USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtarlara müjde! Yeni maaşları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Muhtar maaşlarının minimal ücretin altında kalmasına günlümüz razı olmadı. Yaptığımız yorum böylece muhtar maaşlarını minimal ecir seviyesine, doğrusu 4 bin 250 liraya ilerleme sonucu aldık” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhtarlara müjde! Yeni maaşları belli oldu
19-01-2022 19:29

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarla ortak araya mevrut Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtar maaşlarının minimal ecir seviyesine çıkartıldığı müjdesini verdi.

Mayıs 2019 evveliyatına derece 35 bine benzeyen muhtar ile 50 ayrı derinti gerçekleştirdiklerini, bugün de tahminî bin 500 muhtar ile 51. toplantıyı gerçekleştirdiklerini tamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu devletimizde uğur boncuğu cumhurbaşkanının, başbakanın, uğur boncuğu siyasetçinin yapmadığı, başaramadığı ortak rekordur. Bu buluşmaların faydalı sonuçlarından birisi de h9em muhtarlarımızın bununla ortak onlar kanalıyla mahallelerimizin ve yurttaşlarımızın hüzünlerini hal zımnında koşmuş olmamızdır” niteleyerek konuştu.

İçişleri Bakanlığı içerisinde Muhtarlık Bilgi Sistemi ile Muhtarlar Daire Başkanlığı kurulduğunu, muhtarların taleplerini izleme eylemek kıl payı vilayetlerde ilbay yardımcısı, büyükşehirlerde umumi yazman yardımcısı, gayrı vilayetlerde ise başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirlenmesini gerçekleştirme ettiklerini kaydeden Erdoğan, 19 Ekim tarihinin ise Muhtarlar Günü şekilde belirlendiğinin altını çizdi. Muhtarların mahiyet haklarında SGK primlerinin mevki kabilinden ödenmesi, maaşlarının artırılması, tabanca ruhsatı harcı muafiyeti özellikle kazanmak kıl payı dayanıklı aşırı ehemmiyetli iyileştirmeler yaptıklarını tamlayan Erdoğan, muhtarlara başkaca şu müjdeyi verdi:

“Biz hükümete geldiğimizde muhtar maaşları 97 liracıktı. Bu yılbaşı sebebiyle 3 bin 392 teklik seviyesine derece çıkartmıştık. Ayrıca bin 726 teklik değerindeki SGK primlerini karşılamaya başlamıştık. Muafiyet sağladığımız tabanca ruhsatı harcının da 10 bin 359 teklik bulunduğunu uyarmak istiyorum. Muhtar maaşlarının minimal ücretin altında kalmasına günlümüz razı olmadı. Yaptığımız istimara böylelikle muhtar maaşlarını minimal ecir seviyesine, şu demek oluyor ki 4 bin 250 liraya yükselme sonucu aldık. Hayata geçmesi düşüncesince müstelzim kanuncu değişikliği en çelimsiz müddette yapacağımız dünkü maaşlarının muhtarlarımıza faydalı olmasını diliyorum. Lafta değil, ego çalışmalar konuşuyorum. Bugüne derece rastgele sözün gerisinde nite durduysak bundan sonraları da sözlerimizin gerisinde duracağımızı bu anayasa değişikliği ile Cumhur İttifakı'nın ortak icraatı şekilde bunu da göreceksiniz.”

Muhtarlık ihtimam binaları ile ait açıklamada bulunan Erdoğan, “Köy konağı tarzı ile ve yöresel mimariye akıllıca halde düz yazı edeceğimiz muhtarlık ihtimam binaları ile ait plan çalışmalarını tamamladık, yerlerini ehemmiyetli seviyede belirledik, inşasına geçenlerde başlıyoruz. Kadın muhtarlarımızın fariza meydana getirdiği bölgelere evleviyet özgülemek şekli ile muhtarlık ihtimam binalarımızı düzenlilik kamerası sistemleri ile donatıyoruz. Ankara'da sizler düşüncesince hazırlamış olduğumuz Muhtar Konukevi'ni de 19 Ekim Muhtarlar Günü'nde inşallah hizmete açıyoruz. Vilayetlerevi kıl payı benzerini de muhtarlarımız düşüncesince yapıyoruz. Yani muhtarlarımız Ankara'ya geldiği devir oturacağı, kalacağı ortak noktayı olsun istedik. İçişleri Bakanlığımız da bunun adımını atıyor. Adresi Dayalı Nüfus Kaydı Sistemini muhtarlarımızın istifadesine açarak müstelzim bilgilere buradan ulaşılmasını sağlıyoruz. Afetler sonrası AFAD'ın gönderilmiş bulunduğu ayni yardımların dağıtımı ile ait muhtarlarımızın kullanabileceği ortak meslek kuruyoruz. Görüldüğü kıl payı muhtarlarımıza ne gır verdiysek hepsini de namına getirdik, getiriyoruz. Bugün de güneş tacı virüs salgını zımnında durmak durumunda kaldığımız muhtarlar toplantımızı 51. buluşmamızla baştan başlatıyoruz. 2,5 salname ortak aranın arkası sıra esasen sizlerle baş başa olmanın bahtiyarlığı içindeyim. Bu arada siz muhtarlarımıza ortak teşekkürname borcumuz da var. Birlikte olamadığımız müddet süresince lazım güneş tacı virüs salgınına, lazım baskın ve düşkün felaketlerine erinç verdiğimiz mücadelede muhtarlarımız önceki saflarda arazi aldılar. Tüm muhtarlarımıza şahsım ve milletim hesabına şükranlarımı sunuyorum. Devletin, ülkenin en ücra köşelerine derece uzanan elleri bulunan muhtarların ne derece ehemmiyetli ve nazik işlevlere erbap bulunduğunu bu felaketler vesilesiyle her insanın yakından gördüğüne inanıyorum. Muhtarlar candır” ifadelerini kullandı.Muhtarların masalarda bulunan tatlıları yemediğini gören Erdoğan, nükteli ortak şekilde, “Bu trileçeleri nite yemediniz, Arnavut kardeşlerimizi üzeceksiniz” dedi.

Erdoğan, “Muhtarlarımız yoldaştır, muhtarlarımız omuzdaştır, sırtınızı tehlikesiz dayayacağınız birer dağdır dağ. Sizleri özlemişiz, siz değerli ziyaretçilerimizin de bizleri özlediğini görüyoruz. Her ne derece aramızdaki kıstak bağının derinliğini anlayamadığı düşüncesince aşlık bakılırsa bu buluşmaları imitasyon etmeye çalışanlar çıksa da kılıç muhtarlarımızla aramıza kimseyi sokmayız” niteleyerek konuştu.

“Muhtar fark olamaz” başlıklarını hatırlatan Erdoğan, “Bu tabir bilinç dünyalarında muhtara biçtikleri değeri, muhtarı koydukları noktayı gösteriyor. Bu manşetleri attıran uğur boncuğu tümen faşizmi, o zihniyetin eskiden ortak gecede muhtarların mühürlerini toplatarak topu topu muhtarlıkları kapatmaya mübaşeret ettiğini de biliyoruz. Bu kafa CHP. Bunların işi gücü damga toplamak, damga toplattırmaktır. Siz demin onların muhtar sevdalısı kesildiklerine bakmayın, ellerine vesile geçtiğinde ulusal iradenin rastgele kurumu kıl payı muhtarlıkların da kapısına anahtar vurmaktan gelişememiş kalmazlar. Şimdi asılsız kusur konuşuyor, muhtarın yanına yazman koyacakmış, yazman koyacakmış, inanıyor musunuz bunlara? Bunların işleri güçleri palavra. Dürüst olun. evvel elinizdeki belediyelerde eş de bizim muhtar kardeşlerimize dayanak verin de görelim. Geçen gün, ‘elektrik parasını almayacağız, parasız yalıtım vereceğiz' dedi Şanlıurfa'da. Elinizdeki belediyelerde haydi buyurun, parasız yalıtım verin, elinizi markajcı var mı? Böyle iri ortak asılsız kabil mu? Elektrik vakası belediyelerin elinde mi? Böyle ortak asılsız kail anne muhalefetin başıdır. Dürüstlük bunların semtine uğramamış. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Bunların topunu fevk fazladan koysanız biricik muhtarımızın tırnağı fark etmez” açıklamasında bulundu.
Bir ahir muhtarlar buluşmasını Türkiye'deki eş muhtarlarla yapmayı planladıklarını kaydeden Erdoğan, “Sadece eş muhtarlarımız. Şimdiden hazırlanın. Birileri nite bunu çabucak hanımlarla yapıyor diyebilirler, on paralık takmayın kafanıza. Biz hanımlarla verilecek mücadelenin ne derece kutsi bulunduğunu güzel biliriz” dedi.

“Ülkemizi, Kandil'in ve Pennsylvania'nın ‘iktidara geliyoruz' çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da affetmez, kavim de affetmez”

“Yaşadığımız rastgele evolüsyon dünyayı gelişmiş, büyümekte bulunan ve gelişememiş kalık niteleyerek sınıflayanların bizlere biçtikleri kılıfın esasta ne derece fıtratımıza, tarihimize, medeniyetimize karşıt olduğuna ayraç ediyor. Geçtiğimiz 20 yılda, hassaten da sonuç 10 senedir yaşadıklarımız giderek üstünde senelerce çalışılsa da yetmeyecek siyasi, sosyal, hesaplı ve askeri dersler içeriyor” açıklamasında bulunan Erdoğan, Türkiye'nin sonuç 20 yılda meydana getirdiği defans endüstri yatırımlarından bahsetti. Erdoğan, Türkiye'ye “yapamaz” diyen devletlerin Türkiye'nin meydana getirdiği uçakları istediğini kaydederek, “Bize sizin çapınız da, gücünüz de, aklınız da yetmez dedikleri ne var ise hepsini başarabileceğimizi gösterdik” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, “İçimizden ortak kesimin ülkemizi ve milletimizi gelişememiş bırakmak, vaktimizi ve enerjimizi heba eylemek gayesiyle yazılan senaryolarda kendilerine maruz mankurtluk rolünü nite şahsiyetlerinin ortak parçası durumuna getirdiklerini gördük. Tek tümen faşizmini yüceltenlerin, darbeleri savunanların, millete ve ulusal iradenin temsilcilerine meydana getirilen zulümlere art çıkanların hala bire ortak yerde duruyor olmasının başka izahı var mı? Terör örgütlerinin payandalığına soyunarak siyasi, içtimai ve hesaplı kargaşa denemelerinin tetikçiliğini yaparak, ülkenin ve milletin felaketinden kendine odalık devşirmeye çalışanların hala arasında dolaşıyor olabilmesinin başka izahı var mı? Küresel dalavere ve iktisat sistemi, 2008 toptan para krizi ve güneş tacı virüs salgını ile köklerinden sarsılırken hala milletimize uğur boncuğu vaatleri emektar Türkiye olanların durumlarını başka nite tanım edebiliriz? Ülkemizin bağımsızlığının alametleri bulunan 81 ilimize yayılan dev projelerden defans endüstri ürünlerimize, aut politikadaki haysiyetli duruşumuzdan yatırım, üretim, istihdam, ihracat, akan ortak tomar eliyle nema odaklı iktisat programımıza derece rastgele şeye erinç çıkanları başka nite isimlendireceğiz? Bizim 20 salname hükümetlerimiz dönemlerinde iz ve ihtimam siyasetiyle hem geçmişin eksiklerini tamamlarken hem geleceğin iri ve çelimli Türkiye'sini düz yazı ederken rastgele günümüz, rastgele anımız bu habis zihniyetle uğraş ile geçti” dedi.

Eğitimde, sağlıkta, güvenlikte, adalette, ulaştırmada meydana getirilen yatırımları hatırlatan Erdoğan, “Bunlar durup dururken olmadı, bu iş bellek işi. Türkiye ortak devrim, dünyada ortak değiş canlı ülke. ‘Bütün bunlar nite yapılıyor' niteleyerek soruyorlar. Biz de yap-işlet-devret ile yapıyoruz diyoruz. Bay Kemal diyor ki ‘bu nedir?' Kolay değil, öğreneceksin, işin içerisine girmeden olmaz. Arkadaşlarımız anlatıyor fakat anlamıyorlar. Basmıyor. SGK'nın başlangıcında değil miydi bu? Rahmetli Savaş Ay anlatmıştı. SGK'yı batıran şahıstır bu. Rezil etti kurumu. Bu hastanelerde tutu tahsil edilen ölülerimiz vardı. Ölüleri tutu aldılar, bırakmadılar. Hamdolsun demin hakeza ortak nesne bahis konusu değil. Sanayide verdiğimiz destekler, kurduğumuz madun yapılar, isteklendirme ettiğimiz hariç satım sebebiyle ülkemizi dünyanın önde mevrut istihsal merkezlerinden birisi durumuna getirmeyi bunlara karşın başardık. Savunmada, göreve geldiğimizde yerlilik yüzdelik 20'ydi, demin yüzdelik 80'e ulaştık. Bu teröristlerle nite baş edeceksin? Bu imkanların olursa edersin. Bunlar yerel tüfek bile yapamıyordu, kılıç bunların hepsini yapıyoruz. 15 Temmuz sonrası baştan yapılandırdığımız yiğit ordumuzla Türkiye'yi bağımsızlığına ve geleceğine korkusuzca bakabilen ortak dünya durumuna bunlara karşın getirdik. Ekonomimizde 85 senedir ayaklarımızda duran prangaları kırarak, boyunduruklardan kurtularak, ülkemizi dünyanın önceki 10 ülkesi arasına sokma hedefimize akla yatkın bunlara karşın gidiyoruz. Türkiye'de 20 senedir verdiğimiz gürültü ile 2 yüzyıllık demokratlık ve kalkınma mücadelesini başarıya ulaştırmaya en benzeyen olduğumuz seviyedeyiz. Bugün dünya şekilde anca nazik ortak noktadayız ki, ya bu mücadeleyi başararak evlatlarımıza gururla doğrulama edeceğimiz ortak 2053 gösterimi kalıt bırakacağız veya güvenlikten sanayiye rastgele bölgede birikimlerimizi tehlikeye atarak baştan muvazenesizlik batağına sürükleneceğiz. Ülkemizi ortak takım yetersiz muhterisin zat steril çıkarları zımnında Kandil'in ve Pennsylvania'nın ‘iktidara geliyoruz' çemkirişlerine maruz bırakanları Allah da affetmez, kavim de affetmez. Milletçe 2023'de hakeza dirimsel ortak tercihte bulunacağız” dedi.

Asgari ücretten işyar ve zor maaşlarına derece kullanmakta olanları fahiş paha altında ezdirmeyecek düzenlemelere gittiklerini tamlayan Erdoğan, “Ocak kocaoğlan bakımından hacısı hocası bu artışların konkre yansımalarını gelirinde ve hayatında görmeye başlayacaktır. Kurun abra kazanmasıyla bundan sonraları kimesne bu bahaneyle abidik gubidik fiyatlandırma ardında koşamayacak. Bankalardaki hesaplarını seviye korumalı mevduata dönüştürenlerin sayısı rastgele gündüz artıyor. Artık piyasalarda ortak elan kontak döviz talebinden meydana gelen ortak dalgalanmanın yaşanmayacağını düşünüyoruz. Ülkeyi sıkıntıya sokma pahasına çeşitli yollara girişme edenlerin de açgözlülüklerinin bedelini ödeyeceklerini uyarmak isterim. Tıpkı seviye kıl payı enflasyonun üstündeki köpüğü de çelimsiz ortak müddette alacağımıza inanıyorum. Böylece çalışanlarımızın ve emeklilerimizin gelirlerinde yaptığımız artışlar aşırı elan manalı bir vaziyete gelecektir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının böylelikle ekonomiye müteveccih şu ifadeleri kullandı:

“Dünyada toptan istihsal ve ticaretin merkezi değişirken Türkiye en çelimli seçenek şekilde öne çıkıyor. Sanayide bulunan fabrikalar birlik sığa geceli gündüzlü çalışırken daim dünkü yatırımlar yapılıyor. İstihdamda müstevli öncesinin fark ilişkin çıkarak 30 milyon sınırına dayandık. Dış ticaretimiz 225 bilyon dolardan ilavesi hariç satım kazanmak kıl payı 500 bilyon dolara ulaştı. Turizmde Akdeniz'deki topu topu rakiplerimizi geçtiğimiz artımlı ortak sezonu geride bıraktık, aşırı elan kârlı olacağına inandığımız dünkü sezona hazırlanıyoruz. Salgının kere açmış bulunduğu ipham arttıkça Türkiye'nin önündeki fırsatlar birer birer hasılata dönüşmeyi sürdürüyor. Tüm dünya; bazısı takdirle, bazısı endişeyle, bazısı nefretle de olsa Türkiye'nin adımlarını yakından izleme ediyor. Deve kuşu kıl payı kafasını eş saplayıp kalmayan ülkemizin, dalında ve ötesinde erbap bulunduğu imkanları, gücü ve potansiyeli hakkı ile doğrulama zeden hacısı hocası bu gerçekleri kavrıyor, görüyor, biliyor. Sıkıntılarımız bunların indinde ümitli kazanmak düşüncesince aşırı sebeplerimiz var. Ekonomide bizi hedeflerimize yavaş yavaş yaklaştıran programımızın bizi nereden nereye taşıdığını yaz aylarına akla yatkın daima baş başa aşırı elan güzel göreceğiz.”

Derya Yetim - Hülya Keklik
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ