USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e ABD tepkisi: 'Gereği neyse devamlı yapacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Yunanistan Başbakanı ABD'den iane istiyor, neye üzerine iane istiyor? Türkiye'ye karşı. Biz gereği neyse devamlı yapacağız ve hazırlamaya hazırız'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Miçotakis’e ABD tepkisi: 'Gereği neyse devamlı yapacağız'
05-10-2022 03:01

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı kabilinden hazırlanmakta bulunan Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı ile Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması mükafat Töreni'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu hariç sürede bizleri buluşturan, rahmetiyle kalplerimizi kaynaştıran mualla Rabbimize bitmeyen hamdü senalar olsun. Hazreti Muhammed Mustafa Efendimize, ehli beytine ve ashabına esenleme olsun. Asırlardır ilimle, irfanla hikmetle yolumuzu aydınlatan ariflerimizi hürmetle yad ediyorum. İslam'ın izzetini her şeyin üstünde markajcı ermiş şehitlerimizi dualarla anıyorum” dedi.

Program vesilesiyle vatandaşlarla müşterek arada olmaktan talih duyduğunu anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeryüzünü nurani müşterek çerağ kabilinden aydınlatan bu hariç doğumun müşterek senesi devriyesine hâlâ ulaşmanın mutluğunu yaşıyoruz. Bizleri elçi sevgisiyle buluşturan Yüce Allah, kargaşa gününde de sancağı altında toplanmayı bizlere baht eylesin. Mevlid'i Nebi açma programı vesilesiyle sizlerle beraberce olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Muhabbetin ruhunda sevgililer sevgilisi var. Uluslararası Hafızlık ve Kur'an- ı Kerim'i dobra kıraat yarışmasına katılanların her birine şahsım milletim namına değişik kutlama kartı ediyorum. Mevlid'i Nebi haftası süresince Peygamberimiz cami ve uyarma teması haftasınca yapılacak programların kalburüstü geçmesini diliyorum. İstismarla bu iş olmaz. Onun düşüncesince de biz sömürücü şekilde değil dört dörtlük teslimiyet içre sevgililer sevgilisinin izinden revan müşterek ümmet adayları olmalıyız.” açıklamasında bulundu.

Peygamber sevgisinin edebiyattan beşeri ilişkilere denli yaşamın nice bölgesine yansıdığını kail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kutlu nebinin ismi anıldığında kalplerimiz onun muhabbeti ile çarpar. Hayat kılavuzumuz bulunan Peygamberimiz rehberliğinde ibadetlerimizi ödeme ediyoruz. Allah'a hamd ile süregelen her sözümüzü ona namaz ve esenleme ile sürdürürüz. Şahsi hayatımızdan beşeri ilişkilerimize yaşantımızın her safhasında onun peygamberlik ışığı yansır. Ona duyduğumuz koyu sevgi kültürümüzde, edebiyatımızda açık müşterek biçimde kendini gösterir” diyerek konuştu.

“Ne susturabildiler ne durdurabildiler ve bu kavim ezanına erbap çıktı”

Ezanın müşterek çevrim esasen değiştirilerek Türkçe okunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Asırlardır feza kubbemizde yankılanan ezanlar ona bulunan sadakatimizin sembolüdür. Bir vakitler bazıları bizim ezanımızı aslından değiştirerek Türkçeleştirerek o biçimde söylemediler mi? Ama hâlâ sonradan aslına kayıtım etti ve bugünkü haliyle nidalar yükselmeye başladı. Zannettiler ki susturacağız. Zannettiler ki durduracağız. Ne susturabildiler ne durdurabildiler ve bu kavim ezanına erbap çıktı.

Şehadetleriyle dinimizin temeli bulunan bu ezanlar tarihimizin kutsi emanetidir. Bir el hâlâ altını çizerek anlatım eylemek isterim; istiklalimiz de istikbalimiz de sevgisiz, vatansız, bayraksız ve ezansız olmayacaktır" biçiminde konuştu.

“Dünyada mazlumlara yardımda müşterek numara sıradayız”

Türkiye'nin mazlum coğrafyalardaki Müslümanlara da devamlı iane eli uzattığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah ve elçi aşkıyla yüreklerimiz anca genişlemiştir ki onu dost cümle kalbimizde yerini bulur. O sebepten hayattaki Müslümanlara koyu müşterek acıma besler. Nerede müşterek Müslüman var ise gönlümüz ve aklımız oradadır. Bosnalı, Azerbaycanlı, Afganistanlı kardeşimizin sevinciyle sevinir, kederiyle kederleniriz. Biz Peygamberimizin buyurduğu kabilinden Müslümanları müşterek bünyenin azaları şekilde görür müşterek yapının tuğlaları şekilde biliriz. Dünyadaki herkes mazlumlarla aramızda tek tuzağın yıkamayacağı müşterek demet vardır. Hangi garanti erbap olursa olsun mazluma erbap çıkmayı kendimize fariza mukarenet ediyoruz. Türkiye'nin dünyanın ayrışık devletlerinde yürüttüğü faaliyetlerin art planında bu artırım vardır. Dünyada mazlumlara yardımda müşterek numara sıradayız. Bir numaradayız. Dünya beşten büyüktür derken de cümle düşüncesince hâlâ adaletli müşterek evren muhtemel derken de inancımızın emrettiği anlayışı anlatım ediyoruz. Mazlum hakların imdadına tığ koşuyoruz” açıklamasında bulundu.

Bugün Türkiye dendiğinde akla ekonomisi, askeri olanak ve yetenekleri indinde vicdanıyla, merhametiyle insancasına krizlerdeki prensipli duruşuyla öne çıkan müşterek diyar geldiğini anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mazlumların umudu durumuna gelmenin çın sorumluluğunu kalbimizde hissediyoruz. Rabbim'e bana bu ülkeye hizmetkar olma şerefini bahşettiği düşüncesince bitmeyen hamd ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

“Biz gereği neyse devamlı yapacağız ve hazırlamaya hazırız”

Yunanistan'ın göçmenlere kendisince tutumuna tepki yayınlayan Erdoğan, Miçotakis'in Türkiye'ye kendisince ABD'den iane istemesine yönelik, “Biz Müslümanız. Müslümanlığımızın gereğini alegori getiriyoruz. Yunan feribotlarının bigünah insanoğlu Ege'ye, Akdeniz'e elbette gömdüğünü izliyoruz. Dünyadan nağme çıkıyor mu? Yunanistan Başbakanı ABD'den iane istiyor, neye kendisince iane istiyor? Türkiye'ye karşı. Biz gereği neyse devamlı yapacağız ve hazırlamaya hazırız. Yıllardır İnsanlığa halas reçetesi şekilde verilen özdekçi reçetelerin derman bulunmadığı aksine kullanmakta olanları felakete sürüklediği hâlâ elleme anlaşılıyor” dedi.

Toplumun asliye taşı bulunan ailenin iri müşterek hücum dibine bulunduğunu kail Erdoğan, “Aile yapımıza kendisince bu hümayun akşamda ekranları başlangıcında izleyen milletimize sesleniyorum. Milletleri kavim önleyen çelimli ailelerdir. Bu çelimli familya yapımızı arkalamak suretiyle, familya yapımızı aksatmak isteyenlere en dobra yanıtı bu uğurlu gecede veriyoruz. Böyle kötü acayip gureba akımlar karşısında siz durdukça bu milleti Allah'ın izniyle kimesne yıkamayacaktır. Gelişmiş denilen devletlerde dünyaevi kurumu işlevini az hâlâ kaybetmek üzeredir. Bizi öteki canlılardan ayıran insancasına vasıflarımız, namevcut olma tehdidi ile kendisince karşıyadır. Bu tehditlere gençlerimiz maatteessüf aşırı müşterek tomar verilen kalıyor. Gençlerimiz, alkol ve alkolden uyuşturucuya, görüntülük bağımlılığından nihilizme denli aşırı çın tehditlerle boğuşuyor. İnsan yaratılış gayesini farkına varmadığı düşüncesince bunalımlara sürüklenmekten kendini kurtaramıyor. İnsanlığı Karanlıktan aydınlığa çıkarak yegane tılsım Peygamberimizin çağlayan üstü mesajlarıdır. Peygamberimiz 14 çağ önceki cahilliğin toplumları hava almış bulunduğu müşterek devirde önüne acemi müşterek civar açmıştır.

İnsanlığın onurunun hiçe sayıldığı cahiliye karanlığını İslam'ın ruhuyla asrısaadete dönüştürmüştür. Efendimiz hoppadak vahye vasıtalık etmemiş Kuran'- ı yaşayarak bizlere kalıp olmuş, evren öbür yerküre saadetinin anahtarını vermiştir. Kur'an-ı Kerim'de Allah resulü herkes insanoğlu düşüncesince en hariç kalıp şekilde gösterilmiştir” dedi.

“Hakikat dinini sömürme eylemek isteyenlere en dobra yanıtı tığ yaşayışımızla vereceğiz”

İslam'ın hoppadak Müslümanların değil dört başı mamur şahısların dirlik ve selametini istediğini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam dinin çalışanları şekilde bizlere sakıt vecibe elinizdeki reçeteyi dobra müşterek üslupla herkes insanlığa ulaştırmaktır. Bunu 14 asırdır bulunduğu kabilinden Peygamberimizin siretine bakmaktan, uyarma ve çağırma metodunu uygulamaktan geçiyor. Cehaletin pençesinde kıvrılan kullanmakta olanları Allah'ın elçisi elbette inandırma ettiyse bizim de yapmamız müstelzim aynısıdır. İstismarcıların oyununa gelmeyeceğiz. Hakikat dinini sömürme eylemek isteyenlere en dobra yanıtı tığ yaşayışımızla vereceğiz” açıklamasında bulundu.

“İslam'ı özetleyen insanların itinalı gönül kullanımı şarttır”

Hz. Peygamberin bireylere her ince davrandığını kail Erdoğan, ”Hürmetsizlikler karşısında fark serinkanlı kalmış şekilde bizlere kalıp olmuştur. Asırlar süresince peygamberlerin izinden revan alimlerimiz, İslam'a bu biçimde çağırma etmiştir. Maalesef çağ lazım vatanımızda lazım İslam dünyasında sıkkın vakalara şehadet ediyoruz. Onları hedefi dini kavramları sömürme ederek, emperyalistlere taşeronluk yapmaktır. Bunların bütünü PKK kabilinden ayrımlı görünümlerle sahaya sürdüğü piyonlardır. 15 Temmuz gecesini unutmadık, unutmuyoruz. Burada üstünde durmamız müstelzim bazısı mecralarda belli bulunan kişiler İslam'ı anlatırken, korkunun diline başvurduklarına tanık oluyoruz. Doğrusunu Allah bilir. Kaş yapayım derken menfez çıkartmanın İslam'da noktayı bulunmadığı açıktır. İslam'ı özetleyen insanların itinalı gönül kullanımı şarttır. İnsanları fesatçı diyerek tanımlayan bu bezirganlara milletimiz onur etmemelidir. Gerekirse bu mevzuda binalar üstüm mekanizmanın kurulması değerlendirilmelidir. Onların hedefi emperyalistlere taşeronluk yapmaktır” ifadelerini kullandı.

“FETÖ'nün DEAŞ'tan tek farkı yoktur”

“Zahirde ayrı gözükse de FETÖ'nün DEAŞ'tan tek farkı yoktur” diyen Erdoğan “ Biri ötekinin emanet ikizdir. Bu örgütler bire müşterek PKK kabilinden İslam düşmanı çevrelerin piyonudur. Biz bu acımasız sürülerinin yularını kimlerin tuttuğunu oldukça elleme biliyoruz” dedi.

Törende mütekellim Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise bu haftanın temasını “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” şekilde belirlediklerini söyledi. 81 ilde, 922 kaymakamlık müftülüğü ve 25 bin Kur'an Kursunun her birinin Mescid'i Nebevi'nin birer şubesi bulunduğunu vurgulayan Erbaş, “Bu bağlamda herkes hizmetlerimizi pedagoji bilimi ve uyarma sorumluluğumuzu merkeze alarak yapıyoruz. Vaazlar, hutbeler, cami dersleri, konuşma ve seminerlerimizi bu zihin ve hedef ile yapıyoruz” diyerek konuştu.

“Halen 200 bine DOĞRU çocuğumuz bu kurslarımıza bitmeme etmektedir”

4-6 Yaş Kur'an kurslarından 1,5 milyon çocuğun izinli bulunduğunu kail Erbaş, “Halen 200 bine DOĞRU çocuğumuz bu kurslarımıza bitmeme etmektedir. 28 Şubat sürecinde az hâlâ finiş noktasına mevrut hafızlık kurslarımızda, şu anda 81 bin 338 öğrencimiz hafızlık eğitimine bitmeme etmektedir. gereksinim odaklı Kur'an kurslarımızda 500 bin yöresinde öğrencimiz eğitimlerine bitmeme etmektedir” ifadelerini kullandı.
Polislere ve askerlere mesleksel pedagoji bilimi müesseselerinde “Din İstismarıyla Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi” mevzulu 772 konuşma verdiklerini kail Erbaş, “Uluslararası İmam-Hatip Lisesi ve Uluslararası tanrı bilimi programlarında 70 ayrımlı ülkeden binlerce öğrenciye dayanak noktası vererek onları uyarma etmeye ve irşatçı şekilde yetiştirmeye imdat sağlıyoruz” dedi.

Uluslararası Hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında dereceye girenlere ödülleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kabilinden arz edildi.
Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı esna Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin ve aşırı sayıda çağrılı katıldı.

Hülya Keklik
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ