USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya-Ukrayna cenginde kalımlı mütareke düşüncesince çalışıyoruz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ukrayna-Rusya cenginde geçmiş insani, sonraları temelli mütareke düşüncesince çalıştıklarını belirterek, "Ortada ortak tutkun mevcut ve söndürülmezse herkesi hâlâ aşırı etkileyecek. Yangını sönümlemek düşüncesince şişman ortak efor i?

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Rusya-Ukrayna cenginde kalımlı mütareke düşüncesince çalışıyoruz
20-03-2022 17:47
Antalya

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından, Erdem Beyazıt Kültür Merkezi'nde planlı "İl Danışma Meclis Toplantısı"nda icra ettiği konuşmada, Çanakkale'den Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi.

Dünyanın 1915'te, hem aynısı benzer yepyeni borda bordaya saldırıya aynı sürede biricik borda bordaya direnişe şehadet ettiğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Başta Gazi Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk peyda etmek kıl payı şehitlerimizi ve Hakk'ın rahmetine mülaki gazilerimizi gönül borcuyla yad ediyoruz. Biz topraklarımızı, vatanımızı arı harp olduğunda savunmuyoruz. 

Bugün, milletimiz yatağına geçim süresince girsin diye, limit karakollarımızda, askeri birliklerde, dağlarda, limit ötesinde, komandolarımız, askerlerimiz, polisimiz, jandarmamız elleri sak rastgele sonsuz yurt savunmasındalar." niteleyerek konuştu.

Türkiye'yi korumanın çabucak yabancılar tetikte, er nöbetinde beklemekle de olamayacağını anlatım fail Çavuşoğlu, Türkiye'yi müdafaa etmek demek, bu vatana cezaevi dikmiş hainlerin karşısına gecenin borda bordaya yarısında dikilmek, sabah erkenden onların adi emellerini boşa boşaltmak buyurmak bulunduğunu dile getirdi.

Çavuşoğlu, politik istikballerini, bulunmayan ika ve tahrip hesabına çatı etmeye çalışanların, Türkiye'nin izlemsel konumundan ve elde etmiş yer aldığı kazanımlarından iğbirar duyduklarının aşırı belirgin bulunduğunu belirterek, laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Bunların gayesi Türkiye'yi müdafaa etmek değil, Türkiye'nin önünü kesmek, Türkiye'yi geçmişin puslanmış ve biilaç günlerine arka götürmektir. Bugün Türkiye, çabuk ve çarpıcı kararlar alarak dünyanın muhtelif bölgelerinde varlığını çalışan borda bordaya biçimde sürdürüyorsa bunun sebebi, çelimli borda bordaya liderlikle dengeli ve çalışan borda bordaya biçimde yönetiliyor olmasıdır. Biz domestik ve ulusal savunma, domestik ve ulusal uygulayım bilimi derken, kalkınan ve gelişen borda bordaya Türkiye hedeflerken, ihracatta ve üretimde şef borda bordaya iklim peyda etmek düşüncesince uğraşırken, domestik arabasını en sonuç teknolojiyle dünyanın en prestijli markalarından bir tanesi yaparak evren sahnesine çıkarırken, vizyoner borda bordaya idare anlayışıyla ilerleyici borda bordaya ülkede, önemsiz ve atlatılabilecek krizleri, aşırı büyükmüş kabilinden gösterip provokasyona ve itibarsızlaştırma siyasetine dönüştürenleri milletimiz görüyor, biliyor."

Antalya Diplomasi Forumu

Üstesinden gelinmesi müstelzim mesail olduğuna ayraç fail Çavuşoğlu, dünyanın süresince bulunmuş yer aldığı krizin etkilerini olabilir olduğunca Türkiye'ye, millete yansıtmamaya çalıştıklarını söyledi.

Terörle, enflasyonla global krizlerle Türkiye'ye alın oynanmak maksut oyunlarla cenk etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'yi çaresiz, tükenmiş, sistemi kilitli borda bordaya iklim kabilinden gösterenin, ki olursa olsun bu ülkeye görev etmediğini kaydetti.

Çavuşoğlu, bugün kâffesi dünyanın tanık yer aldığı borda bordaya Türkiye profili bulunduğuna dikkati çekerek, "Türkiye'nin gücünü, global borda bordaya oyuncu olduğunu, arsıulusal bölgede oynadığı rolün önemini, muhip sevmeyen hacısı hocası ikrar ediyor. Bunun en sonuç örneğini sabık hafta düzenlediğimiz Antalya Diplomasi Forumu'nda hacısı hocası gördü." dedi.

Forumda üç güneş süresince diplomasinin kalbinin Antalya'da attığına yer veren Çavuşoğlu, 17 talih ve hükümet başkanı, 80 bakan, 39 arsıulusal kurum önderi ve temsilcisinin foruma katıldığını, 200'den borda bordaya tomar musahabe yapıldığını aktardı.

Bu cins faaliyetlere borda bordaya vakitler Davos ve Münih kabilinden merkezlerin ev sahipliği yaptığını anımsatan Çavuşoğlu, "Bugün bundan böyle bu haritada en merkezde Antalya da var. Uluslararası siyasetin geleceği Antalya'da konuşuluyor. Antalya Diplomasi Forumu bugüne derece ezilen Afrika ülkeleri ve az mütekâmil devletler düşüncesince de seslerini duyurdukları borda bordaya ortam oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Çavuşoğlu, forumdan sonradan diplomatlık tempolarının henüz da arttığını ve sonuç borda bordaya haftada da koyu diplomatlık yaşadıklarını bildirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı

Ukrayna'daki savaşın sona erdirilmesi düşüncesince şişman borda bordaya güç süresince bulunduğunu anlatım fail Çavuşoğlu, şu biçimde bitmeme etti:

"Maalesef Avrupa'da borda bordaya ayrıksı muharebeye henüz tanık oluyoruz. Kuzeyimizdeki dü şişman komşumuzun savaşı, kâffesi evren kabilinden bizi de direkt etkiliyor. Bu krizin esasen bu yana prensipli borda bordaya davranış sergiledik. Eğilip bükülmeden, doğruya 'doğru', yanlışa 'yanlış' dedik. 2014'te Kırım'ın ilhakına en çelimli tepkiyi verdik. Cumhurbaşkanı'mız, Antalya Diplomasi Forumu'ndaki zamanı konuşmasında da söyledi. O devir evren müstelzim tepkiyi verseydi, bugün bunlar yaşanmazdı. Rusya ile nice bölgede yaklaşan ilişkilerimiz var. Ancak, bu münasebat hakkı hukuku savunmamıza bariyer olmadı. Suriye'de, Libya'da bunu yaşadık. olanak olduğunda, Kafkaslar, Libya ve Suriye kabilinden ağır dosyalarda hal düşüncesince baş başa çalıştık, çalışıyoruz. Ukrayna ile de aşırı yaklaşan münasebat organizasyon ettik. Birbirimize kimlikle gezi edecek derece yakınlaştık. Bu dü komşumuz arasındaki yüklülük tırmanınca, yunak arbede çıkmaması düşüncesince şişman mücahede gösterdik. Hatta savaştan borda bordaya güneş geçmiş Cumhurbaşkanı'mız, Putin ile görüştü. Maalesef, Rusya çağrıları dinlemedi ve bugünlere geldik. Rusya'nın saldırısını kâffesi dünyayla baş başa kılıç de eleştirdik. Birleşmiş Milletler ilkin peyda etmek kıl payı kâffesi kuruluşlarda bu saldırıyı reddettik, Ukrayna'nın arazi bütünlüğüne çelimli dayanak noktası verdik."

Bakan Çavuşoğlu, "Şimdi arasında borda bordaya düşkün mevcut ve söndürülmezse bu düşkün herkesi henüz aşırı etkileyecek. Yangını itfa etmek düşüncesince şişman borda bordaya güç içindeyiz. Cumhurbaşkanı'mız ve hepimiz seferber reşit durumdayız. Her dü tarafla konuşarak, geçmiş insancasına ateşkes, sonradan mihman mütareke düşüncesince çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna yönlerini geçmiş Antalya'da borda bordaya araya getirdiklerini hatırlattı. Bu hafta da Rusya ve Ukrayna'da mevkidaşlarıyla gine görüştüğünü vurgulayan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Tarafların bazısı konkre mevzular üstünde müzakereleri sürüyor. Müzakere ekipleriyle de dek biçiminde olduğumuz düşüncesince bu detaylarla ilişik bilgiye sahibiz. Tüm detaylarını açıklamamız bahis konusu olmaz. Çünkü kılıç ak borda bordaya arabuluculuk ve kolaylaştırıcılık görevi oynuyoruz. Tüm bu temaslarımızda tarafların esas mevzularda anlaşmaya yaklaşan bulunduğunu görüyoruz. Tabii harp bitmeme ederken, siviller ölürken bağdaşmak anca emeksiz borda bordaya obje değil. Yine de borda bordaya ivme yakalandığını beyan etmek isterim. Ukrayna yansızlık statüsü karşılığında güvenliğinin güvence edilmesini istiyor. Güvenlik Konseyi sürekli üyeleriyle Türkiye ve Almanya'nın da bu anlaşmanın garantörü olmasını istiyor. Bu da bizlere mahsus güvenin borda bordaya ayrıksı göstergesi."

Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rastgele dü liderle temaslarını sürdürdüğünü aktararak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'i borda bordaya araya getirme çabalarının bitmeme ettiğini bildirdi.

Bu liderleri Türkiye'de borda bordaya araya getirmeyi istek ettiklerini özetleyen Çavuşoğlu, "Tıpkı Belarus müzakereleri önceden söylediğimiz, isteklendirme ettiğimiz kabilinden yeri, nerede yer aldığı aşırı ehemmiyetli değil. Biz isteriz, en güzel biçimde mefruşat hazırlarız. mühim bulunan dü iklim arasındaki müzakerelerin, dü liderin borda bordaya araya gelmesini gerektirecek düzeye çıkması." niteleyerek konuştu.

- "Barış düşüncesince geceli gündüzlü çalışıyoruz"

İnsani mütareke düşüncesince başkaca çalıştıklarına aksan önleyen Çavuşoğlu, "Birleşmiş Milletler, Kızılay, Kızılhaç kabilinden kuruluşları harekete geçirdik. Bu harp şartlarında 15 binden borda bordaya tomar kardeşimizi ülkemize getirdik. Kırım Tatarı, Ahıska Türkü, Azerbaycanlı, Türkmen kabilinden kardeşlerimizin tahliyelerine de dayanak noktası olduk. Barış düşüncesince geceli gündüzlü çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Dünya diplomatlık haritasında özek konumunda olduklarına dikkati çekici Çavuşoğlu, yola "oyun kurucu" olma iddiasıyla çıktıklarını, oyunu kurarak, oynanan oyunları da bozduklarını dile getirdi.

Dış politikada çalışan peyda etmek düşüncesince güçlü, kararlı, prensipli ve adaletli olmanın önemine ayraç fail Çavuşoğlu, şu biçimde konuştu:

"Masada çelimli peyda etmek düşüncesince sahada çelimli olacağız. Yeri geldiğinde, Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Libya'da sahaya indik, kılıç yapılmaksızın dubara kurulamayacağını dosta düşmana her insana gösterdik. 'Kendi hikayemizi yazarız, kimsenin senaristliğini oynamayız' dedik. Diğer taraftan prensipli ve adaletli peyda etmek gerekir. Eğilip bükülmedik, cümle doğruları söyledik beyaza 'beyaz', siyaha 'siyah' dedik. Bugün dünyada arabuluculuk dair borda bordaya markaysak, hem Rusya hem Ukrayna bizlere güveniyorsa, bu prensipli ve adaletli tavrımızdan dolayı. BM, AGİT ve İİT kabilinden en şişman arsıulusal teşkilatlarda arabuluculuk yâran grubunun eş başkanlığını yapıyoruz. Bizdeki borda bordaya kamet ihtilaf dışında, kâffesi evren Türkiye'nin bu aktif, ezber bozan aut politikasını ölçüm ediyor."

Yarın Abu Dabi'de Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçiler Konferansı'na öz saygı misafiri adına seslenme edeceğine yer veren Çavuşoğlu, ahir güneş Pakistan'da İslam İşbirliği Teşkilatı, arkası sıra Brüksel'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde NATO Zirvesi'ne katılacaklarını aktardı.

- "Bizler muhtemel Türkleriz, dünyanın umuduyuz"

Çavuşoğlu, doğuda-batıda dünyanın rastgele durumunda peyda etmek icap ettiğini belirterek, şu biçimde bitmeme etti:

"Bizler muhtemel Türkleriz, dünyanın umuduyuz. Türk beklenendir, dünyanın rastgele indinde olmaya bitmeme edeceğiz. 253 temsilciliğimiz, hariç satım kapasitemiz, TİKA'mız, Yunus Emre'miz, Maarif, Yurtdışı Türkler Başkanlığımız, Diyanetimiz, Türk Hava Yollarımız, taharri memuru polis maşer kuruluşlarımız, defans sanayimiz. Fakat en ilkin milletimizin nitelikleri, medeniyetimizin derinliği. 2023 hedeflerimize erişmek düşüncesince lazım liderliğe, izlemsel bakışa, olanak ve yeteneklere sahibiz. Dünya barışı düşüncesince içten adına çalışan, konkre düzeltme önerisinde mevcut biricik şef Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır."

AK Parti'de politika yapmanın en evvela bu mesuliyeti üstlenmeye isteyen peyda etmek buyurmak bulunduğunu özetleyen Çavuşoğlu, Antalya'yı kara, hava, bahir ve demiryoluyla emeksiz ulaşılabilir borda bordaya yurt biçimine getirdiklerini söyledi.

Antalya'da 677 kilometre ayrılmış sefer ağına ulaştıklarını anlatım fail Çavuşoğlu, nice yolu, tüneli tamamladıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Antalya-Alanya Otoyolu Projesi'ni yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkaracaklarını vurguladı.

Çavuşoğlu, yurt merkezi, Serik ve Korkuteli ilçelerine doğalgaz getirdiklerini, Elmalı, Kumluca, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ile Mersin'in Anamur ilçesine derece rastgele noktayı en endamsız sürede doğalgazla buluşturacaklarını bildirdi.

- Manavgat yangını

Manavgat'ta temmuzda Cumhuriyet tarihinin en şişman düşkün afetini yaşadıklarını dile getiren Çavuşoğlu, "Yangında 6 bin 522 çiftçimiz ve 35 bin 160 dekar meydan dokunca gördü. Vatandaşlarımızın zararlarını istikbal etmek düşüncesince nakdi adına 236 milyon lirası ekincilik ziyanı peyda etmek kıl payı 300 milyon liranın üstünde iane yaptık. Çiftçilerimizin yanan traktörlerinin namına yenilerini verdik. Yangında dokunca gören konut, ahır ve samanlığın yenilerinin inşaatına başladık." dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti zamanında Antalya'da 18 talih hastanesi, 24 eş sağlığı merkezi, 2 diş sağlığı merkezi, 8'i 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu peyda etmek kıl payı toplamda 56 esenlik tesisini hizmete sunduklarını belirtti.

Türkiye'nin makus talihini değiştirenin Recep Tayyip Erdoğan bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, "Cumhur İttifakı'nın iddiası çabucak erk peyda etmek değil, rastgele bölgede ülkemizi en fevk lige nakil iddiasıdır. Bu sebepten Cumhur İttifakı'mızı güçlendiriyoruz, henüz da güçlendireceğiz ve 2023'e henüz çelimli gireceğiz. Bu davanın neferleri de sizlersiniz." dedi.

AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal da hayattaki gelişimleri ve AK Parti hükümetinin icra ettiği emek harcamaları anlattı.

AK Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, haşat gelişmek bilmeden, hüzne kapılmadan budun düşüncesince çalışmaya bitmeme ettiklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ