USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'

Kahramanmaraş merkezli depremlerin arkası sıra Aydın'da mihman edilecek Adıyamanlı depremzedelerin önceki kafilesi Aydın'a geldi. Bazı depremzedeler Aydın'da mevcut yakınları ile gözyaşları içinde kucaklaşırken, depremin şokunu hala atlamadığını tamlayan Ali Hizmetçi, "O

Depremden kurtulan Ali Hizmetçi: 'O dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor'
10-02-2023 22:06

6 Şubat Pazartesi haset zaman 04.17'de Kahramanmaraş ili Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde birlikte zelzele meydana geldi. İlk depremin arkası sıra ayrımsız devir içinde gene Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde ikinci birlikte zelzele hâlâ yaşandı. Yıkıcı depremlerde Kahramanmaraş ilkin peyda buyurmak neredeyse Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illeri de hasar gördü. Depremde on dokuz binin üstünde erkek yaşamını kaybederken, 79 binin üstünde erkek de yaralandı.
Yaşanan depremlerin arkası sıra Adıyamanlı depremzedeleri Aydın'da mihman buyurmak düşüncesince emek vermek başlatıldı. Aydın Valiliği kabilinden meydana getirilen sesli ilan çerçevesinde, depremzede vatandaşların Aydın'da ayrışık yurtlarda ve amme müesseselerinin misafirhanelerinde mihman edileceği açıklandı. Yapılan koordinasyonun arkası sıra Adıyaman'dan yola çıkan kısaca 120 nefis evvel konvoy Aydın'a geldi. Aydın'ın biçim ilçesi Efeler'de mevcut Mustafa Kemal Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda kayıtları meydana getirilen depremzedeler hâlâ sonraları Nazilli ilçesindeki Hacı Efendizade talebe Yurdu ve Kuşadası ilçesi Efe Ayşe talebe Yurdu'na alışılmak neredeyse ilçeden ayrıldı.

"Allah hiç kimseye yaşatmasın"

Depremde gelişigüzel içtima yerle birlikte bulunduğunu tamlayan Cengiz Köse, "Malatya'dan Adıyaman'a gelmiştim. Sabaha dirlik biçimsiz birlikte depreme yakalandım. evvel depremi algılayamadım ve lüp çatısına birlikte şeyler düştü sandım fakat muahharen vurma artınca zelzele bulunduğunun farkına vardım. Depremde gelişigüzel arazi yerle birlikte oldu. Çok kötüydü Allah hiç kimseye yaşatmasın" dedi.

"Mezarda fark arazi kalmadı"

Depremin arkası sıra yıkılan binaların ana yol ve sokakları kapattığını kaydeden Fatma Göçen, "Ölümün eşiğinden döndük. Depremin bulunduğu tam kendimizi aşırı çetin biçimde hariç attık. Bazı yakınlarımız yapının altında kaldılar. Depremin arkası sıra sokaklar caddeler daim kapandı, eş komutan yapılar gübür yığını derece yerdeydiler. Ne yapacağımızı şaştık. Bir güruh akrabamız hayatlarını kaybettiler. Mezarda fark arazi kalmadı ki gömsünler" niteleyerek delik yaşlarına boğuldu.

"Depremin şokunu halen atlatamadık"

Depremin üstünden eyyam geçmiş olmasına karşın olayın şokunu atlatamadıklarını kaydeden Ali Hizmetçi, "Üzerinden 5 devir geçmiş olmasına karşın olayın şokunu atlatabilmiş değilim. O acı, o dramı anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. Yakınlarınız, eviniz gidiyor, o vaziyeti anlatabilmek belkili değil. Normal halde olsa gelişigüzel şeyi anlatabilirim fakat bu acının hesabına neyi nite anlatacağım bilemiyorum. Çok şükür Allah'a etli canlı huzurlu kurtulduk, buna şükür ediyoruz. Bütün yardımları yapanlara, organizasyonları düzenleyerek bizleri buraya yetkililere teşekkürname ediyoruz. Ben birlikte biçimde geldim fakat orada enkazın altında artan yakınları nedeniyle gelemeyen aşırı insanoğlu var. Merkezde müstelzim gelişigüzel nesne yapılmaktadır fakat rustik kesimlerde maatteessüf gestalt ayrımsız değil. 10 ilde bu depremin yaşanması bedava birlikte gestalt değil, rustik kesimlere de erişmek tabii bedava olmaz. Bu denli aracın, bu denli insanoğlunun çabucak gelişigüzel yere yetişebilmesi imkansız. Yardımların ve organizasyonun hâlâ da serbest çapta yapılmasını dilek ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Daha nice yakınımız çöküntü altında"

Kucağında 2 maaş evladı ile Aydın'a mevrut Mücahit Kutlu ise, "Çok biçimsiz birlikte durum, bu halde kimesne peyda buyurmak istemez. 2 maaş bebeğim ile yollara düştük. Allah her insana iane etsin. Daha nice akrabamız ve arkadaşlarımız enkazın altında. İnşallah çokları mıhlı adına kurtulurlar. Depreme uykuda yakalandık ve canımızı çetin kurtardık. İlk düşündüğümüz nesne bebeğimiz oldu. Çok şükür bunu da atlattık" sanarak konuştu.

Murat Uçkaç - Uğur Eser

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ