USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Boğaziçi' açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Akademik hasep ve üretimden yana attığımız adımların önünü kesemeyenler, öğrencilere rektörlerin aracının önünü kestirip, gençlerimizi teröre ve fitneye aygıt ediyorlar. Rektörünün aracının üstünde tepinen birlikte kişi mektepl

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay'dan 'Boğaziçi' açıklaması
13-10-2021 14:20
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde 2021-2022 Akademik Yılı'nın açılışına ve Hazine Müzesi açılışına katıldı. Ankara'nın hükûmet merkezi oluşunun sene dönümünü kutlayan Oktay, darülfünun içerisinde mevcut Hazine Müzesi'nin hayır olması temennisinde bulundu. Oktay, ”Müzenin bilhassa öğrencilerimiz peyda etmek kıl payı aşırı sayıda ziyaretçinin yol uğrağı noktayı biçimine gelmesini dilek ediyorum. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin gelişigüzel binası, gelişigüzel fakültesi gerçekte geçmişin izlerini taşıyor ve zamanı yaşatıyor. İçinde bulunduğumuz çatı da derun peyda etmek kıl payı adeta müşterek müzeler avlusunda müesses bulunan ASBÜ, öğrencilere, tedris görevlilerine ve araştırmacılara elan evvel andan itibaren sabah yeli vermektedir” dedi.

Dünyanın evvel üniversitelerine ev sahipliği işleyen bu topraklarda yeşeren astronomi, hendese ve tababet kabil bilimlerin ensesi kalın müşterek maşeri bilgi temelinde yükseldiğini kaydeden Oktay, ”Beytül Hikme'den Nizamiye Medreseleri'ne genişliğinde devrin ilim merkezlerinde evleviyet gelişigüzel devir maşer ve insanoğlu olmuş, gaye gerçeklik her neyse onu bulup topluma vermek olmuştur. Son çeyrek yüzyılda sosyo-politik yapılış ve kurumlarda yaşanmış bulunan dönüşümler, iktisat normlarının değişmesi, hayat açan teknolojiler ve dijitalleşme maşer dinamiklerini direkt etkilemektedir. Günümüzde maşeri olguları anlamak, dönüşen dünkü maşeri tabloyu anlamlandırmak ve sınamalara akla yatkın analizör hatırlamak düşüncesince maşeri ilimler gelişigüzel zamankinden elan da ehemmiyetli duruma gelmiştir" ifadelerini kullandı.

İnsanı esas düzlük maşeri ilimler dalında bağımsız müşterek üniversitenin olmasının devrin ruhunu idrak etmek açısından sonuç adım ehemmiyetli bulduğunu kail Oktay, ”Türkiye'nin evvel maşeri ilimler üniversitesi bulunan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitemizin gelişigüzel fakültesiyle hemen vatanımızda değil, dünyada bilime taraf vereceğine inanıyorum. Yükseköğretim, Cumhurbaşkanımız öncülüğünde üstünde hassasiyetle durduğumuz ve en aşırı envestisman yaptığımız yerlerin başlangıcında geliyor. Bu manada yetişek en aşırı envestisman yaptığımız yerlerin başlangıcında gelmekte. OECD devletleri ortada yükseköğretim masraflarına ayrılan hisse averajı yüzdelik 1,4 iken, Türkiye'de yükseköğretim masraflarına ayrılan payın ulusal gelire oranını yüzdelik 1,7'ye yükseltmiş durumdayız. Üniversiteleri ülkemizin ciharıyek yanı sıra yaygınlaştırırken yükseköğretimde ihtisaslaşma ve çelimli bilimsel nitelikli performansa bilhassa ehemmiyet veriyoruz" biçiminde konuştu.

"Öğrencilere rektörlerin aracının önünü kestirip, gençlerimizi teröre ve fitneye aygıt ediyorlar"

"Kalkınma önünde önümüzdeki çağda büküm edeceğimiz mesafeleri, çalışan üniversite-sanayi ve üniversite-toplum işbirliğiyle sağlayacağımıza inanıyoruz" diyen Oktay, "Tüm üniversitelerimizi yönetimsel kadrolarıyla, tedris görevlileri ve öğrencisiyle müşterek fasile adına görüyor, başarının buradaki kadro emek vermesi kararında yakalanabileceğini düşünüyoruz. Her müşterek öğrencimizin ilkin kendisi, ailesi ve geleceği için, sonraları üniversitesi ve türkiye düşüncesince sorumlulukları var" dedi.

Öğrencilere seslenen Oktay, "Sizlerden üniversitede bulunduğunuz gelişigüzel dünkü güneş bilimin, araştırmanın ve kendinizi geliştirmenin gücüne inanarak vaktinizi en doğurgan biçimde geçirmenizi bekliyoruz. Bu gün kokan sınıflardan yayılan ilim ışığının ülkemizi ve dünyamızı aydınlatmasını, gelişigüzel çalışmanızın adamlık yararına olmasını diliyorum" sanarak konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki vakalara da reaksiyon yayınlayan Oktay şunları kaydetti:

"Akademik hasep ve üretimden yana attığımız adımların önünü kesemeyenler, öğrencilere rektörlerin aracının önünü kestirip, gençlerimizi teröre ve fitneye aygıt ediyorlar. Rektörünün aracının üstünde tepinen müşterek kişi mektepli olmaz herhalde. Kurumlarımızın gençlerimize cemaat çıkması kararında aydınlık zihinleri bundan böyle avlayamayıp, göze evlerine götüremeyenler, korunma hezeyanı sanarak müşterek açıkhava tiyatrosu sahneledi. Çoğu mektepli caba sıfır bu gruplar ömrünü mobilyasız bangır bangır geçirirken, gözü gönlü okumakta ve yaşama atılmakta bulunan gençlerimiz katı aşırı bölgede başarıyla kariyer önünde ilerlemektedir. Yurt, burs ve itibar kabil imkânlarla, araştırı ve değiş programlarıyla, kariyer yönlendirmesi ve yetişim destekleriyle tığ darülfünun öğrencilerimizin yanındayız.

Gençlerimizin eline taşları, sopaları değil, kitapları, öz düşün dünyasından çıkan projeleri yakıştırıyoruz. Sevgili öğrenciler aklınızda batıl hevesler değil tamamı insanlığa yarar sağlayacak fikirler, öz bilinç süzgecinizden geçirdiğiniz fikriyat olsun. Yüreğinizde baştan sona atılganlık ve inanç, önünüzde yüreğinizi koyacağınız hedefleriniz olsun. Bugüne genişliğinde baştan sona gençleri desteklemiş kadrolar adına biz gelişigüzel devir sizin yanınızdayız."

Hülya Keklik

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ