USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Devlet Bahçeli'den ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili açıklama

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin TBMM'deki takım toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, ayçiçek yağındaki istif tartışmalarına bağlı "İnternette oluşan karaca borsada neymiş kalburüstü satar kabilinden yağ satanlar onurlarını da satmışlardır" ifadele

Devlet Bahçeli'den ayçiçek yağı fiyatlarıyla ilgili açıklama
08-03-2022 13:17

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin Grup Toplantısında konuştu. Konuşmasında Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmalara da yer veren MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Türkiye, politik ve mühim pozisyonu uyarınca Rusya ile Ukrayna arasındaki vahametli çatışmaları yatıştıracak, bu mevzuda arabuluculuk meydana getirecek biricik diyar şekilde öne çıkmak durumdadır. Rusya'nın saldırgan askeri operasyonları akıbet bulmalıdır. Ateşkes ortamı kesin surette bünye edilmelidir. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve vicdani faturasının tedricen ağırlaştığı görülmektedir. Masumlar gaye alınmaktadır, dirilik kayıpları fazlalaşmaktadır, insancasına akse heyecan seviyelere tırmanmaktadır, sınırlar yerinden yurdundan kopan insanlarla dolup taşmaktadır. Sadece Türkiye'ye mevrut Ukraynalı sayısı şu anne genişliğinde 20 bini bulmuştur. Putin'in, indinde yanda mütalaa çağrılarına müspet yanıt verip kurulan mütalaa masalarına işyar heyetlerini gönderirken, gayrı yanda askeri operasyonların muayyen yazı ve programa akıllıca biçimde yürütüldüğünü tabir etmesi akıbet basamak kararsız indinde tutumdur” ifadelerini kullandı.

“İlk kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya'dır”

Rusya-Ukrayna heyetleri ortada meydana getirilen görüşmelerin bugüne genişliğinde ürün vermediğine özen çekici Bahçeli, “Karşımızda Rusya'nın tez etmiş olduğu kabil dü yönlü indinde ağız tatsızlığı değil, biricik yönlü indinde karışma tahakkümü yalan konusudur. Burada adalet ve rüçhan vebal Rusya'nındır. Çünkü geçmiş kurşunu atan, Ukrayna topraklarına musallat bulunan Rusya'dır. Dışişleri Bakanımızın Antalya Diplomasi Forumu'na Rusya ile Ukrayna Dışişleri Bakanlarını çağırma etmesi, bu davete dü ülkenin dışişleri bakanlarının gelmeye değişmeyen vermeleri ve 10 Mart'ta zamanı buluşmanın yapılacak olması rastgele şeye karşın kayda bedel ve beklenti donör indinde gelişmedir” halinde konuştu.

“Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe cıvıl cıvıl kaybedenler kulübü olacaktır”

Ukrayna işgalinin taşları yerinden oynatmakla kalmayacağını, müteakiben benzeşim skandalların dünyanın muaddel coğrafyalarında sahnelenmesine de denktaş teşekkül edeceğini vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:
“Barış yanlısı olmak, barışın safında sarılmak rahat ve tehlikesiz indinde dünyanın yegane çaresidir. Rusya ile Ukrayna arasındaki çatışmaların kazananı değil, adetçe cıvıl cıvıl kaybedenler kulübü olacaktır. Türkiye özellikle edinmek kıl payı katı aşırı diyar bu savaşın ekonomik, ticari, insancasına ve diplomatik devamlı vahametli sonuçlarına doğrudan verilen kalmaktadır. Zira gelişmelerin ilerleyiş ve serencamı bunu göstermektedir. Buğday ithalatımızın yüzdelik 87'si Rusya ve Ukrayna'dan karşılanmaktadır. Doğal doğal yel yağı lambası yağı ithalatımızın yüzdelik 40'ıyla, yer yağı ithalatımızın yüzdelik 25'i biricik başına Rusya'dan realizasyon edilmektedir. Bu ülkeden mevrut tahminî 7 milyon gezgin vatanımızda ağırlanmaktadır. Savaşın sürmesi, şimdi vahimi uzaması, tecim yayınlarını tıkayacak, diyalogları kapatacak, diyar ekonomilerini koronadan sonradan öngörülmesi aşırı emekli bulunan alevli indinde türbülansa sokacaktır.”

“İnternette oluşan karaca borsada neymiş değerli satar kabil yağ satanlar onurlarını da satmışlardır”

Son günlerde ayçiçek yağları dair yaşanmış bulunan spekülasyonlara da yer veren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:
“Talebi kamçılayarak ayçiçek yağının fiyat artışını tetikleyen fırsatçılar, rafların boşalmasıyla beraberce internette oluşan karaca borsada neymiş değerli satar kabil yağ satanlar onurlarını da satmışlardır. 5 Litrelik yağın fiyatı indinde gündüz içre 150 liralık sınırına dayanmıştır. İstanbul ve Ankara'daki marketlerde milletimizin asaletine yaraşıksız barbar sahneler herkesin, her insanın yüreğini sızlatmıştır. Sosyal iletişim araçları üstünden kışkırtı rüzgarı estirilmiştir. Yağ fiyatlarının zamlanacağı, stokların ise tükendiği tez edilmiştir. Tarım ve Orman Bakanlığı bu akrep yalanı yalanlama etmiş olsa da, marketlerde tıkışıklık oluşmuş, raflar hücuma uğramış, insanlarımız birbirine girmiştir. Toplam ayçiçek üretimimizin 2021 yılında, indinde eski yıla üzerinde yüzdelik 17 yükseldiği, iç istihlak ve alakanın artmasından ötürü yağ ihtiyacının indinde bölümünün müstesna alım kanalıyla karşılandığı bildik indinde husustur. Rusya-Ukrayna arasındaki savaştan meydana gelen hastalıkların telafisi ve nebati yağ arzında rastgele indinde dava yaşanmaması öze lüzumlu tedbirlerin alındığı Tarım ve Orman Bakanlığı kabilinden açıklanmıştır. Ülkemizde 1 yada 1,5 maaş tüketime kafi gelecek ayçiçek tohumu ve ayçiçek yağı kaldığına çevrik iddialar tümden yalandır, aldatmadır, saptırmadır. Çok edibane ve kırılan günlerden geçtiğimiz indinde sırada, iç karışma cephesinin yağ üstünden adalet dışı beyanlarla içtimai ürkü vaziyetini körüklemesi en ferah tabirle şerefsizliktir.”

“Sanal ve havale yağ krizinin orkestra şefi gine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur”

Muhalefet demenin Türkiye'ye gönül rahatlığı harp alanı açmak, ayağa pranga çarpmak olmadığını kaydeden Bahçeli, “Sanal ve havale yağ krizinin orkestra şefi gine Cumhuriyet Halk Partisi olmuştur. Ey CHP, indinde kere olsun bizi şaşırtın, göstermelik de olsa bizi yanıltın. Bu genişliğinde mı tiksinme dolusunuz? Bu genişliğinde mı öfkenize yenildiniz? Akaryakıt ve yağ kuyruğundan bahseden politik keneler, adalet siz söyleyeniz, kimin kuyruğu, kimin uyruğu, kimlerin uydusu oldunuz? CHP'liler diyor ki, ulus evine ayçiçek yağı alamaz duruma gelmiş. Kemal Derviş'in yetiştirmesi demiş ki, ‘savaş Ukrayna'da, engelleyim Rusya'da, kesat ve kuyruklar Türkiye'de.' Bugünkü CHP varken, biliniz ki düşmana lüzum yoktur. Bugünkü CHP konum almışken, ulusal güvenliğimizin, ulusal ekonomimizin, ulusal bütünlük ve el birliği ruhumuzun aut kaynaklı atak ve suikastlara uğramasına gerekseme bulunmamaktadır. Zalimlerin vekâleti CHP'dedir. Küresel emperyalizmin hunriz eli CHP'nin üzerindedir” ifadelerini kullandı.

“Yağsız aşındırmak kabil da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz”

Ucuz yağ alabilmek düşüncesince marketlere tahaşşüt yapılmasının, şahısların birbirinin hesabına çıkacak pahasına yağ bildirme etmek düşüncesince telaşlanmasının yakışmayan, vakarı ve sağduyuyu yansıtmayan çağ dışı sahneler bulunduğunu vurgulayan Bahçeli şunları kaydetti:

“Yağsız aşındırmak kabil da, yarınsız Türkiye olmaz, olamaz. Hamd olsun yağımız da var, yakacağımız da var, unumuz da var, tuzumuz da var. Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği'nin, Azak Denizi'nde Türkiye'ye ilgili 15 geminin geçmesine müsaade verilmemesiyle yurdumuzdaki yağ stoklarının azaldığını ve gestalt böyleyken Nisan ayının ortasına genişliğinde kafi gelecek yağımızın kaldığını açıklaması da sorumsuzluktur. Türkiye sulh ikliminin yeşermesi düşüncesince savaşım ederken, mütareke düşüncesince davet cihazı hesabına davet cihazı yaparken, ortalığı karıştırmanın manası ve açıklayıcı maksadı nedir? Hiç kimesne alçalma etmesin, haset saati geldiğinde, potansiyel farkı düştüğünde Azak Denizi'nde bekletilen gemilerimiz de limanlarımıza saf huzurlu yanaşacaktır. Bölge yanarken, evren çalı üstündeyken, Türkiye'de sinekten yağ çıkarıp içtimai huzuru bozmaya, gerçekleri çarpıtmaya kalkışanlar ak olmayan, içten olmayan, yurtsever sıfır çevrelerdir.”

Fırsatçıların, arabozanlık yuvalarının, karaborsa şebekelerinin üzerinde gidilmesi icap ettiğinin altını çizen Bahçeli, “Spekülatörleri doğduklarına nadim etmeliyiz. Toplumsal huzura kast etmeyi hedefleyen mihrakları yağ bağlamış açgözlü kursaklarıyla adisyona çekmeli, burunlarından fitil fitil çıkartmalıyız. Marketlerde yağ kuyruğu oluşmasına kimler etmen olmuşsa bunun bedelini Türk mahkemeleri uğrunda ödemelidir. Bunlar en ciddi biçimde cezalandırılmalıdır. Bilinmelidir ki, yağımıza kıymazsak çöreği mobilyasız yeriz. Emperyalizmin dönen çarkında yağ olanların, Batı'ya dalkavukluk yapanların, Türkiye düşmanlarıyla şanslı börekli duruma gelenlerin tuzaklarını bozacağız, tezgahlarını kıracağız, oyunlarını ast yukarı edeceğiz” dedi.

"Hep söyledim, gine gine ediyorum, dalımızı kıranın ağacını köklü sökeriz"

Ukrayna sınırlarında yalanan çatışmaların Türkiye içerisinde ayrı ayrı kişilerce ayrı ayrı yorumlanmasına da özen çekici Bahçeli şunları kaydetti:

“Bazı aklı evvellerin, indinde fasıl zeka fukaralarının, ‘Putin'in kafasındaki az parçaların Kars, Erzurum ve Ardahan olmadığını ki ferah ferah söyleyebilir' lafları Türkiye'yi ve Türk milletini tanımadıklarının beyanıdır. Bu görüşte olanların sığınağı ve arzusu Batı emperyalizmidir. Bu açıklama sahiplerinin durup dururken Türkiye'yi münakaşaya açma, ortalığı alevlendirme çabaları üstlendikleri aut irtibatlı rolü millete tevsi ika sinsiliğinden bambaşka indinde nesne değildir. Biden muhalefetinin Batı'nın bulaşık ajanlığına isteyen şekilde beşinci paradigma faaliyetine susamış olması ölümsüzlük düzeyinde indinde tehdittir. Kars Türk'tür, Ardahan Türk'tür, Erzurum Türk'tür. Bu yurt topraklarımızda kuruntu kaldırmak kötülüğün en kötüsüdür. Hep söyledim, gine gine ediyorum, dalımızı kıranın ağacını köklü sökeriz. Dikkatleri Ukrayna'dan Türkiye'ye yöneltme maksadı taşıyanlar ya gafletin yada ihanetin içindedir.”

“‘NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü' buyurmak Türk milletine en ağırlık hakarettir”

Bazı kesimlerce, NATO üyesi olunmasaydı ABD'nin Türkiye'yi çoktan parçalayacağının da tez edildiğini anımsatan Bahçeli, “Sorsak en dobra stratejist, en aranan bilirkişi bunlardır. Moderatörler ve izlence yapımcıları bu çeşit adalet sıfır ve köle münfail sanki uzmanları ne vakte genişliğinde göstergeç ekranlarına çıkarmaya bitmeme edeceklerdir? NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü buyurmak ABD'ye mermi askeriye yapanların hüsranla çerçevelenmiş hezeyanıdır. 1952'ye genişliğinde NATO mu vardı? 15 Temmuz gecesi Ankara semalarında deniz hırsızı tayyare uçuran, bombalar fırlatan, vatandaşlarımızı katleden onursuz teröristler acep nerenin ve kimin adına işgale girişmişlerdi? FETÖ'yü üzerimize salan kimdir? Hain Fethullah Gülen'i koruyan, kollayan, barındıran, besleyici kimlerdir? ‘NATO olmasaydı Türkiye bölünürdü' buyurmak Türk milletine en ağırlık hakarettir. Türk devletinin itibarını ve kadir vasfını açık açık ve sefihane sorgulamaktır” halinde konuştu.

“Ölürsek şehit, kalırsak da gazi oluruz”

Türkiye'nin diplomatlık ve diyalog ile çözülemeyecek nazar boncuğu dava olmadığını bildiğini, fakat indinde harp mübrem olursa da vatanın kahramancasına savunulacağını tamlayan Bahçeli, “Geniş evren görüşüne dayalı aut siyaset kapsamında diplomatlık ve diyalog adımlarıyla çözemeyeceğimiz nazar boncuğu probleminin olamayacağını indinde an olsun hatırımızdan çıkarmamalıyız. Eğer ulusal bağımsızlığımızı arkalamak düşüncesince harp mübrem ise, rahmetli Hüseyin Nihal Atsız'ın söylediği gibi, buyursunlar, bizim düşüncesince harp düğündür. Bu suretle güle oynaya vatanımızı, namusumuzu, bayrağımızı, ulusal haklarımızı kahramancasına savunuruz. Ölürsek şehit, kalırsak da gazi oluruz” dedi.

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının, esasi bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir”

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem düşüncesinin, politik muvazenesizlik yıllarına mahsus özlem, dahil edilen, iradesi tutu dibine tahsil edilen indinde çağa özenti olduğuna özen çekici Bahçeli şunları kaydetti:

“Aynı yoldan tedricen muaddel indinde yere ulaşılamaz. Aynı şeyleri yaparak bambaşka gayrı neticeler durmak avantajsız indinde çırpınmadır. İki yanlıştan indinde akıllıca da çıkamaz. Parlamenter Sistem günahıyla sevabıyla Türkiye şartlarında miadını doldurmuş, aksaklık sinyali veren bu sistemin bakım, onarma ve onarma olanağı ise kalmamıştır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hile yaşamımıza kalımlı indinde soluk, çelimli indinde irade, çalışan ve aceleci değişmeyen bildirme ika mekanizması kazandırmış, ak pak indinde ıslahat şekilde milletimizin başlangıç tacı durumuna gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, ertelenemez ulusal ihtiyacın ve ölümsüzlük hassasiyetinin kuma akılla birleşmesinden zade ve doğrulmuştur. İkinci 28 Şubat bildirisiyle açıklayan Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem taslağının, esasi bakımından omurgası kırık, hedefleri dökük, hüviyeti siliktir. Yeni nazar boncuğu nesne söylenmemiştir. 6 partinin mobilyasız gürültüsü daima Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne inatçılık üzerinde çatı edilmiştir. Yani etki-tepki üzerinde şekillenmiş reaksiyoner indinde dizge teklifi karşımızdadır. Zillet ittifakı şuursuzdur, dip indinde savrukluk çukurundadır.”

Bahçeli ayrıca, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni Türk milleti kurmuş ve bildirme etmiştir. Koruyup geleceğe imanla ve mutlu indinde iradeyle taşıyacak bulunan da Türk milletidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'in adalet ismi, güçlendirilmiş yalan sistemidir, güçsüzleştirilmiş Türkiye'ye çağrıdır” dedi.
 

Utku Şimşek
 

İLGİLİ HABER
Bakan Nebati: Türkiye ekincilik ülkesi, temmuza genişliğinde Ayçiçek yağımız var Bakan Nebati: 'Türkiye ekincilik ülkesi, temmuza genişliğinde Ayçiçek yağımız var’'
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ