USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cezayir'de etkin Türk işçilerle birlikte araya geldi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2021 yılı sonu itibarıyla memleketimiz firmalarının ülke haricinde gerçekleştirdikleri yatırımın kapital konumu 46,5 bilyon dolara ulaşmıştır." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Cezayir'de etkin Türk işçilerle birlikte araya geldi
26-06-2022 02:04
Oran

Cezayir'in Oran şehrinde yan yana Türk firmasının çıpa polat endüstri Cezayir istihsal tesisini gezen ve yetkililerden bilim düzlük Oktay, peşi sıra tesiste etkin Türk işçilerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek konuşmasına başlamış bulunan Oktay, Afrika'nın en iri demir-çelik tesisine emeğiyle kuvvet veren çalışanlarla yan yana arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Oktay, Türkiye ve Cezayir'in 5 yüzyıllık zamanı bağlara erbap bulunduğunu belirterek, arkadaş ve karındaş iklim Cezayir ile ilişkilere maksimum ehemmiyet atfettiklerini aktardı.

Türkiye'nin Cezayir ile ilişkilerinin elden dü ülkenin değil, bulunmuş olduğu bölgenin barış, muvazene ve refahı itibarıyla elzem bulunduğunun altını çizen Oktay, şunları söyledi:

"İki iklim arasındaki ilişkiler, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cezayir Cumhurbaşkanı Sayın Abdülmecid Tebbun'un önderliklerinde derece derece şimdi da gelişiyor. Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Sayın Tebbun'un ülkemizi ziyareti ve Sayın Cumhurbaşkanımızla gerçekleştirdiği temaslar, peşi sıra katıldığımız iş forumundaki sinerji, bunu kesin namına göstermiştir. İlişkilerimizde yakalanan ivmenin sürmesi düşüncesince dü iklim iş insanlarının iş birlikleri ve bu iş birliklerinde oranı bulunan kâffesi personelin yan yana tane hiçbir hikayeleri, ehemmiyetli ve etkilidir. Dünyada kadem basılmamış arazi bırakmayan, aut envestisman karşılayıcı ve dayanıklı baş döndürücü ülkede istihdam meydana getiren hususi sektörümüzle alım çalım duyuyoruz. Bizi dünyanın ciharıyek indinde temessül fail siz çalışanlarımızla alım çalım duyuyoruz. 2021 yılı sonu nedeni ile türkiye firmalarının gayrimenkul haricinde gerçekleştirdikleri yatırımın kapital konumu 46,5 bilyon dolara ulaşmıştır. Kuzey Afrika ülkelerinin yekûn içindeki oranı yüzdelik 4,1 düzeyindedir.

Bugün Cezayir'deki Türk yatırımları 5 bilyon dolara kazanmış durumda, halen de artarak bitmeme etmektedir. Bu Türkiye'nin de büyüklüğünün yan yana göstergesidir. Yeter mi? Yetmez. Yapılan yatırımları görüyoruz. Şimdiye derece meydana getirilen yatırımların yan yana bu kadarını şimdi bitmeme fail tesislerde görüyorsunuz. 2 bilyon dolarlık arttırma yan yana yatırımdan bahsediyoruz. Bir Türk iş insanının çalışanlarıyla baş başa yan yana başka karındaş ülkede kurduğu baş döndürücü çelimli yan yana bağdır bu. Bir başka karındaş iklim üstünden dünyaya açıldığı başka yan yana geçek merkezdir ve ülkenin ihracatının 4'te 1'ini yan yana Türk firmasının gerçekleştiriyor olması göz kamaştırıcı yan yana alım çalım kaynağıdır. Öyle yan yana tesiste çalışıyorsunuz ki, burada sizin emeğiniz var. Geçtiğimiz köprüde, iklim yolunda, karaca yolunda, çıpa yolunda, etrafta gördüğünüz kâffesi dünyada sizin yan yana halde emeğiniz var."

"Ülkede çalışkanlık yayınlayan 1400'den yan yana tomar Türk firması var"

Oktay, Cezayir'in Türkiye ile yan yana başıboş yahut tercihli tecim anlaşması olmadan Türkiye'nin Afrika'daki yatırımlarının iri kısmına ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, "Bir de düşünün tercihli tecim anlaşmasını imzaladığımızı yahut başıboş tecim anlaşmasını imzaladığımızı önümüzde hiçbir kimesne duramaz." dedi.

Cezayir'in ve Türkiye'nin gelişmesini istemeyenlerin, bunun önüne yan yana engel, teras çekmeye çalışacağını bildiklerini kaydeden Oktay, şunları dile getirdi:

"Buna karşın kılıç bu evliliği gerçekleştireceğiz. İki iri gücü yan yana araya getireceğiz ve inşallah bu kalkınma hamlesini hem Türkiye’den hem Cezayir’den hem Afrika kıtasından kâffesi dünyaya duyuracağız. Önümüzde hiçbir kimesne duramayacak. Ülkede çalışkanlık yayınlayan 1400'den yan yana tomar Türk şirketi, 30 bini yan yana hayli Cezayirli kardeşimize de istihdam sağlıyor. Cezayir'deki en iri ecnebi yatırımcı, arazi yağı ve katıksız kavara dışarı tutulduğu devir ne bahtiyar ki bizim ülkemizdendir. Tosyalı Holding, Tayal SPA ve Hayat Kimya kabilinden ülkemizin sektöründe reis şirketler Cezayir'de değişik sektörlerde ehemmiyetli yatırımlarda bulunmakta, ülkenin ihracatına da yardım sağlamaktadır. Cezayir yönetimi de şirketlerimizin Cezayir ekonomisi düşüncesince taşımış olduğu önemin farkında. İnşallah önümüzdeki dönemde, bulunan tabloyu şimdi da büyütecek, aykırı acemi envestisman projeleriyle bu sayıları şimdi da ileriye taşıyacağız."

"Bu tesis, girişimcilerimizin ufkuna ve vizyonuna değgin beklenti donör yan yana örnektir"

Fedakar ve özveren çalışanların emekleriyle birinci sınıf ürünlerin, kompetitif tutarları ve güvenilirlikleriyle derece derece baş döndürücü şimdi yan yana tomar ölçüm topladığının altını çizen Oktay, ülkenin en iri demir-çelik üreticisi bulunan şirketin Cezayir ekonomisine iri yardım sunan koskoca tesisin Türk iş dünyası düşüncesince yan yana denk yapılanma ettiğini söyledi.

Oktay, Cezayir'deki en iri ecnebi yatırımı yapılanma fail bu tesisin, girişimcilerin ufkuna ve vizyonuna değgin beklenti donör yan yana dayanıklı olduğuna dikkati çekerek, şöyleki bitmeme etti:

"Tosyalı kabilinden örneklerin çoğalması düşüncesince gerekseme duyulan, ahacık buradaki coşku ve motivasyondur. Ülkemizin aydın yarınlarına bulunan inancımızı güçlendiren bu dinamizmdir. Türkiye öz sınırları içerisine kaçınık yan yana iklim değildir. Dost ve karındaş coğrafyalarda ekonomik, toplumsal ve kültürel bağlarımızı şimdi da güçlendiriyoruz, güçlendirmeye de bitmeme edeceğiz. Küresel ölçekte iş karşılayıcı firmalarımızın sayısının artmasına desteklerimizi Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürdüreceğiz. Türkiye'den, ailelerinizden ve sevdiklerinizden uzakta, karşı teriyle ekmeğinizi düzeltmek düşüncesince hız gösteriyorsunuz. Sizlerin buradaki varlığı bizim düşüncesince alım çalım kaynağıdır. Tosyalı markasının buradaki başarısı, siz kıymetli ziyaretçilerimizin emekleriyle muhtemel olmaktadır. Hepinizin sağlığı, selameti ve talepleri düşüncesince Büyükelçiliğimizin kapısı sizlere değme devir açık. İnşallah andıran yan yana vakitte faaliyete geçecek Oran Başkonsolosluğumuzla da devletimizi baştan sona yanı başınızda bulacaksınız. Böylece değme ayrışık konsoloshane işlemlerinizi Oran şehrinde temin olanağına kavuşacaksınız. Geçtiğimiz haftalarda Oran-İstanbul seferleri de baştan başladı. İnşallah en endamsız müddette icap pervaz sayılarında, gerekse de bilet fiyatlarında müstevli önceleri şartlarını baştan yakalayacağız."

Akdeniz oyunları

Türkiye'nin 19'uncu Akdeniz Oyunları kapsamında, 321 sporcuyla Cezayir'de bulunduğunu aktaran Oktay, okçuluktan biniciliğe, halterden güreşe 24 değişik branşta temessül edileceğini belirtti.

Oktay, en iri temennisinin sporcuların Akdeniz Oyunları podyumunda, İstiklal Marşı'nı gururla dinletmesi ve ay duru bayrağı en üstteki göndere çekmeleri bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Müsabakaları izleme ederek bu coşkuya eş olacağınıza şüphem yok. Sporcularımız, Oran'da sahaya, ringe, mindere çıktığında yüreklerimiz baştan sona baş başa onlarla atacak. Türkiye Akdeniz Oyunları kafilesinin değme yan yana üyesine başarılar diliyorum. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık. Sadece Cezayir'de değil kâffesi Afrika'da Türk girişimcisinin itibarını en akilane halde temessül ediyorsunuz. Bu vesileyle bu tesisi kurmaya müteveccih azim ve gayretlerinden ötürü Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Fuat Tosyalı'yı, kadrosunu ve siz giranbaha mensupları yan yana defa şimdi kutlama kartı ediyorum. Önümüzdeki devirde Cezayir'deki Türk yatırımlarının enerji, sürdürülebilir enerji, madencilik, bankacılık, ekincilik ve keyif sektörlerinde de yoğunlaşmasını bekliyoruz."​​​​​​​

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ