USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 'EYT hakkında sorunu 1-2 haftada çözeceğiz'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, minimal ücrette 2022 Ocak ayına layıkıyla kıyaslandığında yüzdelik 100 artma yaptıklarını dile getirerek, “Emeklilikte hoşnutluk takılanlar hakkında sorunu da gır verdiğimiz üzere sene bitmeden 1-2 hafta içinde çözüme kavuşturacağı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 'EYT hakkında sorunu 1-2 haftada çözeceğiz'
23-12-2022 19:09

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ortak kol film film ziyarette mevcut olmak neredeyse Ankara'nın Çubuk ilçesine geldi. Ziyaretinde Oktay'a AK Parti Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan ve Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş zevcelik etti. evvel ilçedeki Camii Kebir Camisi'nde cuma kılan Oktay, namazın peşi sıra Yavuz Selim Mahallesi sakinlerinden Satı Aydın ve Eski Yavuz Selim İlköğretim Okulu Müdürü Nurettin Korkmaz'ın cenaze namazına katıldı. Ardından AK Parti İlçe Başkanlığına sabık Oktay, burada partinin organizasyon personelleri ile geveze etti. AK Parti İlçe Başkanlığında Özcan ve Demirbaş'tan bilgelik aldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, elan sonraları esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Fırın, emlak, taşıt kiralama, çay evi, elektrikçi, möble hakkında çalışkanlık yayınlayan dükkanlara girerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını iletti. Vatandaşların öneri, düşünce ve fikirlerini dinleyen Oktay, onlardan ortak arzuları olup olmadığını sorarak, problemlerini ve şikayetlerini derece aldı. Vatandaşlardan ve esnaftan çoğunlukla duyduğu Çubuk Metrosu sorunu ile alakalı olarak, “Ankara Büyükşehir Belediyesi rolü bulunan bu metroyu yapmazsa bizlere Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı şekilde el atarız bu olaya” ifadelerini kullanan Oktay, ortak çay ocağında Çubuklularla geveze etti. Oktay, esnaf ziyaretinden sonraları AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığı çeşidinden planlı 'Vatandaş Buluşması'na katıldı.

“Emeklilikte hoşnutluk takılanlar (EYT) ile alakalı sorunu da 1-2 hafta içinde çözeceğiz.”

Oktay burada icra ettiği konuşmada, 20 senedir söyledikleri sözlerin peşinde durduklarını belirterek, “Her güneş ortak başka şehirde, sayımsız yatırımı milletimize kazandırıyor muyuz? Kazandırıyoruz. Bir güneş turizmde ortak güneş ihracatta cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırıyoruz. Mega projelerle Ankara'mız engelleme topu topu şehirlerimizin üretimini dünyaya açtık. Asgari tutara 6 ay ilkin yaptığımız artıştan sonraları dün yüzdelik 55 kabil üstün dereceli ortak artma elan yaptık. Artış payı 2022 yılı hanuman ayına layıkıyla kıyasladığımızda yüzdelik 100 artma yapmış olduk. Emeklilikte hoşnutluk takılanlar ile alakalı sorunu da uydurma verdiğimiz kabil sene bitmeden 1-2 hafta içinde çözüme kavuşturacağız.” dedi.

“Türkiye'nin aleyhindeki kampanyalara gereç verenlerden Ankara'ya ortak müfit muhtemel mi?”

“Millete fariza yerine çakılmış ortak tane çivileri bulunmadığı şekilde içi gereksiz reklam ajansı projeleriyle parlatılarak, pohpohlanarak, şişirilerek başkentliye maruz balonları en güzel siz biliyorsunuz” diyen Oktay, “Bunlar eski sicili de bugünkü duruşu da belirsiz, fırka içi hiziplerin dehlizlerinde gömük muhalefetin niteliksiz yansımalarıdır. Kendi ülkesini gidip yabancılara yakınma edenlerden, Türkiye'nin aleyhindeki kampanyalara gereç verenlerden Ankara'ya da Türkiye'ye de ortak müfit gelmez. Bunu Çubuklu da Ankaralı da aşırı güzel bilmekte. Her fırsatta teröre art çıkanlardan, teröristlerin diliyle bizlere saldıranlardan eser, fariza beklenmez” diyerek konuştu.

“(HDP ile) Gece güneş bu arada bulunan Altılı Masa'ya yazıklar olsun”

HDP'nin Libya'da Libya ile imzalanan çokluk mezuniyet anlaşmasına bağlı açıklamada bulunduğunu hatırlatarak, “Bizi Akdeniz'e bile boşaltmak istemeyenler, ayağımızı bile denize sokmamıza izin etmeyecek denli ve hile atmamıza bile bizlere dubara oynama ardında olanların planlarını yırtıp atıp, kendilerine reddetme ettiğimiz ortak anlaşmadır Libya ile yaptığımız anlaşma. Bu anlaşmanın hata bulunduğunu tabir ediyorlar, ona başkaldırma ediyorlar. Şaşırmadık. Onlara -PKK'nın yandaşlarına- şaşırmayız doğrusu de fakat onları masanın altında ve üzerinde gizleyerek gizli sözde milletin nezdinde da onlarla teşrikimesai yapmıyormuş kabil gözüküp, esasen geceli gündüzlü bu arada bulunan Altılı Masa'ya yazıklar olsun. Bunlar mı ülkenin çıkarını düşünecek? Bunlar mı Türkiye'yi geleceğe, ikinci yüzyıla taşıyacak. Bunlar elan burnunun ucunu göremiyorlar” ifadelerini kullandı.

“(Altılı Masa) Macron denli caba olamıyorlar”

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un geçtiğimiz güneş icra ettiği ortak röportajda kullandığı ifadeleri amaç saha Oktay, “Rusya-Ukrayna savaşını sonlandırmak barışı getirmek neredeyse hemen Türkiye'nin masada olmasını hazmedemiyoruz, diyor. Bunu tersten okuyalım mı? Söylediği şu: Rusya ve Ukrayna ortada ortak harp var. Bu harp ister semt barışına ister evren barışına dokunca veriyor. Enerji fiyatlarının bu denli artması, mal fiyatlarının bu denli artmasında gerçek nedenlerinden birincisi pandemiydi ikincisi Rusya-Ukrayna savaşı. Bunun sonlandırılması ile alakalı masada hemen Türkiye'nin bulunduğunu söylüyor aslında. Bunu bizimkiler -içeridekiler- caba görmüyor. Aslında Fransa Cumhurbaşkanı yakınma ederken Türkiye'nin hakkını vermeye çalışıyor. Yine yazıklar olsun içeridekilere. Bu kadarını caba göremiyorlar. Macron denli caba olamıyorlar” dedi.

“Erkekseniz buyurun, çıkın, gösterin cumhur reisi adayınız kimse”

Oktay, konuşmasına şöyleki bitmeme etti: “Kim ne derse desin, kılıç Fransa bizim yaptıklarımızdan kıvançlı olsun diyerek masada değiliz. Biz Fransa yada AB ülkelerinden rastgele biri, Batı yada gayr bizlere cezaevi kırpsın yahut bizlere bravo desin diyerek rastgele ortak yerde değiliz. Buna ihtiyacımız yoktur. Türk milletinin, hiçbir kimsenin ‘aferin' demesine yahut rastgele ortak şeyden çevre kimseden diploma almasına ister yoktur. Onu diploma alması gerekenler düşünsün. Washington'da, Paris'te, Londra'da dolaşıp da hamburger yiyip döneneler düşünsün. Biz değil. Ama sonrasında da Almanya'ya gidip özlük içlerindeki hizipleşmeden çevre da apar topar gelişememiş Türkiye'ye döndü. Sanki orada aşırı iri ortak iş yapacaktı. Zaten ortak obje yapmayacaktı da iri belki sevindi ‘bahane oldu' diye. Başka ortak obje gerçekleştirmek istediler: Kendi içlerindeki klikçi tavırlarını bizlere bulamak istediler. Bir şehremaneti başkanının hakaretten çevre almış olduğu cezayı, sözde Cumhur İttifakı yada Cumhurbaşkanımızla ilgiliymişçesine ortak dubara teşhir etmek istediler. Ama balonları alelacele söndü. Milletimiz, bu oyunu da gördü. Ne Cumhurbaşkanımız ne de Cumhur İttifakı, bu cins ehven oyunların uğrunda arkasında, sağında solunda olmaz. Ne ilçe vesayetiyle ne de başka şeylerle rastgele ortak işi olmaz. Cumhurbaşkanımız yetkiyi milletten alır. Gücü milletinden alır. Yetkiyi alacağı noktayı de ilçe yahut başka bölgeler şekilde değerlendirmez. Sonucu sandıktan alır. Hodri saha dedik. Erkekseniz buyurun çıkı gösterin cumhur reisi adayınız kimse. Aylardır, yıllardır, temcit pilavı kabil milletin uğrunda pişirip duruyorlar. Artık yenmez bir duruma geldi, ekşidi, koktu. Kendi aralarında pilavı yemeye çalıştılar, onu da beceremediler. Şimdi döl muhabbetine girişmeye başladılar. Her her neyse özlük içinizde halledin, bizi bulaştırmayın.”
Oktay'ın ziyareti Çubuklularla ve partililerle anı fotoğrafı çektirmesinin peşi sıra sona erdi.

Mustafa Cenik - Hakan Karaduman

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Fatih Karagümrük3436-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ