USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kontratlı öğretmen ve fiilî öğretmen arasındaki ayrımın ortadan kaldırılacağını belirterek, ”Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik imkanını getiriyoruz. Eğitimlerini mütemmim ve meydana getirilen s?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan öğretmenlere müjde
01-12-2021 16:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde planlı 20. Milli Eğitim Şurası'nda konuştu.

Şuraya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, AK Parti Genel Başkanvekilleri Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş ve 81 ilden mevrut davetliler katıldı. Şuranın yararlı olmasını dileyen Erdoğan, ”Milli Eğitim Bakanı Özer ve ekibini, şuraya dayanaklık etmek verenleri kutlama kartı ediyorum. Şuraya katılacak katılımcılara teşekkürname ediyorum. Şuranın en degaje katılımla eğitimin tamamı paydaşlarını muhasır ortak tatlılıkla gerçekleşmesine değer veriyoruz. Bakanlarımızın çalışmalarını bu hassasiyetle yürüttüğünü kıvançla rüyet ediyoruz. Önerilerini paylaşanlara buradan şükranlarımı sunuyorum.
Şura sonuçlarının çelimli eğitim, çelimli Türkiye mücadelemizde bizlere kılavuzluk edeceğine kalben inanıyorum. Dünyamız toy teknolojilerinde devreye girmesi ve haberleşme imkanlarının yaygınlaşmasıyla beraberce zamanı ortak transformasyon geçiriyor. Tehditlerin de küreselleştiği ortak devir dilimindeyiz. Korona virüs salgını dolayısıyla sonuç 2 yılda tanık olduklarımız bizlere bu gerçeği biberli ortak biçimde hatırlatmıştır. Kısa müddette dünyanın tamamına yayılan müstevli coğrafi pozisyonu gelişmişlik kuru ne olursa olsun tamamı insanlığın bire ortak gemide bulunduğunu göstermiştir. Bu çağda sağlık, terbiye bilimi bilimi ve istihsal ilkin edinmek az daha gelişigüzel bölgede üçgen madun yapıya erbap olmanın önemine her daim beraberce tanık olduk" dedi.

Gelişmiş devletler ilkin edinmek az daha dayanıklı baş döndürücü ülkede afiyet sorunları ve henüz nice probleminin pandemi zamanında baş gösterdiğini anlatım fail Erdoğan, "Dinamik ortak sürç yönetimiyle devletimizde kazançlı yaşamın durmasına izin etmedik. Yüz yüze ve engin terbiye bilimi bilimi faaliyetlerimizin kesintiye uğramasına izin etmedik. Tüm bölgelerde özlük önceliklerimiz politikalarımız özelinde süreci başarıyla yürüttük" ifadelerini kullandı.

"Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak ortak civar kazandıramayız"

Eğitim öğretimde kaliteyi artırmanın önemine yer veren Erdoğan, "Eğitim talim meselemize baş döndürücü henüz geniş, vizyoner ortak tatlılıkla yaklaşmamız gerektiğine inanıyorum. Dünyadaki değişimi, Türkiye'deki dönüşümü görmezden gelemeyiz. Gençlerimize dünün meselelerinden yola çıkarak ortak civar kazandıramayız. Günümüzün öğrencilerini dünün öğrencileri kabil eğitmeye yetiştirmeye kalkarsak istikbalimizin elimizden kaybolma gitmesine engel olamayız. Farklı bilim kaynaklarının yaşamın merkezine bu genişliğinde oturmuş bulunduğu bu günlerde yegâne sesli, yegâne boyutlu eğitimi sürdüremeyiz. Hedefin geçer yurttaş beslemek bulunduğu ortak terbiye bilimi bilimi talim sisteminin bizi geleceğe taşıması belkili değildir. Eğitim öğretimde başarının anahtarı düşünmek, çözümleme etmek, anık cevaplarla sorgulamaktır. Özgüven sahibi, bilgili, erdemli, vicdanlı, çoluk döl aydın yarınlarımızın teminatıdır" halinde konuştu.

"Köklerimizle bağımızı çelimli tutarken gözümüzü ufuktan ayırmadan bu süreci yürütmemiz yönetmemiz önemlidir" diyen Erdoğan, "Ne kimliğimizi, karakterimizi, aslımızı inkar kabil ortak yanlışa düşecek ne de şöhretli mazimizin parıltılarıyla kendimizi avutacağız. 19 sene ilkin ülkeyi diyet sorumluğu üstelendiğimiz de en baş döndürücü değer vereceğimiz dört alandan birinin terbiye bilimi bilimi bulunduğunu anons etmiştik. Milletimize verdiğimiz laflar kabil bunu da gerçeğe dönüştürmenin gururunu yaşadık. En faziletkâr oranı tamamen tahsile ayırdık" ifadelerini kullandı.
Merkezi hile bütçesinin ehemmiyetli ortak kısmının tahsile ayrıldığını anlatım fail Erdoğan, öğrencilere özlük yetenek ve talebine akla yatkın ibret seçilmiş olanağı getirildiğini anlatım ederek, "Bugün talip gelişigüzel öğrenicimiz mübarek kitabımız Kur'an'- Kerim'i ve peygamberimiz yaşamını öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne velilerimiz ibret kitabı ardında koşmuyor. Okulun geçmiş haset ibret sıralarında anık oluyor. Biz çoğaltma notlarıyla okuduk. Teksir makinelerinden o mürekkebin dağıldığı kabul etmek isteyip abilerinizden alamadığınız o notlar bizim düşüncesince felaketti. Paramızı verip kabul etmek isterdik. Üst sınıftaki abilerimiz bizlere o çoğaltma notlarını vermezlerdi. Kırtasiyeden işaret kabul etmek düşüncesince sıraya giderdik, defter yahut işaret düşüncesince güneş verirlerdi. Biz bunları yaşadığımız düşüncesince bundan böyle bu nesle bunu yaşatmayacağız. Sıraların ilişkin kuşe kâğıdı kağıtlardan kitapları koyduk. Aynı acıyı bu göbek yaşamasın istedik. Yardımcı pınar meselesini de çözüme kavuşturuyoruz. Yardımcı kaynaklar, bakanlığımız kabilinden hazırlanır ve evlatlarımıza parasız biçimde dağıtılıyor" dedi.

Okul evveliyat eğitimi de çabucak yaygınlaştırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Bilhassa büyükşehirlerimizde eksikliği mahsus terbiye bilimi bilimi kurumları sayısını henüz da arttırmayı hedefliyoruz. İlkokuldan üniversiteye genişliğinde eğitim- öğretimin gelişigüzel kademesinde attığımız ortak ehemmiyetli hamle da kız evlatlarımızın önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Bu ülkede güya terakkiperver ve özgürlükçü, özde faşist ve tepeden inmeci kesimlerin en baş döndürücü gazabına uğrayanlar hanımlarımız ve kızlarımız olmuştur. Üniversite kapılarına kurulan inandırma odaları bu zihniyetin asıl yüzünü yayınlayan sıkılma belgesi adına hafızalara kazınmıştır. Anne babalar babalar gerektiğinde ceketini satıp kız çocuklarını okutmak istediğinde maddiyattan ilkin bu zihniyetin kavas tavrıyla karşılaşmıştır. Bizim iktidarımız zamanında kızlar beylerden henüz ortak tomar miktarda tahsilden yararlanmaya başlamıştır. Bizim iktidarımızda ilkin Türkiye'de avrat öğretmen oranı yüzdelik 50 altındayken bugün bu miktar yüzdelik 60 bulmuştur. Her bölgede hanımlar henüz baş döndürücü anabolizma edilmektedir. Kız evlatlarımızın terbiye bilimi bilimi oranlarının yükselmesiyle beraberce kız evlatlarımızın yaşamın ayrımlı kulvarlarında üstlendiği roller artacaktır. Türkiye hoppadak ekin birikimiyle tarihiyle değil hedefleriyle vizyonuyla iri ortak ülkedir. Bu hedeflere yetişebilmek düşüncesince elimizdeki en giranbaha hazinemiz bebek ve gençlerimizdir" ifadelerini kullandı.

Öğretmenliğin hoppadak terbiye bilimi bilimi talim sürecinde edinilen detayları sınıfta öğrencilere aktarma etmek olmadığını kail Erdoğan, "Öğretmenlik bilim indinde deneme irfanla çocuklarımızı gençlerimiz geleceğe istihzar mesleğidir. Öğretmen çocuğu kabil görmüş bulunduğu öğrencilere hoppadak öğretmen olmaz, bire ortak vakitte civar çizer, iyiyi hakikatı gösterir. Öğretmen hoppadak akla seslenme etmez, duygulara da seslenme eder. Öğretmenlerimizi terbiye bilimi bilimi sisteminizin esas bina taşları, istikbalimizin de mimarları adına görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Öğretmenlerin taleplerinin, beklentilerinin gelişigüzel devir delik uğrunda tutulduğunu bildiren Erdoğan, "Öğretmenlerimizin mahiyet haklarını artırmayı, finansal ve içtimai imkanlarını artırmayı, emek vermek şartlarını iyileştirmeyi boşlama etmiyoruz. Bu doğrultuda sonuç 19 yılda zamanı adımlar attık. Başkaları, öğretmenlerimizi tehditle meşgulken kılıç sonuç adına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde ortak müjdemizi henüz terbiye bilimi bilimi camiamızda paylaştık. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu çelimsiz müddette meclisimizin takdirine sunacağız. Bu kodifikasyon yardımıyla öğretmenlerimiz tarihte geçmiş kere şümullü ve totaliter ortak manzume kanununa kavuşacaklar. Öğretmenlerimiz bulunan haklarına ekleyerek toy mali, içtimai ve mahiyet hakları sağlayacaktır. Öğretmenliği kariyer mesleği adına tanımlayarak adaylık, bilirkişi muallimlik başmuallimlik sahalarında hakları, görevleri, sorumlukları netleştiriyoruz. Aynı biçimde öğretmenlikle namzetlik tahammül imtihanını ortak kenara bırakıyoruz. Bunun adına öğretmenlerin mesleksel gelişimleri temelinde ortak izlence uygulayarak adaylarımıza dayanaklık etmek olacağız. Öğretmenlikte 10 yılı doldurmuş öğretmenlerimize bilirkişi muallimlik getiriyoruz. Eğitimi başarıyla tamamlayan, sınavdan başarıyla sabık öğretmenlerimiz hem evre ilişki hem maaşlarında bin liralık artma olacak. Yüksek kıstak yapmış öğretmenlerimiz sınavdan affedilmiş tutulacaktır. 10 salname bilirkişi öğretmenler eğitimlerini tamamlayıp sınavda değerli oldukları takdirde başmuallim unvanıyla fariza yapacaklardır. Bu öğretmenlerimize arttırma evre verecek maaşlarında 2 bin liralık artışa gideceğiz Doktora yapmış öğretmenlerimiz bu sınavdan affedilmiş tutulacaktır. Böylece öğretmenlerimize kariyer basamaklarında aksiyon olanağı sunarken lisansüstü terbiye bilimi bilimi düşüncesince baş döndürücü ehemmiyetli teşvikler vereceğiz. Birinci derecedeki öğretmenlerimizin ek göstergelerini henüz ilkin lakırtı erdiğimiz kabil 3600' çıkarıyoruz. Ayrıca Sözleşmeli öğretmen ile eylemli öğretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi iş hariç, mahiyet hakları, atamalar, bahane tayinleri ilkin edinmek az daha kontratlı öğretmenlerimiz eylemli öğretmenlerimizle bire ortak haklara erbap olacaklar" dedi.

İLGİLİ HABER
Cumhurbaşkanı Erdoğandan minimum ecir açıklaması! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan minimum ecir açıklaması!
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ