USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Devrilen marşandiz nedeniyle mahsur kalan yolcular Kayseri’den aktarma ile gönderildi

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde yük treninin devrilmesi itibariyle yollarına bitmeme edemeyen yolcular, Kayseri'den meydana getirilen aktarma ile memleketlerine gönderildi.

Devrilen marşandiz nedeniyle mahsur kalan yolcular Kayseri’den aktarma ile gönderildi
18-06-2022 01:03

Kayseri-Yeşilhisar/Karabük seferini işleyen ve sert metal haiz yük treninin Yozgat'ın Şefaatli ilçesi girişinde vagonlarından birlikte tanesinin devrilmesi kararı tren hattı ulaşıma kapandı. Ulaşıma kapanan yol itibarı ile yollarına bitmeme edemeyen yolcular otobüslerle Kayseri'ye gönderildi. Yaklaşık 290 yolcu, Kayseri'de hazırlanmakta bulunan yolcu treni ile memleketlerine gönderildi.

Ankara'dan Diyarbakır'a kıymetlendirmek düşüncesince yola çıkan birlikte vatandaş, “Ankara'dan yola çıktık. Yozgat Şefaatli istasyonuna zaman 17.00 sıralarında geldik. Orada anlaşılan yük treninde birlikte başağrısı olmuş. Bir vagon raydan çıkınca bekleyivermek mecburiyetinde kaldık. Vagonların kaldırılması düşüncesince meydana getirilen çalışmanın etraflıca süreceği söylenildi. Karayolu ile Kayseri'ye aktarıldık. Hiçbir sıkıntımız yok. Kaymakamımız olsun, Devlet Demir Yolları olsun bizimle baş döndürücü ilgilendiler. Alakadar oldular. Hepsine buradan teşekkürname ediyoruz” dedi.

Kayseri'den memleketine gidecek bulunan Gülperi Telan da “Tren çabucak bire durdu. Ne bulunduğunu anlamadık. Sonradan öndeki tren raydan çıkmıştı galiba. Bizi aktarma yapacaklarını söylediler. Güzel birlikte biçimde minibüslere yerleştirildik ve buraya getirdiler” ifadelerini kullandı.

Ankara'da okuyan ve memleketi Diyarbakır'a revan Ramazan Çomak ise, “Final haftası bittikten sonraları memlekete değişmek düşüncesince tren bileti aldık. Yozgat'ın birlikte ilçesinde marşandiz devrildi. Bizim tren de haliyle durdu. Kayseri'den vinç filan çağırdılar. Onun gelişi de 3-4 saati bulur dediler ve bizi Kayseri'ye dolmuşlarla ve otobüslerle naklettiler. Kayseri'den ek tren seferi düzenleyeceklerini söylediler. Şu an Kayseri'deyiz bekliyoruz” dedi.

Eren Kan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ