USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

DİAYDER üyelerinin yıldırı davası başladı

Terör örgütü PKK ile iltisaklı yer aldığı tamlanan Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi mensuplarının da aralarında bulunmuş yer aldığı 23 üyesi karşı oluşturulan davanın görülmesine başlandı.

DİAYDER üyelerinin yıldırı davası başladı
18-02-2022 12:51
İstanbul

14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki önce duruşmaya, 7 mevkuf maznun katıldı.

Tutuklu dü sanığın, mevkuf bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılımının sağlandığı duruşmada, gene 3'ü SEGBİS'le bağlanan 11 tutuklanmadan maznun da müheyya bulundu.

Duruşmayı CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile HDP Milletvekilleri Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu da izliyor.

Sanıkların etiket tespitlerinin yapılmasıyla başlamış olan duruşma, maznun avukatlarının bildirme ve taleplerinin alınmasıyla bitmeme ediyor.

Bu arada murafaa evveliyat Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önündeki bölgede birleşen DİAYDER üyesi ortak grup, davaya bağlı izah yaptı. Açıklama karşılayıcı grupta HDP Milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Hüda Kaya ve Ömer Faruk Gergerlioğlu ile avukatlar da arazi aldı.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca 9'u mevkuf 23 maznun karşı hazırlanmakta olan 335 sayfalık iddianamede, İstanbul Şirinevler'de çalışkanlık yayınlayan DİAYDER'in, yıldırı örgütü KCK sözleşmesinde "Azınlıklar ve İnanç Grupları Komitesi" ismi altında örgütlenen ve yıldırı örgütü PKK sergerde Abdullah Öcalan'ın talkın ve yönlendirmeleriyle seçenek sanki "Kürt Diyanet İşleri" şekilde kurulduğu belirtiliyor.

DİAYDER'in yıldırı örgütü KCK sistematiği doğrultusunda kurularak çalışkanlık yürüttüğü tamlanan iddianamede, derneğin kullandığı genel ağ sitesindeki örgütsel ögeler, Kürt problemine bağlı planlı sormaca çalışmasının örgütsel temeli, üyelerin 2013'ten bugüne bitirdikleri matbuat açıklamaları, katıldıkları eylemler ve örgütsel beyanlarının yıldırı örgütü PKK perspektifine uyduğu tabir ediliyor.

Derneğin İBB'deki işe alımlarda tavsiye yer aldığı iddiası

İddianamede, derneğin örgütün rustik dalında çalışkanlık örümcek ve ya çalışkanlık sırasında atıl bir vaziyete getirilen şahısların ailelerinin örgüte bağlılığının çoğalması ve kopmaması hesabına amme büyüklenme ve kuruluşlarından elde edilmiş iane kartlarının dizgeli ortak halde kişilere ulaştırılmış yer aldığı kaydediliyor.

Sanıklardan Mehmet İnan'ın iddianamede arazi düzlük ifadesinde, İBB'de ölü yıkayıcı şekilde işe alınmasında DİAYDER yöneticilerinin tavsiye bulunduğunu ve kendisiyle baş başa birtakım şahısların de topluluk öncülüğünde işe alındığını dediği aktarılıyor.

İddianamede, Mehmet İnan'ın, bu kişilerle belediyeye önce girdiklerinde maaşlarından ortak tarafını DİAYDER'e vereceklerini söylediklerini, fakat sonra bu şahısların derneğe mülk verip vermediklerini bilmediğini anlattığına arazi veriliyor.

İBB İstanbul Personel Yönetim AŞ (İSPER) içerisinde 24 Kasım 2019 bakımından ölü yıkayıcı şekilde etkin Mehmet İnan'ın almış yer aldığı 4 bin teklik maaşın bin lirasını DİAYDER'e verdiği kaydedilen iddianamede, benzeşim halde DİAYDER kabilinden belediyelerde işe sokulan üyelerin maaşlarının ortak tarafını derneğe aktardıkları belirtiliyor.

İddianamede, bu kapsamda, PKK'ya aktarılmak ve KCK yapılanması çerçevesinde meydana gelen örgütsel faaliyetlerde kullanılmak gibi "Mali Kampanya" ismi altında, belediyelerde etkin personelin maaşlarının ortak kısmının aktarıldığı anlatılıyor.

Görüşme içeriklerinde, ramazan kocaoğlan dolayısıyla İBB kabilinden DİAYDER'e sunulan alım satım kartlarının maznun Ekrem Baran kabilinden dağıtılması için Avrupa ve Anadolu yakalarında eğleşme fail topluluk üyesi melelere verilmesi hususunun arazi almış yer aldığı tabir edilen iddianamede, bahis konusu kartların dağıtılacağı şahıslar ortada "Değer Aileleri"nin de bulunmuş yer aldığı aktarılıyor.

"Derneğe İBB'nin market iane kartları dağıtıldı"

İddianamede, beceri izleme sonucu, İBB kabilinden derneğe sunulan market iane kartlarının teşkilat sempatizanlarınca ailelere dağıtıldığının belirleme edilmiş yer aldığı belirtilerek, topluluk tarafından, örgütün rustik dalında çalışkanlık örümcek ve ya atıl bir vaziyete getirilen şahısların ailelerinin örgüte bağlılığının çoğalması ve kopmaması adına, amme büyüklenme ve kuruluşlardan elde edilmiş iane kartlarının dizgeli ortak halde kişilere ulaştırılmış yer aldığı belirtiliyor.

İddianamede, 10'u mevkuf 23 sanığın "silahlı yıldırı örgütüne organ olmamakla baş başa iane etme" ve "silahlı yıldırı örgütüne organ olmak" suçundan 3,5 ile 15'er sene ortada mütebeddil oranlarda hapisle cezalandırılması isteniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ