USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisinden birisi biçimine getirerek global dümen sisteminde hâlâ çalışan uydurma sahibi kılmaktır. İnşallah ekonomide hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3 buçuk trilyon dolar harcayarak kur

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı
29-12-2021 15:14
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pirinkayalar Tüneli Açılış Töreni'ne Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden çalışkan bağlanak ile katıldı.

Pirinkayalar Tüneli'nin faydalı olmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Tünelin Güney ve Doğu Anadolu bölgesi ile Karadeniz arasındaki ulaşımı okunabilen duruma getirecektir. Bağlantı kanalıyla beraberce mecmu uzunluğu 3, 4 km yakın bu plan Erzurum- Artvin arasındaki insanoğlu ve mahsul trafiğinin hızlı, güvenli, okunabilen biçimde sürmesini gerçekleştirme edecektir.

2 site ortada yolculuk edecek yurttaşlarımız hızlanma, taş düşmesi, yalpı akıntısında ırak müşterek biçimde gidecekleri yere çabucak ulaşacaklardır" dedi.

Ülkeye 18 milyon liraya DOĞRU tasarrufun indinde karbon salınımı 230 titrem azaltacak bu tünelin çevrenin korunmasına da yardım yapacağını bildiren Erdoğan, "Her ikisi de faziletli gezim potansiyeline erbap Erzurum ile Artvin ilerimiz arasındaki ulaşımın bu tünelle kolaylaşması indinde toy fırsatları da getirecektir. Erzurum ve Artvin Havalimanları ile Artvin Limanı'nı yekdiğeri ile bütünleşmiş edecek bu tünel rastgele dü site üstünden Kafkasya'ya yönelen transit trafiği de rahatlayacaktır. Bu tünel millî ve arsıulusal bağlantıların parçası olacak. Tünelin imalatında emeği güzeşte kurumları, müteahhit firmaları, mühendisinden işçisine herkesi kutlama kartı ediyorum. Bu tüneli kullanarak yolculuk edecek yurttaşlarımıza bereketli, huzurlu, güvenli, konforlu yolculuklar diliyorum" niteleyerek konuştu.

"Genişlettiğimiz dev limanlarla aut ticaretimiz düşüncesince bu olanağı da müheyya duruma getirdik"

Geçtiğimiz 19 yılda en baş döndürücü envestisman meydana getirilen alanlardan birinin de iblağ projeleri olduğuna özen çekici Erdoğan, "Ülkemizin mukassem minval uzunluğunu 6 bin 100 km‘den 28 bin 473 km'ye çıkardık. Bunun indinde 14 bin 516 km ‘de faziletli standartlı biricik yolu ülkemize kazandırdık. Otoyol uzunluğumuzu 1714 km'den 3 bin 532 km'ye yükselttik.

Tüm bu yöntemler üstünde mecmu uzunluğunu 50 km'den 639 km'ye çıkardığımız tüneller 311 km ‘den 720 km'ye çıkardığımız köprüler ve viyadükler nesir ettik. Yaptığımız bu eserlerle devletimizde ne aşılmaz dağlar, ne geçilmez vadiler, ne boğaz vermez ırmaklar bıraktık. Yıllardır envestisman yapılmayan 12 bin 800 km'ik demiryolu ağımızın az elan tamamını sıfırdan yapılmışçasına yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 56'ya çıkartarak ülkemizin rastgele köşesini bu hizmete kavuşturduk. Ülkemizin ayrışık kıyılarında nesir ettiğimiz, genişlettiğimiz dev limanlarla aut ticaretimiz düşüncesince bu olanağı da müheyya duruma getirdik" açıklamasında bulundu.

"Bu yatırımları esas iri atılımlarımızın madun yapısı yerine planladık ve yaşama geçirdik"

Eğitimden sağlığa, enerjiden haberleşmeye, gayrı kâffesi bölgelerde da benzeşim yatırımlarla ülkenin çehresini değiştirecek adımlar atıldığını kaydeden Erdoğan, "Peki bayağı yatırımı büsbütün fiyaka olsun niteleyerek mi yaptık. Bu yatırımları esas iri atılımlarımızın madun yapısı yerine planladık ve yaşama geçirdik. Hamdolsun ahit Türkiye, ümranlı ve büyümekte bulunan devletler arasında. Hem en şümullü hem en yeni, hem de en çağdaş kalkınma altyapısına erbap büyüklük yerine öne çıkmaktadır. Küresel idare ve ekonomi sisteminin köklerinden sarsıldığı toy müşterek düzenin doğuşunun sancılarının çekilmiş olduğu müşterek çağda Türkiye bu altyapısı ile hedeflerine akıllıcasına kararlılıkla ilerlemektedir. Hedefimiz, ülkemizi dünyanın en iri 10 ekonomisinden birisi durumuna getirerek global idare sisteminde elan çalışan uydurma sahibi kılmaktır.

Savunma Sanayi ilkin peyda eylemek kabilinden ılımlı ve faziletli teknolojiye alakalı bölgelerde ülkemizi çabucak ihya çabamızın gerisindeki en ehemmiyetli güdü de budur" değerlendirmesinde bulundu.

"Eğitimde meydana getirilen yatırımların meyvesini sanayiden turizme, rastgele bölgede erbap olduğumuz kalifiye insanoğlu gücü pozitif yanları ile alıyoruz" diyen Erdoğan, "Sağlıkta yaptığımız yatırımların anlamını ve önemini müstevli devrinde baştan sona beraberce yaşayarak gördük. Ulaşımda yaptığımız yatırımların kıymetini de üretimimizin ve ihracatımızın çabucak arttığı şu çağda yollarda dünyalık haiz kamyonlara ve tırlara gereğince ülkenin rastgele köşesine çabucak ve güven içerisinde vasıl arabaları izleme ederek görebiliriz. Enerjide yaptığımız yatırımların ne adım nazik ciddiyete erbap olduğunu, ümranlı devletlerin ağır müşterek erke krizi tehdidiyle yüzleştiği şu günlerde elan elleme değerlendirebiliriz. Tarımda ve besin sektöründe yaptığımız kâffesi bu yatırımların emniyetini, besin krizi endişesiyle boğuşan devletlere gereğince kavrayabiliriz. Benzer örnekleri, rastgele bölgeye tevsi eylemek mümkündür. İnşallah ekonomide hedeflerimize ulaşarak geçtiğimiz 19 yılda 3 buçuk trilyon dolar harcayarak kurduğumuz bu altyapının hakkını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

"Milletimizin rastgele müşterek ferdini bu hümayun yürüyüşte toprak almaya çağırma ediyorum"

Vatandaşlara seslenen Erdoğan, "Ülkemizi, 2023 hedeflerine ulaştırmakla kalmayacak, toy nesillere denyo edeceğimiz 2053 vizyonunun temellerini de çelimli müşterek biçimde atacağız. İşte bunun düşüncesince burada hemen müşterek tünel açmıyoruz burada ayrımsız sürede Türkiye'nin aydın istikbaline uzanan hümayun yürüyüşün toy müşterek adımını atıyoruz. Milletimizin rastgele müşterek ferdini bu hümayun yürüyüşte toprak almaya çağırma ediyorum. Girişimci, elan baş döndürücü envestisman yaparak sanayicimiz elan baş döndürücü üreterek, işçimiz elan baş döndürücü çalışarak, esnafımız elan dobra misyon vererek, nakliyecimiz elan baş döndürücü minval yaparak, ihracatçımız elan baş döndürücü dünyalık satarak, memurumuz elan elleme misyon sunarak velhasıl rastgele birimiz işlerimizi elan elleme yaparak bu mücadeledeki yerimizi almalıyız" halinde konuştu.

Açılış sonrası Erdoğan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na tünelin etrafının yeşillendirilmesi emirinde bulundu.

Derya Yetim - Hülya Keklik

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ