USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: TBMM çatısı altında, millete isnat atmak, düşünüm terörüdür

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "HDP'yi görüyorsunuz, güya Ermeni soykırımı tanınsın diyerek milletin Meclisinde millete taşlama edercesine öneri veriyorlar. TBMM çatısı altında, millete isnat atmak, düşün terörüdür." dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: TBMM çatısı altında, millete isnat atmak, düşünüm terörüdür
24-04-2022 23:21
Ankara

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Yozgat Konfederasyonu çeşidinden planlı "Vefa İftarı" programında meydana getirdiği konuşmaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek başladı ve başlangıç başa iftar bereketini paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Birlik, beraberlik, dayanışmanın, Yozgat'ın kültürel ve sosyal özelliklerinden biri bulunduğunu tabir fail Oktay, büyüklerinin eğlek sedirlerinde, tandır başlarında kendilerine ortak ve bu arada olmayı yaşatıp kalıp olduklarını söyledi.

Oktay, memleketin bedel ve geleneklerini uhuvvet iklimi ortamında sahiplenip yaşatmaya çalıştıklarını belirterek laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bu salonda bulunan, memleketinden göz boncuğu biçimde kopmamış siz kalburüstü hemşehrilerimin, toprağımızın değerlerine çelimli bağlarla ilişkin bulunduğunu biliyorum. Bizim de kalbimiz rastgele sürekli ağababa ocağımız Yozgat'tadır. Her fırsatta hemşehrilerimizle ortak araya gelmeye mücahede gösteriyoruz. Ramazanın geçmiş haftası iftar programı vesilesiyle Yozgat'taydık. Yozgat'ın gelişme göstermesi anlamında atılmış adımları durumunda değerlendirerek hemşehrilerimizle hasbihal ettik. Yozgat'tan biçim ve sorun arkadaşlarımızla doğrusu çoğunlukla Ankara'da ortak araya geliyor Yozgat'ın yerelden kalkınması düşüncesince çelimli biçimde katkımızı veriyoruz. Farklı bölgelerde çalışkanlık yayınlayan siz kalburüstü hemşehrilerimin de memleketimize ulama iletmek hassasiyetiyle çalıştığına inanıyorum. Beraberliğimizin, dayanışmamızın ve kardeşliğimizin ramazan vesilesiyle perçinlenmesini, memleketimize ve ülkemize verdiğimiz katkıların artarak sürmesini dilek ediyorum."

"Türkiye düşünmek hal demektir"

Türkiye'nin toptan abra ve lehçe güvenliğin tesisi düşüncesince açacak yurt konumunda bulunduğunu vurgulayan Oktay, "Cumhurbaşkanımızın kararlılığı ve liderliği sebebiyle arsıulusal bölgede ahit Türkiye düşünmek hal demektir." ifadesini kullandı.

Oktay, bunu Balkanlar'da, Irak'ta, Libya'da, Karabağ'da ve henüz nice yerde bulunduğu kıl payı ahit de Rusya-Ukrayna krizinde gördüklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, hayattaki hepsi yurt liderleri ile rahat diplomatlık yürütebilen stratejik liderlerden bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye'nin, göz boncuğu yer, ülke, yapı yahut insandan müsaade almaya gerekseme duymadan çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yaptığını ve hazırlamaya da bitmeme etmekte bulunduğunu dile getiren Oktay, şu biçimde konuştu:

"Suriye'de, Irak'ta, yıldırı koridoru peyda etmek amacıyla örgütlere binlerce tır tabanca katkısı yapanlar, bölgede, Türkiye'yi işlevsiz duruma getirme imgesel kurdular. Terörden beslenenler, rastgele koldan tehditleri artırarak Türkiye'ye diz çöktürebileceklerini sandılar. Bunlara gönül rahatlığı kılıç tamamıyla hakkı haykırdık, 'adalet yerini bulmuyorsa özlük göbeğimizi kendimiz keser, gereğini yaparız' dedik ve yapıyoruz. evvel ülkemizin lodos sınırlarında oluşturulmaya çalışılmış bulunan yıldırı bataklığına gönül rahatlığı çıkarak bölgede oynanan tiyatroya 'dur' dedik. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı Harekatları ile yıldırı örgütünün sınırlarımızla bulunan irtibatını ağız ağıza kesmiş durumdayız.

Terörü kaynağında yok etmek kıl payı ahit de Pençe-Kilit Harekatıyla Irak'ın kuzeyindeyiz. İçinde bulunduğumuz bu uğurlu günlerde, ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru düşüncesince vazifede bulunan hepsi düzenlilik güçlerimizin Allah yalpak ve yardımcısı olsun. Rabb'im alp ordumuzu utkulu kılsın. İstanbul'da martir verdiğimiz kolluk memuru hemşehrimizi ve eli hunriz yıldırı örgütlerine gönül rahatlığı yürüttüğümüz mücadelede martir verdiğimiz evlatlarımızı ortak kat henüz rahmet ve saygıyla anıyor, ailesi, yakınları ve milletimize başlangıç sağlığı diliyorum."

"Terörün uzantılarıyla savaş ediyoruz"

Oktay, terörün kökünü yok etmek düşüncesince ortak yandan sahada çabaların sürdüğünü ortak yandan da terörün uzantılarıyla savaş ettikleri belirterek, "İşte HDP'yi görüyorsunuz, sanki Ermeni soykırımı tanınsın sanarak milletin Meclisinde millete taşlama edercesine öneri veriyorlar. TBMM çatısı altında, millete bühtan atmak, düşünüm terörüdür." dedi.

Milletin meclisinde, tarihe kişmiri çalmanın, Türkiye ile Ermenistan ortada süregelen normalleşme periyodunun temeline korkunç almak bulunduğunu tamlayan Oktay, şunları kaydetti:

"Bu süreci sabote etmek isteyenlerin sesi, ahit hem içerden hem dışardan geliyor. Amerika Başkanı Biden'ın dikkatsizlik mahmul 24 Nisan mesajını da bu vesileyle hızlı kınıyorum. Biz senelerdir Türkiye'yi sıkıştırmanın ara bulucu namına beğenilen Ermeni konusunda tamamıyla ortak hamle önde olduk. Konunun tartışılmasından, tezlerimize karşıt fikirlerin serbestçe dile getirilmesinden katiyen kırıklık duymadık. Sayın Cumhurbaşkanımızın çoğunlukla tabir etmiş bulunduğu kıl payı hakikatin kıvılcımı, fikirlerin yasaklanmasından değil, müsademe-i efkardan şu demek oluyor ki fikirlerin çarpışmasından doğar. Türkiye'de bu mevzuda rastgele muhtelif yayına ve arşive erişmek mümkündür. Bu tatlılıkla senelerdir muhataplarımıza çağrıda bulunuyoruz. Gelin, bu tartışmayı siyasetin meselesi olmaktan çıkarıp, tarihçilerin konusu durumuna getirelim. Gelin, acılarımızı yarıştırmayalım. Yaraları kanatmanın değil başlangıç başa iyileştirmenin mücadelesini verelim."

"Yozgat'ta başka, Diyarbakır'da apayrı konuşuyorlar"

Oktay, HDP'nin ulusal değerleri ayaklar dibine düzlük tutumunun elden sanki Ermeni soykırımı önerisiyle bitmediğini, ünlü ordunun terörle mücadelesine gönül rahatlığı da naralar atmakla çalışır olduklarını söyledi. Oktay, şu ifadeleri kullandı:

"6+1'lik kaybedenler kulübü de bunlara ortak kat olsun sesini çıkarıp, milletten yana durum alamıyor. Bilakis başlangıç başa cereyan ediyorlar. Yozgat'ta başka, Diyarbakır'da apayrı konuşuyorlar. Onların biricik problemi devamlı ezanı ne tweet atsam, ne senaryoyu yazsam, ne tiyatroyu oynasam. Milletin derdiyle ortak dertleri yok. Biz, 20 senedir bulunduğu kıl payı istikametimizi milletimizden yana belirledik. Etrafımızdaki biberli çemberine karşın abra ortamı, yatırım, istihdam, istihsal ve dış satım dedik. Geçtiğimiz beş altı haftada Tokat Havalimanı, Malatya Çevre Yolu, Kemer-Kumluca Yolu Phaselis Tüneli ve 1915 Çanakkale Köprüsü kıl payı ehemmiyetli enfrastrüktür yatırımlarının açılışlarını gerçekleştirdik. İhracatımız mart ayında, güzeşte senenin ayrımsız ayına göre, yüzdelik 19,8 oranında artışla 22 bilyon 708 milyon dolar olmuş, hepsi zamanların en faziletkâr mart kocaoğlan ihracatı gerçekleşmiştir."

"İç Anadolu'nun geçmiş ve biricik rafting parkuru Yozgat'ta kuruluyor"

Fuat Oktay, hepsi şehirlerde bulunduğu kıl payı Yozgat'ta da yatırımların çabucak bitmeme ettiğini belirterek, şu biçimde konuştu:

"Yerköy OSB-2'deki yatırımlara ekleyerek Merkez Bozok ve Boğazlıyan birleştirme endüstri bölgelerindeki ilerlemeler, hızlanan TOKİ projeleri ve geçmiş gencelme merkezleri Yozgat'ta yükselen yatırımlardan elden ortak kaçı. İç Anadolu'nun geçmiş ve biricik rafting parkuru Yozgat'ta kuruluyor. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı ve Yozgat Havalimanı bundan sonra hemşehrilerimizi ikram etmek düşüncesince çağ sayıyor. Lise ve Sivas Caddeleri arasındaki bölgeye düz yazı edeceğimiz iri ölçekteki kütüphane, çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerin çekicilik merkezi olacak. Önümüzdeki dönemde, refahı artırarak, milletimizin istikbaline yönelen tehditleri giderilmiş edecek ve Türkiye'yi hedeflerine aksettirmek düşüncesince hepsi gücümüzle emek vermeyi sürdüreceğiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ