USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manavgat'ta yapılan konutların hak sahiplerine müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde meydana getirdiği konuşmada, "Bu konutları ne koşullarda hak sahiplerine vereceğimizin müjdesini veriyorum İnşa ettiğimiz 900 kıyamet karye konutunu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Manavgat'ta yapılan konutların hak sahiplerine müjde
07-01-2023 22:06

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Yangın Afeti Sonrası Köy Konutları Anahtar Teslim Töreni'nde icra ettiği konuşmada, "Bu konutları ne koşullarda hak sahiplerine vereceğimizin müjdesini veriyorum İnşa ettiğimiz 900 facia karye konutunu maliyeti üstünden yüzdelik 66 indirimle 2 yılı ödemesiz, 18 sene vadeyle sahiplerine vereceğiz. Ahırlı ve ahırsız tiplerine gereğince büyüklükleri 93 metrekareyle, 280 metrekare ortada mütebeddil konutların maaş ödemesi 2 bin 50 teklik ile 3 bin 700 arasındadır. Toplam ifa ıvır zıvır tiplerde 445 bin lira, ahırlı tiplerde 797 bin teklik olacaktır. Hak sahibi vatandaşımıza dobra olmasını diliyorum" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kumluca ziyaretinin arkası sıra helikopterle Manavgat ilçesine geldi. Erdoğan, 28 Temmuz 2021'de başlamış bulunan ve 10 devir sonradan söndürülen iri Manavgat yangınında dokunca gören bölgelerde inşası tamamlanan evleri inceledi. Erdoğan, henüz sonradan sarsıntı ve yangına dayanaklı malzemeden nesir edilen 2 karye konağı ve şadırvan ile 427 konutun açacak teyit törenine katıldı. Burada kalabalığa seslenme fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da komple dulu müşterek geçirdiklerinin altını çizerek, Kepez'de düzenledikleri mitingte Antalyalılarla özlenti giderdiklerini belirtti.
Kepez'deki mitinge 90 bin yöresinde paydaşlık bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sel felaketine sunulan artan Kumluca'ya geçtik, oradaki görüşmede, kez kenarlarını saymıyorum 12 in kişilerde Kumluca'da vardı. Manavgat'ta da bu saatte gene tıklım tıklım Manavgatlı kardeşlerimizle müşterek aradayız. Söz verdiğimizi karye konutlarından müşterek kısmının teslimi düşüncesince müşterek aradayız” sanarak konuştu.

Verdikleri lafları namına getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü AK Parti iktidarı maruz lafları namına getiren iktidardır. Öncelikle yangında yaşamını kaybeden 8 vatandaşımıza Allah'tan yağmur diliyorum. Bu âşık Manavgat, Alanya, Akseki ev Gündoğmuş ilçelerinin 59 mahallesinde 11 devir süreyle can alıcı oldu. Türkiye facia karışma planını devreye sokarak, devletim tamamı olanaklarıyla karışma etmiş bulunduğu bu âşık 61 bin 500 dekar ormanla baş başa adeta ciğerlerimizi de yakmıştı. Yangının arkası sıra yurttaşlarımızın yaralarını sarmaya başladık. Evleri, eşyaları, işyerleri, araçları dokunca gören vatandaşımıza 53 milyon lira, ekincilik alanları ve hayvanları dokunca gören çiftçilerimize 213 milyon lira, çöküntü tahammül içre ait birimlere 25 milyon teklik nakdi ifa yapmıştı. Toplamda 300 milyon lirayı bulan bu desteklerin yanında, hayırseverlerin katkılarıyla, 56 milyonluk müşterek katkıyı da vatandaşların indinde toprak aldık” sanarak konuştu.

"Şartları açıkladı"

Yapılan hasar tespitinin arkası sıra 666 vatandaşa AFAD'dan, 234 vatandaşa kentsel dönüşümden gerçek sahibi adına konut inşasına başladıklarını tabir fail Erdoğan, "900 konut yanında, 4 karye konağının, 1 caminin inşasına başladık. Bölgenin mimarisine akıllıca halde müşterek tane yahut dü bükülmüş adına nesir edilen bu evlerden inşası tamamlanan habbe 427'sinin anahtarlarını hak sahiplerine teyit ediyoruz. Evrenseki, Kalemler ve Kepezbeleni karye konakları beğenmek üzeredir. Kalan konutları ve öteki yapıtları endamsız müddette tamamlıyoruz. Yapılan konutlar, tasarımıyla, malzemesiyle, çevresiyle değme vatandaşımızın sahip kazanmak isteyeceği güzellikte işlerdir. Ülkemizde yapmak istediğimiz mimarlık kafa değişimizin birer örneği adına gördüğüm bu projeleri tamamı şehirlerimize yaygınlaştırmamız gerekiyor. Bu konutları ne koşullarda hak sahiplerine vereceğimizin müjdesini sizlerle büzüşmek istiyorum. İnşa ettiğimiz 900 facia karye konutunu maliyeti üstünden yüzdelik 66 indirimle 2 yılı ödemesiz, 18 sene vadeyle sahiplerine vereceğiz. Ahırlı ve ahırsız tiplerine gereğince büyüklükleri 93 netrekareyle, 280 metrekare ortada mütebeddil konutların maaş ödemesi 2 bin 50 teklik ile 3 bin 700 arasındadır. Toplam ifa ıvır zıvır tiplerde 445 bin lira, ahırlı tiplerde 797 bin teklik olacaktır. Hak sahibi vatandaşımıza dobra olmasını diliyorum” dedi.

"Başka örneği yok"

Yaraların sarılmasını müşterek müteaddit ayda, yıkılanların namına yenisinin yapılmasını 1 sene denli müşterek müddette bitirdiklerini tabir fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünyada böylesine çabuk müşterek facia yönetimi gerçekleştirebilen başka müşterek misal yok. Bırakınızı yıkılanın namına müşterek yılda yenisini yapmayı, enkazı fark kaldıramayan devletler biliyoruz. Yaşanan değme kriz, değme facia Türkiye'nin dalavere kapasitesini ve yeteneğini hemen kendimize tamamı dünyaya ispatlıyor. Bize sakıt fariza tedbiri almak, hazırlığımızı yapmak, başımıza ulaştığında en çabuk halde çözümüne bakmaktır. Yaptığımız iş milletin olanı, millete vermekten ibarettir. Eskiden milletin olanı vesayetle, darbeyle, kurnaz kadem oyunuyla özlük insanımıza değil, emperyalistlerin tatmin kazanmak bilmez ihtiraslarına kurban ettikleri düşüncesince felaketlerde boynumuz bükük kalıyorduk. Tarihte 1939 Erzincan depreminde insanlarımız aylarca yıkıntıların altından çıkamamıştı. 1999 depreminde devletin günlerce haftalarca ulaşamadığı bölgeler bulunduğunu biliyoruz. Kurduğumuz manzume sebebiyle sonuç çağda yaşanmış bulunan uğur boncuğu felakette insanlarımızdan, ‘nerede bu devlet' feryadı duymadık. Tam aksine hafızalarda hemen değme felaketin arkası sıra kendine sahiplenen devletine duana fail kişilerin görüntüsü var. Türkiye'yi bu seviyenin gerisine katiyen düşürmeyecek, değişen teknolojinin verdiği imkanlarla hem madun yapımızı güçlendirmeye facia karışma sitemimizi geliştirmeye bitmeme edeceğiz” değerlendirmesini yaptı.

"Yüzde 90'ında emekleri bitirdik"

İnsanların yarasını kuşatan ve kayıplarını telafi ederken tabiatı da boşlama etmediklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyaya misal bulunan müşterek çalışmayla, yanan alanları çabucak yeniden canlandıracak projeleri yaşama geçirdik. Biliyorsunuz değme yangında bulunduğu denli Manavgat yangınında da bazıları çıktı. Ormanın yapım edilmek düşüncesince kasten yakıldığını yada yanan sahaların bu amaçla kullanılacağını kanıt etti. Bu iftirayı, bu yalanı, bu fitneyi ısrarla milletimizin kulağına ve gönlüne sokmaya çalışanlara en güzeli yanıtı gerçekleştirdiğimiz ekolojik restorasyonlar. Yangında dokunca gören 60 bin hektar alanın 30 bin 500 hektar dalında yayımcı gençleştirme, 14 bin 400 hektarında eğreti gençleştirme, 467 hektarında sınai plantasyon projesi uygulandı. Kalan 14 bin 500 hektarın üstündeki bölümü da natür siper endüstrisi adına ayırdık. Gençleştirme alanlarımızda çalışmalarımız az henüz beğenmek üzeredir. Geçtiğimiz güz ve bahar aylarında 135 bin kilogram kızılçam, 2 bin 320 kilogram karaçam, 6 bin 200 kilogram arkalıksız tohumunu bu bölgelerde toprakla buluşturduk. Suni gençleştirme ve plantasyon alanlarındaki çalışmalarda da sona gelindi. Burada yoldüzler ve eskavatörlerle 5 bin 200 hektara yaklaşan bölgede toprağı işleyerek dikme dikimi, 5 bin 670 hektar bölgede da ekecek ekimi yaptık. Gelecek zamanlarda da ortaya çıkma gereksinimi da cezaevi uğrunda bulundurarak uç hatlarına ve kez kenarlarına yangına dayanabilen 95 bin nüsha harnup, 89 bin nüsha selvi, 70 bin nüsha zakkum, 42 bin adette muhtelif türde direk fidanı diktik. Toplamda 2 milyon 750 bin fidanı toprakla buluşturarak yangından dokunca gören sahaların yüzdelik 90'ındaki emekleri bitirdik. Kalan kısımları da inşallah bitireceğiz" dedi.

"Sorgun'a budun bahçesi müjdesi"

Manavgatlılara müjde de verici Erdoğan, "Sorgun bölgesindeki 2 milyon 800 bin metrekarelik endüstrisi budun bahçesi adına düzenleyerek Manavgatlıların hizmetine bildirme sonucu aldık. Manavgat'ımıza Türkbeleni Millet Bahçesi doğrusu kazandırmıştık. Antalya'mızın öteki ilçelerinde inşası bitmeme fail 5 budun bahçemize ahit Sorgun Millet Bahçesi'ni de karışma ediyoruz. Ülkemizin en emektar gezim bölgelerinden bulunan Manavgat'ı toy envestisman ve desteklerle baş döndürücü henüz dobra seviyelere çıkartmakta kararlıyız. Aynı vakitte Manavgat'ın da projesi bulunan Antalya-Alanya otobanı bunlardan biridir. Yapımını Kültür ve Turizm Bakanlığının üstlendiği 2 toy atılmış su tesisiyle 2050 yılına denli denizlerimizin temizliğini güvence dibine alıyoruz. Antalya havalimanının 80 milyona çıkma kapasitesinden Manavgat'ta yararlanma edecektir. İç Anadolu'yu Manavgat'a bağlayan ayrılmış kez projemizdeki değme evolüsyon aracısız ilçemize yardım sağlıyor. İnşallah Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılı heyecanını daim bu arada yaşayacağımız 2023'ü Türkiye yüzyılının da başlangıcı durumuna gene bu arada getireceğiz" halinde konuştu.

"Erdoğan'dan başkasına denyo değer misiniz"

Törene eklenmiş bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, "Geçen sene baş döndürücü üzüldük. 15 devir Manavgat'tan ayrılmadık. Verdiğimiz laflara durduk mu. Traktör malikleri traktörlerini aldı mı? Evlerden mutlu musunuz. Dünya krizler içre ağırbaşlı sorunlar var, allak bullak çağda Türkiye'yi Recep Tayyip Erdoğan'dan başkasına denyo değer miyiz. Türkiye'nin aut politikasını bu 6'lı, 7'li masaya denyo değer misiniz. Eğitimi, sağlığı bu altılı ganyan güvenip de denyo değer misiniz? Çok çalışacağız, zomuz omuza çalışacağız” açıklamasını yaptı.

"Nerede bu talih denmiyor"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise, "Ülkenin değme noktasında nerede facia olmuşsa vatandaşımız dara düşmüşse. Bir facia konutu değil toplumsal konut değil ondan büküm be büküm ayrımlı dobra müşterek donanıma sahip İzmir'e denli vatandaşımıza müstahak müşterek numara derslik konut önleyen müşterek Türkiye mevcut talih var. Eskiden afetlerde uzatılan mikrofona vatandaşımız nerede bu talih sanarak söylerdi. Allah'a baş döndürücü şükür Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'sinde, nerede bu talih değil Allah milletten de devletten de razı olsun deniyor. Allah'ınız severseniz başınız göğe değecek denli Ayasofya'nın minaresi denli başını sarp olsun” sanarak konuştu.

"Hiçbir yurttaşı açıkta bırakmadık"

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Köy köy, mahalle mahalle tarihin en iri orman yangınında hepimiz siz değerli üyelerimizin yanındaydık. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yangının ikinci saatinde Kalemler'de siz değerli üyelerimizin yanındaydık. Sizlere müşterek yalan verdik sözümüzü tuttuk mu? 1 sene içre konutlarınızı yapacağız dedik. Hiçbir vatandaşımızı açıkta bırakmadık. Sizlere ihtimam etmeye bitmeme edeceğiz. Yeni yuvalarınız dobra olsun” dedi.

"Hızla teyit edeceğiz"

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise 2021 senesinde Manavgat ve etrafında Cumhuriyet tarihinin en iri orman yangınlarından birinin yaşandığını hatırlatarak, "Yaklaşık 10 devir idame eden ve nice iskân birimini yıldırma fail yangınlar sonrasında 60 bin hektara yaklaşan ormanlık düzlük ile 2 binin üstünde ev ve büro yangında dokunca gördü. Bir yandan âşık sönüm emekleri bitmeme ederken öteki yandan dokunca gören konutların inşası düşüncesince endamsız müddette çalışmalara başladık, müşterek ay içre geçmiş evleri nesir ederek teyit ettik. Manavgat özellikle kazanmak amacıyla Ulukapı'dan Kalemlere, Kepezbeleni'nden Dikmen'e denli 24 iskân biriminde, yurttaşlarımızın erinç ve emniyet içre yaşayabileceği domestik ve anadan görme dokuyu yansıtan, cephelerinde taş ve ahşap elemanların toprak almış bulunduğu doğa ile uyumlu, fiziki anlamda nitelikli, yekûn 896 karye evini nesir ettik ve etmeye bitmeme ediyoruz. Bugünde 427 habbe teslimini yapıyoruz. İnşaatı çabucak bitmeme fail 469 karye evini de en endamsız müddette teyit edeceğiz. Sizlere verdiğimiz lafı Allah'ın izniyle tutmuş olduk. İnşallah müşterek henüz hakeza felaketlerle karşılaşmayız" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların arkası sıra 14 aileye temsili adına anahtarları verildi. Ev ziyaretlerinin arkası sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kepez Dokumapark'taki avrat buluşması programına geçti.

İsa Akar-Gazi Taş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ