USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ne yaparlarsa yapsınlar bizim yüreğimiz yeter

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Ne yaparlarsa yapsınlar bizim yüreğimiz yeter
11-06-2022 21:03
Van

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Ne yaparlarsa yapsınlar ne hayalleri kurarlarsa kursunlar, kimden milyarlarca dolarlık dayanaklık buyurmak alırlarsa alsınlar, kimden tırlar dolusu tabanca alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. 'Teröre boğaz yok' deriz Van'dan. Bunun düşüncesince de ne gerekiyorsa daim beraberce yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Beşyol Meydanı'nda planlı Toplu Açılış Töreni'nde icra ettiği konuşmada, Van'da iri ortak coşkuyla karşılandıklarını belirterek "2023'ün başlangıcı başlıyor buradan. Bu gidiş ortak yıl, 2023'e denli ayrımsız kararlılıkla bitmeme edecek. Millet, Van'da dediğini tamamı Türkiye'den haykıracak, 'Cumhurbaşkanımızla biriz, beraberiz, Cumhurbaşkanımızın yanındayız, mıhlı arkasındayız' diyecek." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gelişmişlikle dünle kıyaslanamayacak ortak yurt olduğunu, erte da bugünle kıyaslanamayacak ortak yurt olacağını özetleyen Oktay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelişigüzel devir mıhlı durduğunu, güvenilmiş olduğu yegâne şeyin de milleti bulunduğunu belirterek "Değil altılı ganyan masa, değil yedili masa 70 de olsa 700 de olsa bizlere vız gelir." sanarak konuştu.

Van'ın meydana getirilen yatırımlarla baş döndürücü değiştiğini, ilkin Van Depremi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam yarısı, çabucak Van'a geldiğini anımsatan Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Edremit'ten Erciş'e denli gittiğiniz oradaki 2011'deki vaziyeti hatırlıyorsunuz değil mi? Cumhurbaşkanımızın burada yalnızca dobra günde değil çetin günde de Vanlılarla el birliği bünyesinde bulunduğunu bununla müşterek akşam ½ si çabucak buraya gelmiş şekilde gösterdiğini, hepiniz hatırlıyorsunuz. Nasıl ortak ve bu arada olduğumuzu o gün. Türk'üyle, Kürt'üyle, Çerkez'iyle, Abaza'sıyla, Sünni'siyle Alevi'siyle 7'den 70'ine kesinlikle ortak ve bu arada olduğumuzu hatırlıyorsunuz değil mi? Bugün de buradayız. O devir kesinlikle ki önceki anda 'Van'ı ayağa kaldıracağız daim beraberce yaraları saracağız' dedik, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Van'ı ayağa kaldırdık mı? Yaraları sardık mı? Bir sene içerisinde, manzara zannettiler, 'Başkaları konuşur, kılıç yaparız' deriz ya 'AK Parti yapar, Cumhur İttifakı yapar' Biz 2012'de de bunu söylediğimizde manzara zannettiler. Çünkü kendileri düşüncesince 2012 değil, 2022'de caba bunu gerçekleştirmek manzara olurdu."

Cumhurbaşkanının talimatlarının aralıksız çalışılarak adına getirildiğini hatırlatan Oktay, "İzmir'de de gördük ne yaptıklarını, henüz filhakika ne yapamadıklarını gördük. Biz 'Bir yılda tamamı depremzedelerimize evlerini vereceğiz' dedik, verdik. Suyu bulunmayan denildiğinde 'Gerekirse dağları deleceksiniz lakin benim Vanlı kardeşimi susuz bırakmayacaksınız' diyen Cumhurbaşkanımızın talimatlarını aralıksız fiilen adına getirdik lakin o günlerde neler çektiğimizi siz de dobra biliyorsunuz, kılıç de dobra biliyoruz. Türkiye'nin ciharıyek yanından birleşen yardımları bile dağa kaçıracak denli alçaklar vardı burada. Hatırlıyor musunuz o günleri. O alçakları dobra hatırlarsınız lakin daim bu arada mıhlı durduk." dedi.

"Türkiye'nin gelişigüzel durumunda ortak ve bu arada olduk"

"'Milletimizin emaneti gine milletimizindir' dedik ve o, sizlere konutlar, yollar, okullar, parklar, bahçeler namına döndü. 45 kilometreden getirilen su namına döndü. Bu yalnızca Van'da olmadı. Kastamonu'da da Bitlis'te de İzmir'de de ayrımsız şeyi yaptık." diyen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye'nin neresinde olursa olsun, icap güneyinde, icap kuzeyinde, icap doğusunda icap batısında nerede rastgele ortak sıkıntımız var ise ortak ve bu arada olduk." ifadesini kullandı.

Dünyanın gelişigüzel durumunda desteğe gereksinimi olanın yardımına koştuklarını tamlayan Oktay, şöyleki bitmeme etti:

"Biz yalnızca Türkiye'de de yapmadık bunu dünyada, nerede ortak başağrısı var ise ne rengine ne dinine ne coğrafyasına baktık. Anında orada olduk. Hatırlıyorsunuz değil mi? Somali'de Myanmar'da Bosna'da olduk. Suriye'de olduk, Irak'ta olduk. Dünyanın gelişigüzel ortak durumunda olduk. Biz bugün de Ukrayna'dayız. Ne dediler Ukrayna'da? Oraya iane buyurmak arzu edenler ne dedi? 'Bu kişilerin saç rengi delik rengi bizim saçımızın rengine ve gözümüzün rengine benziyor. Bunlar Irak, Suriye, Myanmar, Somali'deki, Libya'dakiler kabil değil. Biz insanoğlunun dinine layıkıyla başkalık yapmaktayız saçına rengine inancına layıkıyla başkalık yaparız' dediler. Diyen kimdi? Medeniyeti yegâne doğurgan kalık canavar sanarak tanımlıyor ya şair. Kendini kentlileşmiş namına kail ülkeler."

Yardım yaparken başkalık yapmadıklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, şunları söyledi:

"Biz iane yaparken başkalık yaptık mı? Biz kişilerin saçının teninin rengine bakar mıyız, bakmayız. Coğrafyasına dinine bakmayız. Bırakın Alevi Sünni olmasına, bugün altılı ganyan masa zat zarfında bunu tartışıyor yazıklar olsun size."

Konuşmasına okunan ezan zımnında boşluk verici Oktay, henüz sonradan "Biz gelişigüzel devir şuna inandık; bu ezanlar susmayacak dinmeyecek. Kim ne yaparsa yapsın bu ulus zalimlere huzur ortak ve bu arada olacak" sanarak konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'de Yunanistan'a alan okuduğunu özetleyen Oktay, "İki devir ilkin İzmir'de Cumhurbaşkanımızın haykırışını duydunuz mu 'Ne yapmış olursanız yapın ne hayalleriniz olursa olsun Yunan'a boğaz bulunmayan buradan' dedi. 600 kilometrelik mesafeden gelip 2 kilometrelik doğrudan yanı başımızda adaları silahlandıran Yunanistan'a alan okudu. bu alan okumamız daim birliktedir." ifadelerini kullandı.

Van'dan da "Teröre boğaz yok" dediklerini aktaran Oktay, şunları kaydetti:

"Ne yaparlarsa yapsınlar, ne hayalleri kurarlarsa kursunlar. Kimden milyarlarca dolarlık dayanaklık buyurmak alırlarsa alsınlar. Kimden tırlar dolusu tabanca alırlarsa alsınlar, bizim yüreğimiz yeter. Van'ın yüreği yeter. 'Teröre boğaz yok' deriz Van'dan. Bunun düşüncesince de ne gerekiyorsa daim beraberce yapacağız. Bu işin topla tüfekle silahla ilgisinin olmadığını Diyarbakır anneleri gösterdi. Van'daki analarımız dayanaklık buyurmak verdiler, öbür illerimizdeki analarımız da dayanaklık buyurmak verdi. Biz zalime huzur ortak ve bu arada oluruz mıhlı dururuz. 15 Temmuz'da bu dayanışmayı gösterdik. Ne yaparsalar yapsınlar. Akıllarına hayallerine gelmeyecek şeyleri denediler. 17-25 Aralık'la denediler, olmadı. Gezi hareketiyle denediler, olmadı. 15 Temmuz'la denediler ne evet aha Van meydanı bizi ortak ve bu arada kıldılar."

Konuşmasını "2023'te gümbür gümbür sandıkları patlatacağız." sanarak sürdüren Oktay, şöyleki dedi:

"Peki yalnızca 2023'te mi kalacağız, bunun 2024'ü de var. Tüm belediyecilik hizmetlerini kesinlikle aldığını Van baş döndürücü dobra biliyor. Şehrin gereksinimlerini karşılamamıza karşın o günlerde bizi belediyeden engellemeye çalıştılar. 'Biz size kesinlikle asistan olabiliriz' denmesini beklersiniz oysa kusursuz tersiyle karşılaştık biz. Bugün de değişik değil, benzeşim şeylerle karşılaşıyoruz. Nasıl engelleriz de liderimiz, Cumhurbaşkanımızla Vanlı hemşehrilerimiz arasına ortak aralık koyarız. Hayal kuruyorlar. Vanlı, Cumhurbaşkanımızla arasına aralık koydurur mu? Cumhurbaşkanımız da Vanlı kardeşleriyle arasına aralık koydurmaz. Dağları aşan dağları delen Cumhurbaşkanı anca gelişmemiş vızıltılarla Vanlı kardeşleriyle arasına aralık koydurmaz."

Oktay, Van'da 150'den ortak tomar hizmetin açılışının gerçekleşeceğini dile getirerek bunun devamının da geleceğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ