USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Panama kıymetli birlikte ortak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, diplomatik, ticari ve kazançlı kapasitesiyle branşında ehemmiyetli birlikte gösteriş oynayan Panama'yı kıymetli birlikte eş yerine gördüklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Panama kıymetli birlikte ortak
28-04-2022 22:44
Panama

Çavuşoğlu, resmi ziyaret kapsamında bulunmuş olduğu Panama'da Dışişleri Bakanı Erika Mouynes ile müşterek araya geldi, beraberce ve heyetler arası görüşmelerin arkası sıra planlı kuma matbuat toplantısında konuştu.

Panama'da bulunmaktan çevre memnuniyetini dile getiren Çavuşoğlu, "Sayın Erika Mouynes'e beni buraya çağırma etmiş olduğu düşüncesince giriş döndürücü teşekkürname ediyorum. Latin ABD turunda Panama'yı ziyaret etmekten çevre büyüklük duyuyorum." dedi.

Çavuşoğlu, sonuç yıllarda dü dünya ortada sıklaşan temaslara ayraç ederek, "Panama ve Türkiye, tecim ve geri hizmet düşüncesince ehemmiyetli diyalekt merkezlerdir. Özellikle parlamenterler düzeyinde meydana getirilen ziyaretler ve çapraz dışişleri bakanların ziyaretleri başkaca Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, Panama Cumhurbaşkanı Laurentino Cortizo'ya davetini ilettik." sanarak konuştu.

İlerleyen süreçlerde dü dünya arasındaki ziyaretleri arttıracak girişimlerde bulunacaklarını aktaran Çavuşoğlu, "Sayın Mouynes'i Antalya Diplomasi Forumunda ağırlamaktan büyüklük duyacağız. Bugün kendisiyle konkre mevzuları arkadaşlarımızla yanında ele aldık. Siyasi diyaloğumuzu, konuşu ilişkilerimizi teksif dair uygun kaldık." değerlendirmesinde bulundu.

"Panama'yı giranbaha müşterek kuma kendisine görüyoruz"

Çavuşoğlu, dü dünya arasındaki konuşu iş birliğinin henüz da gelişim göstermesi icap ettiğini vurgulayarak, "İkili tecim hacmimiz sabık sene yüzdelik 50 artarak 323 milyon dolara ulaştı. Diplomatik, ticari ve konuşu kapasitesiyle branşında ehemmiyetli müşterek gösteriş oynayan Panama'yı giranbaha müşterek kuma kendisine görüyoruz." ifadesini kullandı.

İki dünya ticaretinde özlük lehlerine müteveccih ağır müşterek bariz olduğuna dikkati çekici Çavuşoğlu, bunun dengelenmesi düşüncesince bakanların bu mevzuları çalıştığını söyledi.

Çavuşoğlu, inşaat, enerji, nakliyat ve terbiye mevzularını danışma ettiklerini belirterek, "Özellikle, turizm, erke ve geri hizmet hikayelerinde iri müşterek gizil bulunuyor. İmzalayacağımız ticaret, gezim ve konuşu teşrikimesai anlaşması, ülkelerimiz ortada katışık konuşu komisyonunun ve iş konseyinin kurulmasını sağlayacak." dedi.

"Son yıllarda firmalarımızın Panama'ya merakı artıyor"

En sonuç Panama'da planlı fuara 18 Türk firmasının katıldığının altını çizen Çavuşoğlu, "Türk firmalarının Panama'da envestisman yapması düşüncesince heveslendirme ediyoruz. Özellikle ulaşım, lojistik, para ve ticarette Panama'nın sunmuş olduğu ciddi fırsatlardan yararlanmalarını istiyoruz. Görüyoruz ki, sonuç yıllarda firmalarımızın Panama'ya merakı artıyor." sanarak konuştu.

Çavuşoğlu, çağ imzalanacak "Turizm İş donanması Anlaşmasıyla" dü ülkenin henüz da yakınlaşacağını belirterek, "Türkiye ve Panama dü gezim ülkesidir. Türk Hava Yollarının (THY) Panama ile İstanbul ortada sabah akşam direkt pervaz yapması dair da uygun kaldık." ifadesini kullandı.

Eğitim ve hars hikayelerinde Türk dilinin Panama Üniversitelerinde okutulması düşüncesince iş birliğinin güçlendirileceğini dile getiren Çavuşoğlu, bu mevzuda velut görüşmeler gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakan Çavuşoğlu, Latin ABD ve Karayipler bölgesiyle ilgilendiren mevkidaşından bilim aldıklarını kaydederek, "Ben de Ukrayna mücadelesi ilkin peyda etmek neredeyse bizim bölgemizdeki mevzular üzerine bilim verdim. Bu krizlerin yansımaları karşısında ve bu çeşit sınamalarla kesinlikle savaşım edebileceğimizi konuştuk." sanarak konuştu.

"Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırlamaktan büyüklük duyuyoruz"

Bakan Mouynes de Çavuşoğlu ziyaretinin dü dünya arasındaki geçmiş resmi ziyaret bulunduğunu hatırlatarak, "Sayın Çavuşoğlu'nun ülkemize meydana getirdiği ziyaret çerçevesinde değme dü ülkeye de faydasına olacak biçimde iktisat ve ticari iş birliğini mevzularını ele aldığımızı anlatmak isterim. Sayın Mevlüt Çavuşoğlu'nu ağırlamaktan büyüklük duyuyoruz." dedi.

Düzensiz barhana mevzularını Çavuşoğlu ile değerlendirdiklerini dile getiren Mouynes, bu ziyaret vesilesiyle ehemmiyetli toptan mevzuları paylaştıklarını başkaca terbiye ve bilimsel niteliği olan mevzular ilkin peyda etmek neredeyse nice mevzuyu masaya yatırdıklarını belirtti.

"Çavuşoğlu'ndan 3. Antalya Diplomasi Forumuna ortaklık daveti aldık"

Mouynes, Panama'nın ciddi müşterek alanda bulunulduğunu anımsatarak, "THY'nin direkt uçuşlarını baştan gündeme aldık, Panama'dan Türkiye'ye meydana getirilen ihracatı arttırmayı konuştuk. Aynı biçimde Türkiye'nin de Panama'ya yapacağı yatırımların teşvikini ele aldık. Çavuşoğlu'ndan dünyaca üne eş 3. Antalya Diplomasi Forumu ortaklık daveti aldık. Türkiye ile Panama arasındaki fersah bariyer bulunmadığı kadar bilakis bunu yükseltmek düşüncesince fırsatları kullanacağız." sanarak konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ