USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomi üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden geleceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, "Nasıl ki defans sanayinde yapılmaz denilenleri yaptıysak, iktisat üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip ayrımsız halde bunları da tarihe gömeceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ekonomi üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden geleceğiz
14-12-2021 20:59
TBMM

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Genel Kurulunda, Cumhurbaşkanlığı ile ilişkin ve ilgilendiren firmaların 2022 yılı bütçelerini sundu.

Bütçeye yararlı eleştirileriyle yardım verici milletvekillerine teşekkürname fail Oktay, "Muhalefeti eleştirip, kaçtığımızı anlatım ettiler. Bizim birlikte yere kaçtığımız yok. Biz buradayız, bizzat ego de buradayım. Buradayız, 2 aydır Meclisteyiz. El, dizi film hareketleri yapıp, konuşup kaçan birtanesini arıyorsanız, o ego değilim. Başka bölgelere bakmanız gerekiyor. Akıllara ziyan, adaba ekşi gelişigüzel muhtelif hakaretten sonradan kelimesiz kalmamızı bekliyorsanız, kusura bakmayın. Hiç kimesne bizlerden bunu beklemesin. Muhalefetin eleştirilerine cevabımızı küstahlık şekilde nitelendiren hatibe ifadelerini kelimesi kelimesine reddetme ediyorum. Bunu da günlüğüne yazarsın." diyerek konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bütçe sunumunu bizzat yapmamasının esasen yeniden sorulduğunu anımsatan Oktay, "Bu 4'üncü bütçemiz, 4 senedir da bire birlikte istifham soruluyor. ABD'de de olsun, Fransa'da da olsun yahut öteki nice ülkede de bütçe teklifi hassaten Cumhurbaşkanlığı yahut riyaset sistemlerinde bütçe teklifi Cumhurbaşkanı çeşidinden Meclise, Kongreye mukayyet şekilde sunulmaktadır fakat peşi sıra Cumhurbaşkanı Meclise gelmez. Bütçeyle görevlendirdiği birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı yahut Bakan icra namına bütçeyi Mecliste savunur. Biz de bunu yapıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Bütçe düşüncesince "Sarayın bütçesi, birlikte tane adam" az daha tanımlamaların kullanıldığını aktaran Oktay, bütçenin birlikte tane birlikte kişinin, birlikte tane birlikte kurumun bütçesi olmadığını, halkın bütçesi bulunduğunu söyledi.

Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 24 vakit budun düşüncesince çalışan, üreten ve canlı birlikte düzlük olduğuna dikkati çekti.​​​​​​​

Bütçenin, Türkiye'ye müteveccih tehditleri sınırların hem ortamında hem de haricinde belirleme ve giderilmiş fail Milli İstihbarat Teşkilatı'nın birer muhacim az daha etkin düzenleme personeli bilinmeyen kahramanlarının, şehitlerinin bütçesi bulunduğunu dile getiren Oktay, konuşmasını şöyleki sürdürdü:

"Uluslararası yatırımları ülkemize çekerek istihdam, dış satım ve büyümeyi destekleyen devim bilimi kurumumuz Yatırım Ofisini barındıran bütçemiz ast yapıdan enerjiye, gayrimenkulden bilim ve yazışma teknolojilerine, envestisman düzlük tamamı sektörlerimizin yücelme sebebidir. 'Bu millete kibar değil hizmetkar olmaya geldik' diyen Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gelişigüzel birlikte kuruşu milletimizin beklentileri, refahı ve geleceği düşüncesince harcanacak bütçemizin şimdiden iyi olmasını diliyorum."

"Türkiye sabık 19 yılda gelişigüzel bölgede şişman ilerlemeler kaydetti"

Ekonomi politikaları dair odaklanan eleştirilere de yer veren Oktay, Türkiye'nin sabık 19 yılda gelişigüzel bölgede şişman değişimler yaşadığını, ilerlemeler kaydettiğini belirtti.

Milletin özgürlükleri, refahı, istikrarı dair yaşanmış bulunan nazar boncuğu gelişimin havadan olmadığını, birlikte günde gerçekleşmediğini vurgulayan Oktay, "Cumhurbaşkanımız liderliğinde atılmış gelişigüzel birlikte adımın peşinde maruz şişman birlikte uğraş ve meydana getirilen fedakarlıklar vardır. Yıllarca asayiş teknolojileri ve defans ürünleri dair ambargolara sunulan bırakıldık ve en ihtiyacımız bulunduğu anda muktezi teçhizatı da hazırlık edemediğimiz vakitler oldu. Bunu ali Meclisimizin gelişigüzel birlikte üyesi de iyice bilirler, 84 milyonun gelişigüzel birlikte ferdi de unu iyice bilir. Sizler bilmiyor olabilirsiniz, yabancısı kazanmak beklenir değil de unutmuş olabilirsiniz." ifadesini kullandı.

Eskiden Türkiye'nin Avrupa ilkin kazanmak az daha gayrimenkul haricinde meydana getirilen yenilikleri geriden izleme etiğini kail Oktay, "Üretilen değişen teknolojinin hemen pazarı şekilde tanıdık birlikte gayrimenkul iken, çağ hemen defans teknolojileri değil bilim yazışma teknolojileri de karışma dayanıklı aşırı bölgede kılavuz gemisi konumda olmayı konuşuyoruz." diyerek konuştu.

Türkiye'nin kaynaklarını yatırıma, istihdama, üretime, tasarıma ve ArGe'ye para aktarımı kararlılığında bulunduğunu tamlayan Oktay, "Bu kararlılığını uygulamaya giymek düşüncesince de istediği gelişigüzel denemede muhtelif şantaj ve zılgıt politikalarıyla karşılaşmış bulunan Türkiye, gerçeklerinden sönümsüz ekonomi, siyasetçi ve siyasetçi asayiş politikalarını kadir etmek düşüncesince mücadelesini sürdürmektedir. Son 19 yıldaki çelimli siyasetçi dilek ile ve hassaten Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hemen sonra özlük gerçeklerimize makul mücadeleyi verebilecek dirayet, azim ve olanakları mevcuttur. Türkiye'nin yıldırı örgütleri ile mücadelede geldiği seviye, afetlere karışma hızı ve Kovid-19 bunalım yönetimi az daha bölgelerde somutlaşan, ağır senelerde hal çoğaltma kabiliyetimiz milletin teveccühüne mazhar olmaktadır." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin ekonomide yatırım, istihdam, üretim, dış satım ve faiz odaklı kalımlı istikrarı hedeflediğini aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Sanayi istihsal endeksi ekimde maaş bazda yüzdelik 0,6, salname bazda yüzdelik 8,5 artma gösterdi. Ekim ayında 3,16 bilyon dolar akan birlikte tomar vererek ödemeler dengesinde akıbet 3 senenin en efdal akan birlikte tomar rakamına ulaştık. 'Cari birlikte tomar maruz dönemleri daim krizler izleme etmiştir.' Biz de şurası söyledik, 'Cari birlikte tomar verici vakitlerde krizlerin izleme etmiş bulunduğu devre bire birlikte sürede küçülmenin yaşamış bulunduğu dönemlerdir. Bu da normaldir zaten.' Hem büyümeyi hem de efdal büyümeyi gelmek ve bire birlikte sürede akan birlikte tomar veriyor kazanmak bu maharettir. Bunu da almak lazım. Hedefimiz ödemeler dengesindeki iyileşmeyi sürdürülebilir ve kalımlı kılmaktır. Nasıl ki defans sanayinde yapılmamaktadır denilenleri yaptıysak, terörü finiş noktasına getirip vasilik planlarını yırtıp attıysak, tutum üstündeki manipülatif etkilerin de üstesinden gelip bire birlikte biçimde bunları da tarihe gömeceğiz. Yalnızca milletimizin kazandığı, kazancın topluluğun tamamı kesimlerine yayılmış bulunduğu birlik ari ve gönençli Türkiye yürüyüşümüzü kararlılıkla sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ