USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Asayiş

Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan ailelerin sayısı 253’e yükseldi

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK çalışanları çeşidinden dağa kaçırmış olduğu iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı uğrunda evlat nöbeti markajcı ailelerin direnişi 865. gününde de bitmeme ediyor. Ailelerin direnişi gelişigüzel geçerken güneş artarken müştere

Diyarbakır’da evlat nöbetinde olan ailelerin sayısı 253’e yükseldi
13-01-2022 19:16

Çocuklarının yıldırı örgütü PKK çalışanları çeşidinden kaçırmış olduğu iddiasıyla 3 Eylül 2019'da ayrımlı kentlerden Diyarbakır'a mevrut ailelerin HDP il binası uğrunda başlatmış olduğu yurt eylemi 865. gününde de sürüyor. Aileler çocuklarına karşılaşmak düşüncesince azimli birlikte halde eylemlerini sürdürürken, 253. ailede evladına karşılaşmak düşüncesince eyleme katıldı.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapı fabrikasında etkin 19 yaşındaki Enes Görmez'in anası Çiğdem Adak'ın iddiasına mucibince 31 Mayıs 2021'de HDP ve yandaşları çeşidinden kaçırıldı. Adak, “31 Mayıs 2021'de oğlum Enes Görmez Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde kayboldu. Araştırmalarıma mucibince HDP ve yandaşları çeşidinden kaçırılmış ve kandırılmıştır.

Ben çocuğumu HDP, yandaşlarından ve Kandil'den çocuğumu istiyorum. Oğlum Enes korkma, annen, ağabeylerin ve mutluluk yanında. Gelenlerin hiçbiri hapse girmedi, değme devir mutluluk yanımızda olacak, birlikte yöntemini bulup kaç. Annene art gel yavrum. Orası güzel birlikte defa değil, gençlerimizi kandırıyorlar. Anne ve babaların yüreğini yakmasınlar, evlere acı düşürmesinler, bundan böyle kâfi dur desinler” dedi.

Murat Başal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ