USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni sene mesajı: Milletimize şişman ve çelimli Türkiye'yi üstenme e

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, millete 2023 hedeflerini, Türkiye'yi dünyanın en iri 10 ekonomisi arasına sokmayı, iri ve çelimli Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu kalıt bırakmayı üstlenme ettiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni sene mesajı: Milletimize şişman ve çelimli Türkiye'yi üstenme e
31-12-2021 11:04
İstanbul

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sene zımnında yayımladığı görüntülü mesajda, borda bordaya yılı elan geride bırakırken adamlık ve budun düşüncesince elan iyi, elan güzel, elan huzurlu, elan gönençli borda bordaya yıl olması temennisiyle 2022'ye girmenin hazırlıklarını yaptıklarını söyledi.

Miladi yıl değişimlerini bire borda bordaya sürede borda bordaya saymanlık ve denetleme vesilesi adına gördüklerini tabir fail Erdoğan, "2022 yılının milletimizle beraberce bütün adamlık düşüncesince hayırlara okazyon olmasını Rabb'imden yakarma ediyorum." dedi.

Geride çoğaltmak neredeyse olunan 2021'i, borda bordaya eskiden yıl neredeyse koronavirüs salgınının gölgesi altında geçirdiklerini anımsatan Erdoğan, bu yıl salgına arttırma adına hava değişikliğinin kere açmış yer aldığı afetler, türlü ülkelerdeki istikrarsızlıklardan meydana gelen gerilimler, sonsuz huruç dalgalarının kere açmış yer aldığı biberli sahneler neredeyse yeni yahut başlamış olan sıkıntılarla da yüzleştiklerini anlattı.

Erdoğan, toptan hile ve iktisat sistemi, 2008 para krizi, Suriye ve Afganistan ilkin iktisap etmek neredeyse bunalım bölgelerinde maruz biçimsiz imtihanlar, müstevli sürecindeki beceriksizlikler neredeyse hadiselerde yer aldığı neredeyse sabık senenin da köklü sarsılmaya bitmeme ettiğini belirterek, "Gelişmiş devletlerin İkinci Dünya Savaşı sonrası kasılma ettikleri bolluk ve asayiş düzeninin insanlığın kalanının acısı, sefaleti, itirazı pahasına yürüyemeyeceği 2021'de bütün açıklığıyla ortaya çıkmıştır. Ziya Paşa'nın söylediği neredeyse 'İdrak-i meali bu önemsiz akla gerekmez, çünkü bu mizan bu denli sikleti çekmez.' Evet, menfaatlerini mütekâmil devletler adına nitelendiren ancak gerçekte o denli da çelimli olmadıkları mahsus devletlerin bundan böyle dünyanın alın karşıya bulunmuş yer aldığı krizleri yönetemeyeceği, inkarı beklenen sıfır borda bordaya gerçektir." niteleyerek konuştu.

"Bu cins hayret sarsıntılarla alın karşıya elbette ki olacağız ancak kılıç hazırlıklıyız"

Türkiye'nin, bu toptan ışık zarfında hem asayiş krizlerini hem afiyet krizini hem siyasal ve içtimai sınamaları başarıyla atlatan borda bordaya şehir adına kendini müspet yönde ayrıştırmayı başardığını vurgulayan Erdoğan, "Hatırlarsanız müstevli krizinin geçmiş çağında peçe ve tıbbi malzeme, elan sonradan şifahane yatağı ve afiyet hizmeti, arkası sıra da telkih kargaşası ortaya çıktığında kılıç vakitlice aldığımız tedbirler ve attığımız adımlar yardımıyla hepsinin de üstesinden gelmiştik. kent hastanelerimiz, müstevli çağında afiyet hizmetlerinin, borda bordaya hakkın namına getirilmesinde ehemmiyetli roller üstlendi. Hamdolsun öz aşımız TURKOVAC'ı da imal ederek aşının sürekliliği dair bütün istifham işaretlerini ortadan kaldırdık." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bununla yetinmeyerek ülkeyi yatırım, istihdam, üretim, ihracat, akan borda bordaya tomar sabah akşam borda bordaya nema sürecine sokarak ekonomide de zamanı borda bordaya tahavvül başlattıklarını dile getirdi.

Altyapısını sabık 19 yılda ülkeye kazandırdıkları kitap ve hizmetlerin oluşturduğu bu kazançlı dönüşümü kararlılıkla sürdürdüklerine dikkati çekici Erdoğan, şunları aktardı:

"Elbette rastgele zamanı değiş neredeyse bu süreçte de sancılar, sıkıntılar, bedeller ortaya çıkmıştır. Türk ekonomisinin etraflıca süredir sunulan kalmış yer aldığı saldırılar yüz bu cins hayret sarsıntılarla alın karşıya elbette ki olacağız ancak kılıç hazırlıklıyız. Nitekim döviz kurunda yaşanmış olan memleketimiz ekonomisinin gerçekleriyle ve ilerleyişiyle ahenkli sıfır dalgalanmayı başıboş ortalık kuralları çerçevesinde aldığımız tedbirler paketiyle ortadan kaldırdık. Hedefimiz yatırımcılarımızın, üreticilerimizin, işletmelerimizin, yurttaşlarımızın önlerini görerek, ekonomideki atılımımıza en efdal katkıyı sağlayabilecekleri denge ve emniyet iklimini mihman kılmaktır. Her ne denli dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla yurttaşlarımıza ağır zararlar ettiren borda bordaya eğin öz aklı sıra yeni sinsilikler, yeni oyunlar ardında koşsa da bu emniyet ve denge iklimini kökleştirmekte kararlıyız."

"Fahiş paha oyunlarıyla mücadelemizi de akıcı sürdüreceğiz"

Asgari ücrette ve maaşlarda icra ettikleri zamanı artışlarla çalışanların, ihracata verdikleri destekle üreticilerin, yatırımları ve istihdamı teşvikle çalıştıran ve iştirakçi kesiminin indinde olduklarını gösterdiklerini tamlayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Küresel mal fiyatlarındaki çoğalma indinde kurdaki muvazenesiz yükselişin tetiklenmesiyle ortaya çıkan fahiş paha oyunlarıyla mücadelemizi de akıcı sürdüreceğiz. Türkiye'yi dünyanın en şişman 10 ekonomisi arasına sokarak hedeflerine ulaştırmakta kararlıyız. Ülkemizin borda bordaya süredir yaşamış yer aldığı ve yaşamın düzgülü akışına akıllıca sıfır siyasi, sosyal, diplomatik, askeri, kazançlı birçok hadisenin ardında ülkemizi bu amacından tenkil maksadı bulunduğunu baş döndürücü dobra biliyoruz. Allah'ın katkısı ve milletimizin desteği ile geride bıraktığımız rastgele engel, bozduğumuz rastgele tuzak, yırtıp attığımız rastgele ziyasız senaryo bizi şişman ve çelimli Türkiye'ye az buçuk elan yaklaştırmaktadır. Geçmişte bu ülkenin önünü siyasal istikrarsızlıkların sembolü durumuna mevrut koalisyonlarla, darbelerle, vasilik düzeniyle, içtimai kırık hatlarını derinleştirmekle kesenlerin çabaları bundan böyle işe yaramıyor.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sembolü durumuna geldiği yeni Türkiye, ehil yer aldığı çelimli demokratlık ve kalkınma zemini üstünde öz geleceğini öz iradesiyle tespit azminden ödünleme vermeden için bitmeme ediyor. Halkımıza borda bordaya tane vaatleri emektar Türkiye'yi arka getirme olanların önündeki en şişman engel, milletimizin aha bu iradeye düzen bağı sıkıya ehil çıkmasıdır. Biz milletimize, 2023 hedeflerini, ülkemizi dünyanın en şişman 10 ekonomisi arasına sokmayı, şişman ve çelimli Türkiye'yi, yeni nesillere 2053 vizyonunu kalıt bırakmayı üstlenme ediyoruz. Bizimle bu gösterimi paylaşacak hep beraberce beraberce kere yürümeye, rakiplik edecek hep beraberce de yarışmaya hazırız."

"Rabb'im soluk ve milletimiz dayanak noktası verdikçe ülkemize misyon etmeyi sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2022'nin, 84 milyon insanoğlunun hepsi düşüncesince görüntü ettikleri güvenli, huzurlu, mutlu, gönençli günlere erişecekleri borda bordaya yıl olacağını dile getirerek, "Milletçe verdiğimiz emeklerin ehil olduğumuz kitap ve hizmetlerin, yaptığımız fedakarlıkların, çektiğimiz çilelerin karşılığını fazlasıyla alacağımız borda bordaya devre giriyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına kavuştuğumuzda bu doğruyu baş döndürücü elan açık göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'yi hedeflerine yaymak düşüncesince rastgele yıl yer aldığı neredeyse 2021 senesinde da emlak zarfında ve emlak haricinde katı baş döndürücü programa katıldıklarını ve düzentileme yürüttüklerini aktaran Erdoğan, emlak zarfında 26 şehre 34 yolculuk gerçekleştirerek, hem milletle kucaklaşıp özlem giderdiklerini hem de inşası tamamlanan kitap ve hizmetlerin açma törenlerine katıldıklarını kaydetti.

Yurt haricinde 13 değişik ülkeye 14 yolculuk yaparak Türkiye'nin doğruluk ve menfaatlerini elan ileriye taşıyacak temaslar gerçekleştirdiklerine ayraç fail Erdoğan, "Bunların indinde Ankara ve İstanbul'daki programlarımızla milletimize akıcı misyon sunacak icraat yürüttük. Rabb'im soluk ve milletimiz dayanak noktası verdikçe ülkemize misyon etmeyi sürdüreceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mesajını, "Sözlerime sonuç vermeden evvela 2021 yılı zarfında müstevli ve elbette afetler ilkin iktisap etmek neredeyse türlü sebeplerle ölüm fail bütün vatandaşlarımıza, el yurtlarını koruma ederken şehadete revan kahramanlarımıza Allah'tan yağmur diliyorum. Bu yıl zarfında doğan evlatlarımıza, anneleriyle babalarıyla sevdikleriyle sağlıklı, mutlu, hayır borda bordaya dirim dilek ediyorum. Yeni senenin milletimize ve bütün insanlığa hayat ve bolluk getirmesi duasıyla hepinize sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla." niteleyerek tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ