna dayalıdır. Bizlerde bu beraberlik hukukuna mebni şekilde bu eserleri orada çabucak mensur ettik. Buralarda rastgele tek nesne aramanın manası bulunmayan çünkü kardeşiz ne devir nerede ne olacak bunun sorgulanması da yapılmaz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ