USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan FETÖ uyarısı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile akıntı fail ad ve kurumlarla bu arada çalışmalarının benzer olmadığını bildirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan FETÖ uyarısı
06-05-2022 18:34
Türkistan

Erbaş, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanlığının ev sahipliğinde Türkistan şehrinde planlı Türk Halkları Müftüleri Birliği Toplantısı'nda konuştu.

Toplantıya ev sahipliği karşıcı Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly'na teşekkürname fail Erbaş, "Bizler bire müşterek mazinin personelleri ve bire müşterek istikbalin yolcularıyız. Aynı geçmişe ve kültürel mirasa sahibiz." dedi.

Müslümanların risaletin başlamasının arkası esna müşterek çağ içre İslam’ın yağmur mesajını, Afrika’dan Orta Asya’ya dünyanın sert baş döndürücü adına taşıdığını tabir fail Erbaş, konuşmasını şu biçimde sürdürdü:

"Gittikleri coğrafyaları İslam’ın barış, merhamet, hak ve dobra ahlak ilkeleriyle bayındır ettiler. Devletler, medeniyetler kurdular. En çelimli oldukları zamanlarda bile camilerinin yanına öteki liberalizm çalışanlarının ibadethanelerini de yaptılar. 7. yüzyıldan 17. yüzyıla denli ilmin halis muhlis dallarında insanlığa önderlik ve delalet ettiler. Dünyanın doğrudan rastgele adına ilim-irfan, bilgi-hikmet taşıdılar."

"Yeryüzü, İslam'ın aydın ilkelerine rastgele zamankinden hâlâ baş döndürücü muhtaçtır"

Erbaş, dakika dünyanın savaşlar, yoksulluk, yıldırı eylemleri, umutsuzluk kabil devasa problemlerin kuşatması altında tarihinin en çetince dönemlerinden birisini yaşadığına şehadet edildiğini anlatarak, şu biçimde bitmeme etti:

"Yeryüzü, İslam'ın aydın ilkelerine, paylaşım ahlakına, birlik hukukuna rastgele zamankinden hâlâ baş döndürücü muhtaçtır. Bu değerleri insanlıkla sunmak ise tabii Müslümanların, damga adamlarımızın, dini teşkilatlarımızın sorumluluğudur. Müslümanların, tahsilden sanata, ekonomiden psikolojiye denli halis muhlis bölgelerde yeryüzündeki her insana düş olacak cümleler kurması, tekâlif ve zevahir ortaya koyması gerekir. Bunun düşüncesince Türk ülkeleri dini teşkilatları adına yaptığımız bu emek harcamaları baş döndürücü ehemmiyetli bulduğumu tabir etmeliyim."

İslam’ın yağmur ilkeleriyle yeryüzüne düş olması müstelzim Müslüman dünyasının da ağır problemlerle dirlik karşıya kaldığının altını çizen Erbaş, "Bugün, İslam toplumları, samimilik ve içtenlikle müşterek araya gelmiş şekilde öz problemlerini mütalaa kılmak zorundadır. Zira Müslümanların öz aralarındaki dağınıklığı neticesinde, İslam'ın cihanşümul adamlık prensipleri de iyesiz kalmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu (FETÖ) yalnızca Türkiye’nin iç meselesi değildir"

Din istismarı ve dini kullanan yıldırı örgütleriyle savaşım ile bilim ve yetişek sahalarında koyu teşrikimesai ve çelimli icraat yapılmasının ıztırar bulunduğunu vurgulayan Erbaş, "Coğrafyamızın en dirimlik ve çabuk sorunlarının başında; İslam’ın istismarı geliyor, dinin biçimsiz temsili geliyor. Bilgiden, hikmetten, sanattan, zarafetten yoksun; kaba, dışlayıcı, şekilci, sloganist müşterek yöntemle meydanda dolaşanlar İslam’ın sahn verici ilkelerini gölgeliyor." sanarak konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, DEAŞ, FETÖ, Boko Haram, Eş-Şebab kabil yıldırı örgütlerinin en baş döndürücü ziyanı Müslümanlara ve İslam coğrafyasına verdiğini ve bunların en tehlikelisinin de FETÖ bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Zira birlik müşterek riyakârca kendini meraklı biçimde gizlenmiş etmektedir. Bu yalnızca Türkiye’nin iç meselesi değildir. Tüm İslam coğrafyasında müşterek kundak ve sömürme hareketidir. Emperyalistlerin namına akım fail müşterek hainlik şebekesidir. Dünya Müslümanlarının yüzdelik 99'u bu örgütün çıyan emellerinin farklıymış ve muktezi tedbirleri almıştır. Ancak birkaç yerde halen bu yıldırı yapısıyla arasına açıklık koymayan, tavrını açık açık tabir edemeyen isim ve kurumların varlığı ilgi çekmektedir. Açıkça tabir etmeliyim ki, bizim FETÖ ile akım fail tek isim ve kurumla bu arada çalışmamız belkili değildir. Bu, Türkiye’nin al çizgisidir. Bu yapıya tolerans ifşa kılmak bilgisizlikten kaynaklanıyorsa gaflet, şuurlu yapılıyorsa ihanettir.”

Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Naurızbay Taganuly’nın ev sahipliğinde evvel defa Türkistan şehrinde planlı Türk Halkları Müftüleri Birliği Toplantısı'na, Türkiye'nin birlikte Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan’ın Başmüftüleri, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Uluslararası Türk Akademisi Başkanı Darhan Kıdırali, Kazakistan Enformasyon ve Toplumsal Kalkınma Bakanı Askar Umarov da katıldı.

Toplantı kapsamında "Türk halklarının İslam medeniyetine katkısı" mevzulu arsıulusal ilmî konuşma da yapıldı.

Başmüftüler, hâlâ sonradan Türkistan’daki Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’ni ve kentin kültürel mekanlarını görüşme etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ