USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Güzel ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Güzel ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız. Gençlerimize, çocuklarımıza ibret verirken, cemaatimize anlatırken iyi ahlakın mizanda en ciddi basan ecir bulunduğunu her devir anlatıyoruz. Bunu önceki kendimiz yaşayacağız” d

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: 'Güzel ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız'
08-01-2022 19:38

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kars'ta ilmek görevlileriyle müşterek araya geldi. Kafkas Üniversitesi Ahmet Arslan Kültür ve Kongre Merkezi'nde meydana gelen programda ilmek görevlilerine seslenme fail Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ilmek görevlilerinin Hazreti Peygamberin varisi bulunduğunu tabir ederek, “Peygamber Efendimiz kesintisiz nite çalıştı ise, nite en sert kalpleri atmak düşüncesince mücahede içinde evet ise tığ de varisleri kendisine onun bıraktığı yerden bu işi bitmeme ettireceğiz” dedi.

Başkan Erbaş, ilmek görevlisinin en ehemmiyetli vasıflarından birinin İslam'a bağlılaşım ve insanlığa ihtimam aşkı bulunduğunu belirterek, “Zaten Peygamber varisi ile İslam'a bağlılaşım kelimesinin ayrı düşünülmesi belkili değil. İslam'a o denli bağlıyız ki, Peygamberlere oyunbozan olmuşuz. Biz, Allah'ın dinine ve dört başı mamur insanlığın istikbaline ihtimam maksadı ile etkin müşterek ümmetiz. Biz, hayırda yarışın buyruğu ilahisini mebde edinip insanlığın hayat ve refahı, yeryüzünün bayındırlık ve ıslahı düşüncesince etkin insanlarız” sanarak konuştu.

“Kardeşliğin filizlenmesi, nefretin silinmesi düşüncesince mücahede ediyoruz”

Din görevlisinin gayretinin yeryüzünde afiyet hükümran oluncaya, kötülükler ortadan kalkıncaya denli bitmeme etmesi icap ettiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “Kardeşliğin filizlenmesi, nefretin silinmesi düşüncesince mücahede ediyoruz. Bu doğrultuda ümmetin ve insanlığın istikbaline delalet etmek, son zamanların gereksinim ve beklentilerini adisyona katarak ihtimam üretmeyi lazım kılmaktadır. Diğer yandan bu yazık akıllıcasına bilgelik ile delalet etme, hikmetli lafla hakka çağırma, ahlaklı davranışla dayanıklı olma üzere iri lakin iri bulunduğu denli kutsal müşterek yükü üstlenmek demektir. Sizler üstlenme ettiğiniz bu fariza vesilesiyle buradaki kardeşlerimize ihtimam ve delalet ediyorsunuz. Allah uçurum ve yardımcınız olsun” ifadelerini kullandı.

“Toplumumuzun üsve-i hasenesi edinmek zorundayız”

Başkan Erbaş, evren üstünde yaşanmış olan bireysel, diyalekt yahut global dört başı mamur hastalıkların fakat İslam'ın bilgelik ve hikmete ilgili faik ahlakı ve bakışıyla çözülebileceğine aksan yaparak, “ ‘Ben iyi ahlakı ikmal etmek düşüncesince gönderildim' buyuran Allah Resulü Efendimizin varisleri kendisine iyi ahlakı her yerde yaygınlaştırmak zorundayız. Gençlerimize, çocuklarımıza ibret verirken, cemaatimize anlatırken iyi ahlakın mizanda en ciddi basan ücret bulunduğunu her devir anlatıyoruz. Bunu evvel kendimiz yaşayacağız. Onun düşüncesince altın hocalarım nite ki Peygamber Efendimiz Kur'an-ı Kerim'de üsve-i hasene kendisine tanıtılıyorsa biz de toplumumuzun üsve-i hasenesi edinmek zorundayız. misal olmalıyız. O devir onların gönlüne girmemiz baş döndürücü hazırlop olacaktır. O devir sözümüzün geçerliliği kolaylaşacaktır. Biz söylediklerimizi evvel yapmalıyız, bu mevzuda baş döndürücü tetik davranmalıyız. Bu anlayışı topluma taşıyacak olanlar bizleriz” değerlendirmesinde bulundu.

“Disiplinli müşterek okumaya ve çalışmaya mecburuz”

“En bozulmamış dayanağımız, Kur'an ve Sünneti tavsiye mektubu almamızdır” diyen Başkan Erbaş, şöyleki bitmeme etti:
“Kalplere bulaşık geçirmek ve akılları doğruya çevirmek düşüncesince Kur'an-ı Kerim ve sünnet-i seniyyeden hâlâ çelimli ve hâlâ çarpıcı yalan kabil mi? Elbette sözümüzü yakıcı tamir etmek düşüncesince esas kaynağımız Kur'an ve Sünnet olmalı. Bunun beraberinde elbette ki fiilî bilgiyi de boşlama edemeyiz. Sosyal bilimler, edebiyat, tarih, maşer bilim, teknoloji, fizik, kimya ve benzer sert baş döndürücü bölgede okuyarak kendimizi yetiştirmemiz lazım. Bu bağlamda mesleksel ve ferdî kendisine kendimizi geliştirmeye ve disiplinli müşterek okumaya, disiplinli müşterek çalışmaya mecburuz. Özellikle ihtimam ettiğimiz bölgeyi, mahalleyi, fariza yerimizi ve muhatap kitlemizi dört başı mamur özellikleriyle saymak ve ona mucibince delalet gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz.”

“Dinimiz doğrudan gitmesin sanarak martir oldular”

Başkan Erbaş, Sarıkamış'ta 107 sene evvel 90 bin Mehmetçiğin martir bulunduğunu anımsatarak, “Niye martir oldular biliyor musunuz? Dinimiz doğrudan gitmesin, mukaddesatımıza, değerlerimize saldırılmasın diye, bunun düşüncesince martir oldular. Biz bugün şayet onların yoluna martir oldukları din, iman, vatan, ezan, sembol düşüncesince onlar denli çalışmazsak ki onlar en kutsal vardıklarını feda ettiler. Biz zamanımızı feda edeceğiz, emeğimizi vereceğiz, terimizi dökeceğiz. Can vermekten hâlâ mı zor. Onlar canını verdi” halinde konuştu.
Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, Kars İl Müftüsü Yusuf Eviş ve bölgede fariza önleyen ilmek görevlileri katıldı.

Hidayet Türkyılmaz

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ