USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Milli silahları geliştirmeseydik, bugün rahat olamazdık"

Gaziantep'te gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye'nin domestik ve ulusal silahları geliştirmesinden çevre bugün rahat bulunduğunu tabir ederek, "O SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu denli rahat olam

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay:
29-04-2022 08:04

Gaziantep'te martir ve gazi yakınlarına planlı iftar vakti vakti programına eklenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, teravih namazı namazını Ali Nacar Cami'de kıldı. Cami çıkışında vatandaşların derin ilgisiyle karşılaşan Oktay, vatandaşlarla ve esnafla oturarak çay eşliğinde geveze etti. Keyifli anların yaşandığı geveze esnasında Oktay'a, dernekevi lezzetler ağırlama edildi.

Sohbetin arkası sıra Büyükşehir Belediyesi çeşidinden kurulan Ramazan Sokağına güzeşte Oktay, gençlerle sevgi etti. Gençlerle diyar gündemi için etraflıca müddet geveze fail Oktay, gençlerle beraberce ırlamak söyledi.

"Özgüveni bulunan ayakta duran borda bordaya çaylaklık var"

Gençlerle etraflıca müddet geveze fail Oktay, konuşmasında gençlerin ülkenin geleceği bulunduğunu söyledi. Gençlerin Türkiye'nin geleceği bulunduğunu tamlayan Oktay, "18 yaşlarında oy ita doğrusu seçilmiş ayrımsız sürede seçilme selayetini size getirmekle size bulunan güvenimizi Cumhurbaşkanımız borda bordaya edim aşırı açık borda bordaya biçimde bunun peşinde durarak bunu yaşama geçirdi. Dolayısıyla "bugünümüz ve geleceğimizsiniz" derken bugün 18 yaşlarında siz meclise girecek ve Türkiye'nin kuruluşlarında değme ne birisinde en fevk derecede kendini yetiştirmeniz üzere fariza alabilecek arkadaşlarsınız. Birde bunun ötesi var. Bugün karşımızda anca borda bordaya çaylaklık mevcut ki hamdolsun 'Eğer borda bordaya nesne mevcut ise onu kılıç yaparız. Yoksa onu da kılıç yaparız. Hiç kimesne beceremezmişse onu da kılıç yaparız' diyen özgüveni bulunan ayakta duran borda bordaya çaylaklık var" ifadelerini kullandı.

"Silahları geliştirmeseydik, bu denli rahat olamayabilirdik"

Savunma sektörünün indinde enformatik ve geleceğin dünyasını gençlerle yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Oktay, "Şöyle borda bordaya TEKNOFEST'i hatırlayın. Biz orada başka borda bordaya nesne konuşuyoruz sizinle birlikte. Bilişimi, mevhum dünyayı, geleceğin dünyasını konuşuyoruz. Sadece defans uran boyutunda değil. Eğer kılıç burada bu denli borda bordaya arada sulh ve bütünlük el birliği içerisindeysek bu barışın bilgili olmasında terörün üstesinden gelmemizden kaynaklanıyor. İşte o terörün üstesinden nite geldik. Eğer ki kılıç terörle mücadelede içeride ve dışarıda ihtiyacımız bulunan o silahları kendimiz geliştirmeseydik, o SİHA'ları uçaklarımızı, helikopterlerimizi kendimiz geliştirmeseydik, bugün burada bu denli rahat olamayabilirdik. Çünkü etrafımız acı çemberi. Bunu en dobra Gaziantepliler bilir. Benim vatandaşımın, milletimin güvenliğiyse konu, tek kimseden tek şehadetname almaz Türkiye. Sınırın içinde yahut dışındadır, her neyse gereğini yapar dedik, yaptık mı? Hamdolsun" sanarak ekledi.

Gençlerle bulunan sohbetinde Türkiye'nin arabası TOGG'a da yer veren Oktay, TOGG'un bu senenin akıbet çeyreğinde ortaya çıkacağını söyledi. TOGG'un imal edilmesine çaba kesmeden bitmeme edildiğini aktaran Oktay, "Yıl sonu bakımından bizim başkalarından aldığımız vasıtaların demin henüz ötesini kendimiz üretiyoruz, özlük aracımız. TOOG'muz geliyor. Kısmet olursa bu senenin akıbet çeyreğinde o da bundan sonra ortaya çıkmak olacak. Her şeyi ile apiko olacak. Fabrikası şu anda elden elden tamamlandı ve sene sonu bakımından da bundan sonra ürünlerimiz de hazır. Montaj hattından üretmeye başlayacağız inşallah. Elektrikli vesait bunlar, bayağı araçlardan bahsetmiyoruz. Elektronik borda bordaya enformatik aletinden bahsediyoruz. Yani aracınızı aldığınızda 6 ay sonra güncelleme vardığında toy borda bordaya özelliğiniz oluyor" sanarak konuştu.

Said Vakkas Yağcı - Muhammet Abdulkadir Esen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ