USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Maarif Vakfı dünyanın en şişman 5. yetişek kurumu durumuna geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Maarif Vakfı Kolombiya Temsilciliğinin açılışında meydana getirdiği konuşmada, Maarif Vakfının dünyanın en iri 5. yetişek kurumu durumuna geldiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Maarif Vakfı dünyanın en şişman 5. yetişek kurumu durumuna geldi
27-04-2022 21:42
Bogota

Çavuşoğlu, resmi görüşme kapsamında bulunmuş olduğu Kolombiya'nın başkenti Bogota'da, Maarif Vakfının yurt temsilciliği binasının açılışı töreninde konuştu.

İki yurt ulusal marşlarının okunmasıyla başlamış olan törende davetlilere seslenen Çavuşoğlu, Kolombiya'nın Latin ABD turunda görüşme etmiş olduğu 6. yurt bulunduğunu söyledi.

Türkiye ile Kolombiya ilişkilerine değinen Çavuşoğlu, Kolombiya'nın bölgedeki ehemmiyetli ortaklarından bir tanesi bulunduğunu kaydederek, ev sahibi Dışişleri Bakanı Marta Lucia ile ehemmiyetli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, dakika Kolombiya Cumhurbaşkanı Ivan Duque başkanlığında ilgilendiren bakanlarla düet ve diyalekt mevzuları ele aldıklarını aktararak, "Hüsnükabul düşüncesince Duque'ye birlikte el henüz huzurunuzda teşekkürname eylemek istiyorum. Kolombiya Latin ABD açılımımızda ehemmiyetli birlikte merkezdir." diyerek konuştu.

Türk Hava Yolları (THY), Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Anadolu Ajansının Bogota'da bulunduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Kurumlarımızın diyalekt ofisleri burada, Maarifimizin de bu kurumlara eklenmesi sevinme vericidir. Kurumlarımızın bütünü bizim cezaevi bebeğimizidir." ifadelerini kullandı.

Maarif Vakfının 67 ülkede ayrımlı düzeylerde çalışkanlık gösterdiğini dile getiren Çavuşoğlu, "Vakfımız, dakika dünyanın en iri 5 terbiye kurumu durumuna geldi. Biliyorsunuz diplomatik ağ ve amaç sayısı bakımından Türkiye namına gene dünyada 5. sıradayız. Maarif, Türkiye'nin arsıulusal eğitimdeki markası ve gururu oldu." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, "Köklü medeniyetimiz ve insancasına değerlerimiz sebebiyle sonuç senelerde Türk kültürü ve dili uyanıklık çekiyor. Maarif Vakfımız, bu mevzuda baş döndürücü ehemmiyetli birlikte fonksiyon görüyor. Aynı halde Yunus Emre Türk Kültür Merkezlerimiz de bu açıdan mevrut talepleri istikbal kılmak düşüncesince toy programlar düzenliyor. Farklı üniversitelerimiz başta Ankara Üniversitesi benim de yetkilendirilmiş olduğum üniversite, Kolombiya ve Latin ABD ülkelerindeki üniversitelerle andıran teşrikimesai yaparak Türkçe eğitimi düşüncesince güç gider ediyor. " değerlendirmesinde bulundu.

"Kolombiya, Maarif Vakfımızın Güney Amerika'daki ikinci temsilciliğidir"

Bakan Çavuşoğlu, Güney Amerika'daki mümessillik ve ekol sayısının artacağına inandıklarını ve Dışişleri Bakanlığı namına Maarif Vakfına en çelimli desteği vereceklerini söyledi.

Temsilciliğin Türkçe eğitimine Kolombiya'da katkıda bulunduğunu tamlayan Çavuşoğlu, "Kolombiya, Maarif Vakfımızın Güney Amerika'daki ikinci temsilciliğidir. Bogota'da Maarif Temsilciliğimiz başkaca Türk tarihi, kültürü ve diplomasisi dalında erdemli lisans ve doktora programlarının oluşturulması, ülkelerimiz ortada öğretim üyesi ve mektepli değişiminin artırılması kabilinden ameliyat göstermektedir. " dedi.

Çavuşoğlu, Maarif Vakfının şimdiden Kolombiya'da ehemmiyetli işleri yaptığına ayraç ederek, "Kolombiya'nın önde mevrut üniversitelerinden Nacional ve Externado ile teşrikimesai hazırlamaya başlamış bulunmaktadır." bilgisini verdi.

Geçen hafta "Bogota Uluslararası Kitap Fuarında" Maarif Vakfının birlikte standı bulunduğunu özetleyen Çavuşoğlu, "Bilgi güçtür' diyerek birlikte lakırtı var, çelimli iktisap eylemek günah sahihi olmayı gerektirir. Sorumsuzca beğenilen güç, insanlığa dokunca verebiliyor." ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, Kolombiya Maarif Vakfı Temsilciliğinde alın teri dökenlere teşekkürname ederek, şu halde konuştu:

"Medeniyetimizde bilginin insanlığın yararına kullanılması icap ettiğini öğreten ilim, bilme ve beceriklilik kabilinden kavramlarımız var. Mevlana Hazretleri, 'Nice ulema mevcut ki, asıl irfandan nasipsizdirler' derken bunu kastediyor. İrfan anlayışına vizyonunda ve misyonunda arazi verici Maarif Vakfımız bu açıdan baş döndürücü önemlidir. Bu duygularla Maarif Vakfımızın Kolombiya Temsilciliğinin hayır olmasını ve iyi hizmetlere okazyon olmasını diliyorum."

İki yurt ortada güreşçi köprüsü vazifesi olmasını dilek ediyoruz

Maarif Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tuğba Işık da konuşmasında, Maarif Vakfının Türkiye ile Kolombiya ortada toy afak açacağına inandıklarını belirterek, "21 Ocak 2020 zamanı bakımından beniz yüze terbiye vermeye başlamış olan Kolombiya eğitimi merkezimizin dü ülkeyi yakınlaştırarak güreşçi köprüsü görevini adına getirmesini dilek ediyoruz." ifadesini kullandı.

Maarif Vakfının, kar gayesi gütmeyen birlikte terbiye vakfı bulunduğunu dile getiren Işık, "Dünya genelinde 67 ülkede çalışkanlık yürütürken, 49 ülkede 21 terbiye merkezi ve birlikte darülfünun de karışma iktisap eylemek kıl payı 427 terbiye kurumunda, toplamda 48 bin 687 öğrenciye terbiye vermektedir. " dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ