USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Aşı sertifikasyonları dair İngiltere ile açıklık katedildi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, aşı sertifikasyonlarının tanınması dair dava yaşanmış olan İngiltere ile ara katedildiğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Aşı sertifikasyonları dair İngiltere ile açıklık katedildi
01-10-2021 12:41
Aydın

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'mız, New York’ta Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüşmesinde bu mevzuyu söyledi. Boris Johnson da bunun absürt müşterek yürütüm bulunduğunu söyledi. Avrupa'da BioNtech aşısı olanlar düşüncesince maslahat yok, Türkiye'de olanlar düşüncesince hâlâ müşterek netlik yok... Hemen o mevzuda da düzeltmeler yapıldı, yapılıyor." dedi.

Çavuşoğlu, Aydın'daki müşterek otelde planlı Kuşadası Turizm Camiası ve Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması'nda meydana getirdiği konuşmada toy insan koronavirüs (Kovid-19) salgınına dirlik topu topu sektörlerde bulunduğu derece turizmde de titiz olunması icap ettiğini söyledi. ek tedbirlere lazım kalmaması düşüncesince rastgele turizmcinin önlemleri uygulaması gerektiğine ayraç fail Bakan Çavuşoğlu, "Kuşadası'na erişince de Türkiye'nin rastgele durumunda bulunduğu derece gevşemenin bulunduğunu görüyoruz, fakat bu müstevli halen bitmeme ediyor." dedi.

Çavuşoğlu, salgının şişman fırsatları da ortaya çıkardığını, bunların elleme değerlendirilmesi gerektiğini, dış politikayı oluştururken bu fırsatları delik uğrunda bulundurduklarını anlattı.

Dünyadaki çatışmaların yüzdelik 60'ının Türkiye etrafında olduğunu, Türkiye'nin de dış politikasının temeline "insani" unsurları aldığını tabir fail Çavuşoğlu, sert ve şirin gücü harmanlayan müşterek yöntem izleme ettiklerini ve ortaya çokbilmiş müşterek dümdüz ortaya çıktığını söyledi.

Osmanlı İmparatorluğu'nun yönettiği alanda ahit özgür 40 diyar bulunduğunu aktaran Bakan Çavuşoğlu, "Buralara doğruluk götürdük kalkındırdık, medeniyetimizi de götürdük. Bu medeniyetimizin ürettiği kültürümüz ahit dünyanın rastgele durumunda ödün buluyor. Sanatımız, kültürümüz, mutfağımız, mimarimiz, tarihimiz, dilimiz, arı güzelliklerimiz, insanımızın dürüstlüğü, çalışkanlığı, misafirliği, görev sektörümüzün dünyada müşterek numara tam olmasını sağlıyor." dedi.

Turizm diplomasisi ve aşı uygulamaları

Çavuşoğlu, salgının turizmi baş döndürücü etkilediğini ve sabık sene otellerin açılamadığını anlatarak "Elbette devletimiz, turizmcilerin indinde oldu; çalışanlarımızın, esnafımızın indinde oldu. Az ve ya çok... Elinden geldiği denli camianın rastgele kesimine elini uzattı. Bu sürdürebilir müşterek gestalt değildi. Turizm sektörünü esasen alevlendirmek için, turizmle alakalı tesislerimizi esasen yaşama giyinmek düşüncesince dimdik gezim konseptini yaşama geçirdik." sanarak konuştu.

Konseptin dünyaya kip olduğuna ve turistlerin de kıvançlı olduğuna dikkati çekici Çavuşoğlu, bugüne denli 11 bin 500 tesisin bu programa organ bulunduğunu belirtti. ​​​​​​​

Çavuşoğlu, önlemlerin disiplin tutulması icap ettiğinin altını çizerek "Bakınız İngilizler bizi bu sene al listeden baş döndürücü geç çıkardı. Bundan en baş döndürücü Kuşadası etkilendi. İngilizlere en baş döndürücü görev sağlayan destinasyonlardan birisi de burası. Tabii ilkin aşı dair da turizmcilerimize evleviyet verdik. Ben bunu müşterek yol Almanya'da söyledim, 'Turizmciler kuduruk mu da aşılıyorsunuz?' derece negatif tepkiler oldu. Oysa bu bizi, bizim çalışanlarımızı, herkesi bu hastalıktan himaye amaçlıydı zira değinme çok. Temas bulunan yerde çabucak domestik ve ecnebi turisti değil, topu topu çalışanlarımızı da korumamız lazım." sanarak konuştu.

Salgından gezim dalının minimum biçimde etkilenmesi düşüncesince baş döndürücü çalıştıklarını, bu süreçte gezim diplomasisine evleviyet verdiklerini dile getiren Çavuşoğlu, müstevli sürecinde sabık sene Almanya ile 4 ili havi geçim imzaladıklarını, bu sene kapsamı genişlettiklerini vurguladı.

Polonya, Rusya ve Ukrayna derece devletlere de bu örneği anlattıklarını, bu sayede sezonda bu ülkelerden okunabilen gezgin ağırladıklarını dile getiren Çavuşoğlu, aşı sertifikasyonlarının tanınması sürecinde de birtakımı devletlerin ayrımlı uygulamalarının diploması aracılığıyla çözüldüğünü tabir etti. Bakan Çavuşoğlu, şu biçimde konuştu:

"İngiltere, Türkiye’yi al ışıktan turuncu ışığa çıkardı fakat aşı dair müşterek huzursuzluk vardı. Bu mevzuda da devreye girdik. Sayın Cumhurbaşkanı'mız, New York’ta Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile görüşmesinde bu mevzuyu söyledi. Boris Johnson da bunun absürt müşterek yürütüm bulunduğunu söyledi. Yani BioNtech aşısı, Almanya'da üretiliyor, dü Türk bilgelik adamı bu aşıyı geliştirdi. Avrupa'da BioNtech aşısı olanlar düşüncesince maslahat yok, Türkiye'de olanlar düşüncesince hâlâ müşterek netlik yok.... Hemen o mevzuda da düzeltmeler yapıldı, yapılıyor."

Çavuşoğlu, meydana getirdiği konuşmada, toy insan koronavirüs (Kovid-19) salgınından Türkiye'nin etkilenmemesi düşüncesince baş döndürücü çalıştıklarını tabir etti. Çalışmalarının neticelerini kazançlı kurda de gördüklerini, ihracatta hassas rekorların peşi esna bundan böyle 200 bilyon dolarları konuştuklarını tamlayan Çavuşoğlu, "Türkiye'ye mevrut toptan envestisman miktarı da direkt envestisman miktarı da sonsuz artıyor. Son 1 senede baş döndürücü nazarıitibar var. Ekonomik ilişkilerini Türkiye ile imar kılmak talip ülkeler, sonsuz bakanlarını gönderiyorlar." dedi.

Çavuşoğlu, ekonomide Türkiye'nin balans ortaya koyduğunun altını çizerek "Biz bu istikrarımızı sürdürüp potansiyelimizi elleme kullanabilirsek baş döndürücü şimdi elleme noktaya geleceğimize, 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum." sanarak konuştu.

"Biz o hastaları katiyen kapıda bırakmazdık"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'de turizmin çeşitlendirilmesi gerektiğini, ilkin de müstevli zamanında esenlik turizminin dünyada baş döndürücü şimdi müşterek tomar nazarıitibar çektiğini aktardı. Sağlık turizminde de Türkiye'nin elleme vaziyette olduğuna aksan önleyen Çavuşoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz de dünyada esenlik turizminde önce üçteyiz. Potansiyelimizi baş döndürücü elleme değerlendirir ve tanıtırsak müşterek numara sıraya çıkarız. Böyle müşterek potansiyelimiz var. Dünyaya bakıyoruz, pandemi zımnında hastaneler, derin bakımlar dolu. Solunum cihazlarında esna mevcut fakat bizimkilere bakıyoruz en derin devirde dahi hastanelerimizin fakat yüzdelik 50'si dolu. Yoğun bakım ünitelerinin doluluk payı yüzdelik 60'ın ilişkin baş döndürücü az çıktı. Solunum cihazlarının fakat yüzdelik 30'u dolu."

Çavuşoğlu, esenlik turizminde önce aşamada 20 bilyon dolar dirimlik istihsal kılmak istediklerini, esenlik teşrikimesai anlaşmalarını imza kılmak düşüncesince müzakerelere başladıklarını tabir etti.

"Bazı Körfez ülkeleri, Orta Asya'daki birtakımı ahi ülkelerimiz hastalarını Avrupa'ya göndermeyi şişman müşterek bilinçlilik zannediyor meğerse baş döndürücü dünyalık harcıyorlar." ifadelerini kullanan Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'deki esenlik merkezleri ve doktorların dünyanın en iyileri ortada toprak aldığını, dahi bu hizmetleri de Avrupa'nın üçte biri fiyatına sunduklarını söyledi.

Salgın zamanında şifahane kapasiteleri dolan nice Avrupa ülkesinin gayrimenkul dışından mevrut hastaları almadığını hatırlatan Çavuşoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Biz o hastaları katiyen kapıda bırakmazdık. O devletlere deriz ki 'Hastalarınızı bap hariç bıraktılar mı?' Bizde tedavi, rastgele bilinçlilik var, levent boylu ve itidalli vadeli tedaviler dahil. Müzakereler yapıyoruz. Vatandaşlar geliyor da talih kanalıyla gönderileceklerin de Türkiye'ye gelmeleri lazım."

Uluslararası rekabet

Çavuşoğlu, salgının mübrem tesirleri olduğunu, müstevli sonrasına da elleme tertiplenmek istediklerini belirterek arsıulusal toy teşrikimesai ve rekabetlere hazırlandıklarını kaydetti.

Ticarette de baş döndürücü şişman rekabetlerin ortaya çıktığına dikkati çekici Bakan Çavuşoğlu, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Özellikle defans sanayisinde İngiltere ve ABD, Avustralya ile geçim yapmış oldu çekirdeksel tahtelbahir ile alakalı ve Fransa'yı bozulmamış dışı bıraktılar. Dost dosta da aldatılma attı. Bu pandemiyle de başladı hepsi birbirine revan mallara el koymaya başladı. Kişisel himaye ürünleri, girintisiz çıkıntısız maske, gözlükler, ilaçlar, hammaddeler olsun el koymaya başladılar. Acımasız müşterek rekabetin çabuk biçimde arttığını görüyoruz. Biz iş birliğinden ve çalışan baş döndürücü taraflılıktan yanayız. Küresel sistemin eksikleri var, yanlışları var, dü yüzlülük hudut safhada. Bunlar dünyanın gerçekleri. Ama kılıç bunlar mevcut sanarak arsıulusal sistemden çekilecek değiliz. Tam bilakis arsıulusal sistemin güç kazanması ve yenilenmesi düşüncesince güç sarfiyat ediyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dünya 5'ten büyüktür" açıklamasının içi gereksiz müşterek motto olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Gerçekten ahit BM tek problemi çözemiyor, tek mevzuda ön alamıyor tek çatışmayı engelleyemiyor. Özellikle Güvenlik Konseyi, veto hakkı, oylama derece sistemler... Bunların değişmesi lazım, değişmezse BM adım adım Milletler Cemiyeti derece kaybolur gider. O nedenden kılıç deriz ki baş döndürücü bilinçlilik değişti, kurumların da buna kadem uydurması lazım. Biz de 60 sene eski Türkiye derece davranamayız ki rastgele bilinçlilik değişti. Bizim kadem uydurmamız lazım, öne geçmemiz lazım. Şimdi şimdi adaletli müşterek evren muhtemel diyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gayrimenkul dışı temsili


Türkiye'de akıbet 20 yılda 123 toy temsilcilikle ecnebi amaç sayısının 289'a çıktığını vurgulayan Çavuşoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"New York'ta Türk Evini açtık. 1977 senesinde merhum Demirel Başbakan, İhsan Sabri Çağlayangil Dışişleri Bakanıyken 10 eğik müşterek bina, girişle beraberce 11 eğik müşterek bina. Ben öğrenciyken orada baş döndürücü bulundum. Öğrenciyken yetiyordu bize. 90'lı zamanlardan bahsediyorum. Türk Evi devamlı temsilciliğimiz, başkonsolosluğumuz, KKTC, müşterek katını da Bangladeş'e vermiştik. Derneklerimiz vardı, terbiye ataşeliği vardı. Hatırası baş döndürücü fakat bundan böyle yetmiyordu. Hemen peşinde 2 pare mekân aldık müşterek tanesi otopark yeriydi müşterek tanesi restoran. Şimdi 35 eğik müşterek bina. Tam BM'nin, diplomasinin merkezinin karşısında. Kimisi 'Ne lazım vardı buna?' diyor. Kuru kuruya müşterek onur değil. Herkesin dediği şey, 'Ancak süper müşterek diyar bunu yapabilir.' 4 yılda tamamlandık. Çok cepheli diplomasinin merkezinde kültürümüzü, turizmimizi, bizlere alakalı ne mevcut ise tanıtacağız. Tüm kurumlarımızın ofisleri orada olacak. KKTC'ye de elleme müşterek kıvrım verdik."

Çavuşoğlu, şimdi sonraları basına boğunuk meydana gelen toplantıda, gezim ve çıplak maşer kuruluşu temsilcilerinin sorularına ödün verdi.

Toplantıya Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, AK Parti MKYK Üyesi Seda Sarıbaş, AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen ve çıplak maşer kuruluşları temsilcileri katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ