USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sulh düşüncesince 5 günce derin diplomasi trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 günün geride kalmış olduğu Rusya-Ukrayna cenginde barışın tesisi düşüncesince Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ilkin iktisap etmek kadar nice liderle telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sulh düşüncesince 5 günce derin diplomasi trafiği
10-03-2022 18:09
Ankara

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Şubat'ta süregelen Rusya-Ukrayna cenginde ateşkesin sağlanması, bölgeden sivillerin tahliyesi ve barışın tesisi düşüncesince yürüttüğü diplomatik çalışmaları, bugünkü görüşmeleri ve Antalya Diplomasi Forumu'yla sürdürecek.

Dünyanın gözü Antalya'daCumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e 'acil ateşkes' çağrısıCumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile telefonda görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Johnson ile telefonda görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Michel ile görüştüCumhurbaşkanı Erdoğan, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile telefonda görüştü

Rusya-Ukrayna geriliminin karşı günlerinden itibaren arsıulusal arenada derin değinme trafiği tay tay arabası Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kapsamda ahit Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le düzentileme yemeğinde ortak araya gelecek.

Çankaya Köşkü'ndeki yemekte savaşın sona erdirilmesi düşüncesince atılabilecek adımların yanı esna diyalekt tesirleri ele alınacak.

Erdoğan TSİ 18.30'da ise ABD Başkanı Joe Biden ile telefonda görüşecek. Bu görüşmenin gündemi de Rusya-Ukrayna Savaşı olacak.

Diplomasi trafiği Antalya'da da bitmeme edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, erte ise evren gündemindeki en ehemmiyetli diyalekt ve global meselelerin başıboş ortak platformda hal odaklı tartışılacağı Antalya Diplomasi Forumu'na katılacak. Erdoğan'ın forumdaki gündemi de Rusya-Ukrayna savaşını sona erdirmek düşüncesince yapılacak icraat olacak.

Erdoğan'ın temasları, 13 Mart Pazar haset İstanbul'da mihman edeceği Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve 14 Mart Pazartesi haset Ankara'ya resmi ziyarette bulunacak Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bitmeme edecek.

Zelenskiy ve Putin'le meydana getirilen görüşmeler

Erdoğan, 24 Şubat sabahı Rus ordusunun başlatmış olduğu Ukrayna topraklarına müteveccih saldırının arkası esna karşı yerine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde birtakımı bakanlar ve kurmaylarıyla asayiş zirvesine riyaset etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, henüz sonradan karşı yerine Ukrayna'nın Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile telefonda görüştü. Zelenskiy ile ikinci musahabe 26 Şubat'ta yapıldı. Erdoğan, henüz aşkın dirilik kaybının yaşanmaması ve Ukrayna'nın henüz aşkın dokunca görmemesi düşüncesince mütareke ilanı noktasında güç gösterdiklerini anlatım etti. Erdoğan, 4 Mart'ta Zelenskiy ile ortak telefon görüşmesi henüz gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 6 Mart'ta telefonda görüştü. Erdoğan toplantıda Putin'e, Ukrayna problemininin ortak an önce barışçı yöntemlerle çözümü dair herhangi ortak çeşitli katkıyı hazırlamaya anık olduklarını belirtti.

Acil ortak umumi ateşkesin bölgedeki insanca endişeleri gidermenin yanında, politik hal arayışlarına da okazyon vereceğini anlatım fail Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hep beraberce barışın alternatifini açalım." çağrısını yineledi.

Diğer liderlerle temaslar

Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya ile Ukrayna heyetleri arasındaki karşı müzakerelere ev sahipliği önleyen Belarus'un Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Litvanya Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Moldova Cumhurbaşkanı Maia Sandu, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile de telefonda görüştü.

Öte taraftan Erdoğan, Ankara'da mihman etmiş olduğu Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile Rusya-Ukrayna savaşına bağlı düşünüm teatisinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ