USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Deprem sahasına yardım ve destek sunar artarak bitmeme ediyor

Merkez üssü Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler dolayısıyla nice ilden yardım ve destek sunar sürüyor.

Deprem sahasına yardım ve destek sunar artarak bitmeme ediyor
06-02-2023 17:09
Ankara

Edirne Valiliği öncülüğünde AFAD İl Müdürlüğü koordinasyonundaki yardım kampanyasında eskimemiş kıyafetler, gıda, battaniye ve şahsi hıfzıssıhha malzemeleri özellikle iktisap etmek az daha deprem dalında kullanılacak bulunan yardım malzemesi, Mimar Sinan Spor Salonu'na getirildi.

Görevlilerce klasman edilen malzemeler, şimdi sonraları paketlendi.

Vatandaşlar kabilinden getirilen ortak yardım kolisinin üstündeki "Geçmiş olsun. Kalbimiz ve dualarımız sizinle. Allah yardımcınız olsun inşallah. Edirne, sevgilerle" notu dikkati çekti.

Edirne Belediyesi de deprem bölgesine gitmek az daha yardımların toplandığı kampanya başlattı.

Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarına yurttaşlar kabilinden getirilen yardımlar, şehremaneti personelince klasman edildi.

Bursa

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen dü depremin arkası sıra Gaziantep'e 5 tır su ve 1 tır erzak gönderdi.

Büyükşehir Belediyesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın, İçişleri Bakanlığı kabilinden Gaziantep'te koordinasyonla görevlendirilmesinin ardından, Bursa Büyükşehir Belediyesi içerisinde deprem yaralarının sarılması düşüncesince yardım seferberliği başlatıldı. Sabah saatlerinde 5 taşıt ve 22 itfaiye aracı aracı personelini, kontrol istirdat emekleri düşüncesince Malatya'ya gönderen belediyeye ilişkin firmalar de alanda esas gereksinimlerin karşılanması düşüncesince emek özgülemek başlattı.

Bu kapsamında Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Jeotermal AŞ, 5 tır suyu Gaziantep'e gönderdi. Belediyenin kazanç fabrikası BESAŞ da yardım seferberliğine 1 tır erzak ile katıldı. BESAŞ'ta hazırlanmakta bulunan 1000 erzak kolisini haiz tır Gaziantep'e akıntı etti.

BURFAŞ ekiplerinin de mobil aş damı ve 45 personelle Gaziantepli depremzedelerin indinde olabileceği tabir edilen açıklamada, mobil aş damı ve 7 araç ile yola çıkan BURFAŞ ekiplerinin, Gaziantep'te belirlenen noktalara kuracakları çadırlarda vatandaşlara, çorba, makarna, kahvaltılık, çay ve kıraathane ikramında bulunacağı belirtildi.

Burdur

Burdur Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, depremden etkilenenlere çabucak ulaştırılmak az daha Valilik koordinesinde ayni ve nakdi yardım kampanyası düzenlenmiş olduğu belirtildi.

Ayni bağışta mevcut iktisap etmek isteyenlerin, ilk önce katalitik soba, kışlık kıyafet, battaniye, temiz malzeme, döl bezi ve maması, apiko ve bozulmayacak özellikte paketli besin az daha bağışlarını biçim ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kanalıyla alana iletebilecekleri kaydedilen açıklamada, nakdi dayanak noktası özgülemek isteyenlerin ise "DEPREM" yazarak 1866'ya SMS gönderebileceği (SMS bedeli: 20 lira) yada AFAD Başkanlığının vezneci aritmetik numaralarına hediye yapabileceği bildirildi.

Burdur Belediyesinin toplumsal iletişim araçları hesaplarından meydana getirilen paylaşımda da hayırseverlerin eskimemiş yardım malzemelerini alana gitmek az daha belediyenin halı sarayı ile konuşma ve işporta salonuna getirebilecekleri tabir edildi.

Bucak, Gölhisar, ve Karamanlı belediyeleri de yardım kampanyası başlattıklarını duyurdu.

Samsun

Samsun Valiliğinden meydana getirilen açıklamada, biçim üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri bulunan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde kıygın bulunan vatandaşlara korumak düşüncesince yardım kampanyası başlatılmış olduğu duyuruldu.

Valilik koordinasyonundaki yardım kampanyasına korumak talip vatandaşların, eskimemiş kışlık kıyafet, iç çamaşırı ve bot, su, battaniye, hab seti, döl bezi, döl maması, bitmeme sütü, ısıtıcı, abdesthane kağıdı, hıfzıssıhha malzemeleri, fener, pil, mobil yükleme aleti, mum, konserve, apiko besin ve bisküvi yardımlarını kendilerine en yaklaşan kaymakamlığın bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına teyit edebilecekleri aktarıldı.

Tokat

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi kabilinden başlatılan kampanya sonrasında birleşen besin ve gerekseme maddelerini haiz ön tır, deprem bölgesine gönderildi.

Vatandaşlardan birleşen battaniye, mobilyasız gıda, kışlık don ve harbilik mamüllerinden oluşan yardımların depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda vatandaşlardan mevrut yardımların toplanmaya bitmeme ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yardımlardan oluşan ön aracımızı facia bölgelerine uğurladık. Yüzlerce hemşehrimiz kampanyaya dayanak noktası vererek Hüseyin Akbaş Spor Salonu'na yardımlarını getirmiştir ve getirmeye bitmeme ediyor. Bugün ortak tır şimdi göndereceğiz. Vatandaşlarımız mobilyasız gıda, atıştırmalıklar, battaniyeler ve kışlık giysilerden oluşan yardımlarını getirmeye bitmeme edecekler. Ayrıca 112 Acil Çağrı Merkezi arandığında yurttaşlarımızın yardımları takımlar kabilinden alınarak buraya getiriliyor. Eşyaların tek eskimemiş bulunmasına nazarıitibar gösterelim. Yardım kampanyasına dahil bulunan ve katılacak hemşehrilerime teşekkürname ediyorum. İnşallah yaraları baştan sona beraberce saracağız."

Eroğlu, facia bölgesindeki çalışmalara dayanak noktası özgülemek az daha Tokat Belediyesinden 35 araştırma görevlisi personel ve 15 itfaiye aracı aracı erini facia bölgesine uğurladıklarını tabir ederek, şunları aktardı:

"Sabah saatlerinden itibaren baş döndürücü sayıda iş makinesi, kontrol istirdat ekibi, askerlerimiz ve belediyeden emek arkadaşlarımız istirdat çalışmalarına dayanak noktası özgülemek az daha yerlere yola çıktılar. Hepsine değişik teşekkürname ediyor, kolaylıklar diliyorum. Deprem bölgelerimizden can sıkıcı istihbarat gelmeye bitmeme ediyor. Rabb'im ölüm fail kardeşlerimize yağmur etsin, yaralılarımıza çabuk şifalar versin. Göçük altında kurtarılmayı gözleyen kardeşlerimize de iyi huzurlu kurtulmayı kader etsin."

Tokat'ın Almus ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye kabilinden başlatılan kampanyada, depremzedelere ulaştırılmak az daha gıda, eskimemiş elbise ve gerekseme malzemelerinin Almus Spor Salonu'nda toplanacağı bildirildi.

Kampanyayı duyan vatandaşlar, eskimemiş battaniye, hab seti, döl bezi, hıfzıssıhha malzemeleri, kışlık elbise ve döl maması, su, mobilyasız gıdalar, tahaffuz gereksinimi düşüncesince çadır, ısıtıcı, çoklu priz az daha malzemeleri deprem bölgesine ulaştırılması düşüncesince toplantı sahasına götürdü.

Turhal Belediyesi ise deprem bölgesine 14 şahsiyet kontrol istirdat çalışanı gönderdi.

İllerde birleşen yardımlar deprem bölgesine gönderilecek

Sinop'ta Valilik kabilinden yardım kampanyası başlatıldı.

Valilikten meydana getirilen açıklamada, Kahramanmaraş ve mekân kentlerde depremden ekolojik ortam kıygın bulunan vatandaşlara ulaştırılmak az daha yardım malzemelerine gerekseme duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlarca hazırlanacak insancasına yardım materyali kolilerinin şehir merkezinde Kemalettin Sami Paşa Spor Salonu’na, ilçelerde ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına teyit edilebileceği belirtildi.

Çorum'un Osmancık Belediyesince de depremzedelere ulaştırılmak az daha yardım kampanyası başlatıldı.

Amasya Belediyesi kabilinden meydana getirilen anonsla Çelebi Mehmet Meydanı'nda yardım kampanyası başlatılmış olduğu duyuruldu.

Vatandaşlar, yiyecek, içecek, giysi, elektrikli soba, battaniye, mont, atkı, bere, ellik az daha yardım malzemelerini polis ekiplerine teyit etti. Belediyenin başlatmış olduğu yardım kampanyasında AFAD, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile polis ekipleri de koordinasyonu sağlıyor.

Çankırı Valiliğinden meydana getirilen açıklamada da baş döndürücü sayıda vatandaştan depremden etkilenen yerlere yardımda bulunma talebinin alındığı belirtildi.

Nakdi yardım gerçekleştirmek isteyenlerin, AFAD Başkanlığına ilgilendiren vezneci hesaplarına yardım yapılabileceği tamlanan açıklamada, "Ayni yardımda mevcut iktisap etmek talip yurttaşlarımız ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımızın (0376) 213 52 84 - (0376) 212 24 91 - 0554 969 52 84 numaralı telefonlarına ulaşabilir, ilçelerimizde de Kaymakamlıklarımızla iletişime geçebilirler." ifadesi kullanıldı.

İlçelerde birleşen ayni bağışların koordinasyonunun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca sağlanarak facia bölgelerine ulaştırılacağı dökme açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayni bağışta mevcut iktisap etmek talip kurumsal şirketlerin ise Afet Acil Durum Başkanlığına ulaşarak ayni hediye antrepo yönetimi ve tevzi emek özgülemek grubumuz ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. Ayni hediye yaparken, sonuç istimal zamanı önceki yahut geçmeye yaklaşan materyal bağışı yapılmamalıdır, ikinci el, müstamel materyal bağışı yapılmamalıdır, rüçhan ikrar edilecek bağışlar; eldiven, mont, bot, bere, dallar düşüncesince montgomer ve kışlık giysi, tüplü katalitik soba, tüp, yatak, battaniye, powerbank, besin kolisi (konserve), döl bezi, döl maması, avrat pedi, harbilik hıfzıssıhha malzemesi."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ

Active Server Pages error 'ASP 0126'

Include file not found

/puan.asp, line 187

The include file 'json/puan_58799_0_2.html' was not found.

GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ