USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Moskova'da "BM Güvenlik Konseyi Reformu" pan

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Rusya'da, "Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi Reformu: Uluslararası Düzenin Yeniden İnşasına Yönelik Yeni Bir Yaklaşım" başlıklı açık oturum düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Moskova'da
14-09-2022 22:03
Moskova

Başkent Moskova'daki nezdinde otelde planlı ve moderatörlüğünü İletişim Başkanlığı Danışmanı Orhan Gazigil'in üstlendiği panele, Türk ve Rus uzmanların yanı esna davetliler katıldı.

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar’ın da dinleyici adına katılmış olduğu panel, Valday Uluslararası Tartışma Kulübü Geliştirme ve Destekleme Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Andrey Bıstritskiy’in konuşmasıyla başladı.

BM müdahale arsıulusal kurumların bulunan işleyişine müteveccih kötümser nezdinde yaklaşıma erbap bulunduğunu tamlayan Bıstritskiy, "Eskiden toplumcu yahut anamalcı devletler beraberce yaşayabilir, geleceğe akilane aşama atabilir ve adamlık gelişebilir anlamında nezdinde arzu vardı. Artık hakeza nezdinde arzu yok." dedi.

Özellikle sayısal yahut para alanı üzere sınırların bulunmadığı bölgelerde regülasyonların ne yapılabileceğini BM müdahale kimsenin bilmediğine ayraç fail Bıstritskiy, "Bence gerçek zorluk, BM gözetiminde ne cins nezdinde düzenlenme yapılabilir ki etraflı her insanın ölçülü nezdinde halde zat problemlerini giderebileceği nezdinde büyüklenme biçimine gelebilsin. Eğer hakeza nezdinde aydın nezdinde manken yaratabilirsek o devir BM arsıulusal nezdinde çarpıcı büyüklenme olabilir." niteleyerek konuştu.

"BM'de nezdinde düzeltme tarihi banko geldi"

Rus Diplomatlar Derneği Başkan Yardımcısı, Yüksek Ekonomi Okulu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Çalışmaları Bölüm Başkanı Büyükelçi Andrey Baklanov da BM’nin bulunan işleyişine müteallik muhtelif eleştirilerde bulundu.

Uluslararası düzenin, BM'nin düzentileme şeklinin henüz dişi bir vaziyete gelmesine gerekseme duyduğunu vurgulayan Baklanov, "BM'de nezdinde düzeltme tarihi banko geldi. Ancak BM’deki reformu elden adına iştirakçilerin sayısını değiştirmekle yapamayız. Katılımcı sayısını ne genişliğinde değiştirirsek değiştirelim, katılımcılar arasındaki kez ayrımlarını ve çatışmalarını değiştiremeyiz." dedi.

Baklanov, BMGK'nin bulunan fonksiyonlarını kullanamadığına müteallik Türkiye’nin tezlerine katıldığını belirterek, "Her ne genişliğinde BMGK'nin 5 üyesinin veto haklarının kaldırılması gerektiğine katılmasak da Türkiye üzere ehemmiyetli ve çelimli devletlerin de bu yapıda arazi alması gerekmektedir." ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel ödülünü almalıdır"

Rus gazeteci ve askeri bilirkişi İgor Korotçenko ise dünyanın, arsıulusal kurumların başa çıkamadığı nezdinde kargaşa düzenine akilane ilerlediğini söyledi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM'deki düzeltme talebinin sonuç evre ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Korotçenko, "Batıya baktığımız devir aralarında tartışıyorlar, evren düzenini bozmaya müteveccih adımlar atıyorlar. Sayın Erdoğan ise çağdaş dünyada, geleceğe müteallik global amaçları görebilen baş döndürücü az reis arasındadır. Kendisi hakkıyla geleceği çözümleme ederek ve geçmişe de gereğince ehemmiyetli inisiyatiflerde bulunuyor." dedi.

2022 üzere nazik nezdinde yılda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sonuç evre ehemmiyetli girişimlerde bulunduğuna dikkati çekici Korotçenko, "Bence ve bu baş döndürücü sayıda Rus uzmanın da görüşüdür, Cumhurbaşkanı Erdoğan Nobel ödülünü almalıdır. Böyle nezdinde siyasa banko Nobel ödülüne değerdir." ifadesini kullandı.

Korotçenko, "BM 5’ten büyüktür" girişiminin de cankulağı incelenmesi icap ettiğini anlatarak, "BM’de nezdinde düzeltme yapılacaksa bunun yavaş yavaş yapılması icap ettiğini düşünüyorum. Direkt, elden nezdinde değiş yapılmasına müteveccih girişimlerin engellenme riskleri var. Rusya ve Türkiye arasındaki iş birliğinin de başta dünyanın zarfında bulunmuş olduğu hakeza nezdinde çağda iş birliğini henüz da geliştirebilir ve geliştirmelidir niteleyerek düşünüyorum." biçiminde konuştu.

Rusya'daki Çağdaş Türkiye Araştırmaları Merkezi Müdürü Amur Gadjiyev de Türkiye'nin sonuç çağda aut politikada baş döndürücü henüz çalışan nezdinde siyasa yürüttüğünü söyledi.

Türkiye'nin değişik bölgelerde yararcı ve çabuk adımlar attığını vurgulayan Gadjiyev, "Türkiye bitişik devletlere ve global düzende ehemmiyetli nezdinde aktör bulunduğunu gösteriyor." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ