USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kış Kartalı Harekatı sonuç adım çarpıcı ortak mücadele oldu

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Hem Derik branşında hem Sincar bölgesinde, üçüncü birlikte yerimiz gene elan var, lazım istihbari bilgiler çerçevesinde o yerleri de vurmuş durumdayız. Son basamak de can alıcı birlikte mücadele oldu." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Kış Kartalı Harekatı sonuç adım çarpıcı ortak mücadele oldu
05-02-2022 00:45
İstanbul

Oktay, A Haber deli dolu yayınında gündeme bağlı değerlendirmelerde bulunarak, soruları yanıtladı.

#Canlı ????

Gündeme müteallik mevzuları @Ahaber hususi yayınında değerlendiriyoruz.https://t.co/SCNgXPUNkM

— Fuat Oktay (@fuatoktay) February 4, 2022

Samsun'da Atatürk Anıtı'na müteveccih atılım ait müşterek istifham üzerine, geçmişe dönerek bakılınca bu tür saldırıların ne kavrama geldiğini her insanın aşırı güzel bildiğini dile getiren Oktay, "Böyle müşterek atılım kimin işine yarar? Sosyal iletişim araçları üstünden bilgelik kirliliği üretmeye çalışanlar yahut bunun hakkında atlamaya çalışanlara bakarsanız bunun arkasındaki provokatif yapıların da yahut ondan faydalanmaya çalışanların da kimler bulunduğunu aşırı kemiksiz halde görürsünüz." niteleyerek konuştu.

"Bugünkü Türkiye, geçmişteki Türkiye değil artık. Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki gıcır Türkiye derken, geçmişteki oyunları baştan sahneleyemeyecekleri, vasilik odaklarının hükümranlık süremeyecekleri, ne oyunları kurarlarsa kursunlar, ister dâhilen ister haricen on paralık ayırt etmez istek ettikleri kararı alamayacakları provokatif eylemlerdir bunlar." diyen Oktay, saldırıyı yapanların yakalandığını kaydetti.

Oktay, şunları söyledi:

"Güvenlik güçleri çabucak buna karışma etmiştir. Bundan sonradan da edecektir. Yargı da elden gereğini hazırlamaya adım atmıştır ve hakkında düşeni de yapacaktır. Biz ne yapıyoruz? Gerek asayiş birimlerimiz İçişleri Bakanlığımız gözetiminde ister Adalet Bakanlığımız içerisinde bunun art perdesiyle ilgili neler bulunduğu yahut bunda kimlerin parmağının olabileceğiyle ilgili rastgele çeşitli araştırmayı yapıyoruz. Ucu nereye giderse gitsin Türkiye vasilik odaklarının at koşturacağı, geçmişteki ziyasız oyunları baştan sahneleyeceği müşterek dünya değildir artık. Uluslararası arenada da lafı olan, üstündeki senaryoların yaşama geçirildiği müşterek dünya olmaktan artma kendisi bundan böyle senaryo yazan, yalnızca sahasında değil hayattaki topu topu vakalara da gerektiği devir gerektiği halde karışan bulunan müşterek Türkiye'dir. Boşuna uğraşmasınlar, enerjilerini başka yere harcasınlar. Muhalefete sesleniyorum, 'Buralardan müşterek obje çıkmaz.' AK Parti'nin de Recep Tayyip Erdoğan'ın da hepimizin de bizim devletimize, milletimize bulunan sadakatimiz, müessis değerlere bulunan duruşumuz sonuç adım nettir, bu yüz kere da Cumhurbaşkanımız kabilinden anlatım edilmiştir."

"Nasıl evveliyat var ise sonrası da bitmeme edecek"

Terörle mücadelede yapılanlara yer veren Oktay, "Kış Kartalı ile de kılıç dışarıdaki hem Derik sahasında hem Sincar bölgesinde, üçüncü müşterek yerimiz gine hâlâ var, lüzumlu istihbari bilgiler çerçevesinde o yerleri de vurmuş durumdayız. Son adım de çarpıcı müşterek mücadele oldu. Zaten onunla da kalmayacak, ne evveliyat var ise sonrası da bitmeme edecek." dedi.

Oktay, sahada DEAŞ'la fiili mücadele eden, bu uğurda şüheda veren, binlerce teröristi gömenin Türkiye bulunduğunu kaydederek, "Bölgede DEAŞ'ın canlandırılmaya çalışıldığını rastgele devir görüyoruz. Türkiye'nin duruşu sonuç adım net. Terör örgütleri dediğimizde DEAŞ, PKK, uzantısı PYD ve diğer, FETÖ ayrımsız halde ne iç içe olduklarını kılıç aşırı kemiksiz görüyoruz." niteleyerek konuştu.

"Barışın tesisini istek ederiz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ukrayna ziyaretinin kalburüstü geçtiğini anlatım fail Oktay, şu halde konuştu:

"Ukrayna ziyareti hâlâ şümullü müşterek ziyaretti. Aynı halde filhakika Rusya'yla bulunan musahabe de aşırı şümullü müşterek musahabe olacak. Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği çerçevesinde yürüttüğümüz icraat nedeniyle bunun anne ruzname maddesi Rusya ve Ukrayna arasındaki bunalım konusu idi lakin onun haricinde da elbette ki ekonomik, ticari ve nice anlaşmaların da imzalandığı, ileriye çevrilmiş aşırı ağırbaşlı müşterek altlığın da oluşturulduğu müşterek ziyaretti. Son adım kalburüstü geçti, rastgele yönden."

Ukrayna ve Rusya arasındaki krize yer veren Oktay, Türkiye'nin görüşmelere ev sahipliği yapabileceğini duyuru ettiğini hatırlatarak, şu halde bitmeme etti:

"Ukrayna bunu ikrar etti, hâlâ Rusya Federasyonu kabilinden müşterek izah gelmedi. İkinci müşterek boyut, Putin ve Zelenskiy'nin müşterek araya gelmeleriyle ilgilendiren müşterek süreç, liderler seviyesinde yürütülebilecek müşterek diplomatlık çerçevesinde bu düşünülebilir. Orada da Sayın Cumhurbaşkanımızın aşırı ağırbaşlı müşterek açıklık buluculuk boyutunda ikisini müşterek araya getirebileceği ve konuşulabilecek müşterek atmosferin oluşturulabileceği en akıllıca adlardan bir tanesi de Cumhurbaşkanımız bunu önermiş durumda. Ukrayna, toy ziyarette bunu açık açık ikrar edeceğini, bu görüşmenin Türkiye'de yapılabileceğini anlatım etti. Rusya buna ne yaklaşır o da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı geldiği devir Türkiye'de yapılacak görüşmelerde netleştirilecektir. Türkiye ziyareti de Rusya kabilinden duyuru edildi. Henüz gün netleşmiş değil lakin aşırı derinliğine da sürmeyecek. Arzu ediyoruz ki Rusya Federasyonu da müşterek araya gelmeyi ikrar eder. Bölgedeki tırmanan müşterek krizin esasen neticede dokunca vereceği çatı yalnızca çevre değildir, Ukrayna ve Rusya olmayacaktır. Türkiye'yi de etkileyecektir, alanı ağız ağıza etkileyecektir, Avrupa'nın tamamını etkileyecektir. Barışın tesisini istek ederiz. Türkiye'yi hem hesaplı manada hem askeri manada gezim dahildir buna kültürel anlamda, nice bölgede iş birliğimizin bulunduğu rastgele dü arkadaş dünya şekilde da, nice anlaşmazlıklarımız da olanaklı lakin beraberce iş yapabildiğimiz, konuşabildiğimiz dü ülkenin özlük aralarındaki problemi gine barışçıl yollardan çözmesini istek ederiz."

"Yunanistan'da geçerli birlik müşterek cinayettir"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bölgede yaşanmış bulunan huruç ait en şişman faturayı Türkiye'nin ödediğini fakat Avrupa'nın işkilli müşterek yaklaşım sergilediğini dile getirerek, "Gitmek isteyenlere bakmış olduğunuzda 19 bireyin donarak öldürülmüş bulunduğu nice olayı yaşıyoruz. Botlarla ayrımlı adalara gidenlerin botlarının batırılarak yahut botların iğnelenerek, şişlenerek batırılmış bulunduğu cinayetleri görüyoruz. İpsala'nın karşısında Meriç'ten geçen, karşıya sabık kişilerin siz giysilerini alacaksınız, ayakkabılarını alacaksınız, yağmurlu, karlı müşterek havada geriye bırakacaksınız, kuvvet uygulayacaksınız, ne müşterek insanlıktır bu? İnsanlık mı? Bunu da göçle, göçmenle mücadele namına yapacaksınız." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin insancasına diplomatlık uyguladığını vurgulayan Oktay, "Hemen yanı başımızdaki Yunanistan'da geçerli birlik müşterek cinayettir, adamlık dışı müşterek uygulamadır ve Frontex (AB Sınır Güvenliği Örgütü) dediğimiz AB'nin tamamının huruç politikasını izlem eden, izleyen, uygulayan, uygulatan çatı da bunun içindedir. Sadece Yunanistan da değildir esasen ne efsus ki AB ülkelerinin tamamının bu 19 bireyin ölümünde, 19 bireyin donarak öldürülmüş bulunduğu yapıda, diğerlerinde de rastgele devir batırılarak botların kişilerin öldürülmüş bulunduğu rastgele müşterek vakada sorumlulukları vardır. Hiç kimesne bundan kaçamaz." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ