USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DHKP-C'nin sanki İstanbul Anadolu semt sorumlusu itirafçı oldu, can alıcı bilgiler verdi

Silahlı terör örgütü DHKP-C'ye müteveccih jandarma operasyonuyla yakalanan örgütün neymiş İstanbul Anadolu semt sorumlusu K.K, çalışan nedamet hükümlerinden faydalanmak düşüncesince itirafçı he ve ehemmiyetli bilgiler paylaştı.

DHKP-C'nin sanki İstanbul Anadolu semt sorumlusu itirafçı oldu, can alıcı bilgiler verdi
30-01-2022 12:45
İstanbul

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu çeşidinden planlı soruşturmada jandarma görevlilerince ifadesi tahsil edilen örgütün sanki İstanbul Anadolu semt sorumlusu K.K, 45 sayfalık beyanında ehemmiyetli nezdinde konumda bulunmuş yer aldığı örgütle dayalı bütün bildiklerini anlattı.

Üniversiteden siyasal vakalara katılmaktan gözaltına alındığı düşüncesince atıldığını ve kendince küşade nice dosya bulunduğunu tamlayan K.K, "Terör örgütüne hastalık ve nerede girdiği" sorusuna karşılık, "yaşadıkları birtakımı hadiseler hemen sonra arayış içine girdiği, nezdinde sene hayattaki ihtilalci hareketleri araştırmış yer aldığı ve Türkiye'de en aşırı DHKP-C'nin eylemlerini gördüğü" beyanında bulundu.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'a müteveccih eylemi YouTube'da seyrederek örgüte sıcakkanlılık duymaya başladığını özetleyen K.K, örgüte ilgilendiren "Yürüyüş" dergisi satı standında DHKP-C ile karşı bağlantısını kurduğunu, Okmeydanı Gençlik Derneğine pıtrak pıtrak gidip geldiğini ve bu biçimde devrimciliğe başladığını söyledi.

"Bayrampaşa Çevik Kuvvet'e müteveccih silahlı hamle önceleri eylemci bizlere halay çektirdi"

Okmeydanı'nda tutuklanıp Silivri Cezaevi'nde yattığını ve 60 çağ sonradan boşaltma edildiğini tamlayan K.K, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Emniyet Müdürlüğüne örgüt çeşidinden meydana getirilen saldırıyla dayalı şunları kaydetti:

"Üniversite eyleminde gene gözaltına alınıp başıboş bırakıldık. Avukatım B.T. idi. Gençlik binasında geçirdiğimiz nezdinde günde D.U. bana gelip A.K. ve A.T. ile Grup Yorum'un '5. Tam Bağımsız Konseri Komitesi'nde işyar olduğumuzu söyledi. İdil Kültür Merkezi'nde katıldığımız komisyon toplantısında A.A, H.B, B.K. ve adını hatırlamadığım biraz insan elan vardı. Ertesi çağ D.U'nun da bulunmuş yer aldığı komisyon toplantısında 'Grup Yorum konserinin yasaklanması şeklinde kuvvetle bu konseri yapacağız, icabında insanoğlu bizim talimatlarımızla ölecek.' denildi. 3 Mart 2016'daki Bayrampaşa Çevik Kuvvet'e Çiğdem bacı ve Berna'nın meydana getirmiş yer aldığı silahlı eylemden 1-2 şeb evvela Çiğdem abla, gençlikte akşam ezanı evlere dağılmadan evvela bizlere orada halay çektirdi. Şarkı, yırlamak söyleyerek dağıldık. Birkaç çağ sonradan sabahleyin karşı gencelme binasına gittiğimde, televizyondan Çiğdem bacı ve Berna'nın meydana getirmiş yer aldığı silahlı eylemi gördüm. Örnektepe Mahallesi'nde duvarlara 'Berna Yılmaz, Çiğdem Yakşi ölümsüzdür, Halk Cephesi' yazdık."

Gerilla edinmek istediğini bildikleri düşüncesince namına disk içre terbiye talimatlarının verildiğini, Anadolu mesuliyeti vazifesini birine devrettikten sonradan Yürüyüş dergisinde süsleyici nezdinde göreve bitmeme ettiğini fakat esas işinin gereç mesuliyeti bulunduğunu dile getiren K.K, 10 bin liraya silah aldığını da söyledi.

"Dilek Doğan savcısını iple boğun' emri aldım"

Örgütte gerilla olma talebinin ikrar edildiğini 2016 Aralık ayında Karaköy'de G.S. isminde birinden öğrendiğini, namına Bolu'da dağ bayır görevine başlayacağının iletildiğini özetleyen K.K, İstanbul Adliyesi'nde işyar nezdinde savcının öldürülmesiyle dayalı almış yer aldığı emri da ifadelerle açıkladı:

"Keşif yaptık. Armutlu'da kaldığımız bölgelere dominant olunca ego ve G.S, E.G'nin evine gittik. Böylece 2017 Eylül ayında yasa dışı bölgeye karşı olduk. E.G'nin silah bulmasını istedik. Ertesi sabahleyin evdekiler işe ve okula gidince G.S. bana, hareketin emri doğrultusunda benim ve yanımızda sıfır üçüncü nezdinde ferdin farklı kavgacı takımı olduğumuzu, komutanın da kendisi bulunduğunu söyledi. İlk gayemizin Dilek Doğan dosyasının savcısı olduğunu, Çağlayan Adliyesi'ne girerek cezalandırma, iple boğarak ve benzer biçimde cani eylemi yapmamız icap ettiğini söyledi. Daha evvela de G.S. bana, elan resmi giyinmemizi ve avukat kabil davranmamız icap ettiğini söylemişti. Bugünün akşamında E.G. kendisinden nezdinde şeb öncesinde istediğimiz silahları ve 50 sayı de kurşun getirdi. Bu silahı G.S. namına aldı. Ben de gayrı 9 milimetrelik tabancayı 100 mermisiyle aldım. İkimiz bu arada kalmayalım dedik. Ben Ç.G'nin evinde kaldım. Kişisel samimiyetimizden çevre iane etmişti.

Kaldığım süreçte Ç.G'nin eşi, A. abinin E.G'ye geveze sırasında, binada oturan nezdinde bilgili bulunduğunu ve bunun da D. düşüncesince başağrısı çıkarabileceğini' söylediğini bana söyledi. Asansörde hasbelkader karşılaştığım aklık giyinik kişinin, bahsedilen bilgili olabileceğinden şüphelendim. Akşam bu insan kendince bilim toplamamız icap ettiğini kararlaştırdık. O çelimsiz müddette Kartal Adliyesi'nde bilgili bulunduğunu öğrendiğim ferdin bulunak ve iş noktayı bilgisini harekete hamiş şekilde gönderdim. Ancak Ç.G. ve ailesinin oradan nakil sonucu üstünde rastgele nezdinde aksiyon gerçekleştirilmedi. İleride hazırlanmış oldu mu bilmiyorum."

Taleplerine ödün Taksim'de polisi tutu ikrar ika eylemi talimatı

E.G. ile terbiye gördüklerini, G.S'ye nezdinde SD kartla örgütten mevrut emirde "Yakalanmayacaksınız" ifadesinin bağlanmış bulunduğunu ve E.G'nin evine stüdyo barınak yaptıklarını tamlayan K.K, S.Ö. isminde örgüt üyesinin kalmış yer aldığı eve gelip getirmiş yer aldığı bellek kartını namına verdiğini ve açtığında nezdinde askeri izlence bulunduğunu gördüğünü anlattı.

İtirafçı K.K, şöyleki bitmeme etti:

"İçeriği, Taksim Meydanı'nda iklim kararmadan 2 vakit evvela rastgele nezdinde manşet memurunun 3 insan çeşidinden tutu alınıp Taksim Anıtı önüne getirilerek 4 arzu karşılığında (SEGBİS ve duyurulmayan tutanak yasasının kaldırılması, ihtilalci tutsakların başıboş bırakılması ve adaletli yargılanma hakkı), taleplerimizin ikrar edildiğine değgin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çeşidinden yaş imzayla taleplerimizin onaylanması, karşılığında tutu aldığımız manşet memurunu başıboş bırakacağımızı, ikrar edilmemesi yerinde manşet memurunu öldürerek cezalandıracağımızı tamlayan nezdinde programdı. Bunun olanaksız bulunduğunu düşünüp hamiş ilettim. Bedel ödediğimizden korktuğumuz söylenip 'Tarihimizdeki şehitlerimiz imkansızı başarmıştır, siz de imkansızı başarabilirsiniz.' denildi. Tüm örgüt tarihinde güzel nezdinde aksiyon örneği gösterirlerse yapacağımı söylediğimde cevaben anca nezdinde benzer gelmedi."

"Savunma istediler, örgüte bulunan bütün inancım yıkıldı"

Örgütün planına ödün "Olmaz" söylediğini ve bunu örgüte yazdığını kaydeden K.K, "Bir hafta sonradan gene hamiş geldi. 'Taksim programının bozma yer aldığı ve S.Ö. ile beraberce çalışmayacağımız' söylendi. '30 Temmuz 2020'de orada ol!' notu vardı. Notla beraberce çam kozalağından mamul nezdinde lama kuşu modelini masaya koyarak Bakırköy'deki nezdinde pidecide beklememi söylediler. 'Deve kuşu güzelmiş.' diyen birinin geleceği belirtildi. Gittiğimde H.Ç. bire nezdinde lafla yanıma oturdu." beyanında bulundu.

Kendisine "örgüte yakışan davranışlar sergilemediği"nin söylendiğini aktaran K.K, "Savunma yaptım. Yaşadığımız sorunları bellek kartına yazıp G.Ç'ye vererek gönderdim. Bir hafta sonradan örgütten nezdinde makale geldi ve benim öz tenkit vermem istendi. Olayların bu bir duruma gelmesine benim etken olduğum belirtildi. Benim de bundan böyle örgüte dirlik bütün inancım yıkıldı. Fakat nezdinde boşlukta kaldığımdan, korktuğum ve o anne denli talih ve manşet kendince hep, 'İşkenceciler ve herkesi kullanıp atarlar' düşüncesinde olduğum düşüncesince gine de örgütte kalmaya bitmeme ettim." ifadelerini kullandı.

Örgütün silah nakil şeklini anlattı

K.K, örgütün silah nakil yöntemiyle dayalı şu beyanlarda bulundu:

"8 Mart 2021'de hareketten mevrut notta, 'artık nezdinde sene süresince fukaralık emek harcaması yapacağım, gerilla olma talebim nezdinde sene sonradan hala aynıysa o devir değerlendirileceği' söylendi. Talebime erişmek düşüncesince kendimi yakalatmamam icap ettiğini söylediler. Tekrar Esenyurt'taki nezdinde parktaki telaki alegori gitmemi istediler. Beni bekleyenin harf ismi 'Engin' bulunan G.T. bulunduğunu gördüm. Kuaför H. ablanın evine gittik. Burada april ayına denli kaldım. Kod hamle Cevat'tı. G.T. beni emektar vakaları kapatmaya kandırma etmeye çalışıyordu. Silahımı görür görmez H. bacı korktu, çıkmamı istedi. G.T. ile konuştum. Gezdiğimizde, örgütün bendeki silahı istediğini söyledi. H. bacı ile çay paketine koyduk silahı. Daha sonradan G.T. çayı, şekeri ve kurabiyeyi alıp gitti. Örgüt silahı genel anlamda bu yöntemle taşır. Bu süreçte G.T, aranması yer aldığı düşüncesince 19 Mart'ta gözaltına alınmıştı. G.T. çıktı, sonradan Esenyurt'a gittim. Orada parklarda uyuşturucuya dirlik bildiriler hazırlıyordum."

"Akın Gürlek'i cezalandıracağız" yazışması

K.K, nezdinde örgüt üyesinin namına "milis terbiye filmleri" verdiğini anlatarak, Dink cinayeti ve MİT tırlarının durdurulması kabil ehemmiyetli davalara icra vekili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Akın Gürlek'e müteveccih planlanan eylemin de arazi almış yer aldığı şu detayları paylaştı:

"İlk milis eğitimi çalışmasına gittiğimde o insan bana, 2 esas programımız olduğunu, bunların üstünde duracağımızı söyledi. Bu programlar nezdinde askeri, nezdinde de ideolojikti, tulum patlatma gibi. 'Akın Gürlek'i cezalandıracağız, imza DKPC' yazışmaları vardı. Mahalledeki polislerin istihbaratı, polislerin GBT ika noktaları ve saatleri, mahalleye antre ve depar belgesi güzergahlarının öğrenilmesi, mahallelerde polislere dirlik tecziye eylemleri, öldürmenin örgütlenmesi, ideolojik şekilde da 'Vietnam Devrimi milis eylemi örnekleri, Nikaragua Devrimi'nin milis örnekleri' kabil bilgiler vardı. evvel Armutlu'da milis eğitimine gideceğim söylendi. Daha sonradan Esenyurt İstiklal Mahallesi'nde gözaltına alındım."

"Örgütte partinin dümen organı, cephenin de infaz ve yaşama nakil organı bulunduğunu biliyorum." ifadesini kullanan K.K, örgütün TAYAD, DİH, Halk Meclisleri, Grup Yorum, Halkın Hukuk Bürosu, Kamu Emekçileri Cephesi, Dev-Genç, Liseli Dev-Genç, Yürüyüş Dergisi, gereksinim Komitesi ve en fevk destek Merkez Komite'den oluştuğunu, başkaca silahlı yaymaca birliklerinin (SPB) örgütün aksiyon karşıcı kanadı olduğunu, nezdinde de kırda çalışkanlık tay tay arabası "Kır SPB"nin bulunduğunu anlattı.

"Merkez komisyon altyapılarla iletişimi kuryelerle gönderilmiş yer aldığı SD kartlarla sağlar"

Örgütteki biçim komitenin almış yer aldığı kararları ve altyapılarla iletişimi kuryeler vasıtasıyla gönderilmiş yer aldığı SD kartlarla sağladığını itiraf fail K.K, "Örgüte ne biçimde öge kazandırıldığına" müteveccih soruya da "Dev-Genç yapılanmasının, üniversitelerde ve yöresel alanlardaki darülfünun gençleri veya darülfünun çağındaki çoluk çocuk ortada yığın emek harcaması yaparak örgüte öge kazandırmaya çalıştığı, DİH'in ise bire nezdinde emek vermeyi işçiler ortada ve yöresel bölgelerde yaptığı" beyanıyla ödün verdi.

Örgütün konserler, piknikler, sinevizyonlar, film gösterileri, im kıraat günleri, içtimai etkinlik şekilde kemirmek yapma, kamp, başkaca Grup Yorum konserlerinin dünyalık gerçekleştirme ika emekleri bulunduğunu vurgulayan K.K, "Örgüt yasal veya yasa dışı yapılanmaya örgüt mensubunu nite seçer?" sorusuna ödün da şunları anlattı:

"Kişi öz talebiyle aranması çıkması yerinde örgütün talebiyle yasa dışı bölgeye geçilebilir. Aranması çıkana denli demokratik bölgede yığın emek harcaması meydana getirmiş yer aldığı müddet içerisinde örgüt insanları birtakımı testlere editör tutar. Uzun devamlı mecmua dağıtmak, sokakta kalmak, pestil eğlenmek gibi. Kadrosunda birikim vermek düşüncesince bu süreçte meydana getirilen deniz hırsızı eylemlere katılarak askeri birikim kazanır. Ayrıca yasa dışı bölgeye geçmeden evvela illegaldeymiş kabil tatbikat yapar. Halk meclislerinde çalıştırarak halkı organize etmek alegori idarecilik tecrübesi kazanmasını icap ve idarecilik becerilerini sınar. Sorun bozma şeklini gözetler. Kadronun sorumlusunun teklifi üstünde biçim komisyon seçer."

Örgütün güven kaynakları

İtirafçı K.K, "Örgütün güven kaynakları nelerdir?" şeklindeki suali da şöyleki yanıtladı:

"Örgütün en esas güven kaynaklarından bir tanesi gerekseme komitesidir. Örgüt alegori belediyelerden, başkaca örgütün kadrolarından, tanıdıklarından, mahallelerdeki iş noktayı malikleri ve maddesel hali dobra bulunan şahısların para, kurumları basıldığında kuruluşlarının gereksinimleri (bilgisayar, göstergeç masa, iskemle gibi) silah, yapım malzemeleri ve günce avlu içerisinde ne gerekseme olursa karşılamaktadır. Başkaca örgütün mahallelerden, alanlardan bağlantılarla kurduğu dükkanlar ve insanlardan rastgele ay toplamış yer aldığı makul miktarlarda paralardır. Ayrıca kestiği cezalardır. İddia bayileri, Tekel bayileri, mevhum konu oynatan genel ağ kafeler gibi. Maddi hali dobra bulunan esnaflardan biricik seferlik faziletli meblağlar alınır."

"Örgüt alegori aldığınız bombalı yahut silahlı terbiye mevcut mı?" sorusunun yöneltildiği K.K, nezdinde üyeden pompalı tüfek ve bunun fişekleri konusunda, nezdinde üyeden tabancalar konusunda, nezdinde üyeden silahsız askeri cereyan eğitimi, nezdinde üyeden de harita kıraat ve haritada taraf bulma, örgüte ilgilendiren tatbikat el kitabında bulunan bomba düzenekleri eğitimi almış yer aldığı bilgisini verdi.

K.K. başkaca 3 insandan molotofkokteyli ve 2 insandan de EYP zerre etkili bomba yapımını öğrendiğini belirtti.

"Silah ve cephane elan evvela mahkûk depolara gömülür"

"DHKP-C'nin silah ve cephane gerçekleştirme ika metodları nelerdir, nerede saklarlar, nite dağıtırlar?" sorusuna ödün K.K, şunları kaydetti:

"İlişkide yer aldığı halktan şahısların evlerinde yahut kendilerinde mevcut silahlar, mahallelerde örgütten bihaber geçer silahların ukubet kesilerek insanların ellerinden katılması olur. Silah kaçakçılarıyla kurduğu bağlantılarla parayla satın alarak gerçekleştirme değer veya maddesel hali dobra bulunan bireylere aldırır. Bekçiler, polisler ve talih alegori veya hususi nezdinde gurur alegori silah nakil yetkisine eş insanların pusuya düşürülerek silahlarının çalınması veya ellerinden katılması vardır. Örgütün elan evveli yasa dışı yayınlarında okuduğum 'Halkın silah atölyeleri' başlıklı yazıda, 'Halkın evlerine silah yapılabilecek atölyeleri kurmalı ve işletmeliyiz.' söylediğini gördüm. Silah ve mühimmat, birleştirme kişiler çeşidinden parçalarına ayrılarak bütünü sert gres yağına ağız ağıza bulanıp nezdinde gübür poşeti veya dayanabilen balıketinde nezdinde torba içine koyulup ağzı koli bandı yahut iklim almayacak rastgele nezdinde nesneyle bağlanıp elan ilkin mahkûk depolara gömülür.

Örgütle ilişkide bulunan insanların evlerindeki zulalarda saklanır. kent ve mahalle içindeki park, bahçe, inşaat, toprak kabil yerlerde, zulalarda saklanır. Silaha gerekseme duyan kol veya savaşçı, örgüte talebini iletir. Örgüt, silahları zulalarda, silahların yerini bilici takımı vasıtasıyla elan ilkin ayarladığı tampon (doküman veya silahların iare şekilde biraz vakit yahut biraz çağ tutulduğu yer) sanarak ifade edilen bölgelere bırakır ve silahı talip kavgacı yahut ekibine bu tamponların adreslerini ve tariflerini nezdinde parola ile beraberce vererek oradan aldırır."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ