USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lavanta Adası'nda hasada katıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Yerelden kalkınma modeli"nin mürşit projelerinden Lavanta Adası'na bağlı "Bu tayyareci çalışma, bunu gerçekleştirdiğimizde başka halis muhlis bölgelerimize de dayanıklı olsun diyoruz." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lavanta Adası'nda hasada katıldı
02-10-2021 21:55
Yozgat


Oktay, Yozgat'ta bitmeme fail "Yerelden kalkınma modeli" projelerini durumunda araştırmak düşüncesince memleketi Çekerek'e geldi ve buradaki çalışmalara bağlı yetkililerden bilgelik aldı.

Lavanta Adası'nda hasada eklenen Oktay, gazetecilere meydana getirdiği açıklamada, bölgenin normalde evolüsyon ve kalkınmaya müteveccih faktörlerinin ortak tomar olmadığına inanıldığını fakat kendilerinin "Gerçekten ortak dilek varsa, kalkınma ve evolüsyon düşüncesince ortak buyruk var ise hal de vardır" yaklaşımıyla akım ettiklerini söyledi.

"Biz amme olarak, mutluluk olarak, hükümet olarak, elimizden mevrut rastgele ortak şeyi yaparız, sizinle beraberce oluruz, projeleri beraberce geliştiririz lakin yerelden kalkınmayı sağlamakta olabilmek düşüncesince sizin yerelden elinizi taşın dibine koymanız gerekir." dediklerini tamlayan Oktay, projenin bu çerçevede yaşama geçirdiğini anlatım etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Süreyya Bey Barajı'nın suyunun çekildiğini belirterek, Türkiye'de ve dünyada yaşanmış olan kuraklığın muvakkat olmasını dilek ettiklerini dile getirdi.

İklim değişikliğiyle uğraş yönünde da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mukteza açıklamaları yaptığını kail Oktay, "Tüm mücadeleyi Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şu anda yürütmeye başladık. Çok ağırbaşlı açıdan strüktürel çerçevede çalışmalarımız sürüyor." sanarak konuştu.

Vatandaşların da içre yer aldığı ortak kalkınmayı tetiklemesi neredeyse 200 dönümlük alana 250 bine DOĞRU lavanta ektiklerini tamlayan Oktay, "Bazıları 2 yıllık, birileri ortak yıllık. Bugün de görüyorsunuz, hasadımızı da yapmış olduk. Tabii bunun devamı gelecek." ifadelerini kullandı.

Lavantadan bal ormanları ile bal üretiminin ağırbaşlı oranda artırıldığı, ihracatının düşünülebileceği ortak altyapıyı tekvin etmek istediklerini dile getiren Oktay, endüstride makbul taraf ürünlerinin de değerlendirilmesini öngördüklerini söyledi.

"Yerelden kalkınma adımlarının karşılığını görmeye başladık"

Yerelden kalkınma adımlarının karşılığını görmeye başladıklarını anlatım fail Oktay, bölgenin Lavanta Adası ile ortak etiket kazanmaya başladığını kaydetti. Oktay, "Çevre köylerdeki yurttaşlarımız da hanımlarımız da ilkin bu işin içerisine girerlerse hem alana çıkar kabil hem barajın çevresi da baş döndürücü şimdi etkili, dişi bir duruma mevrut kabil ve barajın kendisi de sahiplenilmiş olur." dedi.

Bölgeye değişik mahsulat de ekildiğini tamlayan Oktay, "Eğer bunu şimdi genişletebilirsek ülkedeki gayrı barajlarımızla beraberce düşündüğümüzde baş döndürücü değişik ortak bölgede uygulamaya geçirebiliriz." ifadesini kullandı.

Lavanta Adası'nın bulunmuş yer aldığı bölgenin biraz yıla denli çekicilik merkezi olacağını vurgulayan Oktay, gayrı ilçelerdeki gezinsel yerlerle beraberce bölgenin Orta Anadolu'da ortak gezim merkezine dönüşebileceğini söyledi. Oktay, "Yani yerelden kalkınma ile dilek ettiğimiz nesne buydu. Bu tayyareci çalışma, bunu gerçekleştirdiğimizde gayrı dört başı mamur bölgelerimize de kalıp olsun diyoruz. Zaten bölgelerimizde beraberce yavaştan çalışmaya başladık bu çerçevede." sanarak konuştu.

Çekerek'te dilek ve arzusu gördüklerini tamlayan Oktay, şunları kaydetti:

"Bundan sonradan başarılamayacak burada tek nesne yok, rastgele ortak bariyer kalmamış, bariyer zira her insanın kafasındaydı. O kafamızdaki engellerin hepsinin yıkıldığını görüyoruz. Yozgat'ın herkes ilçeleriyle beraberce kılıç bu modeli çalışıyoruz. Her ortak ilçemizin namına has hususi durumunu ayağa kaldırmasını, tanımlamasını ve merkezin de ilçeleriyle beraberce büyüyebileceği ortak manken sanarak tanımlamıştık. İnşallah bunu gayrı ilçelerimizde de artarak kıymetlendirmek istiyoruz ve ilçelerine önderlik edecek halde merkezden de bu hareketi gördüğümüzde bunun ortak ahir etabı köylerimizde. Buraların bütünü birer örnektir. Asıl dilek ettiğimiz, herkes mamüllerin köylerimizde bundan sonradan ortak halde ekiliyor, biçiliyor, dikiliyor olması lazım. Artık köylerimizin sebzesini, meyvesini, balını, al ve alkan etini kendisinin üretmesini, ayrıca fazlasını üretip iklim ekonomisine de yardım vermesini dilek ediyoruz. Onun da hareketlendiğini görüyoruz. Bizi bahtiyar fail dönem da bu. İnşallah bunu buradan dört başı mamur Türkiye'ye gösterebilirsek dobra de ortak çalışmaya ve çalışmanın kararına rastgele ortak daim beraberce şehadet etmiş oluruz, inşallah onu da göreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ