USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faiz mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Döviz kurundaki faizlerdeki , enflasyondaki dalgalanmalar, yaşadığımız intikal döneminin bedelleridir. Biz durmadık, çalışıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru ve faiz mesajı
17-03-2022 17:50
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin umumi merkezinde gerçekleşen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

"Biz AK Parti'yi danışma ile kurduk. En iri istişareyi de milletimizle yaptık"

Berat Kandili'ni kutlama fail Erdoğan," Milletimizin ve kâffesi Müslümanların Berat gecesini canı içtenlikle kutlama ediyor, hayırlara okazyon olmasını diliyorum. Önümüzdeki ağustos ayında partimiz 21. yaşını bitmiş teşrin ayında da iktidarımız 20. yılını geride bırakıyor. Bir iri davanın neferleri şekilde AK Parti bayrağı altında yola nasıl, illet ve ne koşullarda çıktığımızın muhasebesini değme şartta hazırlamaya çalışıyoruz. Öncelikle şu hususun altını gene resmetmek isterim. Biz AK Parti'yi danışma ile kurduk. En iri istişareyi de milletimizle yaptık" dedi.

Erdoğan," Attığımız değme adımda evvel milletimize onunla beraberce teşkilatlarımızın gözüne baktık. Partimizin umumi merkezinden il ve kaza teşkilatlarına denli değme kademesinde kurumsal işleyişin kelimesi kelimesine yürümesini sağladık. Genel başkan şekilde kılıç de görülmedik borda bordaya gestalt olmadıkça MYK, MKYK, Meclis grubu toplantılarını belirgin başlı periyodlarla inceden inceye gerçekleştirmeye ihtimam gösterdik. İl ziyaretlerimizde teşkilatlarımızla borda bordaya araya gelmemize okazyon bulunan Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantılarına behemehâl katılıyoruz. Dünyada sahamızda ve vatanımızda yaşanmış bulunan birçok maslahat ile birçok krizle, birçok gelişmeyle uğraşırken fırka çalışmalarını da katiyen boşlama etmedik etmiyoruz" dedi.

Salı haset milletvekilleriyle meydana getirilen geveze toplantılarının dördüncüsünün gerçekleştirildiğini hatırlatan Erdoğan," Bugün sizlerle birlikteyiz, pazartesi haset Merkez Yürütme Kurulu'nu topluyor, peşi sıra emektar çevrim milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla borda bordaya yemekli görüşmede borda bordaya araya geliyoruz. Her devir söylediğimiz kabilinden AK Parti milletin partisidir. Milletin sesidir, milletin hizmetkarıdır. Günün 24 saati milletle beraberdir. Parti toplantılarında ayrımsız sürede sizler yoluyla yurttaşlarımızın dertlerini, sıkıntılarını, beklentilerini de apiko borda bordaya halde öğrenme olanağı buluyoruz.

Kendi tespitlerimizin sağlamasını yapıyor eş aklın ürünü teklifleri pırtı dibine alıyoruz. Kadim davamızın bizlere gösterdiği istikamette biçim yürürken partimizin 21 salname birikimi ışığında elan iri hedeflere yöneliyoruz. Elbette bazısı devir konjonktürel dalgalanmalar günce telaşlar arızi bulunduğunu bildiğimiz teessürat hepimizi bunaltıyor. Fakat gittiğimiz yolun akilane bulunduğunu bildiğimiz düşüncesince sabırla ve sebatla fiilen önümüze çıkan değme engeli aşıyor, hem meseleyi çözüyor, değme mücadeleyi zaferle neticelendiriyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Yeni borda bordaya imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz"

AK Parti'nin 15 seçimin tamamında sandıktan bariz açıklık borda bordaya numara fırka şekilde çıktığını anlatım fail Erdoğan, "Bu milletimizin bu duruşumuzu gördüğünü, doğrulama ettiğini, desteklediğini gösteriyor. Yeni borda bordaya imtihanın 2023 seçimlerinin arifesindeyiz. Bir biçim elan milletimizin huzuruna çıkma geçmişin hesabını verecek, gelecekte yapacaklarımızı ortaya koyacak, ahir 5 sene düşüncesince seçmenden müsaade isteyeceğiz. Şüphesiz değme intihap önemlidir, hayatidir, belirleyicidir ancak 2023 seçimleri AK Parti'nin bunun indinde Cumhur İttifakı'nın geleceğinin ötesinde ülkemizin ve milletimizin kaderi itibarıyla esas manada borda bordaya biçim ayrımını anlatım edecektir. Biz bu seçimde ilk evvela Türkiye'yi Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına atfettiğimiz iri hedeflerine ulaştırarak ülkemizin el erki ve kalkınma kazanımlarını korumanın peşindeyiz.

Bununla kalmıyor ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisi durumuna getirerek milletimizi yüzyıllık özlemlerine kavuşturmanın taahhüdünü veriyoruz. Türkiye'nin sonuç 20 yılına damgasını vuran değme eserimizle, değme hizmetimizle, değme projemizle, değme siyasi, ekonomik, toplumsal reformumuzla bu iri gayeyi yaşama giymek düşüncesince müstelzim ast yapıyı kurmaya çalışıyorduk. Artık fiziksel kalkınma dair kayda bedel borda bordaya eksiğimiz kalmadığını kıvançla anlatım buyurmak isterim" dedi.

Yarın açılışı gerçekleşecek 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ehemmiyetli borda bordaya plan olduğuna uyanıklık çekici Erdoğan, "İşte erte açılışını yapacağımız 1915 Çanakkale Köprüsü'nün en ehemmiyetli sembollerinden bir tanesi olacağına inandığım kalkınma hamlemizi ihtiyacımız bulunan iri atılımı destekleyecek seviyeye getirdik. İnşallah Cumhuriyet tarihimizin hassaten de AK Partimizin şu iktidarı devrinde eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda hassaten aut politikada, tarımda ve enerjide halis muhlis bu bölgelerde şu anda hassaten de 1915 Çanakkale Köprüsü adeta borda bordaya yan mesafesindedir. İnşallah dünyanın en ehemmiyetli köprülerinden bir tanesi olacak. Hatta borda bordaya numarası diyebileceğim borda bordaya köprüyü sonunda nesir ettik. Anlamı var, nelerdir o? Burası Çanakkale, Çanakkale Zaferi'nin taçlandığı bu alanda bu yapıtı ortaya atmak hatırlayın çokluk eğri uzaktan geçilmez. Dalgalı olmasa canlı anahtar trafiği geçemezsin. Fakat demin bu köprümüzle 6 dakikada Asya'dan Avrupa'ya, Avrupa'dan Asya'ya geçecek borda bordaya adımı borda bordaya yatırımı gerçekleştirmiş olduk bu da bizlere kader oldu" sanarak konuştu.

"Ey Ana Muhalefet bak, Ordu-Giresun'da denizin üstünde borda bordaya keyif meydanı yaptık haberiniz mevcut mı"

Şimdi kâffesi vaktimizi ve imkanımızı devletinin gücü, ülkesinin gelişmişliği, vatandaşlarının refahı ile Türkiye'yi dünyanın en yukarı sıralarına taşımaya hasredecek borda bordaya yerdeyiz. Yarın daim beraberce herhâlde orada buluşacağız. Bilhassa sonuç 10 yılda terörden darbeye, konuşu tuzaklardan politik çelmelere denli maruz kaldığımız değme hücum ülkemizi baştan istikrarsızlığa, güvensizliğe, kaosa sürükleyerek ahacık bu hedeften tenkil hedefi taşıyordu. Hamdolsun başaramadılar, başaramayacaklar. Çünkü milletimiz hem elindekilerin değerini biliyor, hem oynanan oyunu görüyor hem de verdiğimiz mücadelenin gayesini bildirme ve doğrulama ediyor.

İşte Yavuz Selim köprüsünü yaptık ona takıldılar. Osmangazi'yi yaptık ona takıldılar. Nissibi Köprüsü'nü Şanlıurfa'dan Adıyaman'ı birbirine bağladık ona takıldılar. Çünkü akılları bu cins şeyleri kabullenemiyor, almıyor. Tüm bunlarla bu arada İstanbul-İzmir arası 7-75 saatken onu 3 sayaç 15 dakikaya indirdik hafsalaları almadı. Biz bunlarla kalmadık Samsun, hudut kapısına varıncaya denli o alanı elhamdülillah yegâne ezgi yegâne vürut değil otoban durumuna getirdik ve onu da hafsalaları almadı, almaz. Şimdi buradan sesleniyorum ey Ana Muhalefet bak, Ordu-Giresun'da denizin üstünde borda bordaya keyif meydanı yaptık haberiniz mevcut mı?" dedi.

Rize - Artvin havalimanının gelecek ay açılışının yapılacağını bildiren Erdoğan," Şimdi Rize-Artvin orada da havalimanımız sonlanıyor inşallah gelecek ay onun da açılışını yapacağız haberiniz mevcut mı? 25 havalimanından 56 havalimanına çıktık. Yani ülkemizin borda bordaya yerinden borda bordaya namına gidecek bulunan benim vatandaşım uçağa binmiş olduğu devir uçaktan indikten sonra sağlıksız saatte evinde.

Döviz kurundaki, faizlerdeki, enflasyondaki dalgalanmalar yaşadığımız intikal döneminin bedelleridir. Biz durmadık çalışıyoruz. Fiyatlar şunlar bunlar, canan vatandaşlarım bakın durmuyoruz halis muhlis bu yatırımları yaparken kılıç bu yatırımları da hassaten devir olmaktadır bakıyorsunuz PPP denilen yap işlet devret ile bu adımları atıyoruz ancak bunu da akılları almıyor. Bu müteahhit şirketlerin kendi olanaklarıyla iklim dışından yahut kendi olanaklarıyla halis muhlis bu yatırımı yapmış olup ondan sonradan da yaptığımız tenkis ile boydak 10 senede boydak 15 senede boydak 20 senede bunun bedelini talih şekilde kılıç kendilerine ödüyoruz. Devletin kasasından borda bordaya kuruş çıkmıyor. Burada müteahhit şirket bunu yapıyor ve anlaşılan borda bordaya ücretle boydak köprüden boydak otobanlardan güzeşte yurttaş bedelini ödüyor. Açık mı mevcut bu açığı talih o müteahhit şirkete ödüyor. Bütün bunlarla bu arada kılıç çabucak bu yatırımları yaparak ülkemizi ayağa kaldırdık" ifadelerini kullandı.

"85 milyonun baştan sona anahtar bağımızı güçlendirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, aşamayacağımız bariyer yoktur"

Yap İşlet devret yöntemiyle borda bordaya aşırı ehemmiyetli projenin gerçekleştiğini kaydeden Erdoğan," Bunu yalnızca otobanlarda, otoyollarda yapmadık hastanelerde de yaptık. İşte şu anda 19 site hastanesi var. Bu site hastanelerimizi kılıç ayrımsız iyilikle yaptık. Şimdi site hastanelerimizle övünme ediyoruz. Onların üstünde gelmeye, bahane takmaya başladılar. Boşuna uğraşmayın, bak sizinde eliniz ayağınız oralara düşer. Bak, şu güneş tacı virüste bu site hastanelerimiz bu yetişek ve araştırı hastanelerimiz tor olsaydı kılıç bu süreci anca havadan belirgin belirsiz atlatamazdık. Fakat bu hastanelerle kılıç bu süreci başarıyla atlattık.

Bu budun istiklali ve istikbali düşüncesince Çanakkale'den ulusal mücadeleye, darbelerden vesayete dışarıda yazılıp içeride oynanan senaryolara denli birçok badireyi yaşamış, deneyim etmiş, sonuçlarıyla yüzleşmiş borda bordaya halktır. Eğer kılıç kendimizi ve önümüzdeki bu tabloyu akilane ve içtenlikli şekilde anlatıp 85 milyonun baştan sona anahtar bağımızı güçlendirirsek üstesinden gelemeyeceğimiz mesele, aşamayacağımız bariyer yoktur. Onun düşüncesince ısrarla söylüyorum şu anda burada kâffesi il başkanlarım Allah düşüncesince yalnızca hoppadak yatırımın bulunmadığı eserin bulunmadığı borda bordaya ilimiz yok. Dolayısıyla size sakıt ne? Siz de bu ilinizdeki kâffesi eserleri eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, ulaşımda, enerjide, tarımda bunları halkımla vatandaşımla paylaşacaksınız onlara anlatacaksınız" dedi.

Türkiye'nin afiyet sisteminde aşırı biçim kıvrım ettiğini kail Erdoğan," Az evvel monitör ekranında paletli ambulanslarla marazlı taşımasını izledim. Arkadaşlar kılıç geldiğimizde bırakın paletli ambulansı alışılagelen cankurtaran mevcut mıydı? Doğru DOĞRU alışılagelen cankurtaran yoktu. Biz bunların hepsini aştık. Paletli ambulansları devreye soktuk ve en sıkkın bölgelere bu ambulanslarla çıkmaya başladık. Aynı halde cankurtaran helikopterlerimizi devreye soktuk. Ambulans uçaklarımızı devreye soktuk. Böyle şeyler mevcut mıydı? Bunları kılıç neden yaptık? İşte Tıp Bayramını acemi geride bıraktık Kanuni'nin anlatım etmiş olduğu kabilinden el ortamında beğenilen borda bordaya şuurluluk namevcut talih kabilinden olmaya talih cihanda borda bordaya dem sağlık kabilinden dedik ve yola hakeza koyulduk. Çünkü kılıç milletimizi seviyoruz. Milletimize inanıyoruz nedeniyle partimize de güveniyoruz. Çünkü kılıç bu kadronun bu teşkilatın gücünden, kabiliyetinden, yapabileceklerinden eminiz" ifadelerini kullandı.

"Pek aşırı düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayır olmasını diliyorum"

Cumhur İttifakı şekilde uzun uzun borda bordaya süredir hazırlıkları hesaplı intihap kanunundaki değişikliklere değgin çalışmanın geçtiğimiz günlerde meclise sunulduğunu hatırlatan Erdoğan şunları söyledi;" Seçim barajının yüzdelik 7'ye düşürülmesinden ittifakların mebus sürüm hesabının baştan yapılmasına, müntehip kütüklerinin tanziminden acemi hile sistemimizle ek uzlaşma hükümlerine denli sert aşırı düzenlemeyi içeren bu teklifin ülkemize hayır olmasını diliyorum. Bu teklifle ek ayrıntılı açıklamaları arkadaşlarımız filhakika halkoyu ile paylaştılar. Burada yalnızca borda bordaya hususun altını resmetmek istiyorum. Seçim kanununda yapılacak bu tensikat en aşırı CHP milletvekillerini rahatlatacaktır sanarak düşünüyorum. Çünkü bildiğiniz bu şeklinde bu partinin milletvekilleri intihabat önceleri gruplar biçiminde gözleri yaşlı, boyunları bükük bu halde başka partilere değerli tepside ağırlama ediliyordu.

Yeni aranjman ile seçimlere eklenmek düşüncesince Mecliste takım ihdas kılmak yegâne başına ehliyetli olamayacağı düşüncesince politik mühendislik gayretlerinin ürünü bu cins taşınmalara bundan sonradan gerekseme kalmayacak. Böylece CHP milletvekillerinin tuzluk kabilinden politika masasında doğrudan ele gezdiği ulusal arzu namına utanma donör beniz kızartıcı tablolarla inşallah borda bordaya elan karşılaşmayacağız. Yine bu aranjman ile ittifaklar ortamında arazi meydan partilerin cemaat oldukları oy potansiyelinin aşırı üstünde kuvvet ve mebus elde edebilmelerini sağlayıcı sistemi de değiştiriyoruz. Böylece hem ulusal iradenin tecellisinde adaleti sağlamayı hem de levha partilerinin siyaseti manipüle etmelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz" dedi.

"Bu düzenlemede en aşırı CHP milletvekillerinin işine yarayacaktır" diyen Erdoğan, "Çünkü CHP ittifakını enli tabanlı ifşa buyurmak düşüncesince kendi çalışanlarının seçilmesi müstelzim bölgelerin borda bordaya yönünü öbür partinin adaylarına peşkeş çekiyordu. Meclis'e maruz teklifle bu garabetin de önüne geçilmekte. CHP'lilerin kendi listelerine cemaat çıkabilmelerine olanak sağlanmaktadır. Sorsanız AK Parti'yi demokrat olmamakla, yalnızca kendi çıkarını düşünmekle suçlarlar. Gördüğünüz kabilinden kılıç intihap kanununda değişikliği çalışırken fark CHP milletvekillerinin yaşamış olduğu sıkıntıları da dikkate aldık düzenlemeleri onların da endişelerini giderecek halde yaptık.

Bunun düşüncesince Komisyon ve Genel Kurul görüşmelerinde CHP milletvekillerinin maruz teklifi gizlemeden yapamasalar fark içten destekleyeceklerine inanıyorum. Aslıda siyasette elini en aşırı rahatlattığımız isim de CHP'nin başında. Bunca senedir on paralık borda bordaya iş yapmadan on paralık borda bordaya intihap kazanamadan durmayı başarabilen Kılıçdaroğlu'dur. Öyle Ahlatlıbel'de yazma masanın çevresinde toplanmakla politika olmuyor. Bu kendi evvel AK Parti'nin yaptıklarına yapmakta olduklarına bakıyor sonradan çıkıyor kürsüye bunların borda bordaya yönünü iftiraya vasıl asılsız hata bilgilerle eleştiriyor, borda bordaya yönünü da kendi beyin etmiş kendi söylemiş kabilinden anlatıyor. Bir çağ bakıyorsunuz terörle savaş düşüncesince yaptığımız hudut ötesi harekatlarına herhalde PKK'ya göbekten değgin olduklarını gücendirmemek düşüncesince zırva bahanelerle dirlik çıkıyor.

Sonra borda bordaya başka çağ bu harekatları kendisinin önerdiğini söylüyor. Bir çağ bakıyorsunuz ülkemizin hayattaki en ehemmiyetli markalarının bir tanesi durumuna mevrut insansız iklim araçları hassaten kazanmak neredeyse defans sanayii ürünlerimizi yerden yere vuruyor. Sonra başka çağ bu planların namına ek bulunduğunu anlatım ediyor ayrıca ve ayrıca o fabrikayı benden evvel gidip gezmiş, görmüş. Böyle asılsız olabilir mu?

Anlamak beklenir değil borda bordaya çağ bakıyorsunuz Türkiye'nin haysiyetli aut yöntem duruşlarına en ağırbaşlı ifadelerle saldırıyor. Sonra başka çağ kendiliğinden oldukça sakıncasız halde bu duruşun patentine isteyen oluyor. Patent bizlere ait. Bir çağ bakıyorsunuz Türkiye'nin erke dalında icra ettiği yatırımları çetecilikten eşme israfına, iş bilmezlikten çevreciliğe denli tu bok anons ediyor, borda bordaya başka çağ adisyona kitaba gelmez yöntemlerle ayrımsız işleri kendisi plan şekilde anlatıyor. Kendisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dirlik çıkmasına karşın ortaya iklim haricinde hazırlanıp eline tutuşturulmuş maatteessüf borda bordaya anlatım haricinde on paralık borda bordaya öneri koyamadığını da unutmadık" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Daha masada nite oturacaklarına, koridorda nite yürüyeceklerine fark değişmeyen vermeyi beceremeyenlerin böylesine DOĞRU borda bordaya reformu düşünmeleri, hazırlamaları, milleti inandırma etmeleri uygulamaya geçirmeleri tabii beklenir değildir. Salgın kabilinden borda bordaya sıkıntı politik ve konuşu kırık çizgileri kabilinden hususlarda ülkemizin kaderini ellerinde tuttuğunu düşünün.

Onlar borda bordaya araya gelene vatan düzenine ve uydurma sırasına değişmeyen verene, koridorda volta hizasını tutturana denli filhakika iş işten geçer. Böylesi borda bordaya karmaşadan ülkenin ve milletin hayrına borda bordaya kararın çıkması haydi print diyelim aceleci ve dimdik borda bordaya halde uygulanması beklenir mü? Bu tablonun yalnızca fikri fark karabasan gibi. Milletimize öneri edilen dizge ahacık budur. Gerçi Kılıçdaroğlu'nun bu tutarsızlıklarına bu hezeyanlarına yel gülü misali esintiye layıkıyla daima taraf değiştirmelerine bundan sonradan alıştık. Biz ihtimal mecburen alıştık boydak milletimiz kendisinden inanıyorum ki bıktı. İnşallah 2023 seçimleri öbür borda bordaya aşırı hayır neticesinin indinde türkiye siyasetini bu taslak tipten de kurtaracak borda bordaya okazyon olacaktır" açıklamasında bulundu.

Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ