USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gündeme bağlı açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'nin Suriye ve Irak tezkeresine ret oyu vermesine kaba tepki göstererek ''Burada gerçek ehemmiyetli bulunan CHP'nin yıldırı örgütünün oyuncağı HDP'ye doğr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tezkere tepkisi
27-10-2021 14:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kol toplantısından satır başları...

- 'Bu tezkere ülkemize müteveccih hudut ötesi yıldırı tehditlerine erinç derinliğine senelerdir bitmeme fail rutin ortak uygulamadır. Suriye ve Irak ile ilişik tezkerenin maksadı sınırlarımız süresince böbürlenmek maksut yıldırı koridoruna müsaade kesmek ülkemize müteveccih saldırıları kaynağında kurutmaktır.'

- 'HDP yöneticileri CHP'ye davet cihazı yaptı. CHP zılgıt ediliyordu. Onurlu ortak partinin ve liderin çıkıp siz ki olursunuz diye HDP'lilere ağızlarının payını vermesi beklenirdi. Ama karşımızda hakeza ortak CHP yönetimi bulunan değildir.'

- Burada esas ehemmiyetli olan, ülkemizin en iri 2. partisi durumundaki CHP'nin yıldırı örgütünün oyuncağı HDP'ye doğrulama olması, biat etmesi, günah eğmesidir. Yazık. Hem demokrasimiz yerine hem ulusal güvenliğimiz yerine ne derece sıkıntı donör hüzünlü ortak tablo.

- Biz bu güne derece kesinlikle CHP'ye ve iplerini ellerine verdiği efendilerine karşın ülkemizin güvenliğini sağlayacak adımları atmışsak artık da atmayı sürdüreceğiz.

'Gelir siper sigortası uygulamasını da yaşama geçirerek çiftçilerimizin emeğini güvence dibine almaya çaba ediyoruz'

'Üreticilerimizden ricam ortak tane karış gereksiz toprak bırakmadan ekmelerini ve ahırlarını kırcı tutmalarıdır'

'Bizim başarımızın ortak tane formülü Allah'ın ipine dürülmek ve milletimize daynmaktır'

'Terör örgütleriyle baş başa çalışmaktan çekinmeyecek derece gözü dönen ortak ekiple erinç karşıyayız'

'İyi Parti'nin tezkereyi desteklemesinden sevinme duyduk'

10 BÜYÜKELÇİNİN GERİ ADIMI

'Büyükelçilerin açıklamasından sonraları kimin nerede durduğunu strateji ettik'

'600 sene dünyaya ad salmış Osmanlya kesinlikle taşlama edersin? Buna okazyon vermeyiz'

"Ülkemize Yeşil İklim Fonu'ndan 3 bilyon 157 milyon dolar eşme sağlanacak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ülkemize Yeşil İklim Fonu'ndan 3 bilyon 157 milyon dolar eşme sağlanmasıyla ilişik anlaşma zaptının geçtiğimiz günlerde imzalandığı müjdesini sizlerle pazarlık etmek istiyorum. Bu mutabakatın imzalanmasıyla amme ve hususi bölüm hava değişikliği ile ilişik planlarına derinliğine vadeli ve alımlı mal desteği sağlanabilecektir. Bu kaynağın 12 buçuk milyon dolar ile 66 buçuk milyon dolar arasındaki bölümü de bağış şekilde kullanılacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda konuştu. Bütçe hazırlıklarının degaje ortak vakte yayılan, iri himmet ve zorluk mucip ortak düzentileme bulunduğunu tamlayan Erdoğan, ”Bakanlıklarımız ile ilişik hepsi kurumlarımızın, bunun indinde taharri memuru polis maşer kuruluşlarımızın zarfında arsa almış olduğu derinliğine ortak maratonun peşi sıra ortaya çıkan bu bütçe teklifi ülkemizin kere haritası mahiyetindedir. Eylül kocaoğlan başlangıcında yayınladığımız bütçenin anne omurgasını gerçekleştiren hedefler doğrusu arsa almaktadır. Meclise sunduğumuz bütçe teklifinde merkezi dalavere bütçe giderleri 1 trilyon 751 bilyon lira, bütçe gelirleri 1 trilyon 473 milyar, bütçe açığı da 278 bilyon liralık öngörülmektedir. Bu ihtiyatla mücehhez bütçe teklifidir” dedi.

“Merkezi dalavere bütçe ödeneklerinin dağılımı ülkemizin kalkınma hedeflerini ve ülkemizin hedeflerini gözeten adil, realist ve sürdürebilir tatlılıkla yapılmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Bütçeden en iri oranı terbiye almaktadır. Bütçede sağlığa ayrılan boğumlanma noktası da ağırbaşlı artma yaptık. Aynı halde toplumsal masraflar düşüncesince tahsis edilen deposu gerekseme sahibi yurttaşlarımızın henüz çelimli halde indinde olabilmek düşüncesince bütçenin yüzdelik 6'sına yükselttik. Her seviyedeki işletmelere verilecek destek sunar de bütçenin kayda bedel kalemleri ortada arsa alıyor. Elbette içerisinden geçtiğimiz nazik devirde defans sanayiini güçlendirecek deposu boşlama etmedik. Merkezi dalavere kapsamındaki idarelerin bütçelerinde sayı farkı yüzdelik 30 artışa gittik.

Böylece dünyada yaşanmış bulunan baş döndürücü boyutlu dalgalanmalara erinç ülkemizin çelimli ortak vakfe sergileyeceği manevralar düşüncesince müstelzim finansal ast yapıyı oluşturduk. Amacımız güneş tacı virüs salgını şekilde başlayıp tedricen hepsi kazançlı düzene yayılma fail toptan krizi memleketimiz düşüncesince fırsata dönüştürmektir. Gelişmiş ve büyümekte bulunan ekonomilerin istisnalar dışında hemen hemen tamamının küçüldüğü geçtiğimiz yılı Türkiye şekilde faiz ile kapatarak bu doğrultuda geçmiş işaretleri verdik” ifadelerini kullandı.

Bu senenin geçmiş dü çeyreğinde de iyice dobra ortak faiz performansı sergilendiğini kaydeden Erdoğan şu halde konuştu:

"Üretimde kapasiteleri sonuna derece kullanıyoruz. İhracatımız üstün dereceli hesabına üstün dereceli kırıyor. İstihdamda müstevli öncesinin de üzerine ortak yere geldik. Yatırımcılarımız üretimi bırakmak düşüncesince otomobil ve hammadde ardında koşuyor. Kurduğumuz enfrastrüktür üzerine baştan yapılanan küresel, siyasi, kazançlı sistemle ülkemizin adalet etmiş olduğu noktayı kabul etmek düşüncesince çalışıyoruz.”

İnşa edilen terbiye kurumları, hastaneler, tüneller, sulama tesisleri, düzenli endüstri bölgelerinin öneminin bu süreçte henüz dobra anlaşıldığını kail Erdoğan, ”Türkiye'nin kendini toptan buhran ikliminden artı yönde ayrıştırarak istihsal ve dış satım üssü durumuna gelmesinde aha hakeza ortak deneyim bulunuyor. Önümüzdeki senenin bütçesini de toptan krizin etkilerine karşın kalkınma hedeflerimizin çıtasını arttırmak kıl oranı şekillendirdik. Nasıl güneş tacı virüs salgınının üstesinden çelimli afiyet altyapımızla geliyorsak hava değişikliğinin kere açmış olduğu sorunları da yeşil kalkınma devrimi ile aşacağız. Milli Teknoloji Hamlesi bizi defans sanayii ilkin edinmek kıl oranı ılımlı faziletkâr uygulayım bilimi mucip bölgelerde ehemmiyetli ortak yere taşıdı. Yeşil kalkınma devrimi ile de ayrımsız başarıyı karbon atıl hedefli yatırımlarla rastgele bölgede yakalamakta kararlıyız. Ülkemizi rastgele karış toprağıyla geliştirecek, milletimizin rastgele ortak ferdinin refahını artıracak projeleri yaşama geçirmeye, yatırımları hazırlamaya bitmeme edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bir erim paylaşan Erdoğan, ”Ülkemize Yeşil İklim Fonu'ndan 3 bilyon 157 milyon dolar eşme sağlanmasıyla ilişik anlaşma zaptının geçtiğimiz günlerde imzalandığı müjdesini sizlerle pazarlık etmek istiyorum. Hazine ve Maliye Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik, Dışişleri Bakanlığımızın 2018 yılından bu yana strateji etmiş olduğu bu mutabakatın imzalanmasıyla amme ve hususi bölüm hava değişikliği ile ilişik planlarına derinliğine vadeli ve alımlı mal desteği sağlanabilecektir. Bu kaynağın 12 buçuk milyon dolar ile 66 buçuk milyon dolar arasındaki bölümü de bağış şekilde kullanılacaktır” dedi.

Türkiye'nin yağışsızlık tehdidi ile erinç karşıya bulunduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir taraftan yangınlarla, su taşkını baskınlarıyla boğuştuğumuz ortak senenin peşi sıra demincek de yağışsızlık tehdidi ile erinç karşıyayız. Ekim sonuna mevrut olmamıza karşın ülkemizin ehemmiyetli ortak bölümü ekincilik üretimi gereksinimi düşüncesince mukteza yağışa ulaşamadı" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ