USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert mesaj

Gaziantep'te yer altı treni konforundaki yörekent katar hattı projesi bulunan Gaziray'ın açılışın oluşturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefete sert mesajlar verdi. Erdoğan muhalefetin plan ürünü elemanlar bulunduğunu belirterek, "Beton duvara vursanız ahenk sağlık fakat dost b

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert mesaj
05-11-2022 19:58

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11 ay aranın arkası sıra Gaziantep'e gelerek, Gaziantep-Başpınar-Oduncular ortada mahal altı treni konforunda çağdaş yörekent hizmeti verecek Gaziray projesinin açım törenine katıldı. Törende mütekellim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefete yüklenerek sert mesajlar verdi. Gaziantepli ortak şairin mısralarını okuyan Erdoğan, “Hamdolsun bizim yumruklarımız ile baş başa yüreğimiz, aşkımız, sevdamız da Antep kadar, Türkiye denli büyük. Bizim de düşüncemiz daima Antep'ten yanadır, milletten yanadır, vatandan yanadır. Bunun düşüncesince 20 senedir geceli gündüzlü im vermek, misyon eylemek düşüncesince çalışıyoruz. Ülkemize 20 yılda yüzyıllık im ve hizmetler kazandırırken, attığımız değme adımda, girdiğimiz değme mücadele, verdiğimiz değme dövüşte yanımızda milletimiz vardı, yanımızda Antep vardı" dedi.

60 bin insana konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında mitingin yapıldığı İstasyon Meydanı'nda birçok ad bulunduğunu sorduğunu belirterek, "Sordum İstasyon Meydanı'nda ne denli Antepli vardı diye? Resmi miktar verdiler, bilemiyorum. Dediler ki, şuan 60 bin ad var. 'Gelişler bitmeme ediyor' dediler" ifadelerini kullandı.

Birliktelik çağrısı

Erdoğan konuşmasının devamında ise bütünlük ve el birliği çağrısında bulunarak, "Bin senedir kanlarımızla sulayarak diyar biçimine getirdiğimiz bu topraklar üstünde meydana getirilen hesapları. Özellikle matematik yapanlar da namevcut değil ha. Onlar da gereksiz durmuyor. Kendi ağırlık sahalarında Türkiye'nin önünü kesmek, Türk milletini bu topraklardan kazıyıp alaşağı eylemek için, mevcut kuvvetiyle çalışıyorlar. Emin olun, bu savaşım kıyamete denli bitmeyecek. Bunun düşüncesince bizlere katiyen rehavete kapılmak, durmak, duralamak olmak. Hele ortak defa köken, liberalizm ve öz yapı farklılıkları üstünde bölünmek, parçalanmak, bölünmek felaketimizdir. Hakkın ve hakikatin ortasından katiyen sapmadan 85 milyon hiç canevi hiç çelim yerine bu mücadeleyi olmak mecburiyetindeyiz. Gelin daima baş başa en feyyaz sesimizle ahitleşelim" dedi.

"Seçim önceleri bulaşık senaryolar gine ellerde"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta seçme dönemleri peyda eylemek neredeyse Türkiye'nin geçmişinden günümüze denli başta seçme dönemleri peyda eylemek neredeyse ortak aşırı bulaşık senaryonun sergilendiğini vurgulayarak, "Geçmişte birtakımı devir köken, birtakımı devir mezhep, birtakımı devir ideolojik etiketler üstünden bulaşık ortak senaryo denendi. Rahmetli Menderes'in yükselttiği ulusal istek bayrağına götürüm edemeyenlerin, Rahmetli Özal'ın değiş vizyonlarına saldıranların da, bizlere çıkarmadık bariyer bırakmayanların da ellerinde ayrımsız bulaşık senaryo vardı. Bu oyunlar hassaten seçme dönemlerinde değişik bodoslama sergileniyor. Türkiye Yüzyılı'nın tarzı 2023'e yaklaşırken, bunun dünkü işaretleri belirmeye başladı" dedi.

"Birileri ana kara dörtlük geziyor"

CHP Lideri Kemal kılıçdaroğlu'nun ABD, İngiltere ve Almanya gezilerini de eleştiren Erdoğan, Atatürk'ün Türkiye'yi Düyunu Umumiye'den, kendilerinin ise IMF'den kurtardığını kaydetti. Kılıçdaroğlu'nun diyar dışı gezilerinde ışıksız noktaların da bulunduğunu kail Erdoğan, "Birileri ana kara dörtlük geziyor. ABD, olmadı İngiltere. Olmadı Almanya. Sanırsınız ki ülkenin ve milletin hayrına ortak iş yapıyorlar. Dönüşte bakıyoruz hamburgerden başka anlatacak ortak obje yok. Ama hesabını veremediği ortak aşırı ışıksız bekçi var. Temiz servet arıyormuş. Ama gittiği arazi eskiden türkiye de müdahale peyda eylemek neredeyse topu topu dünyanın iliğini kemiğini sömürenlerin kapısı. Ne alacakmış oradan? Para. Yahu sen ne yapıyorsun, nerelere gittiğinin bilincinde mısın? Gazi Mustafa Kemal bu ülkeyi Düyunu Umumiye'den, kılıç de IMF görünümlü yayılımcı kenelerden kurtardık. Bu kardeşiniz IMF'e kapıları kapattı, sizinle işimiz yok" halinde konuştu.

"Bunlar siyasi değil plan elemanlarıdır"

Muhalefetin politika değil plan ürünü hamleler yaptığını kail Erdoğan, "CHP ne yaptı, IMF'in temsilcileri ile İstanbul'da otellerde ortak araya geldiler. Onlar varsın gine onlarla baş başa yürüsünler, lakin bizim onlarla işimiz yok, çünkü kılıç kendimize yeteriz. Gücümüz var, bundan sonra o kapılarda işimiz yok. O zat, gine ülkemizi ayrımsız arabozan daireye saplamak düşüncesince dört dolanıyor. Bu zatın şeb yarılarında yayınladığı değme video, kürsülerden icra ettiği değme konuşma, partisinin milletvekillerinin üstünden giriştiği değme provokasyon, velhasıl politika ismi altında icra ettiği değme iş, Türkiye'yi arsıulusal bölgede köşeye kapmak isteyenlere gereç ödeme gayesi taşıyor. Yoksa dört başı mamur kim, ülkenin kapanık ortak yarasını hakeza kaba acar. Aklı başlangıcında kim, özlük devletini narkotik derece ortak illetle devletini ayrımsız cümlemde zikreder. Kim milletvekillerini mahkemelerde hakimlerin hesabına yürütüyor. CHP milletvekilleri mahkemede hakimlerin hesabına yürüyor. Bu şaşırmış, nereye gittiğinin bilincinde değil. Şimdi yargıdayız. Yargıda bunların hesabını soracağız. Bunlar politika değil plan ürünü hamlelerdir. Bunları yapanlar da siyasi değil, plan elemanlarıdır. Türkiye bunların bedellerini aşırı ödedi. Aynı bedelleri önümüze bildirmek isteyenlere katiyen vesile vermeyeceğiz. Bunlar da anca ortak huy mevcut ki, hem ülkeye, kana ve ateşe bulayanları, sırtlarına alır taşırlar. Hem de ayrımsız ithamla ortalığı birbirine katarlar. Sorsanız partilerinin cumhuriyetle emsal bulunduğunu söylerler lakin cumhuriyete hiç kuruşluk yararları yoktur. Sorsanız partilerinin isminde Cumhuriyet vardır. Ama Cumhuriyeti yadımlama süreci yerine tanım edenlere memleketi peşkeş çekmeye çalışırlar. Belediyelerde bunu yaptılar, baktılar ki işler tıkırında yürüyor. Şimdi ayrımsız projeyi hükümet seviyesinde işletmenin peşindeler. Ama yapamayacaklar. Milletimizin harfiyen eskiden 15 seçimde bulunduğu derece milletimiz bu oyunu bozar mı?" ifadelerine arazi verdi.

6'lı masaya tepki

Muhalefete bulunan tepkisini 6'lı masa üstünden sürdüren Erdoğan, "Biz değme fırsatta Rabia'mızı tekrarlıyoruz. Tek millet, hiç bayrak, hiç vatan, hiç devlet. Bir olacağız, şişman olacağız, solmamış olacağız, ahi olacağız. Hep baş başa Türkiye olacağız. İşte Türkiye bu. CHP'nin 6'lı masasının çevresinde oturan ve çevresinde dolanıp duran partilerden rastgele birinin ağzından bu ifadeleri duyuyor musunuz? Halbuki bunlar 85 milyon ferdi kavim işleyen değerlerin özetidir. Bugün göz boncuğu sorumlulukları yokken bu değerlere ehil çıkamayanların, erte ellerine izin geçerse istikametlerini ne tarafa çevireceklerini düşünebiliyor musunuz? Yapacakları iş şudur; Güvenliğimizi türkiye sınırlarının dışına attığımız yıldırı örgütlerinin hamiliğini yürütenlere devretme edeceklerdir. Ekonomimizi global sermayenin tetikçileri IMF ve benzeşim kuruluşlara doğrulama edeceklerdir. Evlatlarımızı ellerindeki sayısal mecraları, ulusal ve içsel değerlerimizi ağılamak düşüncesince kullanıcıların insaflarına ayrılma edeceklerdir" niteleyerek konuştu.

"Beton duvara vursanız neva sağlık lakin bunlarda neva yok"

Muhalefeti tenkit de devir hin hayıf yaptıklarını düşündüğünü de laflarına ekleyen Erdoğan, "Türkiye'yi baştan 1970'lerin, 1990'ların bitkin biçimine döndürecekler. Bazen özlük kendimize acep bunları söylerken karşımızdakilere hayıf mı yapıyoruz niteleyerek yönelttiğimiz oluyor. Sonra bakıyoruz aksini düşünmemize olanak sağlayacak yegâne dört başı mamur adamları, politikaları, söylemleri yok. Beton duvara vursanız neva gelir, lakin dost bunlardan yararlı ortak neva çıkmıyor. Sürekli bunlarla savaşım eylemek bizim de canımız sıkıyor. Tabi demokrasilerde kuvvet denli muhalefette önemlidir. Karşınızda nitelikli ortak muhalefet varsa, kuvvet yerine siz de daim kendinize tartı değinme özgülemek mecburiyetinde kalırsınız. Biz 20 senedir hakeza ortak muhalefete rastlamadığımız düşüncesince milletimiz ile danışma ederek yürütüyor, değme derdimizi milletimizle paylaşıyoruz. İnşallah Türkiye Yüzyılı'nı da sizlerle baş başa nesir edeceğiz. Milletimizin yüzünü hem doğuya hem batıya en aşırı da doğruya akla yatkın döneceği ortak devri başlatmak düşüncesince ortak olalım, şişman olalım, ahi olalım, daima baş başa Türkiye olalım" niteleyerek konuştu.

Lider Olgun - Serhat Demir
 

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, ışık ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ