USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem bölgelerine Toplum Yararına Program kapsamında 16 bin şahsiyet kontenjan

İŞKUR çeşidinden Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vilayetler için, depremin etkilerini hafifleştirmek üzere hesaplı hizmetler düşüncesince 1 bilyon 400 milyon liralık muhassasat aktarıldı.

Deprem bölgelerine Toplum Yararına Program kapsamında 16 bin şahsiyet kontenjan
20-02-2023 16:09
Ankara

Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra kıyamet bölgelerinde tahsil edilen tedbirler kapsamında, İŞKUR tarafından, depremin etkilerini hafifleştirmek amacıyla dehşet çözüm bölgesi valiliklerine Toplum Yararına Program çerçevesinde 16 bin yabanlık saptanca tahsis edildi.

6 Şubat'ta meydana mevrut Kahramanmaraş merkezli depremlerin peşi sıra kıyamet bölgelerinde muhtelif tedbirler uygulamaya konuldu.

Deprem bölgesindeki hizmetlerde arıza yaşanmaması amacıyla civar günden itibaren alana hoşgörülü ve bilirkişi personel desteği sağlandı.

Bu kapsamda alanda toprak düzlük İŞKUR il müdürlüklerince sunulması müstelzim hizmetler, merkezin yahut deprem bölgesi haricinde küsurat başka vilayetlerde toprak düzlük görev birimlerinin sorumluluğuna devredildi.

İŞKUR tarafından, depremden etkilenen vilayetler düşüncesince depremin etkilerini hafifleştirmek amacıyla dehşet çözüm bölgesi valiliklerine 16 bin yabanlık Toplum Yararına Program (TYP) kontenjanı tahsis edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı düşüncesince 2 bin 950 kontenjan

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının kıyamet bölgesindeki kuruluşlarından başka illere nakledilen çocuk, engelli, eş ve yaşlılara maruz hizmetlerin sürdürülmesine müteveccih 30 il düşüncesince 1750, Aydın ve Mersin valiliklerine nakledilen depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması düşüncesince ise 1200 insan iktisap etmek kıl oranı hep 18 bin 950 yabanlık Toplum Yararına Program kontenjanı tahsis edildi.

Toplum Yararına Program kapsamındaki hizmetlerin adına getirilmesi düşüncesince 1 bilyon 400 milyon liralık muhassasat aktarıldı.

Bakanlığın başka hizmetleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca, kıyamet branşında ikameti bulunan vatandaşların, esenlik hizmeti sunucularında kesafet yaratmamak ve vatandaşların bulunan tedavilerini aksatmamak amacıyla esenlik tutanağı karşılığında alınacak çare ve daima beğenilen tıbbi malzemelerinin bir kereye belli iktisap etmek kıl oranı reçetesiz gerçekleştirme edilmesi sağlandı.

Afet branşında yaşayanların, rastgele bir ecir ödemeden esenlik hizmetlerinden faydalanması düşüncesince sayrılarevi başvurularında yoklama ortaklık oranı ile eczane başvurularında yol ve tıbbi gereç ortaklık payından affedilmiş tutulması gerçekleştirme edildi. 6 Şubat zamanı öncesinden olup biten ve elan öğrenim edilmemiş yoklama ortaklık payları ertelendi.

Vatandaşların ellerinde bulunan çare ve tıbbi malzemelerinin çökme altında eskimiş olabildiği nedeni öne sürülerek tedavilerinde arıza yaşanmaması düşüncesince 5 Şubat'a denli kıyamet branşında ikameti bulunanların eczanelerden gerçekleştirme edilmiş ilaçları yahut tıbbi malzemelerinin final tarihleri 6 Şubat olacak biçimde düzenlendi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca deprem bölgesindeki hizmetler kapsamında Genel Sağlık Sigortası primleri mutluluk çeşidinden ödenen "yeşil kartlı" yurttaşlar düşüncesince OHAL anons edilen vilayetlerde ve ya nakledildiği vilayetlerde diyaliz tedavileri düşüncesince SGK ile kontratlı tamamı esenlik hizmeti sunucularına direkt yahut sevkle başvurma edebilmesi olanağı sağlandı.

Kronik emraz zımnında beğenilen çare ve tıbbi gereç teminine müteallik raporlardan 1 Ocak ve sonra süresi bitmiş/bitecek olanların süreleri 30 Haziran'a denli uzatıldı.

İkameti kıyamet branşında sıfır ancak sonuç 3 ay süresince kıyamet branşında bulunan eczanelerden çare gerçekleştirme etmiş şahısların Medula sisteminde mukayyet bulunan raporlarına güvenerek reçetesiz çare gerçekleştirme etmeleri de sağlandı.

Afet branşında çalışkanlık yayınlayan eczane yahut merkezlerde depreme müteallik yıkımlar olması yardımıyla ayrımlı bilgisayarlardan Medula sistemini kullanarak vatandaşlara çare ve tıbbi gereç gerçekleştirme edebilmeleri düşüncesince mecburi bulunan IP uygulaması da kaldırıldı.

Tüm esenlik hizmeti sunucularında esenlik hizmeti sunumunun aksamaması düşüncesince Ocak-Şubat 2023 dönemlerine ilişik fatura/reçete konfirmasyon süresi ile sonuç haset 31 Mart'tan önceleri bulunan itirazlar ile itiraz yorum komisyonuna müteallik süreler, 31 Mart mücahede saati bitimine denli uzatıldı.

Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Hatay, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa illeri haricinde küsurat vilayetlerde SGK ile protokollü/sözleşmeli namına çalışkanlık yayınlayan esenlik hizmeti sunucularının, Ocak-2023 zamanına müteallik fatura/reçete konfirmasyon süresi 28 Şubat mücahede bitimi oldu.

SGK'ya verilmesi müstelzim tamamı bilgi, doküman ve beyannameler ertelendi

Depremden etkilenen 10 ilde "mücbir etmen hali" anons edildi. Bu kapsamda bu vilayetlerde bulunan yurttaşlar düşüncesince 6 Şubat-30 Nisan'a denli SGK'ya verilmesi müstelzim değme muhtelif bilgi, doküman ve beyannameler 26 Mayıs'a denli ertelendi. Belirtilen tarihe denli SGK'ya maruz bilgi, doküman ve beyannameler süresinde mevdu sayılarak, ilgililere yönetsel mal cezası uygulanmasının önüne geçildi.

Bakanlık başkaca SSK sigortalıları ve adalet sahiplerinin dirimlik ve maaş ödemelerini öne çekti.

Vatandaşların kıygın olmaması düşüncesince arama yoklama tarihleri 1 Şubat-31 Ağustos olanların arama yoklama tarihleri 31 Ağustos namına benimseme edildi.

Kısa düzentileme uygulaması devreye alındı

Depremden etkilenen iş yerlerinin bu süreçte iştirakçi çıkarmamaları amacıyla Kısa Çalışma Uygulaması devreye alındı.

Depremden etkilenen iş yerlerine müteveccih çelimsiz düzentileme ödeneğine müteallik ödemelerin bağdaşma denetimi beklenmeksizin ivedilikle yapılabilmesi ve adalet sahipliği anlamında çelimsiz düzentileme ödeneğine koşulları tutmayan şahıslara nakdi ecir desteği sağlanmasına müteveccih mevzuat değişikliği hazırlıkları tamamlandı.

10 ilde avarelik sigortası ödemelerinin tarihleri öne çekildi.

Bölgede sağlıksız düzentileme ödemelerinin de öne çekilmesine müteallik çalışmalar, bu ödemelerin de ayrımsız tarihlerde gerçekleştirilmesine olanak verecek biçimde tamamlandı.

Deprem branşında gerekseme duyulacak mesleklerde kuruluşa mukayyet şahısların detayları hazırlanarak AFAD ile paylaşıldı.

Aktif iş gücü programlarından faydalanan ve depremden dokunca gören iş yerleriyle izlence faydalanıcılarına çevrilmiş bildirimlere müteallik müddet sınırlamalarını esneten ve ödemelerin yapılmasını kolaylaştıran tensikat de yaşama geçirildi.

İşbaşı terbiye programlarına müteveccih ocak, şubat, mart ve april ayları düşüncesince iştirakçilerin bitmeme durumlarına bakılmaksızın birlik ay üstünden gerekli harcama ödemesi yapılmasına müteallik organizasyon tamamlandı.

10 ilde vatandaşların prim borçları ertelendi

Bakanlık, başkaca depremden etkilenen vilayetlerde iş bölgeleri düşüncesince doküman tevdi sürelerini erteledi. 6 Şubat'tan evvela ifa süresi, meşbu bulunan prim borçları teehhür cezası ve teehhür zammı uygulanmaksızın 31 Ağustos'a denli uzatıldı.

Ödeme vadesi önceki borçları baştan yapılandırılmış kıyamet kapsamındaki vilayetler düşüncesince de 6 Şubat bakımından yapılandırma/taksitlendirme işlemleri kesme koşuluna girmemiş işverenlere, ifa vadesi 6 Şubat- 31 Temmuz'da sona ermiş taksitlerini 31 Ağustos'a denli ifa olanağı sağlandı.

Aynı imkan, sigorta primini kendisi ödeyen sigortalılar düşüncesince de verildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ